Βιβλία εσωτερικής αναζήτησης


Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ
:: Συγγραφέας: Ρέντφιλντ, Τζέημς
:: Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ

Περιγραφή του Εκδότη: Η ΟΥΡΑΝΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ περιέχει μυστικά που αυτή την εποχή αλλάζουν τον κόσμο μας. Αντλώντας από την αρχαία σοφία που βρέθηκε σ' ένα Περουβιανό χειρόγραφο, εξηγεί πως να συνδέσετε τα γεγονότα που συμβαίνουν στη δική σας ζωή τώρα... και σας επιτρέπει να δείτε τι πρόκειται να σας συμβεί τα επόμενα χρόνια! Το βιβλίο διαβάζεται σαν μια δυνατή ιστορία γεμάτη περιπέτεια, αλλά στην πραγματικότητα ασκεί τη βαθιά επίδραση μιας πνευματικής παραβολής.


Η ΔΕΚΑΤΗ ΕΠΙΓΝΩΣΗ
:: Συγγραφέας: Ρέντφιλντ, Τζέημς
:: Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ

Περιγραφή του Εκδότη: Η Τσαρλίν, η φίλη που έφερε την είδηση για την ανακάλυψη του αρχαίου χειρογράφου στο Περού, εξαφανίζεται ενώ εξερευνά ένα μεγάλο δάσος στα Απαλάχια Ορη. Εδώ αρχίζει η περιπέτεια: η αναζήτηση της Δέκατης Επίγνωσης.
Η συναρπαστική συνέχεια της Ουράνιας Προφητείας που θα σας μεταφέρει μέσα από ενεργειακές πύλες σε άλλες διαστάσεις... σε αναμνήσεις παλιών εμπειριών... και στο γενέθλιο όραμα που βιώνουμε όλοι...


Η ΜΥΗΣΗ
:: Συγγραφέας: Χέικ, Ελίζαμπεθ
:: Εκδότης: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Η Ελίζαμπεθ Χέικ, υπήρξε δασκάλα της γιόγκα στη Yogaschule Υesudian-Ηaich, στην Ελβετία, και συγγραφέας σημαντικών βιβλίων σχετικών με τη γιόγκα και την πνευματική πειθαρχία. Οι μαθητές της Χέικ της ζήτησαν να γράψει τη ΜΥΗΣΗ, μια μοναδική αυτοβιογραφία, η οποία συνδυάζει την ιστορία μιας σύγχρονης γυναίκας – τα γεγονότα και τις εμπειρίες που συνετέλεσαν στην πνευματική της εξέλιξη με τις ζωντανές αναμνήσεις της από μια προηγούμενη ζωή της, ως νεαρής ιέρειας στην Αρχαία Aίγυπτο. Μια ιστορία αναδύεται μέσα σε μια άλλη, με συναρπαστικές λεπτομέρειες: η γυναίκα αυτή προετοιμάζεται για τη μύησή της από τον Αρχιερέα Πταχοτέπ, ο οποίος την οδηγεί αρμονικά, βήμα βήμα, στην κατανόηση των εσχάτων μυστηρίων. Η αφήγηση καταλήγει και πάλι στην αφετηρία της, στον παρόντα χρόνο, αποκαλύπτοντάς μας την εύθραυστη σχέση ανάμεσα στους δύο κόσμους και μια αισιόδοξη άποψη του ανθρώπινου πεπρωμένου. Ο αναγνώστης μπορεί να εκτιμήσει και να απολαύσει τη ΜΥΗΣΗ σε πολλά επίπεδα: σαν αυτοβιογραφία, σαν μια διεισδυτική ανάγνωση μιας άλλης εποχής αλλά, πάνω απ' όλα, σαν μια λυτρωτική εμπειρία. Το να διαβάζεις σημαίνει να μοιράζεσαι κι αυτό είναι μια μορφή μύησης.


