Η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Άβαταρ μέλους
Maraki
Site Admin

Δημοσίευση από Maraki »

Αγαπητέ 'gexrag' καλή σου μέρα και από εμένα :D

Χαίρομαι πολύ για την παρουσία σου στο φόρουμ και καλώς όρισες, θα ήταν και για εμένα προσωπικά άκρως ενδιαφέρον να μάθω λεπτομέρεις για την 'κλίμακα' στην οποία αναφέρεσαι.

Είμαστε όλοι εδώ για να ανταλλάσουμε απόψεις να διαφωνούμε, να μαθαίνουμε (αυτή ειναι και η μεγάλη αξία του διαλόγου)... να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

Η ενασχόλησή μου με το Ρέικι είναι αρκετά πρόσφατη, όμως με έχει βοηθήσει ήδη στο να βελτιωθώ ως άνθρωπος, να αποκτήσω μια 'στάλα' προς το παρόν αυτογνωσία, και να 'ωφεληθώ' γενικότερα σε πάρα πολλούς τομείς της ζωής μου.

Η ενασχόλησή μου με το ρέικι, δεν με προβλημάτισε καθόλου σε σχέση με τη θρησκεία μου (Χριστιανή Ορθόδοξη), αντιθέτως με βοήθησε στο να πλησιάσω τον Ιησού και να τον νιώσω 'μέσα΄ μου και 'δίπλα' μου κάτι που παλαιότερα όσο και αν προσπαθούσα δεν τα κατάφερνα.
Μεγάλη συζήτηση..και δυστυχώς λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας μου αυτή τη στιγμή...δεν μπορώ να την αναπτύξω ιδιαιτέρως...όμως, και παρ' ότι το τελευταίο διάστημα δεν έχω το χρόνο για να συμμετέχω στο φόρουμ, διάβασα τα λεγόμενά σου και ένιωσα την ανάγκη να καταθέσω και εγώ κάτι. :)

Καλή μέρα σε όλους σας! :D
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είμαι Παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο Δρόμος ο δικός μου προς εσένα...

Και ο Ιησούς είπε ότι μόνο τα παιδιά θα μπουν στο Βασίλειο των Ουρανών.

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Qisan

Δημοσίευση από Qisan »

Vaso έγραψε: .... ....΄Οταν σταματήσει η διαφορετικότητα σε εμας, τότε πραγματικά νιώθεις εσωτερικά την όποια διαφορετικότητα του άλλου, χωρίς αυτό να σε δεσμεύει να την ακολουθήσεις κι όλας.
Μονο μια σημειωση-διευκρηνηση ... Μην ξεχνατε πως η αναγκη της διαφορετικοτητας διδασκεται σε πολλους κλαδους , ενας που μας αφορα ολους αμεσα ειναι το εμποριο ( Μarketing - Διοικηση ) γιατι με τον συνεχη βομβαρδισμο με τις διαφημησεις μας περναει μηνηματα ακομα και στο υποσυνειδητο .
Μπαινοντας λοιπον στο δρομο της μαθητειας εχουμε αυτα τα προτυπα ( τα εξωτερικα ) τα οποια υποθετουμε πως ισχυουν και στο νεο δρομο μας ... αμ ΔΕΝ ........ Υπαρχει λοιπον αναγκη να βρουμε τις βασικες εννοιες του μονοπατιου μας ...
Αν δεν αλλαξει το σημειο που αναφερονται οι καθημερινες μας γνωσεις δεν μπαινουμε στο " δρομο μας " .
La culture c est comme la confiture , moins on en a plus on l etale
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Επειδή δεν έχω χρόνο να απαντήσω σε όλα παρακαλώ να μην υπάρχει βομβαρδισμός ερωτήσεων. Θα επιλέξω και θα απαντήσω σε δύο μυνήματα που θα καταχωρήσω.

