ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Για να γίνει επαναπρογραμματισμός, χρειάζεται η συνείδηση να έχει διευρύνει τα όριά της σε συνειδητότητα...
Ακριβώς >:d< μόνο έτσι!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Παιδιά εγώ πάντως δεν έχω νιώσει να με κατευθύνουν ή να είναι δογματικοί.. βέβαια είναι αρχή ακόμα, αλλά πάει καλά προς το παρών.
Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να συγκεντρώσουν τον κόσμο γύρω από ένα "ιδεώδες παγκόσμιας αδελφοσύνης" βέβαια όχι τυφλά και χωρίς κρίση..
Εδώ δείχνει μερικά πράγματα για όποιον ενδιαφέρεται http://www.youtube.com/watch?v=eM-GrFM-kD0
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Mα δεν θα σε κατευθύνει κανείς Βασίλη μου, έτσι όπως έχεις συνηθίσει την έννοια "κατευθύνω"

Να ξέρεις, ότι από κάθε ανθρώπο που λειτουργεί για σένα σαν "δάσκαλος" σε μια δεδομένη στιγμή, να παίρνεις το καλύτερο, μένοντας σταθερά στον δικό σου δρόμο...

Οι επιβολές είναι τόσο "γλυκιές" που ούτε τις παίρνεις είδηση...
ιδιαίτερα, αν θαυμάζεις κάποιον άνθρωπο για αυτά που σου μεταδίδει...

Να κρατάς επιφύλαξη σε κάθε "πρέπει"...
Και σου λέω από την αρχή, ότι τίποτα δεν "πρέπει"...

καλή σου συνέχεια στην γνώση... :x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Θα φανεί Βασίλη μου .....με τον καιρό.
Λεει καπου ζήσε με την Φιλοσοφία........ολοι φιλοσοφοι ειναι αλλα δεν ζουν
Η βελτιωση της κοινωνίας ξεκινα απο την ελτιωση του ατόμου ΑΛΗΘΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣ
ΠΩΣΣΣΣΣ γνωριζοντας τα της Φιλοσοαφίας;
Κρατα τα ερωτήματα για σενα και παρατηρα.....ολα φαίνονται οταν κανεις είναι έτοιμος! >:d<

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Vaso έγραψε: Να κρατάς επιφύλαξη σε κάθε "πρέπει"...
Και σου λέω από την αρχή, ότι τίποτα δεν "πρέπει..x
:thumbsup:
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Ευχαριστώ πολύ!.. >:d< :x

Πάντως παίρνω αυτό που χρειάζομαι ως γνώση, και μόνον, επειδή και εγώ την έχω πατήσει αρκετές φορές με την "γλυκύτητα" πλέον πιστεύω ότι μέχρι ένα σημείο μπορώ να ξεχωρίζω το αληθινό..
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

>:d< >:d<

Βασίλη μου, μέσα στους "δασκάλους" δεν βάζω μόνο όσους σου μεταδίδουν πνευματική τροφή...αλλά φαντάζομαι ότι το γνωρίζεις! ;)

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

VasilisM έγραψε:Παιδιά εγώ πάντως δεν έχω νιώσει να με κατευθύνουν ή να είναι δογματικοί.. βέβαια είναι αρχή ακόμα, αλλά πάει καλά προς το παρών.
Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να συγκεντρώσουν τον κόσμο γύρω από ένα "ιδεώδες παγκόσμιας αδελφοσύνης" βέβαια όχι τυφλά και χωρίς κρίση..
Εδώ δείχνει μερικά πράγματα για όποιον ενδιαφέρεται http://www.youtube.com/watch?v=eM-GrFM-kD0
Βασίλη μου και να θυμάσαι πάντα όλες τις γνώσεις που λαμβάνεις να τις εντασεις στην ΖΩΗ γιατί μέσα στην ΖΩΗ ΕΙΣΑΙ και τότε έισαι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ με αγάπη @};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Να ξέρεις, ότι από κάθε ανθρώπο που λειτουργεί για σένα σαν "δάσκαλος" σε μια δεδομένη στιγμή, να παίρνεις το καλύτερο, μένοντας σταθερά στον δικό σου δρόμο...
Αυτό ακριβώς κάνω Βασουλα .Κρατάω αυτά που θέλω να κρατήσω απο την διδασκαλια αλλα με θεωρούσα εγωιστρια γι αυτή μου την επιλογή :-( :-( .......και κακιασμενο

Οτι δε μου καθοταν καλα στο αυτι , ελεγα ,ευχαριστω δε θα παρω ....αλλα συχρονως αναρωτιομουν αν ηταν σωστο να κραταω μονο αυτα που με βολευουν :-?

