Καλώς ήρθες Κάτια
Εγώ από την ημέρα που θυμάμαι τον Εαυτό μου, αντιπαθούσα την ζέστη...
και νόμιζα ότι είμαι τρελή, γιατί ήμουν σχεδόν η μόνη που δεν ήθελα καθόλου το καλοκαίρι

Παρ' όλα αυτά ήμουν δραστήρια και το καλοκαίρι, δηλαδή δεν έχανα ενέργεια, απλά μείωνα τις δραστηριότητές μου...
Δεν νομίζω, λοιπόν, ότι είναι θέμα μπλοκαρίσματος, αν σου συμβαίνει από πάντα...
Επειδή αναφέρεις ότι σου συμβαίνει μόνο τα 4 τελευταία χρόνια, και αφού οργανικά έχεις κάνει τις έρευνές σου (ορμονολογικά θέματα, ενδοκρινολογικά κλπ), νομίζω ότι έχεις μεγιστοποιήσει ψυχολογικά το θέμα, και γι' αυτό χάνεις την ενέργειά σου, στην διάρκεια της ημέρας. Νομίζω ότι είναι ένα είδος φοβίας, που έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες και έτσι διαισθητικά θα έλεγα ότι είναι θέμα του 3ου κέντρου (σπλήνα)...
Τα τελευταία χρόνια οι πληροφορίες που λαμβάνουμε για τον ήλιο είναι ολοένα και πιο δυσάρεστες και δεν ξέρουμε σε τι βάθος μπορεί να επηρεάσουν τον ψυχισμό του κάθε ανθρώπου, τόσο ώστε να αποκτήσει ένα άτυπο (δηλαδή μη συνειδητό) ψυχολογικό άγχος για τον ήλιο.
Σίγουρα η ζέστη και ο ήλιος το καλοκαίρι μειώνουν τις δραστηριοποιήσεις μας, είναι γενικό φαινόμενο, αλλά για να το νιώθεις σαν έντονο πρόβλημα, που σε κάνει να χάνεις την ενέργειά σου, χρειάζεται να το ερευνήσεις ψυχολογικά πια...
Μια φοβία δημιουργεί εντάσεις στο νευρικό σύστημα, εμποδίζει την ροή της ενέργειας στο σώμα μας και επιδρά στην ποιότητα ζωής μας. Έτσι χρειάζεται να της δώσουμε την ίδια σημασία, όπως όταν υπάρχει μια δυσλειτουργία στον οργανισμό μας.
Ο ήλιος είναι μια θαυμάσια πηγή ενέργειας και ουσιώδης για την εσωτερική μας "φωτοσύνθεση" (θετικότητα, χαρά, δημιουργικότητα, ευεξία). Τα οφέλη του είναι απείρως περισσότερα από την βλαβερή του επίδραση, αλλά έτσι όπως μας έρχονται δραματοποιημένες οι πληροφορίες και αν κάποιος δεν μπορεί ΄να αναπτυχθεί με διάκριση στην σχέση "όφελος-βλάβη", υπάρχει περίπτωση να επηρεαστεί δραματικά από την βλαβερή επίδραση και να δημιουργήσει πρόβλημα στον οργανισμό του.
Ελπίζω λίγο να σε βοήθησα, αλλά νομίζω ότι τον λόγο έχει ο ψυχοθεραπευτής, αφού έχεις αποκλείσει τα παθολογικά αίτια...
αλλά Κάτια μου, πως σου ήρθε και έγραψες την απορία σου, στην ενότητα του chat?
Θα την μεταφέρουμε στην ενότητα της Θεραπείας, αν δεν έχεις αντίρρηση