Αγάπη χωρίς υπομονή ΔΕΝ ειίναι αγάπη. ’ρα την απαιτεί την υπομονή και βαιβαιότατα την εμπεριέχει. Η απαίτηση σαν λέξη δεν εννοεί υποχρεωτική απαίτηση μια που η αγάπη μπορεί να υπάρχει και χωρίς την υπομονή. Αλλά αν δεν υπομένεις στα συννεχόμενα λάθη των συνανθρώπων σου τότε η αγάπη σου μένει σε χαμηλά επίπεδα και τέτοια αγάπη ευχαριστώ δεν θα πάρω. Στην αγάπη τα θέλω ΟΛΑ.
Για να σας δώσω τροφή να ασχολείστε σας παραθέτω τι εννοώ ΑΛΗΘΙΝΗ ΑΓΑΠΗ.

Η αληθινή αγάπη λοιπόν κατά την γνώμη μου, είναι αυτή που ξέρει να συγχωρεί. Αυτή που ξέρει να δίνει και όχι να παίρνει. Η αληθινή αγάπη δεν χαρακτηρίζεται από ιδιοτέλεια.

Ευχαριστώ
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

maria έγραψε:Αγαπητέ 'gexrag' καλή σου μέρα και από εμένα :D

Χαίρομαι πολύ για την παρουσία σου στο φόρουμ και καλώς όρισες, θα ήταν και για εμένα προσωπικά άκρως ενδιαφέρον να μάθω λεπτομέρεις για την 'κλίμακα' στην οποία αναφέρεσαι.

Είμαστε όλοι εδώ για να ανταλλάσουμε απόψεις να διαφωνούμε, να μαθαίνουμε (αυτή ειναι και η μεγάλη αξία του διαλόγου)... να γινόμαστε καλύτεροι άνθρωποι.

:D
Γλυκητάτη Μαρία
Παραθέτω τις απόψεις μου και τις γνώσεις μου και δεν έχω πρόθεση να πείσω ΚΑΝΕΝΑ. Ενδιαφέρομαι για υγιή ανταλλαγή πληροφορίων χωρίς τάσεις προς μαλώματα τα οποία δεν έχουν θέση ανάμεσα σε ανθρώπους που ομιλούν για αγάπη.

Η κίμακα θα παρατεθεί σύντομα μια που θα την βρω έστω και με υποκατηγορίες.

Φίλε μου Ilias

Εύκολο είναι να λες ότι η αγάπη τα εμπεριέχει ΟΛΑ. Το εννοείς;

Η κλίμακα δεν είναι αυτή. Είναι αυτή που δίνεται από τον Ένα και Μοναδικό Θεό που συστήθηκε στον ’γιο Ερμή ως Ποιμάνδρης (γιατί άραγε; ).

Θα σας την παρουσιάσω φίλε μου και τότε να δεις τι συζήτηση περί αγάπης θα έχουμε.
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Αγάπη χωρίς υπομονή ΔΕΝ ειίναι αγάπη. ’ρα την απαιτεί την υπομονή και βαιβαιότατα την εμπεριέχει. Η απαίτηση σαν λέξη δεν εννοεί υποχρεωτική απαίτηση μια που η αγάπη μπορεί να υπάρχει και χωρίς την υπομονή.
Φάσκεις και αντιφασκεις. η υπομονή δεν είναι απαραίτητη στην αγάπη.. δεν υπομένεις τους άλλους όταν τους αγαπάς...απλά τους αγαπάς..
Αλλά αν δεν υπομένεις στα συννεχόμενα λάθη των συνανθρώπων σου τότε η αγάπη σου μένει σε χαμηλά επίπεδα και τέτοια αγάπη ευχαριστώ δεν θα πάρω. Στην αγάπη τα θέλω ΟΛΑ.

Λάθη ;;; ο καθένας μας έχει την διαδρομή του gexrag σε αυτή τη ζωή.. κάτι που για σένα είναι λάθος μπορεί για εκείνον να είναι σωστό.. ή μπορεί να έχει απομακρυνθεί από το προσωπικό του μονοπάτι για κάποιο λόγο.. στην Αγάπη δεν υπάρχει λάθος.. στην αγάπη χωρίς εγωισμο χωρις απαιτήσεις χωρίς θέλω και θέλεις.. σε μια αγάπη όπου πρώτα αγαπάμε τον Εαυτό μας για αυτό που είμαστε για το θεό που κρύβουμε μέσα μας και μετά τους άλλους για αυτό που είναι δεν ψάχνουμε να βρούμε μια αγάπη για να καλύψουμε τις ανάγκες της προσωπικότητας μας για να έχουμε κάποιον που να μας συμπληρώνει.. είμαστε δυο ολοκληρωμένοι άνθρωποι που μέσα από την αληθινή αγάπη ενώνονται ψυχικά..
και ναι gexrag πιστεύω ότι η Αγάπη τα εμπεριέχει όλα

