ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ

Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Είμαι βαθιά θρησκευόμενη, ακόμα και αν αυτό ξαφνιάζει κάποιους..
Ερχονται στιγμες που κι εγω η ίδια ξαφνιάζομαι ακριβως σε αυτό το σημειο με μενα την ίδια.....κι όμως ειναι μαι αληθεια μου μεγάλη και ποσο με ευλογω γι αυτο! :-(
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Vaso έγραψε:
Το ρεικι είναι όμως ένα ανατολικό "σύστημα", δεν φέρει μαζί του και μία Α φιλοσοφία, πέρα από την πνευματική του φύση;
μόνο σ' αυτό θα σου απαντήσω ότι η ενέργεια είναι ενέργεια...
Ο άνθρωπος και τα πεδία του δεν είναι πραγματεία της ανατολικής φιλοσοφίας μόνο...
Η μετενσάρκωση ήταν και θέμα των Χριστιανών της Δύσης, αν η Οικ.σύνοδος δεν αποφάσιζε οτι δεν τους βολεύει...

Εγώ λέω, ότι το ρέικι υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπο εν δυνάμει...

Το πνευματικο πεδίο των ανθρώπων, που ανήκει στο ανατολικό φιλοσοφικό ρεύμα, στην Δύση λέγεται Ανώτερος Εαυτός και στην θρησκεία Αγιο Πνεύμα...

Διαλέγεις και παίρνεις!

Βασίλη μου, μην γελιέσαι...Η πνευματική μας ανάπτυξη δεν γνωρίζει τοπο και κοινωνική θρησκεία...Είναι πάντα προς τον θεό, όπως και να τον ονομάζουν...

Είμαι βαθιά θρησκευόμενη, ακόμα και αν αυτό ξαφνιάζει κάποιους...Αλλά δεν ακολουθώ αυτό που μας έμαθαν ως την γελειοποίηση του θεού και του ανθρώπου, αλλά τον ίδιο εντός μου!

@};-
Ευχαριστώ! Αυτή την απάντηση περίμενα! :D Παρακολουθώ αυτό τον καιρό κάποια σεμινάρια και έχουν σχέση με όλα αυτά, και γι αυτό και οι απορίες..
Υπέροχη μέρα :x @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Βασω μου :x :x

Βασιλακι πολυ χαιρομαι που εισαι μαζι μας αγορι μου >:d<
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Το ρεικι είναι όμως ένα ανατολικό "σύστημα", δεν φέρει μαζί του και μία Α φιλοσοφία, πέρα από την πνευματική του φύση;
Δεν θα μπορουσαμε να εντάξουμε το ρεικι στην κατηγορία του ''συστήματος '', οπως συνανταμε κυρίως στον δυτικό εσωτερισμό. Το ρεικι οπως εγω το εχω αντιληφθεί είναι ουσιαστικά οι μυήσεις, τα σύμβολα και η χρήση τους, ετσι οπως αυτή την εποχή συμβαίνει στην χωρα μας.
Σύστημα γνωστικό η ψυχαναλυτικό επάνω στο οποίο να μπορει να βασιστεί κανεις δεν υπαρχει. Οι μόνοι που προωθούν κατι τέτοιο είμαστε εμεις εδω και το λεω με πληρη επίγνωση. Ουτε καν εκεινα τα εσωτερικά ''συστήματα'' που είναι κυριολεκτικά ετσι, δεν δουλευουν προς αυτή την κατέυθυνση και αυτό επειδή λείπουν οι οδηγοί που γνωρίζουν.

Ομως Βασίλη μου, προσωπικά απο την ενασχόληση μου με συστήματα, πιστεύω οτι η ''γνωση'' τελικα υπάρχει μεσα σε καθε ανθρωπο και περιμενει να ερθει στη επιφανεια. Δλδ η αισθηση της ολοτητας και της πληρότητας που συνανταμε ως μεγα φιλοσοφικό ερωτημα οπως και οι απαντήσεις, βρίσκεται σε ολους μας μια και είναι μεσα στα αρχικα αρχετυπα μας.

