Βικυ
Γρηγορη μου

ακομη και αν το ξεχνω καποιες στιγμες, οπως προχθες, κιεγω αυτο αισθανομαι!
Ιωαννα
Αννα
Βασω μου θυμαμαι εκεινο που εγραψες για την διαφορα μεταξυ "για να.." και "γιαυτο και..".
την παταω απτην αλλαζονεια μου, μασκαρεμενη ισως και με λαχταρα, και περναω σταδια απαραιτητα. δεν σκεφτομαι πως δεν μπορω να παω απτην πρωτη δημοτικου στην εκτη κατευθειαν..
Και όσο το "κοτσάνι" ανυψώνεται, υπάρχει η περίπτωση ή να πονέσει το λουλούδι και να φοβηθεί, σταματώντας την αυθόρμητη εξέλιξή του, ή να το θεωρήσει απαραίτητη αλχημεία του μετασχηματισμού του και της άνθησής του, ώστε να αντέξει την αυθεντική του Φύση και να πάει όπου τον καλεί...
αυτο τοχω κατα νου συνεχεια και για τουτο εγραψα πως ''εκει (τότε δλδ) να δουμε!'' η αληθεια ειναι πως συχνα δεν μουχω εμπιστοσύνη, ομως υπαρχουν και στιγμες που νοιωθω οτι αυτη η ελλειψη εδραζεται σε κατι που φαινεται μπετον αρμε, ομως δεν ειναι. θεληση, πιστη, εμπιστοσυνη, αγαπη. Αλχημεια!
Ο λωτός όμως είναι ένα λουλούδι που ζει στα έλη και τους βάλτους...Αν εστιάσουμε στο που βρίσκονται οι ρίζες του, θα χάσουμε την ομορφιά του, γιατί ποτέ δεν θα πιστέψουμε ότι κάτι τόσο όμορφο έχει ριζώσει στην βρώμα και δεν θα αντιληφθούμε ποτέ ότι η δυναμική του είναι να αναπτύξει ένα μακρύ κοτσάνι που το ανυψώνει από την ρίζα του και το φέρνει στο Φως...

να το θυμαμαι ετουτο! ..
Εγώ σίγουρα θα περάσω ωραία, Αντρίκο μου...Και από αυτό σκέφτομαι πάντα, ότι υπάρχει η δυνατότητα να περάσεις όμορφα και εσύ ή να μην περάσεις.
Το "ωραία" (για να μην παρεξηγηθώ) δεν έχει να κάνει παρά με εκείνο το βαθύ επίπεδο κάθε ανθρώπου, που όταν υπάρχει ψυχική αμοιβαιότητα και εμπιστοσύνη, ανοίγει σαν λωτός και ακτινοβολεί όμορφα την Αγάπη...
πηγα να ριξω το μοιρασμα μου στην πλακα, αν και ειμαι σιγουρος πως καταλαβες τι εννοουσα! και αυτο το συνεχεια 'πλακα' μαλλον λειτουργει αποτρεπτικα στο ανθισμα του Λωτου. ετσι δεν ειναι;
Σε νιώθω καρδούλα...ανεξάρτητα αν χαμογελάω για τον τρόπο που βρίσκει ο άνθρωπος να ξεγελάει τον πόνο του...Είναι πολύ επινοητικό το συναίσθημα...
Και σίγουρα υπάρχουν πολωμένες καταστάσεις στο παιδί...Γιατί εκτός από τραυματισμένο παιδί, έχει μεταβληθεί και σε κακομαθημένο καριολάκι...
Οπότε χρειάζεται διάκριση στο τι σε βάζει να κάνεις κάθε φορά...
το καταλαβαινω ετουτο, και τοχω βιωσει, ομως εχει πιο πολυ ψωμι αποτι μπορω να βρω τωρα. Ας εστιασω στην 'διακριση'.
Σ'ευχαριστω Βασω μου.
Μανουλη!

Μαζι!

"Τα πράγματα δεν αγγίζουν την ψυχή αλλά στέκουν ακίνητα έξω από αυτήν, ενώ οι ενοχλήσεις προέρχονται αποκλειστικά και μόνο από κρίση που σχηματίζουμε μέσα μας γι΄αυτά." Μάρκος Αυρήλιος