ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ

Δημοσίευση από Vasoula »

Βασίλη, άγγιξες ένα πολύ ευαίσθητο θέμα...
Ανοίγω λοιπόν ένα νέο τόπικ που νομίζω ότι θα ενδιαφέρει πολλούς φίλους μας...

@};-
VasilisM έγραψε:Ναι είναι ωραίο, καταπληκτικό θα έλεγα :x αλλά υπάρχει μια κακιά λέξη που δηλητηριάζει το νου με σκέψεις.. το όνομα αυτής; Αυθυποβολή.. (αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα..)
Αυθυποβολή...

δηλαδή, πείθεις τον εαυτό σου ότι έτσι είναι, και είναι έτσι...
Τόσο απλά...

Ξέρεις, αναρωτιόμουν πάντα για αυτήν την κατάσταση...
Είχα μεγάλο σκεπτικισμό για την μέθοδο σίλβα...Εκεί γύρω στα 20, έβλεπα να πηγαίνουν φίλοι και γνωστοί στο σεμινάριο...
Εγώ δεν άντεξα παραπάνω από μισή ώρα να ακούσω την αρχική διάλεξη...

΄Ενιωθα ότι αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούσε να έχει διάρκεια...Η αυθυποβολή είναι μια βραχυπρόθεσμη κατάσταση. ΄Εχει ημερομηνία λήξεως!

Η ζωή μας είναι πολύ δύσκολη, αν προσπαθήσεις να την βιώσεις με αυθυποβολή...

Συνήθως οι άνθρωποι που πήγαιναν στην μέθοδο σίλβα, ήταν δύο ειδών...Αυτοί που ήθελαν να πειραματιστούν με τις συχνότητες του εγκεφάλου και αυτοί που ήταν πολύ δυστυχισμένοι...

Η πρώτη κατηγορία, λίγο ωφελήθηκε...
Η δεύτερη κατηγορία δεν ωφελήθηκε καθόλου...

Η δυστυχία δεν είναι κατάσταση του εγκεφάλου μόνο...
Είναι κατάσταση και της καρδιάς...

΄Ετσι, ακόμα και αν ο νους στέλνει μηνύματα στο συνειδητό, ότι είσαι ευτυχισμένος πχ., η καρδιά παίρνει μηνύματα από το υποσυνείδητο και τότε η ευτυχία είναι τόσο κοντόφθαλμη και στιγμιαία, που μετά είσαι 10 φορές χειρότερα...

Το ίδιο συμβαίνει με κάθε αυθυποβολή...Γιατί σ' αυτήν δεν συμμετέχει η καρδιά…

Δεν υπάρχει άνθρωπος στην γη, που να έχει αυθυποβληθεί στην αγάπη.

Υποθετικά θα σου πω…
Αν πχ. έχεις πάρει ρέικι και έχεις ακούσει τις εμπειρίες των άλλων και σε έχουν επηρεάσει, ας πούμε ότι θα προσπαθήσεις να έρθεις σε επαφή με το αόρατο…
Θα πείσεις τον εαυτό σου ότι είναι έτσι (αφού είναι εμπειρία των πολλών…) και θα νιώθεις ή θα νομίζεις ότι νιώθεις το αόρατο…
Θα διευρύνεσαι και θα προσεγγίζεις το σύμπαν σε κάθε διαλογισμό, μέσα από την αυθυποβολή, ότι αυτό που βιώνεις στον διαλογισμό σου, αυτό που νιώθεις εκείνη την στιγμή, είναι αλήθεια...Είναι όμως?