Μιλάς για χαμηλά επίπεδα αγάπης.. φίλε μου δεν υπάρχουν επίπεδα στην αγάπη.. η Αγάπη είναι ΜΙΑ δεν υπάρχει αγαπώ πολύ και αγαπώ λιγότερο..
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Αγαπητέ gexrag
νιώθω ότι αυτά που λες δεν είναι βιωμένη αγάπη...

Η βιωμένη αγάπη ούτε συγχωρεί, ούτε νιώθει την διαφορετικότητα σαν λάθος...

Και καλά λες...εδώ μοιραζόμαστε...

΄Ομως θα μπορούσες να μας πεις για τον έναν και μοναδικό Θεό και που βρίσκεται?

Μπορεί να είναι και η ιδέα μου, αλλά νιώθω ότι τον ψάχνεις έξω από εσένα...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από gexrag »

Αγαπητή μου vaso

Ποτέ κανείς δεν Τον έχει δει. Τον περισσότερο χρόνο Του βρίσκεται σε ένα νεφέλωμα κάπου στο σύμπαν από όπου στέλνει σε καθένα ξεχωριστά ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους στη γη την ευλογία Του.
Εκεί είναι ο χώρος αναπαύσεως των ψυχών όπου προστατεύει ΟΛΕΣ τις ψυχές που γεννήθηκαν πάνω στην γη και που αξίζουν σωτηρία.

Αγάπη που δεν συγχωρεί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ. Αν δεν συγχωρέσεις το σφάλμα του συντρόφου σου τότε θα του θυμώσεις και ο θυμός θα σε οδηγήσει αναπιστρεπτί στον χωρισμό.

Στο κείμενο που σας παρέπεμψα στις τελευταίες σελίδες του έχει ειδικό κεφάλαιο όπου αναφέρονται λίγα λόγια για την αγάπη.
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Σημπληρώνω ότι δεν τον ψάχνω πλέον (τον Πατέρα Ολων). Τον βρήκα μέσα μου (πίστη) και με Φώτισε ΠΛΗΡΩΣ ο Υιός Του στον οποίο δεν μπορώ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ άλλο τρόπο να εκφράσω την ευγνομοσύνη μου παρά διαδίδοντας την ΑΛΗΘΕΙΑ.
Ευχαριστώ
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Αλλά αν δεν υπομένεις στα συννεχόμενα λάθη των συνανθρώπων
Συνοδποιπόρε Γιωρίκα δενυπαρχουν λαθη,δενυπαρχεισωστό ήλαθος.Υπαρχει λειτουργικό και μη λειτουργικό.
Ο καθενας όταν κειτουργέι την δεδομε΄νη στιγμή μόνο λαθος δεν διαπραττει.Κάνει το καλυτερο δυαντόν στο βαθμό συνειδητότητας που βρίσκεεται την δεδομένη στιγμή.
Οταν παψει αυτο να ειναι καλο,δηλαδη να του δινει αναταση ψυχής,ευαιξία,γαληνη ηρεμία,οταν αρχισει να δημίουργεί ενοχές,θυμους και φοβους τοτε .........παυει να ειναι λειτουργικο και.....στο όνομα των ενοχών ονομαζεται "λαθος".Οχι!Δεν ειναι λαθος.ΑΠλά αυτο που νομιζε κανεις πριν λειτουργικό ,αυτο που πριν τηνεξέλιξη του ηταν καλό καγαθό,παυει να υφισταται και να ειναι λειτουργικό γαι τον ίδιον.Για τους αλλους ας μην το συζητήσουμε εδώ.
Τα παντα ρεί ,ευτυχώς.
Ολοι εξεισσόμεθα,ευτυχώς.
Και ευτυχως που μπορούμε να κανουμε Λάθη,για να μπορουμε να δημιουργούμε τον Εαυτο μας.
ΑΥτο ποου ειναι λαθος για σενα πιθανότατα να ειναι γαι μενα σωτήριο και άκρως ευεργετικό.
Τα λαθη καταχωρουνται μεσα σε πλαισια ανθρωπινα.
Οι δυνατότητες ειναι απεριόριστες και πηγαζουν απο την δημιουργικότητα του Ανώτερου Εαυτού.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τον εαυτό σου τον έχεις συγχωρέσει άραγε?

