Το δικό σου μωρό, το δικό σου σώμα, τα δικαιώματά σου....

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

οχι επειδή αντιδρούσα , αλλα επειδή μετα απο λίγο εβλεπα το χρήμα να ''λάμπει''.....αλλα συμφέροντα που ουτε καν φανταζόμουν.....και τότε απογοητευόμουν , θύμωνα με την βλακεία μου και αρχιζα την επίθεση μεχρι να ξεθυμάνω ....Μετα έφευγα.
αυτό έκανα κι εγώ από μικρή...Δεν απογοητευόμουν, μάζευα πληροφορίες φαίνεται, και παρατηρούσα την ψυχή και την συνείδηση των ανθρώπων να μάχονται μεταξύ τους για ιδανικά και υλικά...

΄Ετσι κατέληξα στο συμπέρασμα και πάνω εκεί δούλεψα πολύ, ότι\

όταν είσαι παιδί, κατηγορείς τους γονείς που δεν σου δίνουν ελευθερία...όταν γίνεσαι γονιός κάνεις ακριβώς τα ίδια που κατηγορούσες...

όταν είσαι μαθητής, κατηγορείς τους δασκάλους σου για αυστηρότητα και ελλιπή κρίση...όταν γίνεσαι καθηγητής κάνεις ακριβώς τα ίδια που κατηγορούσες...

όταν γίνεσαι υπάλληλος, κατηγορείς τα αφεντικά για την σκληρή στάση τους και την απανθρωπιά τους...όταν γίνεσαι αφεντικό, κάνεις ακριβώς τα ίδια που κατηγορούσες...

όταν είσαι πολίτης, κατηγορείς τους βουλευτές για την αδιαφορία τους και την αδιαλλαξία τους...όταν γινεσαι βουλευτής κάνεις ακριβώς τα ίδια που κατηγορούσες...

ακολούθησα το κύτταρο και της μνήμες του, ερεύνησα την ψυχή και τις μνήμες της και τότε είδα ότι η ανθρωπότητα βαδίζει πανομοιότυπα στην παγίδα που η ίδια έστησε στον εαυτό της...

αυτόν της μιζέριας και της μάχης, αφού κανείς δεν ξεκινάει να φτειάχνει τον κόσμο από τον εαυτό του!

γι' αυτό μακρυά από συλλόγους και συστήματα...

το μόνο που έχει μείνει για μένα όρθιο σαν συλλογικό όργανο (και θα δω μέχρι πότε, εύχομαι για πάντα) είναι η δράση ανθρώπων με κοινούς στόχους και οράματα που αποτελούν τον κόσμο του ρέικι...

Αν δω ή νιώσω όμως κάτι άλλο...χμ χμ χμ
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

γι' αυτό μακρυά από συλλόγους και συστήματα...
Εγώ παρόλα αυτά θα ήθελα να κάνω μια δοκιμή, είμαι και εγώ του βιωματικού!!αν δε βάλω το δαχτυλακι μου στην τούρτα να δοκιμάσω η ίδια, δεν μπορώ να λέω ότι απέκτησα γνώση βιωματική, επι του πρακτέος δηλαδή!! :wink: :D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εννοείται!!!!!! :D :D :D :D :D

κανείς δεν μιλά σαν αυθεντία...συλλέγουμε τα "μαργαριτάρια" τα δικά μας, για να ξέρουμε και αν είναι αυθεντικά!

το "μακρυά" πήγαινε σε μένα... :D

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

το "μακρυά" πήγαινε σε μένα...
Το ξέρω!!!! :wink: :D

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
mersina

Δημοσίευση από mersina »

Γειά σας και πάλι ύστερα από αρκετό καιρό.

Τώρα μόλις έπεσε στην αντίληψη μου αυτό το θέμα για τον τοκετό και θα διαφωνήσω με τον Ηλία που είναι υπέρ του φυσιολογικού τοκετού και όσοι πάλι λένε για πατροπαράδοτες συνθήκες.

Καταρχάς να το ξεκαθαρίσω, μιλάω από προσωπικη πείρα και μαλιστα πολύ άσχημη θα έλεγα.

Ήμουν έγκυος και είχα καταλήξει σε έναν καλό γυναικολόγο, για να μην τα πολυλογώ ο σύζηγος τότε ήθελε να πάω σε γυναίκα γυναικολόγο και τον άλλαξα τον γυναικολόγο μου ύστερα από εντάσεις πολλές.Η συγκεκριμένη ήταν σε δημόσιο νοσοκομείο και έτσι κατέληξα να γεννήσω σε δημόσιο και όλα τα κακά που συνεπάγονται ύστερα από αυτά που πέρασα.

