Ερχονται στιγμες που κι εγω η ίδια ξαφνιάζομαι ακριβως σε αυτό το σημειο με μενα την ίδια.....κι όμως ειναι μαι αληθεια μου μεγάλη και ποσο με ευλογω γι αυτο!Είμαι βαθιά θρησκευόμενη, ακόμα και αν αυτό ξαφνιάζει κάποιους..

Ευχαριστώ! Αυτή την απάντηση περίμενα!Vaso έγραψε:μόνο σ' αυτό θα σου απαντήσω ότι η ενέργεια είναι ενέργεια...Το ρεικι είναι όμως ένα ανατολικό "σύστημα", δεν φέρει μαζί του και μία Α φιλοσοφία, πέρα από την πνευματική του φύση;
Ο άνθρωπος και τα πεδία του δεν είναι πραγματεία της ανατολικής φιλοσοφίας μόνο...
Η μετενσάρκωση ήταν και θέμα των Χριστιανών της Δύσης, αν η Οικ.σύνοδος δεν αποφάσιζε οτι δεν τους βολεύει...
Εγώ λέω, ότι το ρέικι υπάρχει μέσα σε κάθε ανθρώπο εν δυνάμει...
Το πνευματικο πεδίο των ανθρώπων, που ανήκει στο ανατολικό φιλοσοφικό ρεύμα, στην Δύση λέγεται Ανώτερος Εαυτός και στην θρησκεία Αγιο Πνεύμα...
Διαλέγεις και παίρνεις!
Βασίλη μου, μην γελιέσαι...Η πνευματική μας ανάπτυξη δεν γνωρίζει τοπο και κοινωνική θρησκεία...Είναι πάντα προς τον θεό, όπως και να τον ονομάζουν...
Είμαι βαθιά θρησκευόμενη, ακόμα και αν αυτό ξαφνιάζει κάποιους...Αλλά δεν ακολουθώ αυτό που μας έμαθαν ως την γελειοποίηση του θεού και του ανθρώπου, αλλά τον ίδιο εντός μου!
Δεν θα μπορουσαμε να εντάξουμε το ρεικι στην κατηγορία του ''συστήματος '', οπως συνανταμε κυρίως στον δυτικό εσωτερισμό. Το ρεικι οπως εγω το εχω αντιληφθεί είναι ουσιαστικά οι μυήσεις, τα σύμβολα και η χρήση τους, ετσι οπως αυτή την εποχή συμβαίνει στην χωρα μας.Το ρεικι είναι όμως ένα ανατολικό "σύστημα", δεν φέρει μαζί του και μία Α φιλοσοφία, πέρα από την πνευματική του φύση;
aetos έγραψε:Δεν θα μπορουσαμε να εντάξουμε το ρεικι στην κατηγορία του ''συστήματος '', οπως συνανταμε κυρίως στον δυτικό εσωτερισμό. Το ρεικι οπως εγω το εχω αντιληφθεί είναι ουσιαστικά οι μυήσεις, τα σύμβολα και η χρήση τους, ετσι οπως αυτή την εποχή συμβαίνει στην χωρα μας.Το ρεικι είναι όμως ένα ανατολικό "σύστημα", δεν φέρει μαζί του και μία Α φιλοσοφία, πέρα από την πνευματική του φύση;
Σύστημα γνωστικό η ψυχαναλυτικό επάνω στο οποίο να μπορει να βασιστεί κανεις δεν υπαρχει. Οι μόνοι που προωθούν κατι τέτοιο είμαστε εμεις εδω και το λεω με πληρη επίγνωση. Ουτε καν εκεινα τα εσωτερικά ''συστήματα'' που είναι κυριολεκτικά ετσι, δεν δουλευουν προς αυτή την κατέυθυνση και αυτό επειδή λείπουν οι οδηγοί που γνωρίζουν.