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΤΣΑΚΡΑ
:: Συγγραφέας: Sharamon, Shalila | Baginski, Bodo J.
:: Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ

Περιγραφή του Εκδότη: Η γνώση των ανθρώπινων Ενεργειακών Κέντρων (Τσάκρα) μπορεί να δώσει απάντηση στα ερωτήματα "Ποιός είμαι;", "Ποιές ικανότητες υπάρχουν κρυμμένες μέσα μου και πώς μπορώ να τις ενεργοποιήσω για να υλοποιήσω όλες μου τις δυνατότητες για δημιουργικότητα και ευτυχία;"
Το βιβλίο περιγράφει τα Τσάκρα και πώς να δουλέψετε μ' αυτά με τρόπο απλό και κατανοητό. Δίνονται επίσης ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να αναζωογονήσετε και να διαλύσετε τα μπλοκαρίσματά τους.


ΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΙ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ
:: Συγγραφέας: Leadbeater, Charles Webster
:: Εκδότης: ΚΥΒΕΛΗ

Περιγραφή του Εκδότη: Οταν οι άνθρωποι εκφράζουν την επιθυμία να 'δουν έναν Μαχάτμα' δεν φαίνεται πως κατανοούν πράγματι το τι ζητούν. Πώς μπορούν να ελπίζουν ότι με τα φυσικά μάτια τους θα δουν αυτό που υπερβαίνει την όραση; Μήπως κυνηγούν το σώμα, που είναι ένα απλό κέλυφος ή μάσκα; Κι αν υποθέσουμε πως όντως βλέπουν το σώμα, ενός Μαχάτμα, πώς θα ξέρουν ότι πίσω απ' αυτή τη μάσκα κρύβεται μια εξέχουσα οντότητα;


ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ - ΜΕΡΟΣ Ι
:: Συγγραφέας: Πιν, Ρότζερ ντε
:: Εκδότης: ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Είναι μια σειρά επιστολών, οι οποίες υπαγορεύθηκαν νοερώς από Διδάσκαλους της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας σ' έναν υποψήφιο Μαθητή τους. Περιέχουν απλά αλλά βαθυστόχαστα μηνύματα, που θα βοηθήσουν εκείνον που το επιθυμεί πραγματικά, να γνωρίσει τον αληθινό εαυτό του και να βρει το δρόμο της απελευθέρωσής του.


ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ - ΜΕΡΟΣ ΙΙ
:: Συγγραφέας: Πιν, Ρότζερ ντε
:: Εκδότης: ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Για πρώτη φορά παρουσιάζεται η πλήρης ανάπτυξη και λειτουργία του Χριστιανισμού μέσα στα Εσωτερικά πεδία, έχοντας ως γνώμονα την μυστική εκπαίδευση που πήρε ο Ιησούς καθώς και την αδημοσίευτη ιστορία των πτυχών της ζωής Του.


ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ - ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ
:: Συγγραφέας: Πιν, Ρότζερ ντε
:: Εκδότης: ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Το τρίτο μέρος των επιστολών των Διδασκάλων της Σοφίας αναφέρεται στο σπουδαίο κεφάλαιο της Αλχημείας. Οι επιστολές έχουν δοθεί με την μορφή σχολίων και αναλύουν ένα αλχημικό κείμενο του Φραντς Χάρτμανν. Επεξηγούν με μεγάλη σαφήνεια την ορολογία και την - βήμα προς βήμα - διαδικασία του Μεγάλου Εργου, στον κόσμο της ύλης, αλλά και στους αόρατους κόσμους, δίνοντας ταυτόχρονα ασκήσεις που είναι προσαρμοσμένες για τον μέσο άνθρωπο.

Ολες οι επιστολές σχολιάζουν ένα μικρό Αλχημικό κείμενο του Φραντς Χάρτμανν. Με μοναδικό τρόπο αναλύεται όλο το Μεγάλο Εργο της Αλχημείας σε τρία επίπεδα: Εντός του αλχημικού εργαστηρίου, εντός του εσωτερικού ανθρώπου και εντός της ιδεατής κοινωνίας. Με εξαιρετική σαφήνεια αποκαλύπτονται όλες οι βασικές αλχημικές αρχές, έτσι ώστε να διαφωτιστούν όλα τα επίμαχα σημεία που απέκρυπταν με έντεχνο τρόπο οι παλαιοί Μύστες της Αλχημείας.


ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ - ΜΕΡΟΣ IV
:: Συγγραφέας: Πιν, Ρότζερ ντε
:: Εκδότης: ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Το βιβλίο αυτό αποτελεί την συνέχεια του Δεύτερου Μέρους των Σύγχρονων Επιστολών των Διδασκάλων της Σοφίας. Εξακολουθεί να παρουσιάζει την άγνωστη, εσωτερική όψη του Χριστιανισμού, έτσι όπως έγινε αντιληπτή από την Ιεραρχία των Μυστών της Μεγάλης Λευκής Αδελφότητας.

  • Ο Ιωάννης ο Βαπτιστής ως "Πλανητική κοσμική συνισταμένη"
  • Το απολυτρωτικό έργο του λόγου
  • "Ο Λόγος" δοκιμάζει την ανθεκτικότητα των Φορέων (Σωμάτων) του Ιησού
  • Το έργο του Χριστού μέσα στις εσωτερικές ομάδες
  • Το έργο του Χριστού πριν από τη Βάπτιση
  • Προλεγόμενα στην Βάπτιση του Ιησού Χριστού
  • Η Βάπτισις του Ιησού Χριστού
  • Ο Πειρασμός του Ιησού στην έρημο
  • Οι ασκήσεις των ομάδων του Roger de Pins

Αποκρυφισμός
:: Συγγραφέας: Ράμπα, Λόμπσανγκ
:: Εκδότης: ΚΑΚΤΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Ο Λομπσανγκ Ράμπα, δείχνει σε τριάντα μαθήματα-βήματα το δρόμο προς την εσωτερική ηρεμία και γαλήνη που αντανακλά στις σχέσεις μας με το έμψυχο περιβάλλον μας, τους ανθρώπους αλλά και τα ζώα. Ταυτόχρονα, αποδεικνύει πόσο απλά και αληθινά είναι όλα όσα αποκαλούμε "μεταφυσικά φαινόμενα".


ΑΔΕΛΦΕΣ ΨΥΧΕΣ
:: Συγγραφέας: Webster, Richard
:: Εκδότης: POWER PUBLISHING

Περιγραφή του Εκδότη: O γνωστός μεταφυσικός συγγραφέας και υπνοθεραπευτής R. Webster, έχει κάνει αναδρομή χιλιάδων ατόμων στις προηγούμενες τους ζωές. Εχει συμπεράνει πως για τον καθένα μας υπάρχει κάπου μια αδελφή ψυχή.
Η ανακάλυψή της δεν είναι άπιαστο όνειρο, αρκεί να είσαστε έτοιμοι. Και αυτό γιατί οι αδελφές ψυχές μπαίνουν στη ζωή μας την πιο κατάλληλη στιγμή όταν είμαστε φυσικά, νοητικά, συναισθηματικά και πνευματικά προετοιμασμένοι να τις συναντήσουμε.