Είχα ξεπεράσει το περιθώριο για να γεννήσω (την ημερομηνία δηλαδή) και τελικά με έβαλαν με ραντεβού από της 7:30 το πρωί με τεχνητούς πόνους , διαστολή δεν έλεγα να κάνω περνάγαν οι ώρες, γιατροί μαίες κάθε λίγο να ανέχομαι την εξέταση τους και πίστεψτε με ήταν μαρτυρική.
τελικά δεν έκανα την διαστολή που χρειαζόταν, έιχε πάει 23:30 και με βάλαν μέσα να γεννήσω με αναροφητήρα γιατί θέλαν να σχολάσουν τα γιατρούδια
Κατέληξα να σχιστεί ο τράχηλος, να μου κάνουν ράμματα χωρίς αναισθητικό, να ουρλιάζω από τους πόνους γιατί ήταν χειρότερος από την γέννα
τελικά να αποκτήσω πρόβλημα στον τράχηλο
και να μου λένε οι γύφτοι ότι κοστίζει η ένεση για την αναίσθηση 3,500 δραχμές εκείνη την ώρα και εγώ να τους φωνάζω κάντε το, δεν έιχα πρόβλημα γιατί είχα δώσει τα φακελάκια σε μαία και γυναικολόγο εκεί θα κόλλαγα.
και το χειρότερο
έπαθα αποκόλληση αμφλιστροειδή από την ένταση και την πίεση
συν το παιδάκι μου να είχε εξόγκομα στο κεφαλάκι μπροστα στο κούτελο απο την αναρρόφηση.
( ο παιδίατρος μετά που το παρακολουθούσε μου έλεγε πως ήμουν πολύ τυχερή που δεν είχε πάθει αιμάτωμα)
Με άλλα λόγια την πήρα την γεύση από φυσιολογικό τοκετό
όχι ευχαριστώ δεν θα ξαναπάρω
προτιμάω καισαρική καισαρική και σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

και θα δώσω μία συμβουλή στις κοπέλες που έχουν μυωπία να το προσέξουν για φυσιολογικό τοκετό γιατί και εγώ μυωπία έχω και είναι μια αιτία που μπορεί να πάθει αποκόλληση ο αμφλιστροειδής.
αυτά και προσοχή στα δημόσια νοσοκομεία, μεγάλη προσοχή
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Τα στραβλα μερσίνα θα συμβουν όπου κι αν είσαι... η θεία μου ήθελε να γεννήσει με καισαρική σε ιδιοτικό νοσοκομίο.. και έπαθε εκλαμψία ενω ήταν μέσα στο νοσοκομίο... και δεν ήξεραν τι να κάνουν.. παρολίγο να χάσουμε και τη θεία και το παιδί.. ο γιατρός της που δούλευε στο ιδιοτικό την έβαλε σε ασθενοφόρο και την μετέφερε στο αλεξάνδρα όπου αμέσως έκαναν αυτά που έπρεπε και γέννησε ένα υγιέστατο αγορι....

Δεν έχει σημασία το που είσαι πάντα..
mersina

Δημοσίευση από mersina »

καμιά φορά είναι και θέμα τύχης, δεν έχεις άδικο...
αλλά επειδή έκανα την πρακτική μου σε νοσοκομείο δημόσιο, τους περισσότερους τους είχαμε εμείς οι καινούργιο για πειραματόζωα :D
τους λυπόμουν αλλά εκείνοι δεν το παίρναν έιδηση, βλέπεις έβλεπαν άσπρη ποδιά και νομίζαν οι καημένοι ότι είμασταν σπουδαία γιατρουδάκια :-D :-D
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

τους περισσότερους τους είχαμε εμείς οι καινούργιο για πειραματόζωα :D
To λες μονη σου!

Τοσύστημα ειναι έξω απο σενα και το "εμεις" που χρησιμοποιέις παραπανω ;
Σ εκαμαι περίπτωση δε ,δενπερίμενα ,και μάλιστα κι απο την εμπειρία που ειχες να τοποθετήσεις τα εικονιδια που χρησιμοποίησες.
Συμπιπτουν το "εμεις"κι αυτα!

:shock: :cry: Λυπαμαι για το εμείς ,γαι το το συστημα και για τα εικονίδια.
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Rainmaker

Κοίταξτε λίγο...

η διαφορά ενός δημόσιου νοσοκομίεου απο το ιδιωτικό είναι τα πιο καινούρια κτίρια.. και η καλύτερη εξυπηρέτηση για να το πώ έτσι...
Αλλα αυτή η "εξυπηρέτηση" στα δημόσια νοσοκομεία είναι στο χέρι όσων δουλεύουν σε αυτά να την αλλάξουν...
τα φακελάκια.. η βαριεστημάρα πολλές φορές η άσχημη αντιμετώπιση και όλα αυτά.. δεν είναι το σύστημα υγείας που φταίει.. είναι οι "δημόσιοι υπάλληλοι " του νοσοκομείου που καταντησαν έτσι τα νοσοκομεία...