Οτι υπάρχει στα βιβλία είναι προίοντα διαλογισμών και εμπειριών αλλων που πριν απο εμας , ''βουτηξαν '' στο συλλογικό ασυνείδητο και τα εφεραν επάνω.
Απο εκει και περα , σχηματίστηκαν συστήματα και μεθοδοι που θα προκαλουσαν αυτό το αποτέλεσμα. Στην εποχή μας και μετα το 2ο παγκόσμιο πόλεμο αυτή την εργασία την κανει η ψυχαναλυση.
Ο εσωτεριστής προχωράει πιο περα και βρίσκει τις αιτίες ...και τα στοιχεία επάνω στα οποία δομήθηκε η υπαρξη μας....δουλέυει με αυτά ..γνωρίζεται..
Το δωρο μας είναι η ενεργεια και το '' εργαλειο'' μας ειναι ο διαλογισμός και η αυτογνωσία.
Με το ρείκι παιρνεις την ενεργεια .......που μετα καλείσαι να την χρησιμοποιησεις εσυ...
Επομενως η κατασκευαζεις ενα σύστημα με οσα μαθαίνεις η ακολουθείς ενα γνωστό αν σου κανει....
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Μαράκι και εγώ χαίρομαι! >:d< :x

aetos έγραψε:
Δεν θα μπορουσαμε να εντάξουμε το ρεικι στην κατηγορία του ''συστήματος '', οπως συνανταμε κυρίως στον δυτικό εσωτερισμό. Το ρεικι οπως εγω το εχω αντιληφθεί είναι ουσιαστικά οι μυήσεις, τα σύμβολα και η χρήση τους, ετσι οπως αυτή την εποχή συμβαίνει στην χωρα μας.
Σύστημα γνωστικό η ψυχαναλυτικό επάνω στο οποίο να μπορει να βασιστεί κανεις δεν υπαρχει. Οι μόνοι που προωθούν κατι τέτοιο είμαστε εμεις εδω και το λεω με πληρη επίγνωση. Ουτε καν εκεινα τα εσωτερικά ''συστήματα'' που είναι κυριολεκτικά ετσι, δεν δουλευουν προς αυτή την κατέυθυνση και αυτό επειδή λείπουν οι οδηγοί που γνωρίζουν.

Ομως Βασίλη μου, προσωπικά απο την ενασχόληση μου με συστήματα, πιστεύω οτι η ''γνωση'' τελικα υπάρχει μεσα σε καθε ανθρωπο και περιμενει να ερθει στη επιφανεια. Δλδ η αισθηση της ολοτητας και της πληρότητας που συνανταμε ως μεγα φιλοσοφικό ερωτημα οπως και οι απαντήσεις, βρίσκεται σε ολους μας μια και είναι μεσα στα αρχικα αρχετυπα μας.

Οτι υπάρχει στα βιβλία είναι προίοντα διαλογισμών και εμπειριών αλλων που πριν απο εμας , ''βουτηξαν '' στο συλλογικό ασυνείδητο και τα εφεραν επάνω.
Απο εκει και περα , σχηματίστηκαν συστήματα και μεθοδοι που θα προκαλουσαν αυτό το αποτέλεσμα. Στην εποχή μας και μετα το 2ο παγκόσμιο πόλεμο αυτή την εργασία την κανει η ψυχαναλυση.
Ο εσωτεριστής προχωράει πιο περα και βρίσκει τις αιτίες ...και τα στοιχεία επάνω στα οποία δομήθηκε η υπαρξη μας....δουλέυει με αυτά ..γνωρίζεται..
Το δωρο μας είναι η ενεργεια και το '' εργαλειο'' μας ειναι ο διαλογισμός και η αυτογνωσία.
Με το ρείκι παιρνεις την ενεργεια .......που μετα καλείσαι να την χρησιμοποιησεις εσυ...
Επομενως η κατασκευαζεις ενα σύστημα με οσα μαθαίνεις η ακολουθείς ενα γνωστό αν σου κανει....

