Εισαγωγή

Βαδίζοντας το μονοπάτι...

Ο δρόμος του αναζητητή είναι μακρύς. Στην αρχή τον προσεγγίζεις με δειλά-δειλά βήματα. Εχεις οδηγό το φως και προχωράς. Κάπου στην διαδρομή λοξοδρομείς, χρειάζεσαι βοήθεια, κάπου να πιαστείς και να συνεχίσεις.

Υπάρχουν πολλοί στην δική σου θέση. Μα πού να τους βρεις...
Τα βιβλία σου δίνουν κίνητρα για να αναζητήσεις την γνώση. Μα είναι μόνο παγωμένες λέξεις που δεν βγαίνουν από εμπειρία.

Στο Ιντερνετ υπάρχουν σελίδες με σημεία αναφοράς στην πνευματική αναζήτηση, μα πολλές από αυτές "εμπορεύονται" την γνώση. Ισως εμπορεύονται και το φως. Κι εσύ αισθάνεσαι την ανάγκη να συνεχίσεις. Και αφήνεσαι σε κάποιους "δασκάλους" που τα "ξέρουν όλα". Σε δασκάλους που νιώθουν την λαχτάρα σου για να προχωρήσεις στο φωτεινό μονοπάτι και προσπαθούν να σε χειριστούν για να εδραιώσουν το Εγώ τους.
Αυτό τα αναθεματισμένο Εγώ που σαρώνει όλα τα αισθήματα και ισοπεδώνει την νόηση.
Που αντί να το βάλουμε "στην θέση που του αρμόζει", το αφήνουμε να αλωνίζει και να μας οδηγεί σ' ένα ατέλειωτο σκοτάδι, σε μια θάλασσα επιθυμιών, σε μια μάταιη αναζήτηση της "φαινομενικής" ευτυχίας.

Νιώθουμε την ανάγκη σου να ανοίξεις τα φτερά σου και να πετάξεις. Είμαστε κι εμείς στην δική σου θέση. Γι' αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σου, ότι καλό έχουμε αποκομίσει από το φωτεινό μονοπάτι. Για να γνωρίζεις, για να πάρεις κουράγιο να συνεχίσεις, για να βρεις τον εαυτό σου, τον Θεϊκό Εαυτό σου, που τόσο περίτεχνα μας στέρησαν τα κοινωνικά, θρησκευτικά και πολιτικά πρότυπα.

Δεν υπάρχει τέλος στο μονοπάτι του αναζητητή. Πάντα υπάρχει και κάτι ακόμα να μάθεις και να βιώσεις. Γιατί η "εμπειρία" είναι το σημαντικότερο ταξίδι που έχουμε να κάνουμε στην γη. Για να ξεδιπλωθεί η κρυμμένη μέσα μας σοφία. Για να φωτίσει η σκέψη μας και να αγκαλιάσει όλη την ύπαρξή μας.

Ας θυμηθούμε επιτέλους ποιοι είμαστε.
Είμαστε αυτά τα δειλά ανθρωπάκια, που μας έχουν επιβάλλει να είμαστε;
Είμαστε οι μίζεροι άνθρωποι, χωρίς χαρά, που κυνηγάμε τις επιθυμίες μας;
Είμαστε οι επιτυχημένοι άνθρωποι χωρίς φαντασία, που τοποθετούμε όλη την αξία του εαυτού μας σε μια αξιόλογη καριέρα;
Μπορούμε να είμαστε χαρούμενοι, γεμάτοι φως και αγάπη. Είναι δικαίωμά μας.
Να έχουμε αφθονία και υγεία. Είναι υποχρέωσή μας.
Να ξεδιπλώσουμε την κρυμμένη σοφία μέσα μας. Είναι η κληρονομιά μας.
Να βρούμε τον θεϊκό Εαυτό μας, να τον αγκαλιάσουμε, για να έχει νόημα η διαδρομή μας στην γη. Είναι η δύναμή μας.

Ισως μέσα από τις σελίδες αυτού του site βρεις απάντηση στα ερωτήματά σου. Ισως και όχι.
Oμως σίγουρα θα βρεις ατέλειωτη αγάπη και χαρά για την συνύπαρξη.


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art