Ομως Βασίλη μου, προσωπικά απο την ενασχόληση μου με συστήματα, πιστεύω οτι η ''γνωση'' τελικα υπάρχει μεσα σε καθε ανθρωπο και περιμενει να ερθει στη επιφανεια. Δλδ η αισθηση της ολοτητας και της πληρότητας που συνανταμε ως μεγα φιλοσοφικό ερωτημα οπως και οι απαντήσεις, βρίσκεται σε ολους μας μια και είναι μεσα στα αρχικα αρχετυπα μας.
Οτι υπάρχει στα βιβλία είναι προίοντα διαλογισμών και εμπειριών αλλων που πριν απο εμας , ''βουτηξαν '' στο συλλογικό ασυνείδητο και τα εφεραν επάνω.
Απο εκει και περα , σχηματίστηκαν συστήματα και μεθοδοι που θα προκαλουσαν αυτό το αποτέλεσμα. Στην εποχή μας και μετα το 2ο παγκόσμιο πόλεμο αυτή την εργασία την κανει η ψυχαναλυση.
Ο εσωτεριστής προχωράει πιο περα και βρίσκει τις αιτίες ...και τα στοιχεία επάνω στα οποία δομήθηκε η υπαρξη μας....δουλέυει με αυτά ..γνωρίζεται..
Το δωρο μας είναι η ενεργεια και το '' εργαλειο'' μας ειναι ο διαλογισμός και η αυτογνωσία.
Με το ρείκι παιρνεις την ενεργεια .......που μετα καλείσαι να την χρησιμοποιησεις εσυ...
Επομενως η κατασκευαζεις ενα σύστημα με οσα μαθαίνεις η ακολουθείς ενα γνωστό αν σου κανει....
Πως μπορεί κάποιος που κάνει τα πρώτα του βήματα να είναι σίγουρος ότι δεν έχει πέσει στην παγίδα της αυθυποβολής?Vaso έγραψε: Αυθυποβολή...
δηλαδή, πείθεις τον εαυτό σου ότι έτσι είναι, και είναι έτσι...
Τόσο απλά...
΄Ενιωθα ότι αυτή η κατάσταση δεν θα μπορούσε να έχει διάρκεια...Η αυθυποβολή είναι μια βραχυπρόθεσμη κατάσταση. ΄Εχει ημερομηνία λήξεως!
Η ζωή μας είναι πολύ δύσκολη, αν προσπαθήσεις να την βιώσεις με αυθυποβολή...
΄Ετσι, ακόμα και αν ο νους στέλνει μηνύματα στο συνειδητό, ότι είσαι ευτυχισμένος πχ., η καρδιά παίρνει μηνύματα από το υποσυνείδητο και τότε η ευτυχία είναι τόσο κοντόφθαλμη και στιγμιαία, που μετά είσαι 10 φορές χειρότερα...
Το ίδιο συμβαίνει με κάθε αυθυποβολή...Γιατί σ' αυτήν δεν συμμετέχει η καρδιά
Δεν υπάρχει άνθρωπος στην γη, που να έχει αυθυποβληθεί στην αγάπη.
H πρώτη και η βασική μου επίγνωση όταν ξεκινησα.Ο κόσμος γύρω μας υπάρχει όπως τον αντιλαμβανόμαστε εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο τον αντιλαμβανόμαστε.
Αυτά τα σεμινάρια παρακολουθώ!!! Δεν ξέρω πως έγινε ρε παιδιά, αλλά εκεί που είχαν μαζευτεί πολλές απορίες με έννοιες που ανέφερα και πιο πάνω, έπεσα πάνω σε μια αφίσα του οργανισμού αυτού! Και έτσι ξεκίνησα ένα κύκλο σεμιναρίων..aetos έγραψε:Οποιος δεν βαριέται ας ριξει μια ματια σε αυτό το αρθρο
http://www.nea-acropoli-thes.gr/article ... gr&pg=1044
Oh yes!!!Αλλαξε τον τρόπο που "βλεπει" τα πράγματα και τοτε θα διαμορφωσεις μια αλλη πραγματικότητα.Ειναι θέμα θέασης!