Με το παραπανω που εγραψες ανακαλυπτω οτι απλα εμενα στο δικο μου δρομο ^:)^
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:x

Μαράκι, δεν υπάρχουν επιβεβαιώσεις για την διδασκαλία κανενός, εκτός από την ίδια την ζωή μας! ΄Ετσι δεν υπάρχει αυθεντία...

Σημασία έχει πάντα με πόσο αγάπη και δύναμη την βιώνουμε... @};-

το που κάνουμε "λάθος" μόνο εμείς το γνωρίζουμε μέσα από την λύτρωση και την ευδαιμονία...

Εικόνα

Fotini έγραψε:Βασίλη μου και να θυμάσαι πάντα όλες τις γνώσεις που λαμβάνεις να τις εντασεις στην ΖΩΗ γιατί μέσα στην ΖΩΗ ΕΙΣΑΙ και τότε έισαι και ΑΝΘΡΩΠΟΣ με αγάπη @};-
Έτσι ακριβώς Φωτεινούλα ! :x Τι αξία έχει η γνώση και η θεωρία αν δεν την βιώνεις..
Vaso έγραψε:Μαράκι, δεν υπάρχουν επιβεβαιώσεις για την διδασκαλία κανενός, εκτός από την ίδια την ζωή μας! ΄Ετσι δεν υπάρχει αυθεντία...

Σημασία έχει πάντα με πόσο αγάπη και δύναμη την βιώνουμε... @};-

το που κάνουμε "λάθος" μόνο εμείς το γνωρίζουμε μέσα από την λύτρωση και την ευδαιμονία...
Η ζωή είναι η ίδια η αλήθεια, η ολότητα της οποίας είμαστε και εμείς ένα μέρος.
Οι διάφοροι "δάσκαλοι" ανάλογα με τον βαθμό στον οποίο αντιλαμβάνονται αυτή την ολότητα, μεταδίδουν την "διδασκαλία" τους, που είναι απλά ένα κομμάτι της αλήθειας.. την οποία καλούμαστε ο καθένας για τον εαυτό του να την ανακαλύψει μόνος του.
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Βασίλη μου, ο άντρας μου ασχολήθηκε πολύ καιρό με την συγκεκριμένη εσωτεριστική ομάδα εδώ στη Θεσσαλονίκη!!!η κατάρτηση στους συγκεκριμένους, όπως και σε όλες τις ομάδες εσωτερισμού είναι καθαρά θεωρητική γνώση!!λένε πολλά σε θεωρητικό επίπεδο, αλλά οι ίδιοι ως επι το πλείστον δεν έχουν στόχο το βιωματικό κομμάτι,τόσο σε επίπεδο διδασκαλίας όσο και σε επίπεδο προσωπικό, και είναι φυσικό αφού αυτά τα δυο είναι αλληλένδετα!!επίσης η γείωση είναι για ΄τους περισσότερους μια λέξη άγνωστη, πρεσβεύουν την άποψη της ανιδιοτελούς προσφοράς γιατί θεωρούν ότι ο σεβασμός στην ύπαρξή μας και η αγάπη πρωταρχικά του εαυτού μας είναι κατι εγωιστικό!!πολλόι απο αυτούς όπως και ο Κωσταντίνος, βγήκαν στην κοινωνία να εργαστούν και η ένταξή τους ήταν πολύ δύσκολη καθώς είδαν με έκπληκτα ματια ότι αυτό που μεχρι τότε τους περιγράφαν για ένα κόσμο ονειρικά πλασμένο, ήταν τελείως εκτός πραγματικότητας!!φαντάσου την απογοήτευση και την δυσκολία!!! :?

