Reiki Time

Ο Εαυτός μας, αυτός ο άγνωστος…

Ξεκινώντας ένας άνθρωπος το ταξίδι του στην Γη, έχει εκείνο το πάθος και την ανεμελιά της εμπειρίας, που θα βιώσει. Χρειάζεται να αναπτυχθεί φυσικά, μέσα στην ίδια του την επιθυμία για την ύλη, που τον έλκυσε στα χαμηλότερα επίπεδα της ύπαρξης του,  χωρίς απαραίτητα να χρειάζεται να αλλοιώσει αυτήν την επιθυμία.
Η ζωή του στον φυσικό κόσμο βασίζεται κατά ίσα μέρη στην φαντασία, στον θεό και στην πράξη, με απώτερο σκοπό να τα συνδυάσει αρμονικά και να μεγαλουργήσει, ενθυμούμενος την αιώνια ύπαρξή του.
Για να δημιουργήσει την δομή του σαν εγώ, για να μπορέσει να επιβιώσει στον κόσμο της ύλης, χρειάζεται να αναπτύξει εκείνη την δομή που την γνωρίζουμε με την ονομασία «συνείδηση»… Υπάρχει μέσα του, όμως,  και ένα «αθέατο» μέρος που δεν το θυμάται και γι’ αυτό το ονόμασε «ασυνείδητο»...
Λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι η συνείδηση περιλαμβάνει και το ασυνείδητο. Θεωρούν ότι ο εαυτός τους είναι μόνο όσα γνωρίζουν γι’ αυτόν και έτσι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους, που πολλές φορές προβάλλουν ασυναίσθητα και καλύπτουν την ζωή τους.
Ετσι η συνείδηση παραμένει μόνο το μέρος που αισθάνεται και λειτουργεί φυσικά και το ασυνείδητο παραμένει η απάτητη περιοχή που ορίζει τις αντιδράσεις του μεν, αλλά που δεν έχει το θάρρος να το αποκαλύψει.
Πολλές φορές το ασυνείδητο μέρος του ωθεί και εμπνέει την συνείδηση για περισσότερη προσοχή, γιατί θέλει να διεκπεραιώσει τον σκοπό του,
Τότε ο άνθρωπος αρχίζει την εξερεύνηση του Εαυτού του, ξεκινώντας πάντα από τα χαμηλά στρώματα του ασυνείδητου, στην περιοχή που ονομάζουμε υποσυνείδητο και φανερώνει τις τάσεις του, την προσδοκία και τον φόβο του να αγγίξει την καθαρή επιθυμία του για την ζωή, μέσα από την απλότητα της θειότητας του Εαυτού του.
Ανακαλύπτει τις ανεκδήλωτες πεποιθήσεις που ενσωματώθηκαν στο συνειδητό του μέρος και έγιναν η πλατφόρμα της προσωπικότητάς του, μιας προσωπικότητας που δεν τελεί τον σκοπό της εντέλει, αλλά παραμένει σε ένα μεγάλο ποσοστό αθέατη από την αίσθηση του, πολώνοντας κάθε ηθική αξία που αρχέγονα περιέχεται στο ασυνείδητο μέρος του.

Οσα από το ασυνείδητο έρχονται βίαια στο συνειδητό του, είναι αμέσως και εκδηλωμένα μέσα του, και φαίνεται πως εκεί περιέχονται όλες οι εμπειρίες που αν δεν είναι έτοιμος να ενσωματώσει  στην λογική του, γίνονται οι προσωπικές του «ερινύες». Το συνειδητό δεν μπορεί να τις αντέξει και τις μεταστρέφει σε «δαίμονες», βιώνοντας το παρελθόν σαν τιμωρία, που εμφανίζεται σαν ψύχωση και εμμονή, κάνοντας συγχρόνως και την φυσική του ζωή δύσκολη και απορριπτική.

Χιλιάδες άνθρωποι στον κόσμο, θέλουν να μπουν στο ασυνείδητο και να μάθουν για τις προηγούμενες ζωές τους, θέλοντας να δικαιολογήσουν αυτήν την συνεχόμενη «τιμωρία» που βιώνουν στην ζωή τους, μα  το μόνο που καταφέρνουν είναι να ξυπνάνε τους προσωπικούς τους «δαίμονες» και να βιώνουν τον τρόμο τους.
Η ανάγκη τους να απαντήσουν στο μεγάλο ερώτημα της ζωής, τους κάνει εξίσου εγωκεντρικούς και αυτό-απορριπτικούς με την ίδια τους την προσωπικότητα, απαξιώνοντας το παρόν, προσδοκώντας το μέλλον.

