Μαράκι μου σίγουρα δεν είσαι εκείνος, όπως δεν είσαι και η Βάσω, όπως και εγώ δεν είμαι εσύ..
Αυτό όμως τι σημαίνει? ότι ο καθένας μας είναι κάτι άλλο?
Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι μόνο η πνευματική μας εξέλιξη και η αντίληψη που έχουμε για τον Εαυτό μας.
Είναι πολύ λογικό να εμπλέκεσαι στους μύθους και εσύ μιλάς για τον ιστορικό Ιησού, που η ύπαρξή του είναι αμφίβολη...
Στην εποχή του, αυτός ο Άνθρωπος δεν ήταν κάτι σημαντικό, ώστε να καταγραφεί στα ιστορικά γεγονότα...
Δεν υπάρχουν αναφορές ιστορικές για τον Ιησού...Τα ευαγγέλια ήταν πολλά, γραμμένα όμως 150 χρόνια μετά...
Ερεύνησε το θέμα, αφού τόσο σε ενδιαφέρει ο Ιησούς και μην μένεις στο τι έχεις μάθει θρησκευτικά για εκείνον...Δεν έχει καμία σχέση με ότι έχεις μάθει...
Και εγώ δεν θα ήθελα να επιδράσω στην αντίληψη κανενός για τον Ιησού, γιατί για εμένα δεν είναι ο θεός του Χριστιανισμού, αλλά ένας Άνθρωπος σαν και εμένα, Φιλος της Ψυχής μου, Αγαπημένος, και δεν υπάρχει περίπτωση να μιλήσω σαν αυθεντία γι' αυτόν...
όπως εσύ δεν μπορείς να μιλήσεις σαν αυθεντία για εμένα...Νιώθεις τι είμαι, αλλά κάποιος άλλος μπορεί να με νιώθει διαφορετικά...
Η αντίληψη που έχουμε για έναν άλλον, προκύπτει από την ουσιώδη σχέση μας μαζί του...
Και αν εσύ είπες
Βασουλα μου δε σε συγκρινω ματια μου με κανενα και η αγαπη μου για σενα ειναι εξω απο θρησκειες και προφητειες........ΔΕ χρειαζομαι ενα αποσπασμα για να αποφασισω αν πρεπει να σ αγαπω και να σε σεβομαι....Οι περισσοτεροι εδω μεσα σε εχουν γνωρισει απο κοντα ,εγω αγαπησα το πνευμα σου και την καθαροτητα της ψυχης σου...
υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι, που θα με νιώθουν διαφορετικά...Θα σου αλλάξουν, λες, αυτήν την αντίληψη που έχεις για εμένα?
Ότι κι αν πουν για τον Ιησού, ότι κι αν είναι αυτό που θα πουν, όπως και να το πουν, εμένα δεν θα μου αλλάξουν την σχέση μου μαζί του...Ότι και να είναι αυτό...Γιατί υπάρχει στην Ψυχή μου και αυτό δεν αλλάζει, όπως και να γίνει...
Τα μόνα επιχειρήματα που μπορείς να βρεις, είναι μέσα από την δική σου έρευνα, να αφήσεις την Αγάπη να σε οδηγήσει στον Φίλο της Ψυχής σου και όχι τον φόβο...Οι πληροφορίες που ζητάς δεν θα σε βοηθήσουν να τον νιώσεις σαν αυτό που Είναι...όπως δεν μπορείς να νιώσεις και τον Εαυτό σου, σαν αυτό που Είσαι...
Άνθρωπος είμαι, λες, και διαφοροποιείσαι από εκείνον, που ήρθε ακριβώς για να σου δείξει αυτό...Ότι είσαι Άνθρωπος, αλλά ο φόβος και η άγνοια σε έκαναν να νιώθεις ότι ο Θεός είναι έξω από εσένα και ενσαρκώθηκε μόνο μία φορά στο πρόσωπο του Ιησού...
Δεν νομίζω να μας είπε κάτι τέτοιο ποτέ...Αν η Αλήθεια που μας είπε μέσα από τον ίδιο του τον Εαυτό, έγινε θρησκεία, δεν χρειάζεται να σου πω ότι αυτός που την συνέταξε, απλά μας είπε την δική του...
Η Αλήθεια δεν λέγεται και δεν διδάσκεται από κανέναν...Όσα μας είπε ήταν απλά για να μας ανοίξουν τον Δρόμο να βρούμε τον Εαυτό μας, που τόσο μας έπεισαν ότι ειναι μικρός, ασήμαντος, φοβισμένος και αμαρτωλός...