Οι ίδιοι δεν νοιάζονται καθόλου για το νοσοκομείο.. ούτε για το κτίριο αλλα ούτε και για την εικόνα του και την ανθρωπιά του...

Η άσχημη κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων δεν θα καλυτερέψει αν δεν κάνουν προσπάθεια όσοι δουλεύουν σε αυτά.. και δεν μιλάω μόνο για τους διευθυντές... αλλα για όλους...

Ναι οι γιατροι στα ιδιωτικά πληρώνονται καλύτερα.. και δεν ξέρω γω τι άλλο αλλα η συμπεριφορά τους και η εικόνα τους είναι καλύτερη..

Στα δημόσια μνοσοκομεία απλά δεν νοιάζονται... το μόνο που νοιάζει τους περισσότερους απο αυτούς είναι φακελάκια πότε θα πληρωθούν και τι ώρα τελειώνουν απο το νοσοκομείο..
Ναι τους ενδιαφερει να γινει καλα και ο ασθενής.. αλλα στην τελική δεν τους νοιάζει όλους πραγματικά...
την δουλειά του γιατρου κάποιοι την έχουν καταντήσει δουλειά του δημοσίου... φραπέ και τάβλι και καμια βόλτα στους διαδρομους...
ψάχνεις γιατρό στο νοσοκομείο;; ποιο εύκολα θα τον πετύχεις στην καφετέρια παρα στο γραφείο των γιατρων..

Το άλλο πρόσωπο όμως των δημόσιων νοσοκομείων είναι ότι α περισσότερα απο αυτά είναι πολύ καλα εξοπλησμένα ακόμη και αν δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά....
Αυτό που βλέπουμε είναι η κακή τους κατάσταση.. και είναι λογικό να αμφιβάλουμε..
Αλλα πάρα πολλές φορές υπάρχουν περιστατικά που τα ιδιωτικά νοσοκομεία δεν μπορουν να τα αντιμετωπίσουν.. και τα στέλνουν σε δημόσια...

Φυσικά και θέλω να το τονίσω αυτό .. Δεν είναι όλα τα δημόσια νοσοκομια έτσι ούτε όλοι οι γιατροι.. δεν τους βάζουμε όλους στο ίδιο καζάνι... απλά αν δεν προσέξουν αυτοι οπυ δουλεύουν μέσα στα νοσοκομεία τον χώρο εργασίας τους και τους ανθρωπους που πάνε σε αυτα σαν ασθενείς.. ποτέ δεν θα βελτιωθεί η κατασταση στα δημόσια νοσοκομεία....
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

έτσι όμως δεν συμβαίνει παντού?

η υγεια, η παιδεία...

ποιοί κάνουν το συστημα? το έχω ξαναρωτήσει...

ποιοί απαρτίζουν την κοινωνία?

κάποιος άλλος ίσως, αλλά όχι εμείς... :cry: :cry:

Εικόνα

Σε αυτό συμφωνούμε Βάσω μου...

Όλοι μας είμαστε η κοινωνία... και όλοι μας καταστρέφουμε την παιδεία μας.. και δεν εννοώ τα σχολεία.... αν και τα έχουμε καταστρέψει και αυτα....
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Απάντηση μαιευτήρα από το "Έλενα" (το όνομα του βρίσκεται στην διάθεση του περιοδικού).

"Βάση του νομικού πλαισίου που ισχύει στην χώρα μας, μια γυναίκα θεωρείται ετοιμόγεννη όταν συμπληρώσει 40 εβδομάδες κύησης. Ενώ σε άλλα κράτη της ΕΥρώπης, όπως στη Βρετανία, ο νομικά κατοχυρωμένος χρόνος κύησης είναι 42 εβδομάδες. Αν μια Ελληνίδα, θέλοντας να γεννήσει στην ώρα της, φύγει από το μαιευτήριο και για να ξανάρθει αφού έχουν περάσει οι 40 εβδομάδες και υπάρξει κάποια επιπλοκή, τότε ο γιατρός που την παρακολουθεί είναι έκθετος απέναντι τον νόμο. Μετά την παρέλευση αυτού του επίμαχου διαστήματος, επεμβαίνουμε με τεχνητή πρόκληση τοκετού, γιατί θεσμικά είμαστε ακάλυπτοι αν κάτι πάει στραβά. Είναι λεπτό το θέμα. Είμαστε υποχρεωμένοι να ασκούμε μια αμυντική ιατρική αλλιώς σε περίπτωση που συμβεί το απευκταίο, ας περιμένει ο εισαγγελέας. Ο φυσικός τοκετός στην Ελλάδα θα προκόψει μόνο αν αυξηθούν με ένα καινούριο νόμο οι επίσημες εβδομάδες της κύησης".
Από το Περιοδικό Κ της Κυριακάτικης Καθημερινής, Τεύχος 287, 30 Νοεμβρίου 2008. Σελ. 52. ’ρθρο του Γιώργου Ξεπαπαδάκου
Παραθέτω εδώ κατι που μου έκανε πολύ εντύπωση αποσπασματικά απο ολόκληρο το άρθρο της Κυριακάτικης Καθημερινής!!! @};-