Ευχαριστώ, κατατοπίστηκα σε μερικά θέματα με την απάντηση σου, όπως αυτό των πολλών "συστημάτων". @};-
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος VasilisM την 27 Μαρ 2009 1:22 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Πολέμα και Οραματίσου
ELLI

Re: ΑΥΘΥΠΟΒΟΛΗ

Δημοσίευση από ELLI »

Vaso έγραψε: Αυθυποβολή...
δηλαδή, πείθεις τον εαυτό σου ότι έτσι είναι, και είναι έτσι...
Τόσο απλά...
΄Ενιωθα ότι αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούσε να έχει διάρκεια...Η αυθυποβολή είναι μια βραχυπρόθεσμη κατάσταση. ΄Εχει ημερομηνία λήξεως!
Η ζωή μας είναι πολύ δύσκολη, αν προσπαθήσεις να την βιώσεις με αυθυποβολή...
΄Ετσι, ακόμα και αν ο νους στέλνει μηνύματα στο συνειδητό, ότι είσαι ευτυχισμένος πχ., η καρδιά παίρνει μηνύματα από το υποσυνείδητο και τότε η ευτυχία είναι τόσο κοντόφθαλμη και στιγμιαία, που μετά είσαι 10 φορές χειρότερα...
Το ίδιο συμβαίνει με κάθε αυθυποβολή...Γιατί σ' αυτήν δεν συμμετέχει η καρδιά…
Δεν υπάρχει άνθρωπος στην γη, που να έχει αυθυποβληθεί στην αγάπη.
@};-
Πως μπορεί κάποιος που κάνει τα πρώτα του βήματα να είναι σίγουρος ότι δεν έχει πέσει στην παγίδα της αυθυποβολής? :oops:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

από την ίδια του την ζωή Ελλάκι...

αυτήν δεν την "κοροϊδεύεις" με τίποτα...

έτσι, ακόμα και να ξεγελιέσαι με το "είμαι καλά", σε λίγο οι αποδείξεις θα έρχονται σε σένα για να σε παρακινήσουν, να είσαι απλά, χωρίς κίνητρα καλά ή κακά...

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ELLI »

Χαίρομαι λοιπόν γιατί τα πρώτα δείγματα δείχνουν ότι δεν έχω πέσει σε αυτή την παγίδα.Σ'ευχαριστώ που μου δίνεις απαντήσεις τόσο άμμεσα @};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

>:d<

Εικόνα

Μερικες σκέψεις..

Η αυθυποβολή αν μιλαμε για το ιδιο πράγμα , ειναι μια εντολή προς το υποσυνείδητο μας και ειναι ολοκληρη τεχνική. Δλδ αφου εχουμε αντιληφθεί το περιεχόμενο του σε ενα συγκεκριμενο θέμα , επαναπρογραμματιζόμαστε αν θεωρούμε οτι θέλουμε να αλλαξουμε κατευθυνση.
Προϋποθέτει αρνηση προτύπων και αρκετή τόλμη.
Η ολη διαδικασία είναι η ιδια που ακολουθείται στους οραματισμούς με την διαφορα οτι είναι κατευθυνόμενη συνεχως αφου ξέρουμε τι θέλουμε. Εννοειται οτι για να γνωρίζουμε τι θέλουμε θα πρέπει να εχουμε ακούσει την νοημοσύνη της καρδιάς μας.
Η νοημοσύνη της καρδιας μας , θα μπορούσε να παρομοιαστεί με μια αισθηση που ενωνει κατα κάποιο τρόπο το συναίσθημα με την λογική ...ως ισορροπία. Δεν είναι απλα μια επιθυμία οπως ετυχε εκεινη την εποχή , ουτε ενα στεγνο πρέπει.

Για να επανελθουμε στον υποβολιμο επαναπρογραμματισμό [ αυθυποβολή] ....λειτουργεί ως γεφυρα αναμεσα στην συνειδηση και στον ανωτερο εαυτό μας. Κατα το ταξίδι μας στην αναζήτηση και οσο αυξάνει η συνειδητότητα , αλλαζουμε ....πορείες αφου αυτη ειναι ουσιαστικά η εξέλιξη.

Το να πείσει κανεις τον εαυτό του για κατι [ ιδεα , ατομο κλπ] δεν ειναι μια συνειδητή κατασταση αλλα μια μηχανική , επειδή αν ηταν διαφορετικά δεν θα εφτιαχνε αλλο ενα πέπλο η μια μασκα για να κρυφτεί. Και βεβαια , αργα η γρηγορα , αναλόγως της ''δυναμης'' της προσωπικότητας και του μεγέθους του φόβου , καταλαβαίνουμε οτι εχουμε κανει μια τρυπα στο νερό... Οσο πιο ''δυνατοί'' [ αμεταβλητοι, ακαμπτοι]τοσο πιο αργα το βλέπουμε ...