Και αν τον έχεις συγχωρέσει και έχεις βιώσει και την αγάπη, τότε τι κάνεις εδώ στον φυσικό κόσμο, μέσα στα λάθη των ανθρώπων?

Να ξέρεις μόνο ότι όταν μιλάμε για αγάπη, ο θυμός εμπεριέχεται σαν εμπειρία και έτσι δεν χρειάζεται να βιωθεί πια.

Στο νεφέλωμα ζει ο θεός?

΄Αρα ο δικός μου δεν είναι ίδιος με τον δικό σου προφανώς...

Οπότε δεν μπορούμε να ανταλλάξουμε τις γνώσεις μας...αφού και οι δύο μας τον έχουμε βρει σε διαφορετικά μέρη...

Καλό δρόμο λοιπόν gexrag, έχεις όλη μου την αγάπη για την διαδρομή που επέλεξες :)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Ποτέ κανείς δεν Τον έχει δει. Τον περισσότερο χρόνο Του βρίσκεται σε ένα νεφέλωμα κάπου στο σύμπαν από όπου στέλνει σε καθένα ξεχωριστά ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους ανθρώπους στη γη την ευλογία Του.
Εκεί είναι ο χώρος αναπαύσεως των ψυχών όπου προστατεύει ΟΛΕΣ τις ψυχές που γεννήθηκαν πάνω στην γη και που αξίζουν σωτηρία.

Αγάπη που δεν συγχωρεί ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ. Αν δεν συγχωρέσεις το σφάλμα του συντρόφου σου τότε θα του θυμώσεις και ο θυμός θα σε οδηγήσει αναπιστρεπτί στον χωρισμό.
Αγαπητέ η αποψή σου είναι σεβαστη και μπορείς να πιστεύεις ότι επιλέγεις.. αυτό που πιστεύω εγω είναι ότι ο Θεός δεν βρίσκετε σε κανένα νεφέλωμα
όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα κομάτι του θεού Δεν είναι η πίστη που σε φέρνει πιο κοντά Του.. είναι η αλήθεια Του και η Αγάπη..
η Αγάπη που δεν χρειάζεται να συγχωρέσεις ούτε να θυμώσεις ούτε να βάλεις τον εγωισμό σου μπροστα.. γιατί ο Εγωισμός είναι αυτό που μας κάνει να θυμώνουμε και να θέλουμε απο τους άλλους να ζητήσουν συγνώμη για κάτι που εμείς θεωρούμε λάθος..
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ... υπάρχουν απλά επιλογές ανθρώπων που απλά δεν συμβαδίζουν με τις δικές μου ή τις δικές σου δεν πρέπει να στεκόμαστε στα λάθη... α; στεκόμαστε καλυτερα στα σωστά...

Κάτι ακόμη... όλες οι ψυχές αξίζουν σωτηρία.. μην μπαίνεις στο θέμα του παράδεισου και της κόλασης είναι απλά ένα πρόσχημα της εκκλησίας για να ακολουθούν οι πιστοί τους κανόνες της...
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Ilias έγραψε:Αγαπητέ η αποψή σου είναι σεβαστη και μπορείς να πιστεύεις ότι επιλέγεις.. αυτό που πιστεύω εγω είναι ότι ο Θεός δεν βρίσκετε σε κανένα νεφέλωμα
όλοι μας κρύβουμε μέσα μας ένα κομάτι του θεού Δεν είναι η πίστη που σε φέρνει πιο κοντά Του.. είναι η αλήθεια Του και η Αγάπη..
η Αγάπη που δεν χρειάζεται να συγχωρέσεις ούτε να θυμώσεις ούτε να βάλεις τον εγωισμό σου μπροστα.. γιατί ο Εγωισμός είναι αυτό που μας κάνει να θυμώνουμε και να θέλουμε απο τους άλλους να ζητήσουν συγνώμη για κάτι που εμείς θεωρούμε λάθος..
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΗ... υπάρχουν απλά επιλογές ανθρώπων που απλά δεν συμβαδίζουν με τις δικές μου ή τις δικές σου δεν πρέπει να στεκόμαστε στα λάθη... α; στεκόμαστε καλυτερα στα σωστά...

