Ποιοι είναι οι Αναληφθέντες Διδάσκαλοι

Mερικά λόγια από τον Διδάσκαλο Κουτχούμι (που δόθηκαν στον Roger de Pins και δημοσιεύονται στο βιβλίο «Σύγχρονες επιστολές των διδασκάλων της Σοφίας» (εκδόσεις ΤΕΤΡΑΚΤΥΣ) νομίζουμε ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε μία μικρή προσέγγιση στο θέμα.

Η εμβάθυνση και η περαιτέρω διερεύνηση είναι ατομική προσπάθεια του καθενός μας και εξαρτάται πάντα από την δίψα για μάθηση και την ανάγκη για εξέλιξη.

 

 

 

 

 

"Οι Διδάσκαλοι δεν γεννήθηκαν Διδάσκαλοι, αλλά έγιναν, μετά από επίπονη προσπάθεια, με την πάροδο των αιώνων. Δεν έχουν την αξίωση να αντιμετωπίζονται σαν θεία όντα ή Αγιοι, αλλά ως φίλοι και συνεργάτες. Το δέος που καταλαμβάνει τον κόσμο γι' αυτούς, αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για να έλθει σε επαφή μαζί τους...

Οι διδάσκαλοι δρουν για το μαζικό καλό και όχι για το ατομικό καλό. Αν αποζητάτε από αυτούς λύση των προσωπικών σας προβλημάτων, θα πρέπει πρώτα να διαπιστώσετε αν το πρόβλημά σας δημιουργείται από τη δική σας στάση ζωής, ή εάν βρίσκεται έξω από τις δυνάμεις σας. Στην πρώτη περίπτωση θα πρέπει να αλλάξετε εσείς στάση, αφού εντοπίσετε το λάθος σας. Στην δεύτερη περίπτωση, εάν ποθείτε ειλικρινά μια λύση, ζητήστε την, αλλά ποτέ μην υποδείξετε τον τρόπο, γιατί μπορεί η σωστή λύση του προβλήματός σας να βρίσκεται εντελώς έξω από τον τρόπο σκέψης και αντιλήψεών σας...

Πολλοί άνθρωποι υιοθετούν ένα φαινομενικά σωστό τρόπο ζωής μόνο και μόνο γιατί φαντάζονται ότι θα τους κρίνει ο Θεός ή κάποιος Διδάσκαλος, ή και ο ίδιος ο κόσμος. Το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσον αυτοί οι άνθρωποι είναι ο πραγματικός τους Εαυτός. Οι Κοσμικοί Διδάσκαλοι προτιμούν ανθρώπους γεμάτους ελαττώματα που το παραδέχονται, παρά υποκριτές γεμάτους ενοχές που ζουν μια "έννομη ζωή". Δεν κρίνουν κανένα γιατί αναγνωρίζουν ότι και οι ίδιοι κάποτε βρισκόντουσαν σε ένα στάδιο, κατά το οποίο ήσαν γεμάτοι ατέλειες και ελαττώματα, και βλέπουν αυτήν την εικόνα ως μια φυσική συνέπεια του θείου σχεδίου.

Εάν θέλετε να βοηθήσετε το έργο των Κοσμικών Διδασκάλων, πρέπει να έχετε καθαρή καρδιά και καθαρό νου.

Οποιαδήποτε ενέργεια σας περνάει από το νου, και έχει σκοπό την προσφορά απρόσωπης βοήθειας σε οποιονδήποτε άνθρωπο, είτε αυτή είναι σκέψη, λόγος, ή πράξη, αποτελεί ένα μικρό λιθαράκι στην παγκόσμια εξέλιξη και γίνεται πάντοτε αντιληπτή με την ακατάπαυστη προσοχή των Διδασκάλων.

Η απαίτησή τους λοιπόν, δεν σταθμίζει, παρά μόνο την καλή θέληση των ανθρώπων, όσο αδύνατη και μικρή κι αν είναι."

Ο Διδάσκαλος
ΚΟΥΤ ΧΟΥΜΙ ΛΑΛ ΣΙΝΓΚ


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art