Μέσα στη σιωπή... άκουσέ με

Συγγραφέας: Βάσω Νικολοπούλου
Εκδόσεις ΚΥΒΕΛΗ
*


Σχόλιο του Επιμελητή: «...Είμαι σίγουρος ότι πολλοί αναγνώστες του βιβλίου θα αμφιβάλουν, θα αμφισβητήσουν την προέλευση των μηνυμάτων. Τους καταλαβαίνω, είναι δύσκολο να δεχθεί ο σύγχρονος άνθρωπος ότι κάποιοι συνάνθρωποί του μπορούν να επικοινωνήσουν άμεσα με ό,τι αυτός θεωρεί θείο (...και άρα, γι' αυτόν, απόμακρο και απρόσιτο). Το ίδιο σίγουρος, όμως, είμαι ότι ακόμη και ο καχύποπτος αναγνώστης εύκολα θα διακρίνει το κίνητρο, την λαχτάρα του (όποιου) συντάκτη των μηνυμάτων: αγάπη, φως, γαλήνη, "ένας κόσμος εν ειρήνη, αντάξιος των προσδοκιών του Πατέρα μας" (...ή των ανθρώπινων ονείρων αν προτιμάτε).»
 

 

 


Κάποιος, διαβάζοντας το βιβλίο μου, με ρώτησε τι σημαίνει "ενότητα με τον Θεό"!
Τι σημαίνει "Αυτός είναι εγώ και εγώ είμαι Αυτός"!

Κάποιος μου είπε: Δίνεις απίστευτη αγάπη, αλλά δεν μπορείς να πάρεις αγάπη...

Και κάποιος άλλος μου είπε: Δίνεις απίστευτη αγάπη και αισθάνομαι αυτήν την αγάπη σου που δεν χρειάζεται τίποτα να πάρει... γιατί τα παίρνεις όλα από τον Θεό!Ερωτήσεις και επισημάνσεις που είναι μεν "ανθρώπινες", αλλά σε παροτρύνουν να αναζητήσεις για ακόμη μία φορά την αλήθεια. Να ανακαλύψεις αν η αλήθεια που εσύ έχεις ακολουθήσει είναι ίδια με την αλήθεια της ψυχής σου!
Και μπήκα στην διαδικασία της εσωτερικής διαδρομής για να ανακαλύψω την βαθύτερη ουσία αυτών των λόγων. 'Ομως κανένας διάδρομος μέσα στο "λαβύρινθο"! Σαν να μην υπήρχαν διάδρομοι... Ξαφνικά ανακάλυψα ότι ήταν όλοι φωτισμένοι! Και γι' αυτό ενωμένοι σε μια "ενιαία αίθουσα"!
Και όπως κάνω συνήθως, ζήτησα επιβεβαίωση... όπου επιβεβαίωση είναι ένα μικρό δικό μας σημαδάκι, που όμως μας φέρνει δάκρυα ευγνωμοσύνης. Και έτσι γνωρίζουμε ότι η επιβεβαίωση που μόλις ήρθε, είναι το δικό μας σινιάλο!

Στην βιβλιοθήκη μου υπάρχει ένα βιβλίο, ξεχασμένο στον χρόνο. Κάποτε το αγόρασα, το διάβασα και το ξέχασα. Και σήμερα, τακτοποιώντας τα βιβλία μου που θα έβαζα σαν προτάσεις στο website "Reikicenter", έπεσε σχεδόν στο κεφάλι μου! Το άνοιξα τυχαία στην σελίδα 196... και διάβασα:

—Θεός
...Αν συγχωνευτείς μαζί της (με την ψυχή), αν γίνεις ένα μαζί της, θα γνωρίσεις μια μεγαλειώδη πληρότητα χαράς που θα την ονομάσεις ευδαιμονία. Θα ανακαλύψεις ότι η ουσία της ψυχής σου είναι η ουσία Μου. Θα έχεις γίνει ένα με Μένα.
Μετά από αυτό τίποτα δεν θα έχει σημασία, τίποτα δεν θα είναι ίδιο και τίποτα στον υλικό σου κόσμο δεν θα μπορεί να συγκριθεί μαζί του. Και τότε είναι που θα ανακαλύψεις ότι δεν χρειάζεσαι τίποτα και κανέναν, έξω από τον εαυτό σου.

—'Aνθρωπος
Αυτό μου φαίνεται λίγο τρομαχτικό σε κάποιο επίπεδο. Εννοείς ότι δεν θα θέλω ποτέ ξανά να είμαι με κάποιον; Δεν θα θέλω να αγαπήσω κανέναν, επειδή κανείς δε θα είναι δυνατόν να μου δώσει αυτό που έχω βρει μέσα μου;

—Θεός
Δεν είπα ότι δεν θα αγαπάς πια κανέναν ή τίποτα έξω από εσένα. Είπα ότι δεν θα χρειάζεσαι πια κανέναν ή τίποτα έξω από εσένα. Θα ξαναπώ ότι η αγάπη και η ανάγκη δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Αν έχεις την εμπειρία της εσωτερικής ενότητας, το αποτέλεσμα θα είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που φοβάσαι. Δεν θα επιδιώκεις πια να είσαι με άλλους για να πάρεις κάτι από αυτούς. Τώρα θα λαχταράς να τους δώσεις κάτι. Γιατί θα επιθυμείς με όλη σου την καρδιά να μοιραστείς μαζί τους την εμπειρία που βρήκες μέσα σου -την εμπειρία της ενότητας. Επειδή θα ξέρεις ότι αυτή είναι η αλήθεια της ύπαρξής σου.

(απόσπασμα από το βιβλίο
«Θεϊκή φιλία, ένας ασυνήθιστος διάλογος»,
Συγγραφέας Neale Donald Walsch,
Eκδότης Η δυναμική της επιτυχίας)

Νομίζω ότι πήρα όλες τις απαντήσεις και τις έδωσα ταυτόχρονα...

Βάσω Νικολοπούλου


Το βιβλιο διατίθεται από τις εκδόσεις:
"ΑΙΩΝΙΟΣ ΗΝΙΟΧΟΣ"
Σόλωνος 97, 106 78 ΑΘΗΝΑ
τηλ. 210 38 30 920


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art