Το ανώριμο έχει την ίδια ερμηνεία με το εγωιστικό, Μανούλη μου.Εδώ έχω κάποιες ερρωτησούλες:
Καλά ανώριμο, το κατανοώ. ...Αλλά γιατί εγωιστικό; Τι εννοείς λέγοντας "εγωιστικό για τη δική μου συνείδηση";
Λες επίσης πως το διαχειριστικες και το θεράπευσες; Πως γίνεται αυτό; ...Γιατί στη φάση την οποία βρίσκομαι εγώ δεν ξέρω κατά πόσο είμαι σε θέση να διαχειριστώ κάποιο συναίσθημα τέτοιου μεγέθους! (για να μην αναφερθώ στο κομμάτι της θεραπείας, που αυτό είναι ακόμα πιο τζιζ)
Σε κάνει να μην αγαπάς τους ανθρώπους, αλλά τις καταστάσεις που ζεις μαζί τους και είσαι πολύ ευάλωτος σε κάποια μεταβολή των καταστάσεων από την μια, από την άλλη, αυτή η πεποίθηση δεν υποστηρίζει και πολύ την ουσία των σχέσεων.
είχα γράψει στην ομάδα
Δεν θέλουμε να ενωθούμε με τον Εαυτό μας για να κάνουμε πράγματα μαζί του...
Είμαστε ενωμένοι με τον Εαυτό μας, γι' αυτό και κάνουμε πράγματα μαζί του...Γι' αυτό εφαρμόζουμε την Αγάπη...
Αυτοί οι δύο σύνδεσμοι έχουν μεγάλη και ουσιαστική διαφορά...
άλλο είναι το "για να...", άλλο είναι το "γι' αυτό"
"Θέλουμε την Ενότητα για να εφαρμόσουμε την Αγάπη" vs του "Είμαστε ενωμένοι, γι΄αυτό εφαρμόζουμε την Αγάπη"
Έχει μεγάλη σημασία λοιπόν το πως βιώνουμε το πρακτικό μας επίπεδο, γιατί όλη η πνευματικότητά μας, ο Θεός μέσα μας, δεν είναι τα μέσα για να ζήσουμε, αλλά η Ουσία της Ζωής μας...
Σκεφτείτε...
Βρίσκετε έναν άνθρωπο και τον ερωτεύεστε...
-για να γλιτώσετε από την μοναξιά σας
-για να απαλύνετε τους φόβους σας
-για να κάνετε πράγματα μαζί
-για να έχετε υποστήριξη στις δυσκολίες
-για να μοιράζεστε συναισθήματα
πόσο διαφορετικό είναι όταν ερωτεύεστε έναν άνθρωπο
-γι' αυτό δεν νιώθετε μοναξιά
-γι' αυτό υπερβαίνετε τους φόβους σας
-γι' αυτό κάνετε πράγματα μαζί
-γι' αυτό υποστηρίζεστε στις δυσκολίες
-γι' αυτό μοιράζεστε συναισθήματα
Το "για να" περιέχει τον κίνδυνο να μην το καταφέρετε ποτέ...Αν το να ενωθείτε με τον Εαυτό σας περιέχει την ελπίδα του να γίνει η ζωή σας καλύτερη, η προσπάθεια σας θα βάλεται συνεχώς από το αποτέλεσμα που θέλετε να έχετε...Θα απογοητεύεστε...
όμως όταν η Ενότητα μέσα σας είναι Αλήθεια, τότε η εφαρμογή των Αξιών του Ανθρώπου δεν θα στηρίζεται στην ελπίδα...θα είναι Αλήθεια και έξω σας και τούτος είναι ο Δρόμος μας.
Να μην κάνουμε κάτι για να...
Να κάνουμε αυτό που αυθόρμητα μας καλεί η Φύση μας να κάνουμε και έτσι μόνο αλλάζει και η Ζωή μας.
Επειδή θεραπεύτηκα, απολαμβάνω την Ζωή μου
Δεν ζήταγα θεραπεία για να απολαύσω την ζωή μου...
Δεν ήρθε ο Ιησούς στην Ζωή μου για να πάρει τους φόβους μου. Επειδή ενώθηκα μαζί του, έφυγαν όλοι οι φόβοι μου...
Δεν αφύπνισα την Συνείδησή μου για να ζω καλύτερα...Επειδή η αφύπνισή μου ήταν η μόνη μου Αλήθεια, Ζω συνειδητά
Ελπίζω να καταλαβαίνετε την διαφορά, μεταξύ ελπίδας και Αλήθειας...
Βέβαια, όλα τούτα Μανούλη μου είναι βαθύτερα βήματα πάνω στον Δρόμο της αυτογνωσίας, ενόσω καλά καλά δεν ξέρεις τι σημαίνει εγωισμός και τι ακριβώς χρειάζεται Θεραπεία μέσα στον εσωτερικό σου κόσμο.
το να θεραπεύω διαρκώς την ιδέα ότι εγώ είμαι το κέντρο του σύμπαντος, ήταν για εμένα Δρόμος...