Πανελλήνιος Σύλλογος Reiki

Όταν το 2007 μαζευτήκαμε 27 δάσκαλοι ρέικι για να στήσουμε τον Πανελλήνιο Σύλλογο, είχαμε ένα Όραμα Συλλογικότητας και Αγάπης για τον κόσμο του Ρέικι.

Θυμάμαι ακόμα τις πρώτες μας συναντήσεις, που ο καθένας μας έθετε τους προβληματισμούς του και κατέθετε τα προβλήματα που είχαμε αντιμετωπίσει στην μακριά αυτή διαδρομή μας με το Ρέικι, μια και η εξάπλωσή του είχε φέρει στην επιφάνεια μια χαώδη κατάσταση σχετικά με τις μυήσεις, τις ώρες διδασκαλίας, την αντιμετώπιση των practitioner, και πόσα άλλα ακόμα.

Παρ’ όλα τα προβλήματα όμως, η Χαρά μας ήταν μεγάλη γι’ αυτό το «παιδί» που μόλις γεννήθηκε, το οποίο θα μας ένωνε όλους κάτω από μία «ομπρέλα» αγάπης και αλληλεγγύης.

Καθόλου, εγώ προσωπικά τουλάχιστον, δεν είχαμε σκεφτεί τότε ότι ο Σύλλογος θα γινόταν στο μέλλον ένα όργανο κοπαδοποίησης και δογματισμού. Ενδείκνυται οι παλιοί να δίνουν την θέση τους στους νέους για να συνεχίσουν ένα Όραμα. Έτσι στο πέρασμα των χρόνων έμεινα διακριτικά έξω από τα δρώμενα του Συλλόγου, παρ’ όλα αυτά με τα μάτια μου στραμμένα στο Όραμα μας.

Με λύπη μου είδα αυτόν τον Σύλλογο να γίνεται μέσον διαχωρισμού και εξαναγκασμού και να καταλύει τις ελευθερίες, θέτοντας νόμους και μου θύμισε την κυβέρνηση που την ψηφίζει ο λαός για να τον υπηρετεί, αλλά καταλήγει τελικά να τον καταδυναστεύει και να ψηφίζει νόμους που τον καταπιέζουν και καταλύουν τα ανθρώπινα δικαιώματά του.

Ο ρόλος του κάθε δασκάλου σε ένα σεμινάριο ρέικι περιέχει εκτός όλων των άλλων και την φροντίδα και αγάπη των μαθητών του και είναι ευκόλως εννοούμενο ότι θα προετοιμάζει και θα μεριμνά για βιβλία προς διευκόλυνση της μάθησης. Το δίπλωμα, καμία άλλη αξία δεν έχει, παρά να πιστοποιεί το επίπεδο ώστε να μπορεί ο κάθε μαθητής να επιλέγει έναν άλλον δάσκαλο αν θέλει και να διασφαλίζει το στάδιο μάθησής του. Και όταν φτάνει στο επίπεδο του Teacher του παραδίνεται και η σχετική γενεαλογία, για να μπορεί και αυτός με την σειρά του να διδάξει το Ρέικι.

Έτσι γινόταν χρόνια τώρα...

Είναι σοκαριστικό να λαμβάνω σήμερα, 10 χρόνια μετά, ένα μήνυμα που στην ουσία του γίνεται αφοριστικό για όσους δασκάλους με αγάπη φρόντισαν όλα αυτά τα χρόνια τον Σύλλογο με νέα μέλη, χωρίς να παραμελούν κάποιες απαραίτητες υποχρεώσεις των σεμιναρίων, όπως είναι τα βιβλία και τα διπλώματα.

Και φυσικά το αρνούμαι… Δεν το αναγνωρίζω σαν ενέργεια.

Καλώ όλους τους μαθητές και δασκάλους του Reikicenter να μην το αναγνωρίσουν επίσης…

Γιατί ο Σύλλογος που ιδρύσαμε το 2007 καμία σχέση δεν έχει με τον Σύλλογο του 2017 και με λύπη μου διακρίνω ότι αντί να εξελίσσεται και να αναπτύσσεται προς το κοινό καλό, αφορίζει, διαχωρίζει και κοπαδοποιεί τα μέλη του, τάχα για το καλό του Ρέικι.

Χορτάσαμε από σωτήρες… Ανθρώπους ψάχνουμε.

Καλή πορεία σε όλους μας.

Το Reikicenter δεν υποστηρίζει πλέον τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ρέικι.

Εμείς εδώ στο Reikicenter συνεχίζουμε ένα Όραμα που τελικά δεν ήταν κοινό, μεταφέροντας την πνευματικότητα του Ρέικι, έτσι όμορφα και απλά, όπως το κάναμε τόσα χρόνια.


2024  Reiki Center  Site Created by Liquid Art