Η θεωρία εως ενός σημείου είναι εποικοδομητική, ειδικά στα ξεκινήματα, ακόμα και αυτή όμως αν δεν βιωθεί για να κουμπώσει με τη δική σου αλήθεια μεσα σου δεν έχει κανένα νόημα!!! ;) :* :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Θα ηθελα να παραθεσω μια διαπίστωση δική μου μια και εκτος απο το ρεικι , ειμαι σε μια φιλοσοφική οργανωση .
Πιστευω οτι αν κάποιος επιθυμει απλως να μάθει οτιδήποτε στο θεμα του εσωτερισμου , το μονο που εχει να κανει ειναι να παρει τα αναλογα εντυπα , βιβλία κλπ και να αρχισει να διαβάζει....αργοτερα σιγα σιγα ...μεταφερει ολα αυτα σε προσωπικό επιπεδο και αν εχει την θέληση και το σθενος , θα αρχισει να αυτοπαρατηρείται και να προχωράει.....αργα βεβαια αλλα γίνεται..

Απο την στιγμή που μπαινουμε σε μια οργανωση , τοτε πλέον δεν αναζητούμε μονο να μαθουμε και να πληροφορηθούμε τις διδασκαλίες κλπ αλλα ζητάμε και κατι περισσσότερο που το βρισκουμε μονο μεσω των ανθρωπων.
Το τι θέλει ο καθενας , ειναι εντελως υποκειμενικό ....αλλα αν κρίνω απο την εμπειρία μου .....βρισκει πολλα και διαφορα....
Το σίγουρο είναι οτι η οργανωση εκτος απο τους δικους της σκοπους , μπορεί να εξυπηρετήσει και τους δικους μας αν ''διακρίνουμε''.

Μια αρχη που εχω στη σκεψη μου ειναι οτι θα πρέπει να λαμβανουμε υπ οψιν οτι με τον δυνατότερο δεν μπορουμε να τα βάλουμε , μεχρι να φτασουμε στο ιδιο επίπεδο με αυτόν. Αυτό δεν εχει να κανει με ιεραρχιες και βαθμους που δίνονται για το θεαθείναι αλλα με την κατανόηση και το σημειο αυτογνωσίας που εχει φτασει ο καθενας μας. Συνεπως αν θέλει καποιος πιο προχωρημενος να μας '' ξεγελάσει '' μπορεί να το κανει , κυριως δίνοντας μας αυτο που αναζητάμε....και ειναι σίγουρο οτι κατι αναζητάμε αφου ειμαστε εκει .
Ας μελεταμε , ας ακούμε, αλλα ας μην ξεχναμε τον δικό μας στόχο και πάντοτε να εχουμε στη σκεψη μας το κέντρο μας και τα μηνυματα που λαμβάνουμε μεσω της λογικής και της καρδιας μας.
Βλέπουμε, κρινουμε, αποφασίζουμε ....με την δικη μας νοημοσύνη, που οπως και ναναι, αυτη ξέρει το καλυτερότερο καλυτερο για εμας.

Οπως ειπε και ενας απο τους μεγαλυτερους δασκάλους και ο αγαπημενος μου [ που πολλες οργανωσεις τον παρουσιάζουν ως δικο τους αν και ηταν ελευθερος και ουδετερος ...αφ΄οτου ο ιδιος παραδεχθηκε την αληθεια του και διελυσε οτι ειχε φτιάξει μεχρι τοτε]

"Η αλήθεια είναι μια χώρα δίχως μoνoπάτι". O άνθρωπoς δεν μπoρεί να τη φτάσει μέσα από oργανώσεις, μέσα από κάπoια πίστη, μέσα από δόγματα, ιερωμένoυς ή τελετoυργίες, oύτε και μέσα από κάπoια φιλoσoφική γνώση ή ψυχoλoγική τεχνική. Πρέπει να τη βρει μέσα από τoν καθρέφτη των σχέσεων, μέσα από την κατανόηση τoυ περιεχoμένoυ τoυ νoυ τoυ, με την παρατήρηση και όχι με διανoητική ψυχανάλυση ή ενδoσκοπική αυτοανάλυση.

