'Ενα σκαλοπάτι κάθε φορά

Καλό είναι να περιμένεις λίγο μετά από κάθε βαθμό πριν πας στον επόμενο. Συνήθως μετά τον Πρώτο Βαθμό περιμένουμε ένα μήνα τουλάχιστον για να πάμε στο Δεύτερο, και τουλάχιστον τρεις μήνες για να πάμε από τον Δεύτερο στον Τρίτο. Παλιότερα, οι περίοδοι αναμονής ανάμεσα στους βαθμούς ήταν τριπλάσιες.

Η αναμονή υπάρχει για δύο λόγους. Πρώτον για να έχεις το χρόνο να εξασκηθείς στον κάθε βαθμό και να ανακαλύψεις όλες τις πλευρές, όλες τις παραλλαγές και όλες τις τεχνικές του κάθε βαθμού. Δεύτερον διότι τον κάθε βαθμό ακολουθεί μια περίοδος καθαρισμού που συμβαίνει στο φυσικό και στο συναισθηματικό επίπεδο. Είναι μια ευκαιρία να εξασκηθείς στο Reiki (Ρεικι) και να καθαρίσεις σε βάθος τον εαυτό σου.

Φυσικά είναι στο χέρι του Δασκάλου και του κάθε μαθητού το πότε αυτός θα πάρει τον κάθε βαθμό. Υπάρχουν άτομα που περιμένουν πολύ περισσότερο και άλλα που κάνουν και τους τρεις βαθμούς σε τρεις μέρες ή σε τρεις μήνες! Δυστυχώς κάποια από αυτά τα άτομα χάνουν πολλές από τις ευκαιρίες που δίνει το Reiki (Ρεικι) και δεν εκτιμάνε και τόσο αυτό το δώρο. Είναι άλλο ένα σεμινάριο στον σάκο τους.


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art