Η κατάσταση του εαυτού μας, μέσα σε έναν διαλογισμό ή σε μια αυτό-θεραπεία είναι η ευδαιμονία και η πληρότητα. Ανοίγεται ένας δρόμος γνώσης που μέχρι τώρα σου ήταν άγνωστος. Γνώσης κυρίως του εαυτού σου. Η αυτό-θεραπεία εκεί έχει αξία και όχι να σε βάλει σε κατάσταση χαράς, χωρίς κρίση…γιατί αυτός θα ήταν ένας δρόμος που έχει βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα…

Ας πούμε λοιπόν ότι αυθυποβάλλεσαι ότι επικοινωνείς με αόρατα όντα στο σύμπαν. Συμβαίνει και σε άλλους, γιατί να μην συμβεί και σε μένα?
Αυτή είναι η αρχική σκέψη…Την προσεγγίζεις με πειθώ και αυτό είναι νοητική κατάσταση, χωρίς συμμετοχή του συναισθήματος.
Οραματίζεσαι αρχαγγέλους, πνευματικούς διδασκάλους, αρχίζεις μια επικοινωνία μαζί τους, που συνεχώς κάνει τον νου σου να δημιουργεί πλασματικές καταστάσεις, γιατί έτσι θέλεις!

΄Όταν φέρεις αυτήν την κατάσταση στο συνειδητό σου, όταν δηλαδή ανοίξεις τα μάτια, έχεις μεν ευφορία, αλλά όσο ο επηρεασμός απομακρύνεται, αυτή η ευφορία χάνεται…
Είναι σαν να μην έχει συμβεί, παρά μόνο στο όνειρό σου…

Η καταστάσεις που δημιουργούνται νοητικά δεν έχουν διάρκεια…΄Ετσι συμβαίνει και με την αυθυποβολή. Μπορείς με την αυθυποβολή να δημιουργήσεις μια πραγματικότητα, που όμως είναι τόσο πλασματική, που δεν θα είσαι ευτυχισμένος μέσα σ’ αυτήν…

Η προσέγγιση του εαυτού μας, δεν γίνεται με αυθυποβολή…Γίνεται με αγάπη!
΄Αρα οτιδήποτε γίνει νοητικά, δεν θα είναι αλήθεια…

΄Εχει σημασία να γνωρίζεις ποιος είσαι…Και αυτό δεν μπορεί να γίνει παρά μόνο όταν γεμίσεις όλα σου τα πεδία με πνευματική ενέργεια…΄Όταν γνωρίσεις το συναισθηματικό, όταν το κέντρο της καρδιάς δεν είναι απλά για να δώσει ή να πάρει ενέργεια, αλλά δημιουργεί την αμφίδρομη ροή του ΕΙΜΑΙ…

Ξέρεις, Βασίλη, οι περισσότεροι άνθρωποι που προσεγγίζουν τον εαυτό τους νοητικά, διαχωρίζονται σε παρατηρητή και παρατηρούμενο…Και αυτός ο διαχωρισμός δεν μπορεί να ενώσει, αλλά μπαίνει στην διαδικασία (χωρίς να το θέλει κανείς) να κρίνει…
΄Ετσι αμφισβητούνται τα πάντα…Ο παρατηρητής κρίνει το παρατηρούμενο, και το παρατηρούμενο αμφισβητεί τον παρατηρητή….
Και τα κέντρα μας μπλοκάρουν από την κριτική και την αμφισβήτηση…

Η αυθυποβολή λοιπόν, για να συνοψίσω, δεν μπορεί να ενώσει τον εαυτό μας σε διάρκεια…Είμαι αυτό που σκέφτομαι, είναι εν μέρει αληθινό…
Γιατί αυτό που σκέφτομαι, δεν έχει επιρροή μόνο από την συνειδητή σκέψη, αλλά και από την υποσυνείδητη, που αυτήν δεν μπορείς να την κατευθύνεις…Χρειάζεται να την γνωρίσεις...γιατί εκεί βρίσκεται το βάθος της υπαρξιακής μας αγωνίας!