Οσα μαθαίνουν για τον θεό, για τον Εαυτό τους και για την ζωή τους, είναι σαν «τούβλα» που τοποθετούνται σε σαθρά θεμέλια, και είναι ζήτημα χρόνου να πέσει όλο το οικοδόμημα που χτίζουν με την ελπίδα να φτάσουν στον θεό.

Ξεκινάνε να χτίζουν, προτού γνωρίσουν τον εαυτό τους.

Ξεκινάνε να βρουν τον θεό, χωρίς να αναγνωρίζουν τα θεία ένστικτα τους.

Οι τάσεις της προσωπικότητας μας σ’ αυτήν την φυσική ζωή μας, φαίνεται να προϋπάρχουν. Είναι μια λογική εξήγηση της διαφορετικότητας που εκδηλώνουν τα παιδιά μέσα στην ίδια την ανθρώπινη  οικογένειά τους.

Ενώ το ασυνείδητο μέρος τους περιέχει την θειότητα του Εαυτού τους, το Πνεύμα τους και την πληρότητά του, περιέχει και την ανάμνηση από τις διαστρεβλώσεις των θείων ενστίκτων τους. Δεν μπορούν, λοιπόν, να φτάσουν στην θειότητα, αν προηγουμένως δεν ισορροπήσουν με τα θεία ένστικτα και τις διαστρεβλώσεις τους.
Αυτό είναι το κλειδί που ανοίγει την πύλη για τον θεό, την αγάπη και την σοφία, ουσία κάθε ανθρώπινου όντος.

Τα θεία ένστικτα, είναι αυτά που η ψυχολογία ονομάζει

♥Ένστικτο αυτοσυντήρησης

♥Σεξουαλικό  ένστικτο

♥Κοινωνικό ένστικτο

Το καθένα από αυτά περικλείει την θεία ουσία που «ενσαρκώνεται» για να βιώσει τα χαμηλά επίπεδα της ύπαρξης και παρ’ όλο που διέπονται από τον διπολισμό, η θεία τάση ενυπάρχει και καθοδηγεί την φύση του ανθρώπου, ώστε να τα  ισορροπήσει με την «αγριότητα» που προβάλλουν στον φυσικό κόσμο.

Το ένστικτο αυτοσυντήρησης περικλείει την αρχέτυπη σοφία της λειτουργικότητας του φυσικού οργανισμού, συνδέοντάς τον με την πνευματική δομή του, ώστε όλα να είναι τέλεια και αρμονικά συνδυασμένα, έτοιμα να ανταποκριθούν στον «ρόλο» τους, αυτόν του υποστηρικτή της φυσικής λειτουργίας του ανθρώπινου όντος.
Τα όργανα του ανθρώπινου φυσικού σώματος περικλείουν  την σοφία ενός «αόρατου» δημιουργού.  «Γνωρίζουν» πως θα πάρουν ενέργεια, πως θα την απλώσουν και θα την μεταβολίσουν, πως θα αναπνέουν και θα στέλνουν με κάθε αναπνοή αίμα στην ζωή. Ξέρουν να προσαρμόζονται στις συνθήκες του περιβάλλοντος, να προστατεύονται, να διασφαλίζουν την συνεχή ροή της θείας ενέργειας και να κινούν τον μηχανισμό της ζωής, παίρνοντας δύναμη από έναν αυθύπαρκτο θεό που μέσα από τον ήλιο του πλανητικού μας συστήματος δημιουργεί τις φωτεινές ροές που χρειάζεται η φύση για να δημιουργήσει την εσωτερική της «φωτοσύνθεση».