Κάτι ακόμη... όλες οι ψυχές αξίζουν σωτηρία.. μην μπαίνεις στο θέμα του παράδεισου και της κόλασης είναι απλά ένα πρόσχημα της εκκλησίας για να ακολουθούν οι πιστοί τους κανόνες της...
Φίλε μου Ilias
Απαντώ εν συντομία γιατί πρέπει να αποχωρήσω για λίγες ώρες.

Το κομμάτι που έχουμε από τον Θεό είναι η ψυχή μας που προήλθε από την Πνοή Του Θεού. Τα υπόλοιπα είναι παρερμηνίες του παραπάνω γεγονότος.

Ο παράδεισος και η κόλαση υπάρχουν αλλά έχεις δίκιο στο ότι αυτό που καλλιεργείται στους πιστούς δεν είναι σωστό. Κάποια στιγμή θυμίστε μου να σας εξηγήσω τα σχετικά.

Ο εγωισμός είναι ένα από τα επίπεδα που πρέπει να ανέβει κανείς για να ολοκληρωθεί η ψυχή.
Τι λες δεν είναι καλύτερα να αναφερθούμε σε αυτά με την σωστή σειρά;

Έχω να κάνω μια καταχώρηση για το χατήρι του πολύ αγαπητού σε μένα skapanea και δεν βρίσκω τον χρόνο. Συγχωρείστε με αν αργήσω να απαντήσω σε τυχόν ερωτήματα αφού για μένα είναι πρωταρχικό θέμα.
Θα επανέλθω γιατί με χαρά διαπιστώνω ότι βρίσκομαι σε χώρο ανθρώπων που πραγματικά ξέρουν να αγαπούν και δεν το ισχυρίζονται έτσι απλά.
Rainmaker

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω με αυτά που λες..
Το κομμάτι που έχουμε από τον Θεό είναι η ψυχή μας που προήλθε από την Πνοή Του Θεού. Τα υπόλοιπα είναι παρερμηνίες του παραπάνω γεγονότος.
Ο παράδεισος και η κόλαση υπάρχουν αλλά έχεις δίκιο στο ότι αυτό που καλλιεργείται στους πιστούς δεν είναι σωστό. Κάποια στιγμή θυμίστε μου να σας εξηγήσω τα σχετικά.
Μπορεί να θεωρείς για τον εαυτό σου ότι γνωρίζεις μια αλήθεια για τον Θεό για τον παράδεισο την κόλαση και τα συναφή αλλα αυτή η αλήθεια διαφέρει κατα πολύ με αυτή που πιστεύω εγώ και πολλοί αλλοι εδω..
gexrag

Δημοσίευση από gexrag »

Ας συζητήσουμε για τα επίπεδα όπως άρχισα και αφήστε απλά να ειπωθούν οι Αλήθειες που διδάχθηκα εγώ όπως ισχυριστήκατε από την αρχή ότι κάνετε εδώ. Δεν ζητώ τίποτα περισσότερο μια που δεν μπορώ (δεν μου το επιτρέπει η συνήδηση μου) να απαιτώ.
Βίσκομαι σε αίθουσα εκμάθησης υπολογιστών και δεν έχω πολύ χρόνο.
Rainmaker

εδώ μπήκες να μας πείς τις αλήθειες που διδάχτηκες αλλα δεν ακούς τις αλήθειες που διδάχτηκαν άλλοι...αυτό έχω να σου πω μόνο.

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”