ΑΠΟ ΤΗ ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΤΟ ΓΟΛΓΟΘΑ
:: Συγγραφέας: Μπέιλη, Αλίκη
:: Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Οι πέντε μυήσεις του Διδάσκαλου Ιησού κατά τη διάρκεια της ζωής του στην Παλαιστίνη είναι γνωστές ως Γέννηση, Βάπτισμα, Μεταμόρφωση, Σταύρωση, Ανάσταση και Ανάληψη. Μέσω αυτών των πέντε σταδίων της Οδού παρακολουθούμε το Διδάσκαλο από τη Βηθλεέμ στο Γολγοθά. Αυτές οι εμπειρίες είναι συμβολικές, αλλά και πραγματικές, αποτελώντας αληθινούς αποδέκτες στο δρόμο του μαθητή. Δείχνουν τη μεγάλη δοκιμασία της ανθρώπινης ψυχής που περνά μέσω των πέντε σταδίων του πνευματικού ταξιδιού της και είναι αξιόλογες για εκείνους που αντιμετωπίζουν την τεράστια έκταση της ίδιας πενταπλής εμπειρίας.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΝΟΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΑΣΗ
:: Συγγραφέας: Μπέιλη, Αλίκη
:: Εκδότης: ΚΕΔΡΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Στο βιβλίο "Από τη διάνοια στην ενόραση" η ανάπτυξη του νου, ενώ είναι αναγκαία, παρουσιάζεται απλώς ως μέσον για ένα σκοπό και ένα στάδιο της ατραπού για ένα πλήρως φωτισμένο και ενεργό νοητικό σώμα. Ανάμεσα στη νοητική λειτουργία και στην ενόραση υπάρχει ένα χάσμα και θα υπάρχει μέχρις ότου γεφυρωθεί συνειδητά μέσω διαλογισμού. Ο διαλογισμός μερικές φορές ορίζεται ως "σκέψη στην καρδιά" και ο σωστός διαλογισμός πράγματι γίνεται μόνο όταν η καρδιά και ο νους λειτουργούν σε ενοποίηση. Ετσι για να προσεγγίσουμε την ενόραση είναι αναγκαία η συγχώνευση νου και καρδιάς. Η ορθή χρήση του νου στο διαλογισμό, οδηγεί τη συνείδηση στο όμορφο, στο καλό και στο αληθινό που είναι ιδιότητες της ψυχής, μέσω των πέντε διαλογιστικών σταδίων της συγκέντρωσης, του διαλογισμού, της θεωρίας, της φώτισης και της έμπνευσης. Αυτά τα πέντε στάδια οδηγούν στην ένωση με την ψυχή – τον υιό του νου – και στην άμεση γνώση της θείας φύσης, δημιουργώντας ένα όργανο νόησης που μπορεί να χρησιμοποιεί η ψυχή στην καθημερινή ζωή.


ΑΣΤΡΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ
:: Συγγραφέας: Μπεζάντ, Αννα | Leadbeater, Charles Webster
:: Κατηγορία: Μεταφυσική
:: Εκδότης: ΔΙΟΝ

Περιγραφή του Εκδότη: Ο άνθρωπος, πολυδιάστατη ύπαρξη, διαθέτει κανάλια επικοινωνίας ανάλογα με τους φορείς αντίληψης που χρησιμοποιεί. Η συγγραφέας εκθέτει τις δυνατότητες που αναπτύσσονται μέσα από τέτοιες διαδικασίες και το τι πρέπει να ξέρει ο άνθρωπος γι' αυτές.


ΑΥΡΑ-ΣΩΜΑ, ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΧΡΩΜΑΤΩΝ, ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ
:: Συγγραφέας: Νταλίχοβ, Ειρήνη | Μπουθ, Μάικ
:: Εκδότης: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Τι είναι το "Αύρα-σώμα"; Είναι το σύστημα μιας ολιστικής θεραπείας που συνδυάζει τις θεραπευτικές ενέργειες του χρώματος, των φυτών και των κρυστάλλων, που αναπτύχθηκε από τη Βίκυ Γουόλ, μια Βρετανή φαρμακοποιό, το 1984. Η Βίκυ Γουόλ εμπνεύστηκε αυτή τη μέθοδο παλμικής θεραπείας, μέσα από προσευχή και διαλογισμό, όταν είχε "δεχτεί" μια εντολή από "άνωθεν": Διαίρεσε τα ύδατα. Καθοδηγούμενη από αόρατα χέρια, αυτή η τυφλή γυναίκα που είχε το χάρισμα της διόρασης, εργάστηκε και δημιούργησε ουσίες με χρώμα, διαχωρισμένες από τις ιδιότητες του ελαίου και του νερού. Σ' αυτό το ιδιαίτερα πληροφοριακό βιβλίο, η δημοσιογράφος Ειρήνη Νταλίχοφ και ο επιλεγμένος διάδοχος της Βίκυ Γουόλ, Μάικ Μπουθ, σας λένε οτιδήποτε χρειάζεται να γνωρίζετε, ώστε να κάνετε το εκπληκτικό σύστημα "Αύρα-σώμα" τον καθρέπτη της ψυχής, ένα απαραίτητο κομμάτι της ζωής σας.


ΓΑΙΑ, Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΤΗΣ
:: Συγγραφέας: Συλλογικό
:: Εκδότης: ΑΡΧΕΤΥΠΟ

Περιγραφή του Εκδότη: Μύθοι της δημιουργίας, μυστικά ταξίδια, το αόρατο πρόσωπο του πλανήτη, γραμμές Ley, πλανητικό ημερολόγιο, ιερή γεωγραφία, τόποι δύναμης, μυστήριες οντότητες κ.ά.