Το κοινωνικό ένστικτο περικλείει την αρχέτυπη αγάπη της ενότητας. Μέσα από αυτό ο φυσικός άνθρωπος εναρμονίζει τα συναισθήματα και τις σκέψεις του, πάνω στην θεία δομή, οργανώνοντας την δράση του. Η διαίσθηση προβάλλει σαν φυσικό χάρισμα της κατανόησής του πάνω σε μια αυτογενή  ηθική που τον ενώνει με την φύση της συνύπαρξης. Η βαθύτερη επιθυμία του να μοιράζεται μαζί με τα άλλα ανθρώπινα όντα  την ζωή του προέρχεται από το θείο ένστικτο της αγάπης, που δίνει αρμονία μέσα από μια βαθύτερη ώθηση και εκδηλώνεται σαν συγχώρεση και συμπάθεια. Με αυτό το ένστικτο της αγάπης ο άνθρωπος εμβαθύνει στην θεία θέλησή του, κυριαρχώντας στην αγριότητα των φυσικών ενστίκτων των ζώων, μέσα από την ενεργοποίηση της λογικής νοημοσύνης.
Η έμπνευση και η ευρηματικότητα του εξελίσσονται μέσα από το κοινωνικό ένστικτο, επινοώντας  στον φυσικό κόσμο τις εφευρέσεις, δημιουργούν μια επιστημονική άποψη για την φυσική ζωή σε πολλούς τομείς της, όπως η υγειά, η καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης, οι τέχνες και η μάθηση. Η κινητήριος δύναμη αυτής της έμπνευσης είναι η ουσία της αγάπης και της προσφοράς στην ανθρωπότητα, σαν ένα όμοιο σύνολο ατόμων, που έχουν κοινή πορεία και δομή, μέσα στο θεϊκό γίγνεσθαι.

Το σεξουαλικό ένστικτο είναι η καθαρή αγνή αρχέτυπη ουσία του θεού, που περικλείει την αγάπη και την σοφία σαν μία ενιαία θειότητα του Εαυτού. Μέσα από αυτό το ένστικτο εκδηλώνεται η  απαιτούμενη ένταση που  ενεργοποιεί τις αισθήσεις και διαιρεί την αρχική μονάδα σε δύο μέρη, δημιουργώντας ένα τρίτο.  Ο διαχωρισμός  των φύλων και η εξ αυτών απορρέουσα δημιουργία της φυσικής ζωής μέσα από την γέννηση, αποτελεί συγχρόνως την δυναμική της ενότητας μέσα από την επίγνωση του εαυτού σαν μια ανώτερη συνειδητότητα, ένα  θείο ον, που αποτελεί μέρος της εσωτερικής φύσης του ανθρώπου.
Ο έρωτας σαν έλξη των φύλων, που προκαλεί την απαραίτητη ένταση και αντίσταση, εκφράζει την δημιουργική αρχή του θεού και  μεταστοιχειώνει την ενσάρκωση σε μια αλχημιστική εσωτερική διεργασία της ανθρώπινης φύσης, που υψώνεται σε μια ανώτερη συνειδητότητα μέσω της σεξουαλικής ενέργειας.

Η αναζήτηση των διαστρεβλώσεων αυτών των ενστίκτων  κατά την διάρκεια της εκπαίδευσής μας στην παιδική μας ηλικία, η σχέση της προσωπικότητάς μας  με τα πρότυπα της οικογένειας, της θρησκείας και της κοινωνίας είναι η αρχή της γνώσης του εαυτού μας. Η θεραπεία του υποσυνείδητου μέρους της συνείδησής μας, ολοκληρώνει ένα αρχικό στάδιο γνώσης για να μπορέσουμε να ανοίξουμε με ασφάλεια την πόρτα του ασυνείδητου και να λάβουμε την μύηση της αιωνιότητας.

Η προετοιμασία γι’ αυτήν την «πράξη» καταλαμβάνει  ένα σημαντικό μέρος του δρόμου μας, γιατί χωρίς ωριμότητα και αγάπη, η προσωπικότητα «εξολοθρεύεται» από το βάρος του ασυνείδητου. Σκοπός μας δεν είναι να την καταστείλουμε, αλλά να την δομήσουμε φυσικά, συναισθηματικά, νοητικά και πνευματικά, ώστε να μπορεί συνειδητά να αντέξει τον όγκο των πληροφοριών και τους υψηλότερους κραδασμούς του Εαυτού της!

Ένα γερό νευρικό σύστημα και ένα σώμα που «αντέχει» τους υψηλούς  κραδασμούς είναι ο ελάχιστος «εξοπλισμός»  του φυσικού ανθρώπου, που έχει αποφασίσει να ενωθεί με το Πνεύμα του και να βιώσει την εμπειρία της ενσάρκωσής του απλά και συνειδητά. Η προετοιμασία μας ευλογείται από την ενέργεια του ρέικι, που μπορεί απλά και φυσικά να ενεργοποιήσει το σώμα μας και να δημιουργήσει την ψυχική «πλατφόρμα»  της ένωσης.

Βάσω Νικολοπούλου


2021  Reiki Center  Site Created by Liquid Art