Κουάν Γιν

Κουάν Γιν (Kwan Yin)

Ανήκει στην 7η ακτίνα (βιολετί)

ΣΥΜΠΟΝΙΑ


Το μήνυμα της Κουάν Γιν

«Μοιάσε στο άνθος του Λωτού, ανύψωσε το πνεύμα σου και άσε το να σου φέρει ευλογία, ομορφιά και χαρά.»

Η Κουάν Γιν είναι η προσωποποίηση της Μητέρας/Θεού στην βουδιστική θρησκεία.
Αγάπη χωρίς όρους και η ασφάλεια στην μητρική αγκαλιά, όπως επίσης και η γνώση της «ματαιότητας» είναι αυτό που μας μεταβιβάζει η Κουάν Γιν. Στην περίφημη Lotus-Sutra λέγεται: Το άκουσμα και μόνο του ονόματός της και η μορφή της φτάνουν για να ελευθερώσουν τα όντα από τα βάσανα.
Η Κουάν Γιν είναι η προσωποποίηση της θεϊκής συμπόνιας, της μεγάλης ευσπλαχνίας και τιμάται από όλο τον ασιατικό κόσμο των Βουδιστών, επικαλείται δε σε όλες τις δυσκολίες της ανθρωπότητας. Η ανιδιοτελής αγάπη που εκπροσωπεί έχει μια αμέτρητη δύναμη και μαγεία. Η ικανότητά της να θεραπεύει είναι χωρίς όρια. Θεραπεία στον πνευματικό επίπεδο –με την βουδιστική έννοια- σημαίνει την πραγματοποίηση των δύο όψεων της Σοφίας και της Συμπόνιας, που οδηγούν σε ελευθέρωση από τον κύκλο των ενσαρκώσεων. Σοφία είναι η αναγνώριση της ματαιότητας, της ιδιοτέλειας και της προσωρινότητας, η Συμπόνια είναι η καλή, καθαρή καρδιά που νικά και μετουσιώνει κάθε ιδιοτέλεια.

Αρχικά ήταν μια ανδρική μορφή του Μποτισάτβα Αβαλοκιτεσβάρα, προσωποποίηση της ατέλειωτης συμπόνιας, μέχρι τον 12ο αιώνα που μορφοποιήθηκε σε θηλυκή.

Η Κουάν Γιν είναι η Θεά της Χάρης, της Συμπόνιας, της απελευθέρωσης από βάσανα και μεταφράζεται σαν «αυτή που βλέπει και ακούει την κραυγή του ανθρώπινου κόσμου».

Πριν από χιλιάδες χρόνια, η Κουάν Γιν έφτασε στο στάδιο της φώτισης από όπου μπορούσε να ανέλθει στο ουράνιο πεδίο. Κατά την άνοδό της άκουσε τον πόνο των ανθρώπων. Αποφάσισε λοιπόν να γυρίσει πίσω για να δώσει παρηγοριά και ελπίδα στον κόσμο. Γύρισε σαν Bodhisattva, σαν φωτισμένη, που ζει στην γη οικιοθελώς. Σ' όλες τις εποχές έδωσε σε πολλούς ανθρώπους, που απευθύνθηκαν σ’ αυτήν, παρηγοριά και ελπίδα. Γι’ αυτό ονομάστηκε Θεά της Συμπόνιας.

Η δράση της απλώνεται σ' όλο τον ασιατικό χώρο και τώρα επίσης και στον υπόλοιπο κόσμο. Είναι μια φωτεινή ακτίνα που αγγίζει την καρδιά. Το σύμβολό της είναι ένα λευκό άνθος Λωτού με το οποίο ρίχνει το θεϊκό νέκταρ στην ζωή και φέρνει καλοσύνη, συμπόνια και σοφία.

Συνεργάζεται με τον Σαιν Ζερμαίν στην 7η ακτίνα της Συγχώρεσης και της Μεταμόρφωσης.


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art