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Αυτό , πρώτη φορα το ακουω Αγελουδι αλλα λογικά πρέπει να ισχύει.
Ολο το νομικό σύστημα , ετσι λειτουργεί. Με βιβλία και πρωτόκολλα.
Αυτό είναι και το μεγα ζήτημα. Δεν εξετάζεται η κάθε περίπτωση χωριστά και με τις ιδιαιτερότητες της αλλα συνολικά και βάση στεγνων κανόνων.
Ενα απλό παράδειγμα .....απο μια τελευταία δίκη στη δουλειά μου.
Δυό απο τους γιατρους μας πιάστηκαν στα χέρια, επεσε ξύλο κλπ...και απο μια μύνηση..
4 Χρόνια μετα δικάστηκαν σε διαφορετική ημερα ..με τις ίδιες κατηγορίες και τα ίδια πειστήρια.
Το δικαστήριο απεφάνθη οτι βάση ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ είναι και οι δύο ενοχοι, εναλλαξ, και τους επεβαλε και στους δύο την ίδια ποινή.
Απο μεταφυσικης πλευράς τελικά η απόφαση μάλλον ήταν σωστή αλλα αν το δούμε με απλή μαθηματική ΄λογική ..δεν μπορεί για το ίδιο πράγμα που πάει να εκδικαστεί ως προς την ενοχή και την αθωωότητα να είναι και οι δύο ενοχοι η αθώοι.....στο ίδιο ζήτημα....

Αυτή την εποχή εχει αρχίσει να γίνεται στην Ελλαδα οτι γίνεται στην Αμερική με τα δικαστήρια, τις ασφαλιστικές και την ιατρικη γενικά.
Το ζήτημα θα χειροτερέψει πολυ περισσότερο μια και όλοι θα διαβάζουν πρώτα τα νομικά βιβλία, μετα τα ιατρικά και τελος τα ''ανθρώπινα''.
Και βέβαια πίσω απο όλο αυτό είναι το χρήμα και οχι τα ανθρώπινα δικαιώματα που επικαλούνται...
Ποιός θα φάει πιο πολύ......... :-(
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Το ζήτημα θα χειροτερέψει πολυ περισσότερο μια και όλοι θα διαβάζουν πρώτα τα νομικά βιβλία, μετα τα ιατρικά και τελος τα ''ανθρώπινα'
Αυτό κρατάω ως συμπέρασμα!!! :-(

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Ax Αγγελούδι...ολη αυτή η συζήτηση , εμενα με προβληματίζει προς μια αλλη κατεύθυνση πιο σφαιρική απο το αν θα εχουμε σαν οριο τις 40 εβδ η τις 41.....κάποτε το μωρό θα γεννηθεί....εται κι αλλιώς..

Με απασχολεί το τι γίνεται απο εκεί και πέρα και ποια είναι η δική μας ευθύνη σαν ανθρώπινα όντα, σε ολα αυτα που συμβάινουν..

Οποτε θέλησα να συμμετάσχω εστω και στο στάδιο της απλής ιδεας , σε οποιοδήποτε σχήμα, που είχε σκοπό την αλήθεια, την βελτίωση της ζωής μας και αλλα....στο τέλος βρεθηκα μπροστά απο ενα βάλτο οικονομικών συμφερόντων η αλλων αποθυμένων που σχετίζονταν με την δόξα κλπ
Στο τέλος απογοητεύεται κανείς και αισθάνεται ηλίθιος....
Οπότε το μόνο που κάνει είναι να μένει στα δικά του και να προτιμάει να τα περιφρουρήσει....
Ομως ετσι δεν αλλάζει τίποτα...
Αλλα και με το σύστημα δεν μπορούμε να τα βάλουμε....

Βέβαια όλο και κάποιες φωνούλες εμφανίζονται ....είναι ομως ικανές να ανατρέψουν την σκηνή της ζωής μας?

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”