ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΓΝΩΣΕΙΣ...και οποιος αντεξει!

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

βρε Ελενάκι... :-o

μάλλον το ξανθό μου σήμερα με εμποδίζει να κατανοήσω... :-?
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Για μένα έχει σημασία η ουσία να μην αλλοιώνεται, αν διαφοροποιηθεί το τόνος ή η έκφραση, όλοι θα κατανοησουν το ίδιο...
Αγαπημενη μου Βάσω σε αυτό μπορω να τοποθετηθώ κι εγω...κατα κάποιο τρόπο.

Βάσει οσων αισθάνομαι ..επειδή δεν μπορω να αντιληφθω αλλιως τον ''τονο''... πιστεύω οτι οντως μπορεί να αλλάξει ενα κείμενο.
Δεν θα αλλάξει το νοήμα του κειμένου αλλα θα μετατρέψει την δόνηση που θα ακουμπήσει το συναίσθημα.

Ομως απο ενα σημείο και μετά νομίζω οτι είμαστε ικανοί να συνδεόμαστε με αυτόν που θέλουμε ..οπως γίνεται και οταν διαβάσουμε την αγία γραφή η το ζεν η το ι τσινγκ για παράδειγμα...
Μπορει ολα αυτα να εχουν γραφτεί και να εχουν περάσει απο πολλούς μεταφραστες κλπ αλλα αν θελήσουμε τα αγγίζουμε βιωματικά εμείς οι ίδιοι.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ελενάκι συμφωνώ σ' αυτό, αν σε ένα αυθεντικό κείμενο παρεμβάλονται μεταφραστές...

Στα δικά μου κείμενα όμως, είτε αλλάξει ο τόνος, είτε η έκφραση θα εκπέμπουν στο μήκος κύματος το δικό μου.

Κοινά, η συνειδητότητά μου όταν γράφω ένα κείμενο δεν διαφοροποιείται...

Ενα κείμενο αγγίζει το συναίσθημα, αν έχει γραφτεί γι' αυτόν τον σκοπό. Αλλιώς θα αγγίξει το βαθύτερο είναι, εκείνου που το διαβάζει και θα νιώσει αλήθεια...

Αυτό νιώθω εγώ...

@};-

Εικόνα

>:d< @};-
fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Dear madry
Ευχαριστώ για την αγκαλίτσα και το φιλάκι σου. Έχω προσέξει και στο παρελθόν την ευαισθησία σου καθώς και τον διακριτικό τρόπο που στηρίζεις τον διπλανό σου και αντιτίθεσαι σε ότι θεωρείς πως τον στενοχωρεί.
Να είσαι καλά.@};-

Κατά την άποψή μου Βάσω μου ο τόνος είναι η ουσία.
Ας υποθέσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένα μουσικό όργανο και ας υποθέσουμε ότι υφίσταται ένας μαέστρος που κατευθύνει την συμφωνία. Ο μαέστρος έχει δώσει τον τόνο «αγάπη κατάσταση» και τα όργανα πρέπει να πιάσουν τον τόνο και να παίζουν αρμονικά. Οι εμπειρίες της ζωής και ο τρόπος διαχείρισής τους είναι υπεύθυνα για την διαφοροποίηση του τόνου στο όργανο.

Όσο υπάρχει προσωπικότητα η αγάπη κατάσταση επί μονίμου βάσεως δεν είναι εφικτή διότι εάν το άτομο είχε φτάσει σε αυτό το σημείο θα είχε απελευθερωθεί από τον τροχό των μετενσαρκώσεων. Υπάρχει περίπτωση βεβαίως να έχει απελευθερωθεί και να έχει επιστρέψει για κάποιο λόγο αλλά ας μην συζητήσουμε αυτό το θέμα.

Την καλημέρα μου για μια όμορφη ημέρα @};-

Ελένη μου να μην αλλάξεις τίποτα. Το ξέρω ότι ως άνθρωπος είσαι τρυφερή και προσπαθείς για κάτι όμορφο δεν χρειάζεται να το δείχνεις με το να αλλάζεις την υπογραφή σου για να καλύπτει και τις δύο.
Εμένα μου αρκεί ο σεβασμός στην διδασκαλία. Εάν το κάνεις είμαστε οκ.
Επιπλέον δεν πρέπει να αφήνεις κανέναν και για κανέναν λόγο να σε διαμορφώνει, καλύτερα να κάνεις λάθος στην εκτίμησή σου παρά να βρεθείς σε θέση που θα σου δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Εγώ δεν έπιασα κανέναν τόνο, έχω έναν δικό μου τρόπο να διαβάζω. Οπωσδήποτε ο τόνος δεν πιάνεται με την λογική αλλά δεν πιάνεται και με το συναίσθημα. Με το συναίσθημα κατά την άποψή μου πιάνεις κάτι παντελώς παραμορφωμένο, όμως από κάπου πρέπει να ξεκινήσει ο άνθρωπος.

