Ο άνθρωπος σαν ολότητα

Ο άνθρωπος δεν έχει μόνο υλικό σώμα.

Εχει ένα περίβλημα που το ονομάζουμε Αύρα και σ' αυτό το περίβλημα βρίσκονται το συναισθηματικό του σώμα, το νοητικό του σώμα και το πνευματικό του σώμα.

Το κάθε σώμα από αυτά (υλικό, συναισθηματικό, νοητικό και πνευματικό) έχει συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα που έχουν σαν σκοπό να μεταβολίζουν και να διοχετεύουν την ενέργεια που λαμβάνουμε για να ζούμε.

Για να διοχετευθεί η ενέργεια χωρίς εμπόδια πρέπει τα ενεργειακά κέντρα της ολότητας του ανθρώπου να δουλεύουν σωστά χωρίς μπλοκαρίσματα.

 

 

  • Το πνευματικό μας σώμα μας τροφοδοτεί με πίστη και εμπιστοσύνη και μας δίνει την δυνατότητα να επικοινωνούμε με τον Θεϊκό Εαυτό μας, ώστε να γνωρίζουμε τον σκοπό της ζωής μας και το έργο μας.
  • Το νοητικό σώμα μας δημιουργεί τις σκέψεις,
  • Tο συναισθηματικό μας σώμα δημιουργεί τα συναισθήματα και
  • Tο υλικό σώμα είναι το όχημά μας για να συλλέξουμε τις εμπειρίες της ζωής μας και να εξελιχθούμε σε ανώτερα επίπεδα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, ξεχνώντας ποιοι πραγματικά είμαστε και τι ήρθαμε να κάνουμε στην γη, αφήνουμε το πνευματικό μας σώμα να αδρανήσει. Ετσι αποκοπτόμαστε από την θεϊκή μας ουσία και ζούμε μόνο με την προσωπικότητα που έχει ενδυθεί η ψυχή μας στην ύλη. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι σκέψεις και τα συναισθήματα που αναπτύσσουμε στην ζωή μας να επηρεάζονται μόνο από την χονδροειδή ύλη και -όπως είναι φυσικό- να δημιουργούνται εστίες μπλοκαρισμάτων.
Ετσι βλέπουμε την ζωή σαν ένα βαρύ και δύσκολο δρόμο, οι σκέψεις μας επικεντρώνονται μόνο στον υλικό κόσμο που τον θεωρούμε σαν τον μόνο υπαρκτό επίπεδο ζωής και δημιουργούμε και τα ανάλογα συναισθήματα.
Η προσωπικότητά μας στην αγωνία της να επιβιώσει, θεωρώντας ότι γι' αυτό ήρθε στην ζωή, αναπτύσσει σκέψεις και αισθήματα εγωκεντρικά, που στρέφονται εναντίον των υπόλοιπων ανθρώπων και έτσι χάνει την ενότητα και την αντίληψη ότι όλοι οι άνθρωποι προέρχονται από τον ένα και μοναδικό Θεό και είμαστε όλοι θεϊκές εκπορεύσεις.
Αρνητικές και εγωιστικές σκέψεις και αρνητικά και ατομικά συναισθήματα (μίσος, ζήλια, αγωνία, φόβος, επιβολή) μας οδηγούν σε μία δυστυχισμένη ζωή και θεωρούμε τον υλικό πλούτο, την δόξα, την καλοπέραση, σαν τις μοναδικές αρετές, με τις οποίες θα μπορούσαμε να αισθανόμαστε ευτυχισμένοι. Για να επιτύχουμε λοιπόν αυτήν την πλασματική ευτυχία, δραστηριοποιούμε τις σκέψεις μας σε ανταγωνιστικούς χειρισμούς, αναπτύσσουμε συναισθήματα αρνητικά, που μας που μας αποκόπτουν ολοένα και περισσότερο από το πνευματικό μας σώμα.

Η αρνητικότητα και η περιορισμένη αντίληψη της αγάπης εισπράττεται από την ψυχή μας και η αντίδρασή της σ' αυτόν τον τρόπο ζωής που της επιβάλλει η προσωπικότητα, είναι να αρρωσταίνει.
Η ενέργεια Reiki (Ρέικι) είναι το δώρο του Ανώτερου Εαυτού μας, που προσπαθεί πάντα να μας προσεγγίσει και να μας μεταβιβάσει την γνώση και την καθοδήγηση, ώστε να ανακαλύψουμε ολόκληρο τον Εαυτό μας και να αισθανθούμε την διαδρομή μας στην γη σαν μια εμπειρία και να την ολοκληρώσουμε με χαρά και επίγνωση.

Η ενέργεια της Ακτίνας Reiki (Ρέικι) έχει σκοπό να περιβάλλει με την θεϊκή ουσία της τα μπλοκαρισμένα μας ενεργειακά κέντρα και να μας αφυπνίσει σταδιακά, ώστε να μπορέσουμε να διευρύνουμε την συνειδητότητά μας, πέρα από ότι εμείς θεωρούμε φυσιολογικό. Ετσι δεχόμενοι την ενέργεια Reiki (Ρέικι), αρχίζουμε σιγά-σιγά να ανακαλύπτουμε νέες προοπτικές του εαυτού μας και να ανοίγουμε περισσότερο στην συμπαντική αγάπη που δίνεται στον καθένα μας χωρίς όρους, αρχίζουμε να πιστεύουμε στην "θεία Πρόνοια" και να εμπιστευόμαστε την εσωτερική μας καθοδήγηση, αυτήν την εσωτερική μας φωνή πού δεν προέρχεται από την προσωπικότητα, αλλά από τον Ανώτερο Εαυτό μας και μας οδηγεί στην επίγνωση του ποιοι ακριβώς είμαστε.
Η θετικότητα των σκέψεών μας και των συναισθημάτων μας πέρα από εγωιστικά κίνητρα, μας βοηθά να αναπτύξουμε τις θεϊκές αρετές, με τις οποίες η ψυχή μας ενδύθηκε από τον Δημιουργό, σαν εφόδια για το εμπειρικό ταξίδι της στην γη. Αρχίζουμε να αντιλαμβανόμαστε τα καθημερινά θαύματα που συμβαίνουν στην ζωή μας, που μέχρι τώρα τα ονομάζαμε "συμπτώσεις" και να εμπιστευόμαστε την θεϊκή ροή.
Η ενέργεια Reiki (Ρέικι) μας δίνει τις θετικές δονήσεις που χρειάζεται η ψυχή μας, ώστε να μεταβολίσει την αρνητικότητα της προσωπικότητάς μας και να «θεραπευτεί».
Αγάπη και γαλήνη είναι αυτά που μπορούν να μας φέρουν ευεξία και χαλάρωση, ώστε να απομακρυνθούμε από την αγωνία, το άγχος και τον φόβο της καθημερινότητας και να είμαστε "υγιείς" Η ενέργεια Reiki (Ρέικι) μας βοηθά να δούμε τον εαυτό μας από μια άλλη οπτική γωνία και μας δίνει την δυνατότητα να στραφούμε προς τον εσωτερικό εαυτό μας, να τον ανακαλύψουμε και να τον αποδεχθούμε.


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art