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

:*
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

:x :x :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Αρχικά ευχαριστώ που άνοιξες αυτό το θέμα!
Ξέρεις καλά ότι όταν κάποιος έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με το αόρατο, αν μη τι άλλο είναι επιφυλακτικός!
Δεν μπορώ να πω όμως κάνω προόδους, στην αρχή ήθελα απελπισμένα να νιώσω την ενέργεια, πλέον είναι αισθητή κάθε στιγμή της ημέρας, νιώθω να ρέει μέσα μου, πάλλομαι ολόκληρος! :-D Και πάλι όμως είναι στιγμές που μπαίνουν αμφιβολίες όχι τόσο για την ενέργεια, αλλά για σκέψεις και για την φιλοσοφία του reiki- όλα αυτά περί μετεμψυχώσεων, ομάδες ψυχών, κλπ σκέφτομαι μήπως είναι μια καλοβολεμένη ιστοριούλα για να εξηγούμαι οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουμε γύρω μας; Πήρα τον πρώτο βαθμό για να προσεγγίσω με αλήθεια τον εαυτό μου και τον κόσμο που ζω, όχι σαν πανάκεια αλλά σαν βοήθημα.. Δεν τα λέω αυτά για να αμφισβητήσω τα πιστεύω σας, μην το πάρει κάποιος έτσι, απλά σκέψεις..
Αλλά οκ δεν τρελαίνομαι!
Για σήμερα έχω εμπιστοσύνη
Για σήμερα δεν φοβάμαι! :x

@};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Νομίζω απ τα καλύτερα θέματα... Πολύ σημαντικό!
Ας πούμε λοιπόν ότι αυθυποβάλλεσαι ότι επικοινωνείς με αόρατα όντα στο σύμπαν. Συμβαίνει και σε άλλους, γιατί να μην συμβεί και σε μένα?
Αυτή είναι η αρχική σκέψη… Την προσεγγίζεις με πειθώ και αυτό είναι νοητική κατάσταση, χωρίς συμμετοχή του συναισθήματος.
Οραματίζεσαι αρχαγγέλους, πνευματικούς διδασκάλους, αρχίζεις μια επικοινωνία μαζί τους, που συνεχώς κάνει τον νου σου να δημιουργεί πλασματικές καταστάσεις, γιατί έτσι θέλεις!
Αυτό θέλει προσοχή, συμβαίνει πολύ συχνά...
Ευτυχώς όμως στην πορεία το καταλαβαίνεις γιατί κάτι δεν πάει καλά και φυσικό είναι...
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Ευτυχώς όμως στην πορεία το καταλαβαίνεις γιατί κάτι δεν πάει καλά και φυσικό είναι...
Μιχαήλ πως το προσδιορίζεις αυτο το "κατι δεν παει καλα...";
Τι δεν απει καλα που σε κανει να πείς "α λαθος νομιζα..πστευα....εβλεπα;

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
eudemonia

Δημοσίευση από eudemonia »

Το λέω από την άποψη ότι όταν κάποιος νομίζει ότι επικοινωνεί ενώ δεν το κάνει και με τα λεγόμενα που παίρνει αλλά και στην καθημερινότητα θα δη ότι δεν λειτουργούν αυτά που του λεν και σχεδόν πάντα συνοδεύετε και φόβος σε αυτά που «ακούει», ενώ αυτό δεν συμβαίνει κανονικά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απογοήτευση από το άτομο.
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Eυχαριστω Μιχαήλ!

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Μια κατάσταση....

Πιστευω οτι οταν βιωσει κανεις αυτό το άγγιγμα απο το αόρατο είναι τοσο σίγουρος που δεν αμφιβαλλει πλεον λεπτό..
Ελεγα πριν στην Βάσω, οτι τωρα ακομη κι αν εσυ η ιδια μου ελεγες οτι αυτα που λες είναι ''ονειρα'' εγω θα απαντούσα οτι τα δικα μου είναι η αλήθεια. :-D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Και πάλι όμως είναι στιγμές που μπαίνουν αμφιβολίες όχι τόσο για την ενέργεια, αλλά για σκέψεις και για την φιλοσοφία του reiki- όλα αυτά περί μετεμψυχώσεων, ομάδες ψυχών, κλπ σκέφτομαι μήπως είναι μια καλοβολεμένη ιστοριούλα για να εξηγούμαι οτιδήποτε δεν καταλαβαίνουμε γύρω μας;

τι εννοείς με την φιλοσοφία του Ρέικι, Βασίλη μου? Τι σχέση έχει η μετεμψύχωση και οι ομάδες ψυχών με την φιλοσοφία του ρέικι?