Αυτό που έγραψα σχετικά με τα μηνύματα ήταν για το μήνυμα του Γιάννη. Εσύ μπορείς να θεωρείς μηνύματα κάτι άλλο και καλώς κάνεις και έχεις αυτή την θεώρηση.

Έχεις ήδη απαντήσει στην ερώτησή σου
Αφού έχεις δεχτεί πως συντονίστηκες με τον συγγραφέα πως είναι δυνατόν να ακούς τον εαυτό σου?

Όμως θα σου απαντήσω και θα σου πω να προσέχεις στην διαμόρφωση των ερωτήσεων διότι δεν θα παίρνεις απαντήσεις...., το κοσμικό δεν ευαρεστείται πάντα να διευκολύνει:D
«Οι προσωπικότητες διαφέρουν, αυτό που είναι ίδιο είναι το κατ΄ εικόνα και καθ΄ ομοίωση».
@};-
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κατά την άποψή μου Βάσω μου ο τόνος είναι η ουσία.
Ας υποθέσουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ένα μουσικό όργανο και ας υποθέσουμε ότι υφίσταται ένας μαέστρος που κατευθύνει την συμφωνία. Ο μαέστρος έχει δώσει τον τόνο «αγάπη κατάσταση» και τα όργανα πρέπει να πιάσουν τον τόνο και να παίζουν αρμονικά. Οι εμπειρίες της ζωής και ο τρόπος διαχείρισής τους είναι υπεύθυνα για την διαφοροποίηση του τόνου στο όργανο.

Όσο υπάρχει προσωπικότητα η αγάπη κατάσταση επί μονίμου βάσεως δεν είναι εφικτή διότι εάν το άτομο είχε φτάσει σε αυτό το σημείο θα είχε απελευθερωθεί από τον τροχό των μετενσαρκώσεων. Υπάρχει περίπτωση βεβαίως να έχει απελευθερωθεί και να έχει επιστρέψει για κάποιο λόγο αλλά ας μην συζητήσουμε αυτό το θέμα

Θα προσπαθήσω να καταλάβω το παράδειγμά σου με το όργανο και να ακολουθήσω το σκεπτικό σου, Ρούλα μου, με την δική μου κατανόηση…

Αν εγώ λοιπόν είμαι ένα όργανο που προσαρμόζομαι στην κατεύθυνση του μαέστρου, ο μαέστρος θα ακούει τον δικό μου τόνο, και θα νιώθει την εναρμόνισή μου με την κατεύθυνσή του, όπως θα νιώθει και την παραφωνία από κάποιο άλλο όργανο που δεν μπορεί να εναρμονιστεί, γιατί αφ’ ενός δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον μαέστρο και αφετέρου δεν μπορεί να νιώσει την δική μου αρμονική…
Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ δεν θα είμαι το αρμονικό όργανο, ακόμα και αν το διπλανό είναι παράφωνο…

Αν μεταφέρουμε στην ζωή μας τώρα το παράδειγμα, ένας άνθρωπος δεν μπορεί να αποφύγει τα συναισθήματά του, όσο και αν νομίζει ότι το κάνει, ελέγχοντάς τα!
Αν ήταν τόσο απλό, όλοι οι άνθρωποι να κινούνταν μέσα στο νοητικό τους πεδίο, δεν θα υπήρχαν καταστάσεις θυμού και αντιπαλότητας, ούτε θα πρόβαλε ο ένας στον άλλον τα υποσυνείδητα συναισθήματα που επηρεάζουν την ζωή μας.

Θεωρώ ότι το συναισθηματικό πεδίο παίζει μεγάλο ρόλο στην εναρμόνιση μας με το θείο, και αυτή δεν κατευθύνεται μέσα από τον έλεγχο των συναισθημάτων, αλλά μέσα από την κατάσταση της αγάπης που αγγίζει το βαθύτερο είναι μας.

Η αρμονία που θα εκπέμπω εγώ σαν ον, δεν θα είναι για όλους κατανοητή, αν δεν μπορούν να συντονιστούν με αυτήν την αρμονία, όσο και αν προσπαθούν να ελέγξουν το συναίσθημά τους.

Και αν μεταφερθούμε στον λόγο του διαλόγου μας, δεν πιστεύω ότι μπορεί κανείς να συνδεθεί με την αρμονία των κειμένων μου, χωρίς να έχει βρει την δική του αρμονία πρώτα.

Ο Λόγος, θεωρώ, ότι ακτινοβολεί την αρμονία της εσωτερικής σου ανάπτυξης, και κανείς δεν μπορεί να συνηχήσει μαζί σου, αν έχει διαφοροποιηθεί ως προς την αλήθεια του ατομικού του ήχου.

