ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΥΝΧΑΟΥΖΕΝ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Re: ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΜΥΝΧΑΟΥΖΕΝ ΔΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΥ

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Valia

Δημοσίευση από Valia »

Vaso έγραψε: Η απώλεια του Εαυτού και πιο βαθιά του Θεού, στον άνθρωπο δημιούργησε τις προϋποθέσέις να ζει μια ενστικτώδη ζωώδη ζωή, χωρίς καμία ευκαιρία πνευματοποίησης των ενστίκτων επιβίωσης, έτσι ζει μόνιμα στον φόβο...
[/quote]

@};- @};- @};-
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

:x @};-
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Μάνος

Δημοσίευση από Μάνος »

Βάσω έγραψε:Είναι πολύ σημαντικό να αποφασίσουμε να είμαστε ειλικρινείς με τον Εαυτό μας, όσο και να μας πονάει αυτό...
Γιατί ναι, πονάει τελικά...
Και είναι κάτι που εγώ δεν μπορώ να αντιληφθώ σε βάθος, δεν μπορώ δηλαδή να αντιληφθώ γιατί ένας άνθρωπος στενοχωριέται όταν ανακαλύπτει την κακία του και δεν χαίρεται γιατί την ανακάλυψε και τότε μόνο έχει και την ευκαιρία να την αλλάξει...Να αλλάξει τα πάντα μέσα του, χωρίς να αντιστέκεται, γιατί είναι κάτι που ο ίδιος θέλει, όσο τίποτα άλλο στην ζωή του...

Το συμπέρασμα που έχω βγάλει, μετά από τόσα χρόνια είναι ότι τελικά δεν θέλει να αλλάξει τα δεδομένα, γιατί΄φοβάται ότι χωρίς αυτά δεν θα καταφέρει να είναι αποτελεσματικός με την ζωή του, χωρίς να εξετάζει αν τελικά ήταν αποτελεσματικός με όλα αυτά...
Φοβάται ότι αν ανοίξει την καρδιά του, αν αγαπήσει σε βάθος τον Εαυτό του, αν αφεθεί σ' αυτόν τον Έρωτα και την μοναδικότητά του, θα χάσει την ταυτότητά του, θα χάσει τον έλεγχο και θα γίνει ευάλωτος και θα πληγωθεί...

Ο άνθρωπος έχει στηρίξει όλη του την ζωή στην υποκρισία και στην ηθική της, που του τρέφει τις προσδοκίες και τον κάνει να φαίνεται καλός, ενώ στην ουσία έχει διαβάλλει όλες τις ποιότητες της καρδιάς, την καλοσύνη, την συγχώρεση, την πίστη, την συμπόνια, την δικαιοσύνη, την καθαρότητα και την αγνότητα, την ειλικρινή πρόθεση, και εντέλει την Αγάπη...

Η απώλεια του Εαυτού και πιο βαθιά του Θεού, στον άνθρωπο δημιούργησε τις προϋποθέσέις να ζει μια ενστικτώδη ζωώδη ζωή, χωρίς καμία ευκαιρία πνευματοποίησης των ενστίκτων επιβίωσης, έτσι ζει μόνιμα στον φόβο...
Πω πω ρε Βασούλα... ^:)^ ^:)^ ^:)^
...Και άντε μετά από τόσα χρόνια φόβου, που πλέον έχει γίνει ένα με σένα, να τον πετάξεις από πάνω σου...(!)
:x :x :x
>:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

...Και άντε μετά από τόσα χρόνια φόβου, που πλέον έχει γίνει ένα με σένα, να τον πετάξεις από πάνω σου...
είναι αλήθεια αυτό Μάνο μου, και ο λόγος που δεν επιτυγχάνει εύκολα τους στόχους της η αυτογνωσία...

έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι, ακόμα και αν είναι σίγουροι ότι δεν τους βοήθησε ο φόβος στην Ζωή τους, δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, γιατί ελπίζουν όλα να αλλάξουν μαγικά, μέχρι και την τελευταία στιγμή... Αυτή η ελπίδα "σωτηρίας" είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου...Τον εμποδίζει να δημιουργεί το όραμά του με αυτάρκεια, υποστηρίζοντας ολόψυχα την Θεραπεία του...
Η επιλογή για μετακίνηση γίνεται γρηγορότερα, όταν είσαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις...Αλλά πόσοι είναι απόλυτα βέβαιοι?

Δυστυχώς που θα το πω, δεν είναι αυθόρμητη επιλογή η μετακίνηση σε μια πιο ώριμη πνευματική κατάσταση, δεν αντιμετωπίζεται από τους περισσότερους σαν κάτι αναγκαίο να συμβεί...
Φαίνεται σαν υποχρεωτικό να συμβεί, γιατί δεν υπάρχει άλλη διέξοδος...

Όμως η μετακίνηση αυτή, σαν επιστροφή στην Ολότητά μας, δεν είναι διέξοδος, αλίμονο αν την δούμε έτσι...
Η μετακίνηση είναι έξοδος από τον φόβο και την ζωώδη φύση και μόνο έτσι χρειάζεται να την επιλέξουμε, για να καταφέρουμε να την υποστηρίξουμε και συνειδητά...

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Μάνος »

Ναι Βασούλα μου, δίκιο έχεις!
:* >:d< >:d< >:d<
Εικόνα

Αγάπη είναι να με αφήνεις να σε αγγίξω,
να με ακούς, ακόμα και όταν δεν μιλάω,
να με βλέπεις, ακόμα και όταν δεν είμαι δίπλα σου...
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

@};- @};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι, ακόμα και αν είναι σίγουροι ότι δεν τους βοήθησε ο φόβος στην Ζωή τους, δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, γιατί ελπίζουν όλα να αλλάξουν μαγικά, μέχρι και την τελευταία στιγμή... Αυτή η ελπίδα "σωτηρίας" είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου...Τον εμποδίζει να δημιουργεί το όραμά του με αυτάρκεια, υποστηρίζοντας ολόψυχα την Θεραπεία του...
Η επιλογή για μετακίνηση γίνεται γρηγορότερα, όταν είσαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν έχεις πια τίποτα να χάσεις...Αλλά πόσοι είναι απόλυτα βέβαιοι?
Καθε φορα ολο και πιο συνειδητο αυτο μεσα μου.. @};-
Σ'ευχαριστω Βασουλα μου! @};- :x >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Η μετακίνηση είναι έξοδος από τον φόβο και την ζωώδη φύση και μόνο έτσι χρειάζεται να την επιλέξουμε, για να καταφέρουμε να την υποστηρίξουμε και συνειδητά...
@};- @};- :x :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

Vaso έγραψε:Η μετακίνηση είναι έξοδος από τον φόβο και την ζωώδη φύση και μόνο έτσι χρειάζεται να την επιλέξουμε, για να καταφέρουμε να την υποστηρίξουμε και συνειδητά...
:x :x :x
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Πολλές αλήθειες @};- @};-
Βασούλα :x :x >:d< >:d<
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

έχω παρατηρήσει ότι οι άνθρωποι, ακόμα και αν είναι σίγουροι ότι δεν τους βοήθησε ο φόβος στην Ζωή τους, δεν μπορούν εύκολα να μετακινηθούν, γιατί ελπίζουν όλα να αλλάξουν μαγικά, μέχρι και την τελευταία στιγμή... Αυτή η ελπίδα "σωτηρίας" είναι ο χειρότερος εχθρός του ανθρώπου...Τον εμποδίζει να δημιουργεί το όραμά του με αυτάρκεια, υποστηρίζοντας ολόψυχα την Θεραπεία του..
@};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Ellaki

Δημοσίευση από Ellaki »

:auto-dirtbike: :auto-dirtbike:
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

Vaso έγραψε: Όμως η μετακίνηση αυτή, σαν επιστροφή στην Ολότητά μας, δεν είναι διέξοδος, αλίμονο αν την δούμε έτσι...
>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
@};- @};- @};- :x >:d< >:d< >:d<
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”