Το ρέικι δεν έχει φιλοσοφική προσέγγιση, αλλά πνευματική...
Αν αυτό δεν σου λέει τίποτα, τότε δεν θα σου πει τίποτα και η θεραπεία του! Τα πράγματα είναι απλά με το ρέικι...
Και έχει σημασία ποιά σχέση καταλαμβάνει στην ζωή σου η θεωρία και η πράξη...
Η αμφισβήτηση δεν είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση...ειναι η ανάγκη για πειραματισμό και τεκμηρίωση που περνάει τα όρια της λογικής...Γιατί με την λογική φτάνεις μόνο μέχρι την επιστήμη...Τα πέρα από αυτήν όρια, τα σπας μόνο όταν αμφισβητείς και αυτήν την ίδια...

Τώρα για την καλοβαλμένη ιστοριούλα...
Το θέμα είναι ότι εγώ για να φτάσω σε ένα πεδίο συνειδητότητας, κατανόησα ότι δεν εξηγείται γύρω μας! Δεν δικαιολόγησα απλά αυτό που δεν μπορούσα να εξηγήσω...Γιατί τότε θα ήταν όλη η ζωή μου βασισμένη σε ένα κάλπικο και αυτό θα φαινόταν σε μένα πρώτα...Και σε όλους στην συνέχεια...

Δεν φτάνεις σε επίπεδα συνειδητότητας, μόνο με την καλοσύνη...
Ούτε νιώθεις τον Εαυτό σου ολόκληρο μόνο με την πίστη...
Χρειάζεται και κάτι άλλο... Και αυτό είναι το ξεδίπλωμα της εσωτερικής σου σοφίας...

΄Ετσι αν κάνεις την ερώτηση αντίστροφα ίσως βρεις και εσύ άκρη με το αόρατο, Βασίλη μου!

Για όλα υπάρχουν εξηγήσεις, επι του πρακτικού...Γιατί την ζωή των ανθρώπων την διέπει ο φόβος, που ενώ βαθύτερα είναι η ίδια κατάσταση για όλους, επιφανειακά παίρνει τις μορφές που του δίνουν τα βιώματά μας...
Αν προσεγγίσεις το συναισθηματικό σου πεδίο, θα κατανοήσεις και τις αλυσσιδωτές αντιδράσεις σου, χωρίς καν να έχεις ανοίξει ουτε ένα βιβλίο ψυχολογίας...

Και τότε ούτε εσένα θα σε συμπαθεί η επιστήμη... ;)

Εικόνα

Δημοσίευση από Μαιρη »

-
Δεν φτάνεις σε επίπεδα συνειδητότητας, μόνο με την καλοσύνη...
Ούτε νιώθεις τον Εαυτό σου ολόκληρο μόνο με την πίστη...
Χρειάζεται και κάτι άλλο... Και αυτό είναι το ξεδίπλωμα της εσωτερικής σου σοφίας...

@};- @};- @};-
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Άβαταρ μέλους
Μαιρη

Δημοσίευση από Μαιρη »

Γιατί την ζωή των ανθρώπων την διέπει ο φόβος, που ενώ βαθύτερα είναι η ίδια κατάσταση για όλους, επιφανειακά παίρνει τις μορφές που του δίνουν τα βιώματά μας...
Αν προσεγγίσεις το συναισθηματικό σου πεδίο, θα κατανοήσεις και τις αλυσσιδωτές αντιδράσεις σου, χωρίς καν να έχεις ανοίξει ουτε ένα βιβλίο ψυχολογίας...
^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^ ^:)^
Ακολουθω την εσωτερικη πυξιδα μου και απορριπτω οποιες πεποιθησεις δεν με εξυπηρετουν πλεον...
Επισκέπτης

Re: ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Vaso έγραψε: Η αυθυποβολή λοιπόν, για να συνοψίσω, δεν μπορεί να ενώσει τον εαυτό μας σε διάρκεια…
Moυ έσβησες όποιες αμφισβητήσεις είχα για τις επικοινωνίες μου...

Ευχαριστώ @};-
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Vaso έγραψε:Το ρέικι δεν έχει φιλοσοφική προσέγγιση, αλλά πνευματική...
Αν αυτό δεν σου λέει τίποτα, τότε δεν θα σου πει τίποτα και η θεραπεία του! Τα πράγματα είναι απλά με το ρέικι...
Το ρεικι είναι όμως ένα ανατολικό "σύστημα", δεν φέρει μαζί του και μία Α φιλοσοφία, πέρα από την πνευματική του φύση;
Vaso έγραψε:Και έχει σημασία ποιά σχέση καταλαμβάνει στην ζωή σου η θεωρία και η πράξη...
Πλέον η πράξη καταλαμβάνει περισσότερο χώρο..
Vaso έγραψε:Η αμφισβήτηση δεν είναι μια μη αποδεκτή κατάσταση...ειναι η ανάγκη για πειραματισμό και τεκμηρίωση που περνάει τα όρια της λογικής...Γιατί με την λογική φτάνεις μόνο μέχρι την επιστήμη...Τα πέρα από αυτήν όρια, τα σπας μόνο όταν αμφισβητείς και αυτήν την ίδια...
Συμφωνώ, αλλά αυτό το βήμα θέλει χρόνο..
Vaso έγραψε:Τώρα για την καλοβαλμένη ιστοριούλα...
Το θέμα είναι ότι εγώ για να φτάσω σε ένα πεδίο συνειδητότητας, κατανόησα ότι δεν εξηγείται γύρω μας! Δεν δικαιολόγησα απλά αυτό που δεν μπορούσα να εξηγήσω...Γιατί τότε θα ήταν όλη η ζωή μου βασισμένη σε ένα κάλπικο και αυτό θα φαινόταν σε μένα πρώτα...Και σε όλους στην συνέχεια...
Οκ με κάλυψε η απάντηση σου :x
Vaso έγραψε:΄Ετσι αν κάνεις την ερώτηση αντίστροφα ίσως βρεις και εσύ άκρη με το αόρατο, Βασίλη μου!
Ίδωμεν.. :P
Vaso έγραψε:Για όλα υπάρχουν εξηγήσεις, επι του πρακτικού...Γιατί την ζωή των ανθρώπων την διέπει ο φόβος, που ενώ βαθύτερα είναι η ίδια κατάσταση για όλους, επιφανειακά παίρνει τις μορφές που του δίνουν τα βιώματά μας...
Το συναισθηματικό μου πεδίο είναι ένα τεράστιο μυστήριο στην ζωή μου.. οπότε σιγά σιγά.. και ότι βγει :?
Vaso έγραψε:Και τότε ούτε εσένα θα σε συμπαθεί η επιστήμη... ;)
χαχαχαχα =)) πάντως την επιστήμη την έχω οριοθετήσει, με την έννοια ότι ξέρω μέχρι που και τι μπορεί να μου προσφέρει σε επίπεδο γνώσεων..
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Το ρεικι είναι όμως ένα ανατολικό "σύστημα", δεν φέρει μαζί του και μία Α φιλοσοφία, πέρα από την πνευματική του φύση;
μόνο σ' αυτό θα σου απαντήσω ότι η ενέργεια είναι ενέργεια...
Ο άνθρωπος και τα πεδία του δεν είναι πραγματεία της ανατολικής φιλοσοφίας μόνο...
Η μετενσάρκωση ήταν και θέμα των Χριστιανών της Δύσης, αν η Οικ.σύνοδος δεν αποφάσιζε οτι δεν τους βολεύει...

Εγώ λέω, ότι το ρέικι υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπο εν δυνάμει...

Το πνευματικο πεδίο των ανθρώπων, που ανήκει στο ανατολικό φιλοσοφικό ρεύμα, στην Δύση λέγεται Ανώτερος Εαυτός και στην θρησκεία Αγιο Πνεύμα...

Διαλέγεις και παίρνεις!

Βασίλη μου, μην γελιέσαι...Η πνευματική μας ανάπτυξη δεν γνωρίζει τοπο και κοινωνική θρησκεία...Είναι πάντα προς τον θεό, όπως και να τον ονομάζουν...

Είμαι βαθιά θρησκευόμενη, ακόμα και αν αυτό ξαφνιάζει κάποιους...Αλλά δεν ακολουθώ αυτό που μας έμαθαν ως την γελειοποίηση του θεού και του ανθρώπου, αλλά τον ίδιο εντός μου!

@};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”