Η αρμονική συνύπαρξη των όντων, προϋποθέτει εναρμόνιση με τον θεό, κατά την δική μου αντίληψη και εμπειρία, ώστε να αντιληφθείς την πόλωση σαν ένα μέρος του και όχι σαν ένα εμπόδιο ανάπτυξης.

Στην φυσική μας πραγματικότητα, ο σκοπός κάθε ανθρώπου, είναι να πάρει την θέση του μαέστρου, που εναρμονίζει τα όργανα μέσα από την αγάπη του για την μουσική, και αυτό σημαίνει αγάπη για την ζωή…

Δεν είναι αυτοσκοπός της ζωής μας, για την δική μου εμπειρία πάντα, να τελειώσεις με τις ενσαρκώσεις, γιατί τότε υπάρχει βία και έλεγχος στην καθημερινότητά μας.

Το τέλος της φυσικής εκδήλωσης μας είναι συνυφασμένο με την ανάπτυξη μας, που είναι ικανή να μετατρέψει την γνώση της συμπαντικής αρμονίας, σε πρακτική εκδήλωσή της!

:x :x

Εικόνα

Νομίζω οτι ο σκοπός μας είναι να γίνουμε εμείς οι μαέστροι του εαυτού μας κατα πρώτον και ύστερα όλοι μαζί να δημιουργήσουμε μια ορχήστρα που αν και θα εχει ολων των ειδων τα όργανα , θα μπορεί να είναι ολόκληρη μια αρμονία.

Χρειάζεται η συνειδητή συνεργασία της σκέψης , του συναισθήματος και της βούλησης για να ισορροπίσουμε εμεις σαν ανθρωποι ...για να είμαστε σταθεροί και μην παραδερνουμε στους ανέμους της φύσης αλλα να λικνιζόμαστε απαλα απο αυτούς...
Εχουμε ανάγκη απο την συνεργασία ολων μας σε αυτη την μοναχικη διαδρομή επειδή ο ενας είναι ο σηματωρός του αλλου κάθε φορα που το φως χλωμιάζει...

Σχετικα με τον συντονισμό ...με προβληματίζει ....πως είμαστε σίγουροι αν δεν εχουμε παραμορφώσει οπως λες αφου λίγο μετα αφου αρχίσουμε ...εμφανίζεται το συναίσθημα ?
Επίσης εχω παρατηρησει το εξής ...
Οσον αφορα εμενα , δεν μου συμβαίνει με όλα οσα διαβάζω ..πχ Ο Γιούνγκ δεν μου προκαλεί τίποτα πέραν λογικών συνειρμών η συσχετίσεων...ομως ο Στάινερ ....αν και γράφει στεγνά ..με απογειώνει....[ παρ το αυγο και κούρευτο ] ουφ....

Ο λόγος υπάρξης της υπογραφής μου τέλειωσε προς το παρόν, ετσι νιώθω...
Θα την αντικαταστήσω με μια αλλη , επίσης θέμα διαλογισμού...
Καλημερούδια και σε΄εσενα @};-
Επισκέπτης

Μαζί γραφαμε Βάσω @};- χι χι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:x :x :x :x :x

Εικόνα

Ρουλα μου συμφωνω μαζι σου οτι καμια φορα μονο μια λεξη ή μια μικρη ατακα μπορει να δονησει τον ψυχικο μας κοσμο και να δρασει καταλυτικα σε μια δυσκολη συναισθηματικη κατασταση που μπορει να ειμαστε εγκλωβισμενοι...

Κι εγω καμια φορα οταν αισθανομαι εγκλωβισμενος και πληγωμενος λεω απο μεσα μου :
"ειμαι σεξυ... κι οποιος αντεξει!!" :D

Σου ειπα σημερα οτι σε αγαπαω? :-D :-D

:x :x :x
fab1612

Δημοσίευση από fab1612 »

Βάσω μου η εναρμόνιση γίνεται μόνο με τον τόνο που έχει δώσει ο μαέστρος, δεν εναρμονίζονται μεταξύ τους τα όργανα.

Ο στόχος δεν είναι να αποφύγει τα συναισθήματά του, ο στόχος είναι να μην τον ελέγχουν τα συναισθήματά του. Ο άνθρωπος δεν υφίσταται χωρίς συναισθήματα όπως δεν υφίσταται χωρίς νοητικό, το θέμα είναι το ποιος έχει την τελευταία λέξη.

Θεωρείς ότι ο έλεγχος των συναισθημάτων πιθανόν αποτελεί εμπόδιο σε αυτό που ονομάζεις εναρμόνιση με το θείο, ενώ εγώ θεωρώ ότι ο έλεγχος των συναισθημάτων είναι απολύτως απαραίτητος.
Ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο? Μα οι νόμοι είναι αυτοί που αποφασίζουν και κανείς δεν μπορεί να τους κοροϊδέψει, το τι θα πούμε εμείς λίγο ενδιαφέρει και δεν επηρεάζει στο παραμικρό το αποτέλεσμα.
Εάν έχεις δίκιο θα λάβεις την επιβεβαίωση μέσα από αυτούς, εάν έχεις άδικο θα λάβεις το μήνυμα ξανά μέσα από αυτούς.

