Η γενική κατεύθυνση είναι ότι δεν πρέπει να πιεζόμαστε διότι οι ψυχικές διεργασίες έχουν περισσότερη δύναμη από όση μπορούμε να φανταστούμε ή να διαβάσουμε.
ναι, δεν έχεις άδικο σ' αυτό! Η ψυχική πίεση χρειάζεται προσοχή,
αλλά μόνο από άτομα που έχουν κλονισμενο το νευρικό σύστημα.Το ρέικι όμως, σε καμία περίπτωση δεν θα βάλει σε κίνδυνο κάποιον άνθρωπο, που θέλει να εργαστεί με τον εαυτό του και την "ασθένειά" του. Είναι μία μέθοδος που σε πάει όσο βαθιά αντέχεις, στον δρόμο της αυτεπίγνωσης και αυτό ίσως σου διαφεύγει.
Βάσω μου η διδασκαλία είναι δουλειά και ευθύνη οδηγού, θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν τέτοιο.
Δεν χρειάζομαι οδηγό Ρούλα...τα έχουμε πει αυτά!
Σε ρώτησα μόνο, γιατί, καμιά φορά, η συμβουλή που δίνουμε χρειάζεται κάποιες διευκρινήσεις για τον άλλον!
Δεν απευθύνθηκα σε οδηγό, γιατί γνωρίζω ότι δεν είσαι!
Απλά ήθελα να μαθω πως είσαι τόσο απόλυτη για το κακό που μπορεί να πάθει κάποιος, χωρίς καν να γνωρίζεις τον ψυχικό του κόσμο!
Και θα σου πω κάτι από την δική μου εμπειρία πάνω στον δρόμο της "θεραπείας"...Χωρίς πόνο δεν υπάρχει περίπτωση να προχωρήσεις προς την πνευματική αυτοπραγμάτωση.
Συνήθως πόνο ονομάζουν οι άνθρωποι ότι τους ξεβολεύει συναισθηματικά! Η επιμονή και η υπομονή είναι απαραίτητες καταστάσεις στην συνείδηση του φυσικού ανθρώπου που αρχίζει να καθοδηγείται εσωτερικά, για να θεραπεύσει την εντσικτώδη αλαζονεία του!
Και εγώ χάρηκα που τα είπαμε...Δεν φαίνεται να διαφοροποιούνται οι απόψεις μας σε βάθος, παρά μόνο στην επιφάνεια και στον τρόπο προσέγγισης.
Παρ' όλα αυτά σ' ευχαριστώ που είσαι μέλος της παρέας αυτής και εύχομαι να το κάνεις από καθαρή αγάπη και ενδιαφέρον!
Σου εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και αφθονία σε όλα τα επίπεδα!