Οι αρχές του Reiki (Ρέικι)

Οι αρχές, που ο Μικάο Ουσούι εφάρμοζε και επέβαλλε στους μαθητές του να ζουν σύμφωνα μ' αυτές, σαν προϋπόθεση για την περαιτέρω πνευματική εξέλιξή τους κοντά του, έχουν σαν σκοπό να μας κάνουν να διαλογιστούμε και να κατανοήσουμε τις αρχές της πίστης, της γαλήνης και του σεβασμού σ' όλες τις ζωντανές υπάρξεις.

Μόνο για σήμερα μην ανησυχείς

Κύλησε με την θεϊκή ροή και αφέσου στην Θεία Πρόνοια με εμπιστοσύνη.
Η ανησυχία σημαίνει ότι έχουμε χάσει την πίστη μας και μας δημιουργεί ανασφάλειες, που είναι αιτίες συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων. Η ανησυχία προκαλεί ένταση και άγχος. Ας εμπιστευθούμε τον Δημιουργό που φροντίζει για τα δημιουργήματά του, και Εκείνος θα καλύψει τις ανάγκες μας.
Ζήτησε την θεϊκή βοήθεια και μην ανησυχείς!

Μόνο για σήμερα μη θυμώνεις

Αν μπορείς να παρατηρήσεις το αίσθημα του θυμού, να κατανοήσεις τις αιτίες του, μπορεί να διαπιστώσεις ότι δεν προέρχεται πάντα από εσένα, αλλά σου τον μεταδίδουν άνθρωποι ή καταστάσεις έξω από εσένα. Δεν χρειάζεται να καταπνίγεις τον θυμό σου, αυτό ίσως σου δημιουργήσει πολύ βαθύτερο μπλοκάρισμα. Να τον εκτονώνεις, απλά χρειάζεται να αντιληφθείς την αιτία του.
Οι άνθρωποι θυμώνουμε όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως τα θέλουμε. Θυμώνουμε όταν οι άλλοι δεν ικανοποιούν τις απαιτήσεις μας και δεν ολοκληρώνονται οι επιθυμίες μας. Παρατήρησε αυτές τις καταστάσεις και δες αν είναι τόσο σημαντικές ώστε να θυμώσεις. Καμιά φορά θυμώνουμε από συνήθεια.
Υιοθέτησε την γαλήνη και πείσε τον εαυτό σου ότι θα θυμώσεις πραγματικά όταν μία κατάσταση γίνει πολύ ενοχλητική για σένα και χρειάζεται να αλλάξει. Παρατήρησε τον εαυτό σου κάθε μέρα και κατανόησε τι είναι εκείνο που τον κάνει να θυμώνει. Αν υιοθετήσεις θετικά συναισθήματα, τότε θα διαπιστώσεις ότι θα θυμώνεις μόνο όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι.

Κέρδιζε τίμια το ψωμί σου

Ας σεβόμαστε κάθε δουλειά που κάνουμε, ας την θεωρούμε πολύτιμη και ας την δεχόμαστε σαν ένα μέσον που προάγει την ικανότητά μας να αυτό-συντηρούμαστε.
Καμία δουλειά δεν είναι ταπεινή, γι' αυτό ας την κάνουμε με αγάπη. Ζώντας τίμια θα μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με την δημιουργική πλευρά μας και να ολοκληρώνουμε τον σκοπό μας στην ζωή.
Ας δούμε κάθε εργασία που αναλαμβάνουμε με υπευθυνότητα και αφοσίωση και ας την ολοκληρώνουμε με χαρά.
Αυτή η αντιμετώπιση θα μας δώσει την θετικότητα να συμπλέουμε με την ροή της ζωής ώστε να μην την θεωρούμε σαν "αγγαρεία", αλλά σαν ευκαιρία εξέλιξης μέσα από την αντίστοιχη εμπειρία.

Δείχνε ευγνωμοσύνη σε όλα τα ζωντανά πλάσματα

Η ευγνωμοσύνη για την ζωή, μας κάνει να συνειδητοποιούμε την ενότητα με όλες τις ζωντανές υπάρξεις. Δεν υπάρχει χώρος στην αγάπη και την ενότητα για πράξεις και σκέψεις που κάνουν κακό σε άλλες ζωντανές υπάρξεις. Ο σεβασμός στην ζωή δεν αφορά μόνο στον εαυτό μας και τους δικούς μας αγαπημένους ανθρώπους. Ολα όσα αναπνέουν είναι μέρος της δημιουργίας, θεϊκές εκπορεύσεις και μέρος του Θεού, όπου ανήκουμε άνθρωποι, ζώα, φυτά, ορυκτά. Η αλυσίδα της δημιουργίας περιέχει όλα τα όντα. Το κάθε ον συμβάλλει στην σωστή λειτουργία της φύσης και στην διευκόλυνση της ζωής. Το κάθε ον προσφέρει ταπεινά τις υπηρεσίες του στα υπόλοιπα, γι' αυτό χρειάζεται σεβασμό και ευγνωμοσύνη. Το Σύμπαν ανταποκρίνεται με αγαλλίαση σε κάθε πράξη αγάπης προς όλα τα ζωντανά πλάσματα και μας στέλνει σαν ευλογία την ευημερία και την χαρά στην ζωή μας.

Τίμα τους γονείς σου και τους ηλικιωμένους

Οι γονείς μας, μας έφεραν στην ζωή. Μας μεγάλωσαν και μας δίδαξαν. Τους χρωστάμε σεβασμό, ακόμα και αν η σχέση μας μαζί τους δεν είναι ευτυχισμένη.
Μέσα από την συγχώρεση, μαθαίνουμε τον πραγματικό Εαυτό μας. Μέσα από την αγάπη μαθαίνουμε τον Θεό. Ας συγχωρέσουμε τα όποια λάθη τους και ας τους δώσουμε την αγάπη και τον σεβασμό που τους αξίζει.
Οι γεροντότεροι μας μεταβιβάζουν πολύτιμη εμπειρία. Πάντα μαθαίνουμε κάτι περισσότερο από αυτούς και είναι οι στυλοβάτες της γήινης διαδρομής μας. Ας τους τιμήσουμε για τα θεμέλια που έθεσαν, ώστε η γνώση να μεταβιβαστεί και στους νεότερους.

Η αγάπη δεν τελειώνει ποτέ, όπως την δίνουμε, έτσι γυρνάει περισσότερο δυνατή πίσω σ' εμάς. Ενα χαμόγελο, μια γλυκιά κουβέντα μας ανταποδίδεται πάντα με περισσότερη χαρά και μεγαλύτερη γλυκύτητα. Προσπαθήστε το!!!Αυτές είναι οι Αρχές του Ρέικι που μας παρέδωσε η Τακάτα Πάνω στο μνημείο στον τάφο του Ουσούι βρέθηκαν οι Αρχές του Ρέικι γραμμένες ως εξής:

Κyo dake wa Μόνο για σήμερα
Ikaru-na Μην θυμώνεις
Shinpai Suna Μην ανησυχείς
Kansha shite Δείξε ευγνωμοσύνη
Guo-o hage me Δούλεψε σκληρά
Hito ni shinsetsu ni Να είσαι καλός με τους άλλους

 


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art