Παρ΄ολα αυτα , ακομη και το νερο και η θολουρα του, χρειάζονται ποτε ποτε , για να απαλύνουν την πίεση απο την εξαγωγή των αντικρουστήρων που συνηθίσαμε να τοποθετούμε για να πέφτουμε ..στα μαλακά.....υποτίθεται...
Επισκέπτης

Οποιος δεν βαριέται ας ριξει μια ματια σε αυτό το αρθρο

http://www.nea-acropoli-thes.gr/article ... gr&pg=1044
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Ο κόσμος γύρω μας υπάρχει όπως τον αντιλαμβανόμαστε εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τον αντιλαμβανόμαστε.
H πρώτη και η βασική μου επίγνωση όταν ξεκινησα.

Αλλαξε τον τρόπο που "βλεπει" τα πράγματα και τοτε θα διαμορφωσεις μια αλλη πραγματικότητα.Ειναι θέμα θέασης!
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
VasilisM

aetos έγραψε:Οποιος δεν βαριέται ας ριξει μια ματια σε αυτό το αρθρο

http://www.nea-acropoli-thes.gr/article ... gr&pg=1044
Αυτά τα σεμινάρια παρακολουθώ!!! Δεν ξέρω πως έγινε ρε παιδιά, αλλά εκεί που είχαν μαζευτεί πολλές απορίες με έννοιες που ανέφερα και πιο πάνω, έπεσα πάνω σε μια αφίσα του οργανισμού αυτού! Και έτσι ξεκίνησα ένα κύκλο σεμιναρίων..
Αλλαξε τον τρόπο που "βλεπει" τα πράγματα και τοτε θα διαμορφωσεις μια αλλη πραγματικότητα.Ειναι θέμα θέασης!
Oh yes!!! :x
Πολέμα και Οραματίσου
Επισκέπτης

VasilisM Δεν την ξερω την οργανωση απο κοντα ...απο λίγο που εχω διαβασει τα περισσότερα ειναι πολυ δογματικά αν και μοιαζουν ως φιλοσοφικα ερωτήματα.
Ουσιαστικα κατευθύνουν σε ενα σύστημα ....
Προσωπικα αν και μελεταω ενα απο αυτα και διάφορα αλλα , εχω καταλληξει να συνθέτω ενα δικό μου με οτι αρμόζει στην ιδοσυγκρασία μου και κυριως στην κατανόηση μου.
Οσο μαθαίνω δε, βλέπω οτι η διδασκαλία είναι μια και ειναι ηδη μεσα μας ...και η ''μεταφραση'΄για να ειναι σωστη , πρεπει να γινει μονο απο εμας ως προς εμας.

Παντως η ενημερωση και η κριτική επι αυτων ειναι χρησιμη πάντοτε.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Απλά, για να διευκρινιστεί η αυθυποβολή με τον επαναπρογραμματισμό, θα ήθελα να πω ότι δεν έχει καμία σχέση το ένα με το άλλο...

Για να γίνει επαναπρογραμματισμός, χρειάζεται η συνείδηση να έχει διευρύνει τα όριά της σε συνειδητότητα...

Αυτό προσπάθησα να καταγράψω παραπάνω...Με την απλή συνείδηση δεν μπορεί κανείς να κάνει επαναπρογραμματισμό...

Αυτός γίνεται σε απόλυτη ένωση με τον Ανώτερο Εαυτό σου...

Η αναδόμηση εσωτερικά των ψυχικών πεδίων, δεν υποβάλλεται από τον νου που έχει εκπαιδευτεί απλά για το φυσικό μόνο...

Βασίλη μου, όμορφο που γράφτηκες για τα σεμινάρια...
Θέλει προσοχή και ισορροπία, η ένταξη μας σε κάποια σχολή εσωτερισμού...
Απ' όσο έχω εγώ διαπιστώσει, αυτά που διδάσκουν θεωρητικά, τα ανατρέπουν πρακτικά... :-(

@};-

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”