Η ζωή μου, οι ζωές μας

Συγγραφέας: Βάσω Νικολοπούλου
Εκδόσεις REIKICENTER


Η ματιά μου πέρα από κάθε
θρησκευτικό δόγμα

Η αναφορά στην προσωπική σχέση με τον Ιησού, μπορεί να παρεξηγηθεί από πολλούς που έχουν μπει στη διαδικασία του χριστιανικού δογματισμού, πέρα από κάθε έρευνα στα στοιχεία που τοποθετεί η πίστη στην ψυχή κάθε ανθρώπου. Η σχέση μου μαζί του δεν έχει όμως καμία αναφορά σε δόγμα που χρειάζεται γι' αυτό να απολογηθώ. Ήταν ανθρώπινη κι έτσι εξακολουθεί να είναι στη Ζωή μου!

Η δική μου πίστη δεν αφορά κανόνες ηθικής και κοινωνικοποίησης ενός θεού, αλλά αφορά την Ανθρώπινη Ύπαρξη μέσα στο φυσικό κόσμο εκδήλωσης. Η φιλία, σαν ένα ιερό μυστήριο, αποδίδεται στην αιωνιότητα του Εαυτού, που πέρα από διεκδικήσεις και κανόνες, σου δίνει κίνητρα να ανακαλύψεις τον Άνθρωπο και να έχεις μέσα σου αυτούσια την εσωτερική Διδασκαλία της Αγάπης, χωρίς ανατροπές, παρά μόνο αυτές που η Συνείδησή σου μπορεί να «ανεχτεί» με ωριμότητα.

«Δεν ήρθα να καταργήσω το Νόμο, αλλά να τον εκπληρώσω», λέει ο Ιησούς και αυτό χρειάζεται να είναι το μοναδικό σημείο αναφοράς κάθε ανθρώπου που αναζητά την Ειρήνη, τη Δικαιοσύνη και την Αγάπη, μέσα από τον υπερβατικό Δρόμο της Ελευθερίας, αρκεί να την αντέξει.

Λίγοι, πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν την εσωτερική Ελευθερία της αυτό-πραγμάτωσης του Εαυτού τους, χωρίς να ανατρέψουν τις πεποιθήσεις τους για την εξουσία του διαβόλου, που τον βλέπουν μόνο στους άλλους… Οι περισσότεροι περιμένουν ένα μεσσία, μια αποκάλυψη, τόσο θεαματική που να μην μπορούν να την ανατρέψουν, ξεχνώντας ότι ανά τους αιώνες οι ίδιοι άνθρωποι «σταύρωσαν» τους Ανθρώπους που απλά άντεξαν την Ελευθερία τους! Ένας δάσκαλος ενώνεται με την Παγκόσμια Θεϊκή Συνείδηση, ανάλογα με το Έργο του. Δυστυχώς, το Έργο του Ιησού παρερμηνεύτηκε τόσο πολύ που δίχασε την Ελευθερία σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα... Του θεού και του διαβόλου... Εύχομαι στον κάθε άνθρωπο να κατανοήσει ότι το μόνο κακό που έχει κληρονομήσει είναι η άγνοια για τον Εαυτό του!

Ένας δάσκαλος ενώνεται με την Παγκόσμια Θεϊκή Συνείδηση, ανάλογα με το Έργο του. Δυστυχώς, το Έργο του Ιησού παρερμηνεύτηκε τόσο πολύ που δίχασε την Ελευθερία σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα... Του θεού και του διαβόλου... Εύχομαι στον κάθε άνθρωπο να κατανοήσει ότι το μόνο κακό που έχει κληρονομήσει είναι η άγνοια για τον Εαυτό του!

Το βιβλιο διατίθεται:
"ΒΙΒΛΙΟΓΝΩΜΩΝ"
Μαυρομιχάλη 18, ΑΘΗΝΑ
τηλ. 210 33 88 370


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art