Mήνυμα 20

Τούτο λέγω,

Η πνευματικότητα ενός ενσαρκωμένου ανθρώπου, έχει να κάνει με το επίπεδο αυτογνωσίας και με την κατανόησή του για τους νόμους που διέπουν το Σύμπαν.
Η αυτογνωσία περιέχει την αντίληψη της ΕΓΩ ΕΙΜΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ και της συνειδητοποίησης ότι όλα τα επίπεδα της ύπαρξης έχουν λόγο εκδήλωσης και υπηρεσίας. Η κατανόηση των νόμων του Σύμπαντος περιέχει την γνώση και την αποδοχή της αιτίας και του αποτελέσματος.
Είναι τα σημαντικότερα επίπεδα της εξέλιξης και της λύτρωσης από την συνεχιζόμενη γέννηση. Μην θεωρείτε την συνεχιζόμενη γέννηση σαν τιμωρία. Είναι μία συνειδητή απόφαση της ύπαρξης για να ολοκληρώσει την πνευματικότητα, εργαζόμενη σε όλα τα επίπεδα και στον φυσικό κόσμο.
Το κάρμα, σε πολλους ενσαρκωμένους ανθρώπους φέρνει φόβο! Γιατί υπάρχει άγνοια για το τι ακριβώς συντελείται κατά την αντιμετώπισή του. Οι σκέψεις και οι υποβολές, ο φόβος και η δίκαιη ανταμοιβή, είναι όροι που υπάρχουν και έχουν επιβληθεί στο φυσικό πεδίο, που όμως λίγη σχέση έχουν με την αλήθεια.

Το να θυμάστε κάποια γεγονότα από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις, είναι αυτή ακριβώς η λύση του γρίφου. Γιατί κατανοείτε ότι ο πόνος που επιβάλλατε ή που εισπράξατε δεν είχε αληθινή υπόσταση και ήταν μόνο η άγνοια που τον μεγαλοποίησε και του έδωσε υπόσταση, λόγω της ψευδαίσθησης της ύλικής δόνησης. Η ύπαρξη είναι θεϊκή προβολή και μέσα στις θεϊκές ενέργειες δεν υπάρχει χώρος για πόνο, για καθήκον, για φόβο. Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια. Και όταν την κατανοήσετε, δεν θα υπάρχει τίποτα πια που θα σας κρατά δέσμιο του παρελθόντος. Γιατί στην ουσία δεν υπάρχει παρελθόν. Η κάθε ενσάρκωση είναι μοναδική και δεν έχει σχέση με την άλλη. Μόνο η εμπειρία από την ύπαρξη είναι που κρατά σε συνοχή όλο το φάσμα των γεννήσεων, κι αυτό γιατί εκείνη αναγνωρίζει την ατέλειά της ψυχής να αντιληφθεί στο φυσικό επίπεδο την ολότητα και να ζει με πλήρη συνείδηση του ποια πραγματικά είναι. Δεν είναι λοιπόν τιμωρία το κάρμα, αλλά μία δυνατότητα που δίνει η ύπαρξη στην ψυχή της, να ολοκληρώσει την πνευματικότητά της και να αντιληφθεί την θεϊκή της υπόσταση. Δεν υπάρχει στην ενέργεια του Πατέρα/Μητέρα Θεού η έννοια "ανταπόδοση". Γιατί τότε δεν θα υπήρχε και η έννοια "ελεύθερη βούληση". Η "ανταμοιβή" που συνηθίζετε να αποκαλείται τον καρμικό νόμο, είναι ακριβώς η ευθύνη σας να εκδηλώσετε την θεϊκότητά σας. Να αντιληφθείτε συνειδητά ότι ΤΙΠΟΤΑ δεν μπορεί να σας επιβληθεί και ότι οι επιλογές σας συγκλίνουν στο να κατανοήσετε τον λόγο ύπαρξης της ψυχής που ολοκληρώνει τον σκοπό της.

Αν ζείτε στο φυσικό επίπεδο με αυτήν την συνειδητοποίηση, τότε θα ζείτε συνειδητά την κάθε στιγμή, με πλήρη επίγνωση της επιθυμίας της ύπαρξής σας, για ολοκλήρωση και εκδήλωση. Αν η ύπαρξη λάβει σαν εμπειρία τον πόνο της ψυχής της σε κάποια ενσάρκωση, τότε αποφασίζει να της ξαναδώσει την ευκαιρία, μέσα από σχεδόν ίδια γεγονότα, να αντιληφθεί και να κατανοήσει την αλήθεια και να μετατρέψει αυτήν την οδυνηρή εμπειρία σε λύτρωση, γνώση και ενθύμηση. Και η συγχώρεση εδώ παίζει σημαντικό ρόλο. Η συγχώρεση προϋποθέτει γνώση. Συγχωρώ όταν γνωρίζω την αιτία και αποδεσμεύομαι από αυτήν. Και αυτό εσείς οι ενσαρκωμένοι άνθρωποι, το ονομάζετε "λύση του Κάρμα". 'Ομως δεν είναι γεγονότα ή πράξεις που οδηγούν σ' αυτήν την "λύση", αλλά η συνειδητοποίηση, του τι ακριβώς συμβαίνει και γιατί.

Μέσα σ' αυτήν την συνειδητοποίηση περιέχεται και η αγάπη. Κατανοείστε όμως αυτήν την έννοια, με την ευρεία της σημασία και μην της αποδίδετε υλική σημασιολογία. Η αγάπη είναι υψηλά δονούμενη ενέργεια που περιέχει Εμένα και η ενέργεια που περιέχει Εμένα, δεν μπορεί να έχει όρια. Το σώμα σας είναι το όριο, αλλά αν το υπερβείτε, έρχεστε σε απόλυτη ένωση με τον Εαυτό σας και δημιουργείτε το φωτεινό σώμα που ζει αιώνια και βρίσκεται παντού, σε όλα τα επίπεδα, σε όλους τους κόσμους. Αυτή είναι η ελευθερία, ακόμα και όσο βρίσκεστε στον υλικό κόσμο. Γιατί τίποτα πια δεν μπορεί να σας δεσμεύσει, τίποτα δεν μπορεί να σας φοβήσει, τίποτα δεν μπορεί να σας χωρίσει από Εμένα. Αυτή είναι και η ολοκληρωση της πνευματικότητας. Να γνωρίζετε και να ζείτε συνειδητά την κάθε στιγμή, αναγνωρίζοντας την αιτία της κάθε δράσης σας στο φυσικό επίπεδο. 'Οταν αναγνωρίζετε την δράση, αντιλαμβάνεστε και την αντίδραση, ώστε να μην θεωρείτε το κάρμα, σαν δίκαιη ανταμοιβή, αλλά σαν δυνατότητα εκδήλωσης της θεϊκότητας της ύπαρξής σας. Είναι η εποχή που σας δίνονται απλόχερα οι γνώσεις, γιατί πρέπει να εκλείψει ο φόβος. 'Οποιος δεν το αντιληφθεί τώρα, δεν θα μπορέσει να ζήσει ελεύθερα, αναγνωρίζοντας την αιώνια ζωή.

Ευλογία σε όλους


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art