Η αρμονία που εκπέμπεις εσύ Βάσω μου, ως ον, δεν ενδιαφέρει και δεν πρέπει να ενδιαφέρει κανέναν διότι δεν είσαι ο Θεός αλλά μια προσωπικότητα.
Ναι έχεις το θεϊκό σου κομμάτι αλλά αυτό το έχουν και όλοι οι υπόλοιποι, γιατί δεν συντονίζεσαι εσύ μαζί τους και πρέπει να συντονιστούν εκείνοι με εσένα? Εάν εννοείς ότι είσαι Οδηγός αλλάζουν τα πράγματα.

Ο Λόγος είναι ένα μεγάλο θέμα.
Από την δική μου εμπειρία λέω ότι τα πράγματα δεν είναι ακριβώς όπως η προσωπικότητα τα θεωρεί κάποιες στιγμές και παρασύρεται και το γενικεύει, αλλά δεν ξέρω και τι ακριβώς κάνεις ούτε που ακριβώς βρίσκεσαι, οπότε απλώς εύχομαι να είσαι εκεί που λες.

Το να τελειώσει κάποιος με τις ενσαρκώσεις δεν είναι καν μακρινός σκοπός διότι η προσωπικότητα δεν τον δέχεται. Υπάρχουν περιορισμοί στο τι μπορεί κάποιος να σκέφτεται και να κάνει, πάντα κατά την άποψή μου.

Εγώ Βάσω μου δεν γνωρίζω αυτό που ονομάζεται Θείο Σχέδιο, εάν εσύ το γνωρίζεις με σιγουριά τότε καλώς κάνεις ότι κάνεις. :x

Ελένη δεν κατάλαβα τίποτα σε αυτό με τον συντονισμό και το συναίσθημα.

καμια φορα μονο μια λεξη ή μια μικρη ατακα
Βρε μην μειώνεις αυτό που είπες.
’κου ατάκα!!!

Ώστε είσαι σέξυ..…και όποιος αντέξει!
Μμμ ενδιαφέρον!:-?

Τα ξέρει αυτά η κοπέλα σου ή θα μπει στο φορουμ και θα πιάσουμε το καλαματιανό? :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εντάξει Ρούλα μου, ο καθένας είναι εκεί που είναι και έχει τις δικές του επιβεβαιώσεις και διαδρομές.

:x :x :x :x

Εικόνα

Ρούλα η Βάσω είναι οδηγός .

Πολύ περιληπτικά για να καταλάβεις το πως εργαζόμαστε ...δεν συντονίζεται κανείς με κάποιον αλλον εκτός απο τις ομαδικές αποστολές ενεργείας που αλλιώς δεν γίνονται.
Ο καθένας έπιθυμεί να ειναι η αλήθεια του η αν θέλεις να βρεί αυτή την αλήθεια.
Αντιλαμβάνεσαι οτι οταν οι ανθρωποι ανοίγονται...και εμφανίζουν ολα τα στοιχεία τους, κάποια απο αυτά θα ερχονται σε αντίθεση με κάποια των αλλων , ανάλογως της ιδιοσυγκρασίας , της δουλειάς επάνω στον εαυτό και την αυτογνωσία του καθενός..
Οπότε εκει είναι αναγκαίος κάποιος που να εχει ήδη διαβεί αυτό το δρόμο και να ΕΙΝΑΙ ..να υπερβαίνει αυτών και να μπορεί να τα ελέγξει οπως λες.....ωστε η ομάδα να εχει ισορροπία μεχρι η αγάπη να μπορεί να υπερκελίσει τα στοιχεία ...

Αυτό κάνει ο οδηγός εκτός των μυήσεων κλπ που δεν μπορω να περιγράψω λεκτικά .....κάτι ελάχιστο που ειχα πει σε ενα φιλαράκι....ΕΙΝΑΙ σαν να είσαι στην αγκαλιά του θεού @};-
Επισκέπτης

ΕΙΝΑΙ σαν να είσαι στην αγκαλιά του θεού
Προς το παρων Ελενιτσα Βολεψου στην αγκαλιτσα μου...

Εικόνα

Ρουλα μου ...κι οποιος αντεξει... (60 κιλα δεν ειναι και λιγα ε?) :D :D :D
Επισκέπτης

ωραία 'ηταν πάντως ..να το ξανακάνουμε.....χι χι O:-)

αλλα και αυτή η αγκαλιά μου αρεσε εξ ισου... :x

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”