Κρισναμούρτι Τζιντού
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

και όχι με διανoητική ψυχανάλυση ή ενδoσκοπική αυτοανάλυση.
Ελενη μου αν θες πες μου πως εσύ μεταφραζεις τα παραπανω του Κρισναμουρτι;
Δηαλδη απλά εγω δεν καταλαβαινω πρακτικά τι σημαινει διανοητική ψυχανάλυση και τι ενδοσκοπική αυτοανάλυση.
Πρακτικά να μου το πεις......γιατι ο καθενας μας καταλαβαινει οτι μπορέι και κυρια δημιουργει δικες τους πραγματικότητες ;) οπως λεει και δασακαλος η αληθεια ειναι μια χωρα διχως μονοπατι.....

Πρέπει να τη βρει μέσα από τoν καθρέφτη των σχέσεων, μέσα από την κατανόηση τoυ περιεχoμένoυ τoυ νoυ τoυ, με την παρατήρηση

Απολυτα συμφωνώ στο παραπανω δες τις σχεσεις σου και θα δεις που βρίσκεσαι εσωτερικά......αλλα....και ξανά ΑΛΛΑ....
νομίζεις οτι αυτο διαβαζοντας το μπορει να το νοιωσει ο καθενας;
Τι σημαινει παρατήρηση;
Πποιος και κατω απο ποια θεαση παρατηρεί;
Και το κουτσομπολιό ειναι μια παρατήρηση των σχεσεων.....
Τι παρατηρουμε;
Τι σημαινει το συναισθημα που παρατηρουμε(ΑΝ ,αν τελικά καποιος βρεθει και σου πει ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ...γιατι ξερουμε οσοι σου λενε ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕ ΤΟ ΚΑΙ ΠΝΙΧΤΟ-ΣΚΕΠΑΣΕ ΤΟ-ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ ΤΟ, ΚΑΝΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ)
Και απο που πηγαζει;
Ποια είναι η ρίζα του ,ποιο προτυπο χτυπαει;
Ποια γεγονοτα και ποια κομματια μας φερνει στο εδω και τωρα σαν πραγματικά,αποτέλεσμα μιας σηναισθηματικής αναμνησης των παιδικών μας χρόνων και της ταύτισης μας με αυτήν;
Ολα αυτα τα ερωτηματα μπορεις να τα νοιωσεις να τα κανεις στον εαυτο σου διαβαζοαντας Στην σιγη του Νου.
Ποσες φορες διαβασες οτι η επιλογη ειναι σκεψη και το ένοιωσες.........μεχρι να βιωνεις την απολυτη ελευθερία του ΕΙΜΑΙ!!! >:d<

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

με την παρατήρηση και όχι με διανoητική ψυχανάλυση ή ενδoσκοπική αυτοανάλυση.
Ελένη μου, μπορεί σαν έννοιες να είναι διαφορετικές, αλλά σαν εργασία αυτογνωσίας θεωρώ ότι όλες αποτελούν στάδια της ανάπτυξής μας...

Ενας άνθρωπος, μαθαίνει ότι είναι "αυτό"...
Δεν το αμφισβητεί, μέχρι να αποφασίσει να το εξετάσει...

Στην αρχή παρατηρεί τι είναι "αυτό" και τα ευρήματα δεν μπορεί να τα βιώσει...
Αρχίζει να τα αναλύει μέσα στον εαυτό του και να βιώνει τα αποτελέσματα αυτής της ανάλυσης...
Με την παρατήρηση απλά τα βρήκε, με την ανάλυση τα βιώνει...

΄Ισως δεν καταλαβαίνω την διαφοροποίηση
παρατήρηση-αυτοανάλυση-κατανόηση περιεχομένου του νου!

Το περιεχόμενο του νου, είναι τα συναισθήματα...
Το περιεχόμενο των συναισθημάτων είναι τα ασυνείδητα πρότυπα, που τον ονομάζουν "αυτό"...

Αν δεν καταφέρει να τα εναρμονίσει, μέσω της αυτο-ανάλυσης, δεν θα φτάσει ποτέ στην πνευματική αιτία της κατανόησης!

Η κατανόησή του θα παραμείνει σε ένα σύστημα, που τον ονομάζει "αυτό"...

ή δεν κατάλαβα καλά? :-?

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”