Αλήθειες

Ξεκινώντας ένας άνθρωπος το μονοπάτι προς την εσωτερική αναζήτηση του Εαυτού, θα έρθει αντιμέτωπος με πολλά δόγματα, αντιλήψεις και συστήματα, θα έρθει σε επαφή με πολλούς «δασκάλους» που θα του μεταδώσουν «την αλήθεια».
Η αλήθεια…είναι στον κόσμο μας πολύ υποκειμενική. Γιατί τίποτα από αυτήν την αλήθεια δεν αποδεικνύεται με τους νόμους, στους οποίους εμείς οι άνθρωποι έχουμε μάθει να υπακούμε.
Μια πνευματική επικοινωνία, γίνεται συχνά αντικείμενο αμφισβήτησης, μία «διαδρομή» σε κάποια ανώτερη διάσταση θεωρείται αποκύημα της φαντασίας, κάθε σοφή λέξη μεταφράζεται σύμφωνα με τις αντιλήψεις ενός «περιορισμένου» νου και μεταστρέφεται, σύμφωνα με αυτά που αυτός ο νους μπορεί να επεξεργαστεί.

«Η Βασιλεία των Ουρανών» που ο Ιησούς ανέφερε στην διδασκαλία του, μεταφράστηκε σε Παράδεισο και επειδή εδώ στην 3η διάσταση υπάρχει ο νόμος των αντιθέτων, την έννοια «Παράδεισος» συμπλήρωσε η Κόλαση, για να βάλει τους ανθρώπους στην διαδικασία των ενάρετων πράξεων, προσδοκώντας…ανταμοιβή στην αρετή, στην αγάπη, στην συμπόνια. Ο φόβος της κόλασης απομάκρυνε τους ανθρώπους από την αγνή εκδήλωση των θεϊκών ποιοτήτων και τους έσπρωξε στην αναζήτηση κοινωνικής αποδοχής, με πράξεις που σαν στόχο έχουν την αναγνώριση, θεωρώντας ότι έτσι θα εξασφαλίσουν την πολυπόθητη «θέση» στον Παράδεισο.

Θεωρίες και αλήθειες που αναφέρουν τον Ανώτερο Εαυτό μας σαν την απόρροια του πνεύματος του Θεού, σαν πνευματική δύναμη του ανθρώπου, αντί να βάλουν τα θεμέλια για «τον ιερό γάμο», για το πάντρεμα δηλαδή της ύλης με το πνεύμα, ώστε να εκδηλωθεί αβίαστα στην 3η διάσταση ο ΘΕΪΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ, «κατ' εικόνα και ομοίωση του Πατέρα», έφεραν τον άνθρωπο σε σύγχυση και τον «έσπρωξαν» σε αναζήτηση της αλήθειας μέσα από πληθώρα συστημάτων που υπόσχονται «γρήγορη», «σίγουρη» και «γαλήνια» ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό του, χωρίς όμως να του εξηγήσουν περισσότερα για την αντιμετώπιση των φόβων, των ενοχών και του εγωισμού του που είναι το αρχικό βήμα για την «συνάντηση» με την θεϊκή του ουσία.

Έτσι ο άνθρωπος έφτασε στην σημερινή εποχή, που είναι ένα σημαντικό στάδιο της εξέλιξής του, χωρίς να γνωρίζει ουσιαστικά τον Εαυτό του! Μέσα από διάφορα συστήματα και ενεργειακές τεχνικές, που έμαθε τις περισσότερες φορές μέσα σε ένα διήμερο, θεωρεί ότι έχει κάνει εκείνη την εσωτερική διαδρομή που χρειάζεται, ώστε να συγκαταλεγεί κι αυτός στους «δασκάλους» και να μεταδώσει αυτά τα συστήματα και αυτές τις ενεργειακές τεχνικές και σε άλλους ανθρώπους. ΄Έχουμε λοιπόν το φαινόμενο «αθεράπευτοι» δάσκαλοι, να διδάσκουν ανθρώπους, που δεν γνωρίζουν πώς να «θεραπευτούν». ΄Όπου «θεραπεία» εδώ εννοείται η γνώση του Εαυτού. Η γνώση των επιπέδων της εξέλιξης και η αναζήτηση, μέσα από εσωτερική διαδρομή, της βασικής μας ουσίας, που δεν χρειάζεται αποδοχή και επιβράβευση από τους άλλους όταν εκδηλώνεται, αλλά χρειάζεται αφοσίωση και εμπιστοσύνη από εμάς τους ίδιους.

Η αλήθεια είναι δική μας. Η αναζήτησή της περιέχει όλα τα συναισθήματα, όλες τις σκέψεις και όλες τις επιθυμίες μας, που ενώνονται σε μία και μοναδική ενέργεια, που οι δονήσεις της επιβεβαιώνουν και την προέλευσή της. Η ΑΓΑΠΗ!

Ξεκινώντας από αυτήν την αλήθεια κανείς, θα βρει τις εσωτερικές διαδρομές μέσα στον «λαβύρινθο» του υποσυνείδητου και φωτίζοντας κάθε μικρό ή μεγάλο τμήμα του, θα καταφέρει να τα ενώσει σε μια «ενιαία αίθουσα» , για να διαπιστώσει ότι μέσα σ' αυτή την «αίθουσα» κατοικεί το ΠΝΕΥΜΑ. Το Πνεύμα που δεν διασπάται και δεν διαχωρίζεται από τους άλλους, που είναι ΕΝΑ και εμπεριέχεται σε όλους. Από αυτήν την ανακάλυψη αρχίζει και αντιλαμβάνεται τον λαβύρινθο των άλλων ανθρώπων και, γνωρίζοντας ότι το Πνεύμα κατοικεί και σ' αυτούς, ΣΥΓΧΩΡΕΙ.

ΑΓΑΠΗ, ΕΝΟΤΗΤΑ, ΓΝΩΣΗ, ΣΥΓΧΩΡΕΣΗ είναι οι βασικές αλήθειες μιας διαδρομής που επιτρέπει την εκδήλωση της θεϊκής μας ουσίας, που διευρύνει τον νου μας πέρα από ότι θεωρούμε «φυσιολογικό», που μας κάνει να σκύβουμε με σεβασμό και να υπηρετούμε ταπεινά κάθε ανθρώπινη ύπαρξη, χωρίς προσδοκίες!
Μέσα από την σιωπή μας…

Βάσω Νικολοπούλου


2021  Reiki Center  Site Created by Liquid Art