Τα επίπεδα του Reiki (Ρέικι)

Στο παραδοσιακό σύστημα Ουσούι Reiki (Usui Reiki Ryoho) υπάρχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης, τρεις 'βαθμοί' όπως ονομάζονται. Ο Πρώτος Βαθμός, ο Δεύτερος Βαθμός και ο Τρίτος Βαθμός, ο βαθμός του Μάστερ (του Δασκάλου).

Οι βαθμοί του Usui Reiki Ryoho

 • Στον 1ο Βαθμό σου δίνεται η 1η μύηση της ενέργειας Reiki (Ρεικι) και έρχεσαι σε επαφή με το σώμα σου. Τοποθετώντας τα χέρια σου στα σημεία του σώματός σου ανακαλύπτεις το μυαλό σου, τα μάτια σου, την καρδιά σου, το στομάχι σου, τα έντερα, τα γεννητικά όργανα. Γνώριζες βέβαια ότι υπάρχουν, αλλά έτσι αόριστα. Τώρα με την ενέργεια Reiki (Ρεικι), τα γνωρίζεις με την αφή, τους στέλνεις αγάπη και φως, τα τροφοδοτείς με ενέργεια, τα κάνεις να συμμετέχουν ζωντανά στην σωστή λειτουργία όλου του σώματός σου.
  Η μύηση στον 1ο βαθμό σου δίνει την αληθινή αντίληψη για το σώμα σου στο φυσικό επίπεδο για να κατανοήσεις τον σπουδαίο ρόλο που παίζει στο θέμα της δημιουργίας, αφού είναι το κύριο όχημά σου για την εκδήλωση του Ανώτερου Εαυτού σου στην 3η διάσταση.

Μέσα από το φυσικό σου σώμα μπορούν να γειωθούν οι θεϊκές ενέργειες και να βοηθήσουν στην εξέλιξη του πλανήτη Γη και της ανθρωπότητας.

Οσο κάνεις Reiki (Ρεικι), είτε στον εαυτό σου, είτε σε άλλους, στέλνεις αγάπη και φως στην Γη, στέλνεις αγάπη και φως στους ανθρώπους, στέλνεις αγάπη και Φως στα ζώα, στα πουλιά, στις θάλασσες, στα βουνά. Στέλνεις την ενέργεια του Θεού, που είναι μόνο αγάπη και φως, γίνεσαι κανάλι για να περάσει αυτή η ιερή ενέργεια και να απλωθεί σ' όλο το Σύμπαν.

 • Στον δεύτερο βαθμό σου δίνεται η 2η μύηση της ενέργειας Reiki (Ρεικι). Τώρα μπορείς να γνωρίσεις και τα υπόλοιπα σώματά σου, το νοητικό και το συναισθηματικό. Ηρθε η στιγμή ν' ανοίξεις την καρδιά σου και να αγκαλιάσεις και τις σκέψεις σου και τα αισθήματά σου και να τα θεραπεύσεις, φέρνοντας τους γαλήνη και αγάπη.
  Με την χρήση των συμβόλων "τρυπώνεις" μέσα στο υποσυνείδητό σου και το καθαρίζεις από βαθιές αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα. Καθαρίζεις από παλιά πρότυπα και παγιωμένες αντιλήψεις που σε βασανίζουν και δεν σε αφήνουν να ολοκληρώσεις το σχέδιο της ζωής σου.
  Παράλληλα μπορείς να έρθεις σε επαφή με τους ανθρώπους, στο αιθερικό πεδίο και να τους βοηθήσεις να φέρουν φως στον νου τους και στην ζωή τους, μπορείς να "μιλήσεις" με τις βαθύτερες αντιλήψεις του εγώ τους, και να διοχετεύσεις αγάπη και γαλήνη και την δύναμη να συνεχίσουν να αναζητούν τον εαυτό τους.
 • Στον 3Α βαθμό παίρνεις την 3η μύηση της ενέργειας Reiki (Ρεικι)
  Εφτασε τώρα η ώρα να μιλήσεις με τον Ανώτερο Εαυτό σου.
  Θα σου δοθεί η 3η μύηση της ενέργειας Reiki (Ρεικι) που σε φέρνει σε επαφή με το πνευματικό σου σώμα. Είναι η ένωσή σου με τον θείο Εαυτό σου και ο δρόμος που οδηγεί στην διεύρυνση της πνευματικής σου εξέλιξης.
  Το πνευματικό σου σώμα είναι το κανάλι απ' όπου διοχετεύεται η καθοδήγηση, από τον Ανώτερο Εαυτό σου, από τους Πνευματικούς δασκάλους, από τους Αρχαγγέλους.
  Αφησε την διαίσθηση να σε οδηγήσει σε ανώτερα επίπεδα και σε διδασκαλίες από το αιθερικό πεδίο. Ανοιξε τον πνευματικό σου νου και την πνευματική σου καρδιά και συνέλαβε το μεγαλείο της δημιουργίας και της εξέλιξης.

Παράλληλα όμως αυτή η μύηση θα σου φέρει και μεγαλύτερη ευθύνη. Γι αυτά που λες και που σκέφτεσαι. Γι' αυτά που διδάσκεις σε άλλους ανθρώπους. Κράτησε τον εαυτό σου μέσα στην ενέργεια του Φωτός και της Αγάπης και γίνε εσύ ο ίδιος φωτεινό παράδειγμα των θεϊκών αρετών, ώστε να βοηθήσεις κι άλλους ανθρώπους να βρουν το δικό τους φωτεινό μονοπάτι.

Το να πάρεις τον 3Α βαθμό δεν σημαίνει ότι "τελείωσες" με την πνευματική σου εξέλιξη. Η ζωή και η μάθηση συνεχίζεται αδιάκοπα, υπάρχουν ακόμα πεδία που πρέπει να εξερευνήσεις. Δεν υπάρχει τέλος, αλλά υπάρχει πάντα μία καινούργια αρχή. Δεν γίνεται κανείς "δάσκαλος" από μία μύηση ή από ένα δίπλωμα, αλλά από την ίδια την ζωή του και τις πράξεις του. Ο βαθμός του Δασκάλου σε βοηθάει να ζεις συνειδητά και να φέρνεις την ενέργεια Reiki (Ρεικι) στην καθημερινότητά σου. Οσο εργάζεσαι μαζί της θα συνειδητοποιείς ολοένα και περισσότερο ότι σε περιβάλλει αρμονία και ότι ανταποκρίνεσαι με αγάπη στους άλλους ανθρώπους. Μερικοί βλέπουν στον 3Α βαθμό του Reiki (Ρεικι) την ολοκλήρωση της εκπαίδευσής τους. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει τίποτα που χρειάζεται ολοκλήρωση. Ο τρίτος βαθμός δεν σου δίνει τίποτα περισσότερο, από αυτό που έχεις ήδη μέσα σου.


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art