ΓΝΩΣΗ ΜΥΗΣΗΣ, Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
:: Συγγραφέας: Στάινερ, Ρούντολφ
:: Εκδότης: ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Περιγραφή του Εκδότη: Μόνο με τη μέγιστη δυνατή ανάπτυξη και πνευματοποίηση της ικανότητας Αγάπης είναι δυνατό να επιτευχθεί αυτό που αποκαλύπτεται στην Διαίσθηση. Πρέπει να καταστεί δυνατό στον άνθρωπο να μετατρέψει την ικανότητα Αγάπης σε δύναμη Γνώσης.
Προετοιμαζόμαστε σωστά γι' αυτή την πνευματοποιημένη ικανότητα Αγάπης, όταν κατά κάποιο τρόπο ελευθερωνόμαστε από την εξάρτησή μας από τα εξωτερικά πράγματα.
... Διότι το αληθινό Εγώ, που υπάρχει σε επαναλαμβανόμενες γήινες ζωές, είναι δυνατό ν' αποκαλυφθεί τότε μόνο όταν η ικανότητα Αγάπης έχει ενισχυθεί στο σημείο που για έναν άνθρωπο το άλλο Ον, που είναι έξω στη Φύση ή στον Κόσμο του Πνεύματος, έχει γίνει τόσο προσφιλές, όπως ο άνθρωπος μόνο τον ίδιο του τον εαυτό μέσα στη φιλαυτία του μπορεί ν' αγαπήσει. Το αληθινό όμως Εγώ που περνά διά μέσου επανειλημμένων γεννήσεων και θανάτων δεν μπορεί ποτέ να είναι προσιτό στη φιλαυτία. Οι επανειλημμένες γήινες ζωές αποκαλύπτονται στον άνθρωπο μόνο όταν δεν ζει εγωιστικά για στιγμιαία γνώση, αλλά ζει μέσα στην Αγάπη εκείνη που ξεχνά τον εγωισμό τελείως και είναι σε θέση να ζήσει σαν αντικειμενικό Ον, όπως ζει αλλιώς στην φυσική του Υπαρξη μέσα στη φιλαυτία.


ΕΡΜΗΣ Ο ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟΣ (ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ, ΑΠΑΝΤΑ) ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΑΙΩΝΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ
:: Εκδότης: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Τα Ερμητικά Κείμενα καλύπτουν όλες τις πτυχές του Ερμητισμού ως εσωτερικής φιλοσοφίας και αποτελούν το απαύγασμα της σκέψης όλης εκείνης της πλειάδας σοφών της Αλεξανδρινής περιόδου. Ωστόσο, μεγάλο μέρος τους είναι πολύ αρχαιότερο και ανάγεται σε μια εποχή πριν από τους Φαραώ, συνιστώντας έτσι τον πυρήνα της αιγυπτιακής μυστηριακής παράδοσης. Τα κείμενα καλύπτουν πλείστα όσα θέματα, όπως την κοσμογονία, την ανθρωπογονία, τη φύση της πραγματικότητας και τη μέθοδο πνευματικής ανάπτυξης και μεταμόρφωσης του ανθρώπου. Με μια γλώσσα οικεία ακόμη και στους ανθρώπους της εποχής μας, τα Ερμητικά αποτελούν ένα έργο μοναδικής αξίας και χρησιμότητας στη σύγχρονη αναζήτηση.


Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ
Ενα ολοκληρωμένο εγχειρίδιο για την προέλευση της δύναμης του ρέικι

:: Συγγραφέας: Petter, Frank Arjava
:: Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ

Περιγραφή του Εκδότη: Το Ρέικι είναι μια μορφή της συμπαντικής ενέργειας, και δεν έχει σχέση με καμιά θρησκεία ή κοσμοθεωρία. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει κανάλι αυτής της ζωτικής θεραπευτικής ενέργειας και να τη διοχετεύει μέσω των χεριών του στον ίδιο τον εαυτό του ή σε άλλους.
Η θεραπεία με το ρέικι είναι απόλυτα ασφαλής, είτε πρόκειται για σωματική είτε για πνευματική ασθένεια, και συνδυάζεται εύκολα τόσο με την ιατρική αγωγή όσο και με τις εναλλακτικές θεραπευτικές μεθόδους.
"Η φωτιά του Ρέικι" είναι ένας πλήρης οδηγός ο οποίος πέρα από τη σωματική μας κατάσταση λαμβάνει υπόψη του το νου, την "καρδιά" και τον εσωτερικό μας κόσμο. Επιπλέον, μας αποκαλύπτει άγνωστες μέχρι σήμερα πτυχές της ζωής και του έργου του δρα Ουσούι.


ΡΕΙΚΙ Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ Dr USUI
:: Συγγραφέας: Petter, Frank Arjava
:: Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ

Περιγραφή του Εκδότη: «Σε όσα όντα εμφυσήθηκε ζωή, έχει δοθεί ως δώρο η "πνευματική" ικανότητα να θεραπεύουν», γράφει ο Dr. Usui στο εγχειρίδιο που έγραψε κι έδινε στους μαθητές του. Σε αυτό, ο "πατέρας" του Ρέικι εξηγεί τι είναι το Ρέικι, πώς χρησιμοποιείται και γιατί δεν αποτελεί "περιουσία" κάποιας ομάδας ή ατόμου.


ΡΕΙΚΙ, Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΖΩΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
:: Συγγραφέας: Μπαγκίνσκι, Μπόντο | Σάραμον, Σαλίλα
:: Εκδότης: ΡΕΜΠΕΛ

Περιγραφή του Εκδότη: Το Best-seller βιβλίο του Ρέικι από τους συγγραφείς που διαπρέπουν σε θέματα εναλλακτικών θεραπειών. Περιγράφει συγκεκριμένες μεθόδους, με τις οποίες μπορεί ο καθένας να εντρυφήσει και να ασκηθεί σ' αυτή τη συμπαντική ενέργεια της Ζωής. Είναι βασικό βιβλίο για το Ρέικι και συνιστάται ανεπιφύλακτα από τους περισσότερους Ρέικι Μάστερ σ' όλο τον κόσμο.

Με γλώσσα εύγλωττη και απλή, δοσμένη μέσα από μια γλαφυρή και χυμώδη μετάφραση, οι συγγραφείς εξερευνούν όλα τα θέματα που αφορούν την εφαρμογή του Ρέικι. Το Ρέικι αποτελεί το Ζεν της Θεραπευτικής: είναι μια απλούστευση της θεραπευτικής διαδικασίας στα βασικά και θεμελιώδη στοιχεία της και δεν χρειάζεται πολύπλοκα διαγράμματα και ατελείωτες σειρές φωτογραφιών για να γίνει κατανοητή η εφαρμογή της.


ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΥ ΡΕΙΚΙ ΤΟΥ ΔΡΑ MIKAO USUI
:: Συγγραφέας: Usui, Mikao | Petter, Frank Arjava
:: Εκδότης: ΔΙΟΠΤΡΑ

Περιγραφή του Εκδότη: Ο δρ Μικάο Ουσούι ανέπτυξε το Σύστημα Ρέικι και ίδρυσε την οργάνωση "Ιαπωνικό Ουσούι Ρέικι Ριόχο Γκακάι". Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας είναι η μετάφραση του αυθεντικού εγχειριδίου που ο Dr. Ουσούι έδινε στους μαθητές του. Περιέχει τις πρωτότυπες και ακριβείς θέσεις τοποθέτησης των χεριών για τη θεραπεία δεκάδων προβλημάτων υγείας και δίνει τη δυνατότητα σε όποιον ασχολείται με το Ρέικι να μελετήσει τις θέσεις των χεριών και τις θεραπευτικές τεχνικές που χρησιμοποιούσε ο ίδιος ο δρ Ουσούι.


Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΑΓΓΕΛΟ
:: Συγγραφέας: ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
:: Εκδότης: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Στα πλαίσια της νέας πνευματικής εποχής, ο άνθρωπος καλείται να αναλάβει μόνος του το πηδάλιο της πνευματικής πορείας του εαυτού του. Είναι λοιπόν σημαντικό αφενός να γνωρίζει επακριβώς το στόχο του, και αφετέρου να δύναται να τον πραγματώνει, αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμο μέσον. Στην πορεία του αυτή θα βρει πολύτιμο φίλο και οδηγό του το Φύλακα Αγγελό του, ο οποίος θα του συμπαρίσταται και θα τον βοηθά, υποδεικνύοντάς του την οδό προς την αληθή Υπερβατική Ζωή.


ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΣΟΦΩΝ
:: Συγγραφέας: ΛΕΒΙ ΕΛΙΦΑΣ
:: Εκδότης: ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Ο Ελιφάς Λευί υπήρξε μία από τις πιο εμπνευσμένες μορφές του Αποκρυφισμού και ένας από τους φωτεινότερους εκπροσώπους της δυτικής εσωτερικής παραδόσεως. Το πραγματικό του όνομα ήταν Αλφόνσος - Λουδοβίκος Κονστάντ, το δε Ελιφάς Λευί Ζαχέντ αποτελεί την πιστή μετάφρασή του Γαλλικού ονόματός του στην Εβραϊκή, όνομα που το έλαβε ύστερα από την "δεύτερη γέννησή του", δηλαδή, όταν μυήθηκε στα Μυστήρια της Αγίας Καμπαλά. Οραμά του ήταν η συμφιλίωση της επιστήμης με την θρησκεία και της λογικής με την πίστη, ενώ είχε την πεποίθηση πως μόνο μέσα από αυτήν την συμφιλίωση η ανθρωπότητα θα οδηγηθεί στην αληθινή αδελφότητα και αλληλεγγύη, σκοπεύοντας στην πραγματοποίηση του μηνύματος του Χριστού. Το "Βιβλίο των Σοφών" αν και είναι ένα από τα τελευταία εμπνευσμένα έργα του, ωστόσο, αποτελεί ένα από τα καλύτερα του είδους του, καταφέρνοντας να μας εισάγει με ευκολία στο πνεύμα του συγγραφέα, πνεύμα το οποίο μας μεταφέρει σ' έναν υπερβατικό κόσμο με τρόπο απαράμιλλο και συναρπαστικό, κάτι που μόνον η ουράνια έμπνευση και η θεία θέρμη αυτού του πραγματικού Μύστη μπορούσε να κατορθώσει.


TO MYΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΑΜΠΑΛΑ
:: Συγγραφέας: ΡΕΝΤΦΙΛΝΤ ΤΖΕΙΜΣ
:: Εκδοτικός Οίκος: ΔΙΟΠΤΡΑ

Περιγραφή του Εκδότη: Η δύναμη του οράματός μας και οι προσδοκίες μας αναβλύζουν από μέσα μας σαν μια συνεχής προσευχή. Αυτή η δύναμη είναι τόσο μεγάλη όσο δεν φαντάζεται κανείς αυτή τη στιγμή, και πρέπει να μάθουμε να την ελέγχουμε και να αρχίσουμε να τη χρησιμοποιούμε πριν είναι πολύ αργά.


ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΟΓΚΑ
:: Συγγραφέας: Χέικ, Ελίζαμπεθ
:: Εκδότης: ΠΥΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Σκοπός του βιβλίου αυτού είναι η εισαγωγή στην αντίληψη της μεταστοιχείωσης των σωματικών, συναισθηματικών, νοητικών και ψυχικών ενεργειών, που οι άνθρωποι συνήθως διασκορπίζουν με την σεξουαλική δραστηριότητα. Η διδασκαλία αυτή βοηθά στην ένωση με τον υψηλότερο εαυτό μας. Σύμφωνα με τον πίνακα της Ελίζαμπεθ Χέικ στο εξώφυλλο: "Η Μεταστοιχείωση της σεξουαλικής ενέργειας σε πνευματική, θεία δημιουργική δύναμη είναι η ανάσταση από το θάνατο στην αιώνια ζωή". Εάν καλλιεργήσουμε την πνευματική επίγνωση και επιτύχουμε τη συμπαντική συνειδητότητα, αποκτάμε κυριαρχία επάνω στις 7 φυσικές δυνάμεις που μπορούν να μας μεταφέρουν στο σκοπό μας με απίστευτη ευελιξία, αν τις χαλιναγωγήσουμε, ώστε να τραβούν προς μία κατεύθυνση. Η εικόνα του εξωφύλλου συμβολίζει αυτή την κατάσταση ύπαρξης. Η φιγούρα αντιπροσωπεύει το πνεύμα, που στέκεται πάνω στο άρμα του θριάμβου. Το ένα χέρι εκπέμπει τη δύναμη, που κατευθύνει τις φυσικές δυνάμεις. Στο αριστερό χέρι κρατά έναν τροχό προσευχής σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται στο Θιβέτ και ο οποίος συμβολίζει την ενότητα με το Θείο. Τα άλογα τρέχουν μαζί με την φιγούρα προς το σκοπό της τελειότητας που ο Χριστός μετέδωσε σε μας λέγοντας: "Να είστε επομένως τέλειοι, όπως ο πατέρας σας στον ουρανό είναι τέλειος".


ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ
:: Συγγραφέας: Ράμπα Λόμπσανγκ
:: Εκδόσεις: ΚΑΚΤΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Μια επίσκεψη στα μυστικά, πανάρχαια σπήλαια του Θιβέτ με συνταξιδιώτες τον Ράμπα Λόμπσανγκ και τον οδηγό του, τον λάμα, Μινγκυάρ Ντόνταπ. Πολιτισμοί που καταστράφηκαν χωρίς να αφήσουν ίχνη, αλλά και μια εκδοχή του μέλλοντος της ανθρωπότητας, περνούν μπρός απ' τα μάτια μας στις οθόνες των μηχανημάτων ενός τεχνολογικού πολιτισμού που για μας παραμένει μακρινό μέλλον. Κοντά στο τέλος της ζωής του ο συγγραφέας αποκαλύπτει τη μυστική γνώση της επίγειας πατρίδας του, λίγο πρωτού επιστρέψει στην ιερή πνευματική πατρίδα.


ΨΥΧΙΚΗ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑ
:: Συγγραφέας: Dion Fortune
:: Εκδόσεις ΙΑΜΒΛΙΧΟΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Κάθε πλάσμα πάνω στο πρόσωπο της γης παρουσιάζει μια πλατιά συνάφεια με όλες τις μορφές ζωής, η οποία εκφράζεται σε πολλαπλά επίπεδα, από το πιο καθαρό υλικό έως το υψηλά πνευματικό. Η ζωή στο σύνολό της είναι μια συνισταμένη αλληλεπιδρωσών δυνάμεων από το στενό ή ευρύ περιβάλλον, επιδράσεων εμφανών ή μη. Το ανθρώπινο πλάσμα, προκειμένου να ζει ουσιαστικά και να παράγει πολιτισμό στην εξελικτική του πορεία, χρειάζεται τις πραγματικές διαστάσεις αυτών των επιδράσεων για να χτίσει τις άμυνές του απέναντι σε ότι κλονίζει την ψυχοδιανοητική του ισορροπία.
Η συγγραφέας με ζωντανά παραδείγματα από την προσωπική της εμπειρία ως ερευνήτρια και ψυχολόγος αλλά και από τις αφηγήσεις αξιόπιστων μαρτύρων, προσπαθεί να δώσει την ολοκληρωμένη διάσταση των πολλαπλών ψυχοδιανοητικών πιέσεων που δέχεται κάθε άνθρωπος, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορεί ο καθένας να οργανώσει την ψυχική του αυτοάμυνα.


ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΘΕΟ - ΒΙΒΛΙΟ 1
:: Συγγραφέας: Neale Donald Walsch
:: Εκδόσεις: Η ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ

Περιγραφή του Εκδότη: Μια ασυνήθιστη εμπειρία που καθώς θα τη βιώνεις θα συγκινηθείς, θα χαρείς, θα κλάψεις και θα γελάσεις με το χιούμορ που περιέχει. Ομως το πιο σημαντικό είναι ότι κάτι θα αλλάξει. Κάτι μέσα σου θα μεταμορφωθεί.


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art