Σαλάτα της μέσης ανατολής που τρελαίνομαι γι' αυτήν (με το ζόρι δεν τρώω 3 πιάτα στην καθησιά μου)
Αυτή είναι η δική μου παραλλαγή (εννοώντας ότι δεν ξέρω αν κανονικά φτιάχνεται αλλιώς):
Βράζουμε μια ποσότητα πληγούρι, όσο θέλουμε. Ο όγκος της σαλάτας θα είναι 50% μεγαλύτερος από τα υπόλοιπα υλικά.
Αφού κρυώσει ψιλοκόβουμε εκεί μέσα τα εξής: μαϊντανό, αγγουράκι τουρσί, κάπαρη, κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο (ή και τα δύο στην περίπτωσή μου
:lol: ), ντομάτα χωρίς τα υγρά της.
Μετά ανακατεύω μια ποσότητα ελαιολάδου μαζί με ξύδι και μια κουταλιά καυτερή μουστάρδα, και το περιχύνω στη σαλάτα.
Αυτά.
Μετά το βάζω στο ψυγείο και όταν κρυώσει το καταβροχθίζω σα λιμασμένος!
"Είμαστε φτιαγμένοι από αστροσκόνη, είμαστε η ενσάρκωση του σύμπαντος που προσπαθεί να καταλάβει τον εαυτό του."
Το πληγούρι απλά το βράζω, και σε ότι ζυμαρικό ή ρύζι βράζω το βράζω με ελαιόλαδο και χοντρό ή λεπτό αλάτι.
Επίσης δεν είναι απαραίτητο να υπολογίζεις ποτήρια νερό, εγώ σχεδόν πάντα βάζω παραπάνω και μετά το στραγγίζω.
Στην περίπτωσή μας, το πληγούρι μου φαίνεται ότι όσο το έβραζα συνέχεια απορροφούσε το (λίγο) παραπάνω νερό.
"Είμαστε φτιαγμένοι από αστροσκόνη, είμαστε η ενσάρκωση του σύμπαντος που προσπαθεί να καταλάβει τον εαυτό του."
Οκ.......θα πάω να πάρω...και ο θεός βοηθός....πωωωω με μαιντανό, κρεμμυδάκι και ντοματούλα.....μιαμ, γιαμ.....!!!!Τρέχουν τα σάλια μου!!!!!!!!!!! :roll: :roll: :roll: