Περί των "πνευματικών" ανθρώπων

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

aetos έγραψε: Ακριβως επειδή το ξέρω αφου το εχω περάσει και επειδή και άλλοι το γνωρίζαν και το γνωρίζουν , λέμε να μην ανακοινώνονται τα ''παραμύθια'' σαν αλήθειες .....

Η αλήθεια του καθενός είναι τελείως προσωπικό θέμα...
aetos έγραψε: Ας το ζήσουμε....ας το συζητήσουμε με ενα καλό φίλο....ας διαλογιστούμε αλλά οταν γράφουμε η μιλάμε δημοσίως θα πρέπει να προσέχουμε τι λέμε και ποιός το λέει.
Ακόμα και "φτασμένοι" συγγραφείς περιγράφουν τις εμπειρίες τους... Γιατί θα πρέπει να "προσέχουμε" τι λέμε αλλά και "ποιός" το λέει?
Από "ποιόν" λοιπόν θα δεχόσουν να σου πει κάτι διαφορετικό από τις δικές σου εμπειρίες και να το ενστερνιστείς? Ποιός είναι αυτός και με ποιό κριτήριο τον κρίνεις σαν "αποδεχτό"... Βρισκόμαστε σε ένα δρόμο που τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί με την λογική!
Επισκέπτης

Η λογική (για μένα πάντα) δεν υπάρχει ... Οπότε δεν μπορεί να ενωθεί με την καρδιά μου... Τα κατώτερα στοιχεία της προσωπικότητας είναι αυτά που αναγνωρίζω και προσπαθώ να εξαλείψω για να ενωθώ με το "άνω"
Νομίζω οτι εδω υπάρχει μια αντίφαση. Λες οτι θέλεις να εξαλείψεις αυτά που αναγνωρίζεις ως κατώτερα στοιχεία της προσωπικότητας σου για να ενωθείς με το άνω.

Η πρώτη ερώτηση που σκέφτομαι είναι τι θεωρείς ως άνω και γιατί νομίζεις οτι θα πρέπει να εξαλείψεις τα κατώτερα...
Τι είναι αυτά που ονομάζεις ως κατώτερα και γιατί ?
Και ερχόμαστε στο βασικότερο...πως έκρινες οτι είναι η δεν είναι ανώτερο η κατώτερο κάτι χωρίς την χρήση της λογικής που δεν υπάρχει???

Βρισκόμαστε σε ένα δρόμο που τίποτα δεν μπορεί να αποδειχτεί με την λογική!
Επέτρεψε μου να διαφωνώ κάθετα .
Βρισκόμαστε η θα έπρεπε να βρισκόμαστε σε ενα δρόμο που ολα επιβεβαιώνονται δια της λογικής.
Αν αυτός ο δρόμος δεν σε εκανε να νιώθεις ευτυχισμένη οπως λές η λογική σου θα σου έλεγε οτι αυτός δεν σου κάνει και θα άλλαζες διαδρομή.
Και επειδή η κατανόηση αλλάζει όσο προχωράμε το ίδιο συμβαίνει και με τα συμπεράσματα μας ...ετσι μπορούμε και αλλάζουμε απόψεις, οχι ομως αξίες.
Από "ποιόν" λοιπόν θα δεχόσουν να σου πει κάτι διαφορετικό από τις δικές σου εμπειρίες και να το ενστερνιστείς? Ποιός είναι αυτός και με ποιό κριτήριο τον κρίνεις σαν "αποδεχτό"...
Τωρα πλέον απο κανένα αν δεν περάσει απο το δικό μου λογισμικό.
Αυτό λειτουργεί και με την λογική και την διαίσθηση. Η μια με σπρώχνει και η άλλη με συγκρατεί στις παρορμήσεις , ωστε αν είναι να πέσω , τουλάγχιστον να μην είναι εντελώς ανώμαλα....να εχω δλδ περιθώρια αντιδράσεων.
Τωρα πως θα τον κρίνω το κάθε ένα ως αποδεχτό απο εμενα....
Με βάση τα κριτήρια και τις προσωπικές μου αξίες , οποια κι αν είναι αυτά. Παρατητηρώ τι λέει, τι νίωθω οταν το ακούω, αν μπορώ αυτή την στιγμή να το κατανοήσω .....επίσης βλέπω πως είναι , τι είναι και πως ζεί το συγκεκριμένο άτομο. Αν ολα αυτά συνάδουν με τα δικά μου δεδομένα της εποχής , εχει καλώς...
Πιθανώς να μην είναι αντικειμενικά σωστά σαν κριτήρια , αλλά είναι δικά μου και μου ταιριάζουν.
Ακόμα και "φτασμένοι" συγγραφείς περιγράφουν τις εμπειρίες τους... Γιατί θα πρέπει να "προσέχουμε" τι λέμε αλλά και "ποιός" το λέει?
Ποτέ δεν είδα σε σοβαρό δημόσιο βιβλίο , περιγραφές εικόνων που προέρχονται απο οραματισμούς κλπ. Ακόμη και στο εσωτέρικα αυτά τα περιγράφαμε σε μέιλ και οχι ανοιχτά....για τους γνωστούς λόγους.
Το ίδιο που γίνεται και εδω με τις κλειστές ομάδες και πολύ σωστά.΄....
Επισκέπτης

Εκφραζουμε την ψυχη μας με την οποι αληθεια της μεσρι στιγμης.Οταν κανεις προσεχει και πρεπει δεν μιλαει με την ψυχη του αλλα μετο δηθεν καθως πρεπεισμο του.
Αλλο ΕΙΜΑΙ κι αλλο ΦΑΙΝΟΜΑΙ.
Συμφωνώ ως προς την έκφραση της ψυχικης μας προσωπικότητας [ επειδή η ίδια η ψυχή δεν φαίνεται] αλλά δεν νομίζω οτι χρειάζεται να εκφράζουμε ολα οσα βρίσκουμε.
πχ Ανακαλύπτω οτι είμαι κακιά η ζηλιάρα η ματαιοδοξη κλπ σε ενα θέμα. Εντάξει το είδα....τωρα θα πρέπει να πάω πιο μέσα και να δω απο που προέρχεται και αν το θέλω. Ο στόχος είναι η κατανόηση και η μεταστοιχείωση.
Δεν θα το εκδηλώσω προς τα εξω, δεν υπάρχει λόγος. Εγω το είδα , με ξέρω , με γνωρίζω .....αρα θα πρέπει να μην το στείλω σε κάποιον άλλο , επειδή αν το κάνω παραβάινω τις αξίες του εσωτερισμού που ακολουθώ. Αν μεταδόσω τον αρνητισμό πρός τα έξω θα κάνω κάτι ανάρμοστο και το αποτέλεσμα θα ερθει και προς εμένα και προς το σύμπαν.
Αρα εκεί θα χρειαστεί να παρατηρήσω την σκέψη και να είμαι σε εγρήγορση εως ότου καταφέρω [ αν γίνει] να είμαι μόνιμα συνδεδεμένη με το φως και να μην εχω καμία μάυρη σκέψη και εκδήλωση.

Το τι είμαι , δεν αφορά κανένα άλλο πλήν εμού. Για τους άλλους είναι απλώς θέμα προς συζήτηση οπως οι γειτόνισσες που ελεγες πριν... Θα προβάλλω λοιπόν αυτό που θέλω ανάλογα του σκοπού αλλά θα ξέρω την αλήθεια μου και θα εργάζομαι για αυτήν.
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Δεν θα το εκδηλώσω προς τα εξω, δεν υπάρχει λόγος. Εγω το είδα , με ξέρω , με γνωρίζω .....αρα θα πρέπει να μην το στείλω σε κάποιον άλλο , επειδή αν το κάνω παραβάινω τις αξίες του εσωτερισμού που ακολουθώ. Αν μεταδόσω τον αρνητισμό πρός τα έξω θα κάνω κάτι ανάρμοστο και το αποτέλεσμα θα ερθει και προς εμένα και προς το σύμπαν.
Αρα εκεί θα χρειαστεί να παρατηρήσω την σκέψη και να είμαι σε εγρήγορση εως ότου καταφέρω [ αν γίνει] να είμαι μόνιμα συνδεδεμένη με το φως και να μην εχω καμία μάυρη σκέψη και εκδήλωση.

Το τι είμαι , δεν αφορά κανένα άλλο πλήν εμού. Για τους άλλους είναι απλώς θέμα προς συζήτηση οπως οι γειτόνισσες που ελεγες πριν... Θα προβάλλω λοιπόν αυτό που θέλω ανάλογα του σκοπού αλλά θα ξέρω την αλήθεια μου και θα εργάζομαι για αυτήν.
Δεν θεωρώ ότι υπάρχουν πρέπει και δεν πρέπει σε όλα αυτά!ο καθένας το κάνει όπως το νιώθει, ειδικά εδω μέσα που δεν υπάρχει η λογοκρισία!δεν μπορώ εγώ προσωπικά, αν νιώσω κάτι που αφορά τις δικές μου συνειδητοποιήσεις να το καταπιέσω, αν η ψυχή μου επιθυμεί να το μοιραστεί με εσάς!και αυτό μπορεί να ενέχει τα πάντα, ακόμα και η διαφωνία μου είναι ο τρόπος που εκφράζομαι εγώ καλύτερα εκείνη τη δεδομένη στιγμή!και συνήθως όταν κάτι ποθ΄ω να βγει προσ τα έξω, πάντα υπάρχει κάποιος λόγος, ο οποίος δεν είναι πάντα εκλογικευμένος, είναι κατι πιο μαγικό, πιο μεταφυσικό που με ωθεί!και με ωθεί για πολλόυς λόγους, και γιατί εγώ συγχρονικά θα πάρω απαντήσεις σε πολύ συγκεκριμένα θέματα που με απασχολούν απο αυτά που θα διαβάσω απο τους άλλους, αλλά και κάποιοι θα λάβουν τις δικές τους συνειδητοποιήσεις μεσα απο το μοίρασμα της ψυχής μου!άρα δεν μπορεί να μπει πλαφόν σε αυτά πουθ θέλουμε όλοι μας να πούμε, όπου και αν βρίσκεται ο καθένας τη δεδομένη στιγμή!χωρίς βέβαια να προσβάλλεται το όριο κανενός! :)
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Επισκέπτης

Αγγελούδι άλλο,να εκφραστείς και άλλο το πως θα το κάνεις.
Μπορούμε να ανταλλασουμε απόψεις , χωρίς να αφήνουμε ενα παροδικό συναίσθημα που μας ερχεται [ οχι αγγελικό] να δυναμώνει .
Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να ρίχνουμε αιχμές και να δημιουργούνται αρνητισμοί.

Πάντως ελευθερία έχουμε ...
Εγω θέτω για μενα ορισμένα πρέπει ...δεν τα επιβάλλω σε κανένα ...
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Ελένη πάντα προέχει ο σεβασμός στους ανθρώπους με τους οποίους συνδιαλεγόμαστε!αυτό το θεωρώ δεδομένο όμως!ίσως δε θα έπρεπε γιατί τίποτα δεν είναι δεδομένο! :)
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Δεν θα το εκδηλώσω προς τα εξω, δεν υπάρχει λόγος. Εγω το είδα , με ξέρω , με γνωρίζω .....αρα θα πρέπει να μην το στείλω σε κάποιον άλλο , επειδή αν το κάνω παραβάινω τις αξίες του εσωτερισμού που ακολουθώ.
Eλενη μου αλλο αναμεταδοση στην βαση του μοιράσματος και του συναισθηματος μας και του τρόπου που φτασαμε να το αναγνωρίσουμε κι αλλο στελνω ενεργεια σε καποιον βασει προθεσης.Δεν ξερω τελικά ποιες ειναι αυτες οι αξίες του εσωτερισμου περα απο το να μπορεσει ο ενας να βοηθήσει τον αλλον οταν πρωτα εχει βοηθήσει τον εαυτο του (σε οποιο βαθμό).
Αν μεταδόσω τον αρνητισμό πρός τα έξω θα κάνω κάτι ανάρμοστο και το αποτέλεσμα θα ερθει και προς εμένα και προς το σύμπα.
Ακριβως αυτο που λες παραπανω,μπορεί να γίνει όταν ΕΙΣΑΙ μεσα στο συναισθημα κι όταν ακόμα ουτε εσυ η ίδια εχεις ανακαλυψει την αιτια ώστε να το μετααστοιχειώσεις.Τοτε δεν μποιραζεσαι το τρόπο της διαδιακασίας αλλα την ενεργεια του συναισθηματος της ζήλειας., αυτο και ΕΙΣΑΙ και εκπεμεπεις στο ΣΥμπαν και αυτο θα επαναεισπράξεις,αν οι δονησεις σου ειναι αυτες.Ειναι νόμος ΣΥμπαντικός.
Αλλο μοιράζομαι την διαδικασία κι αλλο ΕΙΜΑΙ ζηλιαρα και σκαω απο το κακό μου και σας βλεπω με μισο ματι.Αρραγε δε τωρα που ειπα ολα αυτα εσυ τι λες;
Εισεπραξες την δονηση των συναισθηματων μου;
Γιατι μεσας στις λεξεις αυτές δεν εμπεριέχεται δικη μου προθεση.
Η δικη μου προθεση ειναι συνδεδεμένη με την αγαπη.
Εμέις ενεργοποιούμε τις λεξεις και δονουνται βασει προθέσεως.

Αντίθετα οταν νοιώθεις οτι κανεις κατι αναρμοστο αυτο απο μονο του εμπεριεχει συναισθημα και μαλιστα φοβο.
Ο Φοβος δεν μπορεί να σε συνδεει με την πηγή οσο κι αν τον καμουφλαρεις με αναρμοστο, μη πρέπον, αλλο λεω δημόσια κι αλλο εκφραζω μέσα μου.........
Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοήτή!
:D
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Μπορούμε να ανταλλασουμε απόψεις , χωρίς να αφήνουμε ενα παροδικό συναίσθημα που μας ερχεται [ οχι αγγελικό] να δυναμώνει .
Μπορούμε να διαφωνούμε χωρίς να ρίχνουμε αιχμές και να δημιουργούνται αρνητισμοί.
Ελένη μου εγω ακόμα γκουρου δεν εγινα ουτε ζήτησα τετοιες τιμες απο κανεναν .Εγω γραφοντας το παρακάτω και το επαναλαμβάνω

Εδω αλλοι ειναι χρονια στον καρα - αποκρυφο εσωτερισμο και τους ρωτας αν ειναι αντρας ή γυναικα κι αλλαζουν φυλο.Ασε λοιπον το παραμυθι να φτασει στο τελος και να φανει ο λυκος του καθενος,αν μη τι αλλο,δεν αποποιείται τον εαυτο του,απλά του φοραει μάσκες μεχρι να τις βγαλει,ολοι το κανουμε! και παραπέμπω στην Fab,

εξέφρασα με παραδειγμα το πως ειναι δυνατόν χρονια μυημενοι στο Εσωτερisμο που εpικαλεισαι να χανουν την ταυτοτητα τους,πόσο μαλλον άνθρωποι που αν μη τι αλλο δεν το δηλωνουν καιδεν κανουν τους γκουρου του εσωτερισμου.
Οταν δε το εγραφα ειμουν κατενθουσιασμένη γιατι ολα στην ζωή εκδηλωνονται και φανερώνονται κι απο την καλη κι απο την ανάποδη.
Αρα δεν εισεπραξες απο μενα αρνητισμό αλλα εσύ ετσι ένοιωσες για τους δικους σου λογους.ΑΠο μενα δεν εξεπέμφθη να εισαι σίγουρη.

Επισης οπως μπορω να μιλησω για ότι αντιλαμβανομαι για τους αλλους σιγουρα μπορω να βγαλω και τα δικα μου στην φορα.Δεν διακατέχομαι απο τον φοβο μην τυχον και χασω το οτιδηποτε γιατι οτι εχω ειναι ότι ειμαι μεσα μου και με το σκοταδι μου και με το φως.

Εμαθα δε και το εξης πολυ σημαντικό οτι ,ανεξάρτητα το τι καταλαβαινω για τους αλλους,σημειώνω μόνο ότι παραβίαζει εμενα.Οι αλλοι το βλεπουν ή όχι δενμε αφορα,άσχετα αν το βλεπω εγω.Κρατάω όμως πλεον τα όριά μου. :wink:

"Αφίεσθε Ημών"
Επισκέπτης

Προαφανώς δεν εγινα αντιληπτή η μάλλον ο καθένας , κατάλαβε μπορούσε.
Ελένη μου εγω ακόμα γκουρου δεν εγινα ουτε ζήτησα τετοιες τιμες απο κανεναν .Εγω γραφοντας το παρακάτω και το επαναλαμβάνω

Εδω αλλοι ειναι χρονια στον καρα - αποκρυφο εσωτερισμο και τους ρωτας αν ειναι αντρας ή γυναικα κι αλλαζουν φυλο.Ασε λοιπον το παραμυθι να φτασει στο τελος και να φανει ο λυκος του καθενος,αν μη τι αλλο,δεν αποποιείται τον εαυτο του,απλά του φοραει μάσκες μεχρι να τις βγαλει,ολοι το κανουμε! και παραπέμπω στην Fab,

εξέφρασα με παραδειγμα το πως ειναι δυνατόν χρονια μυημενοι στο Εσωτερisμο που εpικαλεισαι να χανουν την ταυτοτητα τους,πόσο μαλλον άνθρωποι που αν μη τι αλλο δεν το δηλωνουν καιδεν κανουν τους γκουρου του εσωτερισμου.
Οταν δε το εγραφα ειμουν κατενθουσιασμένη γιατι ολα στην ζωή εκδηλωνονται και φανερώνονται κι απο την καλη κι απο την ανάποδη.
Αρα δεν εισεπραξες απο μενα αρνητισμό αλλα εσύ ετσι ένοιωσες για τους δικους σου λογους.ΑΠο μενα δεν εξεπέμφθη να εισαι σίγουρη.

Επισης οπως μπορω να μιλησω για ότι αντιλαμβανομαι για τους αλλους σιγουρα μπορω να βγαλω και τα δικα μου στην φορα.Δεν διακατέχομαι απο τον φοβο μην τυχον και χασω το οτιδηποτε γιατι οτι εχω ειναι ότι ειμαι μεσα μου και με το σκοταδι μου και με το φως.

Εμαθα δε και το εξης πολυ σημαντικό οτι ,ανεξάρτητα το τι καταλαβαινω για τους αλλους,σημειώνω μόνο ότι παραβίαζει εμενα.Οι αλλοι το βλεπουν ή όχι δενμε αφορα,άσχετα αν το βλεπω εγω.Κρατάω όμως πλεον τα όριά μου.
Που αναφέρθηκα εγω σε εσένα ρε συ Καλλιόπη ?
Ποιός σε είπε γκουρού κλπ???
Γιατί υποθέτεις οτι ενιωσα αρνητισμό απο εσένα?

Λοιπόν ας αναλύσω τις θέσεις μου για την ώρα..

Παράθεση:
Δεν θα το εκδηλώσω προς τα εξω, δεν υπάρχει λόγος. Εγω το είδα , με ξέρω , με γνωρίζω .....αρα θα πρέπει να μην το στείλω σε κάποιον άλλο , επειδή αν το κάνω παραβάινω τις αξίες του εσωτερισμού που ακολουθώ.

Eλενη μου αλλο αναμεταδοση στην βαση του μοιράσματος και του συναισθηματος μας και του τρόπου που φτασαμε να το αναγνωρίσουμε κι αλλο στελνω ενεργεια σε καποιον βασει προθεσης.Δεν ξερω τελικά ποιες ειναι αυτες οι αξίες του εσωτερισμου περα απο το να μπορεσει ο ενας να βοηθήσει τον αλλον οταν πρωτα εχει βοηθήσει τον εαυτο του (σε οποιο βαθμό).

Η σκεψη είναι ενέργεια απο μόνη της. Μεταδίδεται. Το ξέρουμε επειδη το αισθανόμαστε ...σχεδόν ακούμε μερικές φορές.
Λέω λοιπον οτι αν μου ερθει ας πούμε, εμένα , ενα αίσθημα ανάρμοστο για κάποιον η μια κατάσταση δεν θα το εκδηλώσω προς τα εξω [ αν και όσο μπορέσω]. Δεν θα αποφύγω να το αναγνωρίσω η να το δω πιο μέσα αλλά δεν βλέπω κανένα λόγο να.... βρίσω επειδή ετσι μου ήρθε....δημοσίως.

Επίσης είπα οτι κατα την άποψη μου , οι μεταφυσικές εμπειρίες καλό θα ήταν να μην αναφέρονται. Γιατί κάθε στάδιο ανταποκρίνεται σε ενα βαθμό κατανόησης , και τις περισσότερες φορές υπάρχει μια καλπάζουσα φαντασίωση...ακόμη πιο αναλύτικά ....εγω δεν πιστεύω οτι ο Χριστός παρουσιάζεται σαν οτιδήποτε .....ορατό. Θα μου πεις , οι άλλοι το πιστεύουν...Καλως , αλλα στο βαθμό κατανόησης που εχω εγω τώρα, αυτό μου φαίνεται παρανοϊκό.
Επειδή όμως δεν αποκλείω κάποιοι ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ να μπορούν να μεταφερθούν σε ενα άλλο επίπεδο συνέιδητότητας και να δούν διάφορα...σκέφτομαι οτι αυτά τα τόσο ''προχωρημένα '' και μοναδικά ας μην ανακοινώνονται ....
Για μενα , το να ακούω τώρα οτι σχεδόν όλοι εχουν επαφή με το θείο και μάλιστα ΟΡΑΤΑ....είναι εκτός πραγματικότητας εντελώς.

Ακριβως αυτο που λες παραπανω,μπορεί να γίνει όταν ΕΙΣΑΙ μεσα στο συναισθημα κι όταν ακόμα ουτε εσυ η ίδια εχεις ανακαλυψει την αιτια ώστε να το μετααστοιχειώσεις.Τοτε δεν μποιραζεσαι το τρόπο της διαδιακασίας αλλα την ενεργεια του συναισθηματος της ζήλειας., αυτο και ΕΙΣΑΙ και εκπεμεπεις στο ΣΥμπαν και αυτο θα επαναεισπράξεις,αν οι δονησεις σου ειναι αυτες.Ειναι νόμος ΣΥμπαντικός.
Αλλο μοιράζομαι την διαδικασία κι αλλο ΕΙΜΑΙ ζηλιαρα και σκαω απο το κακό μου και σας βλεπω με μισο ματι.Αρραγε δε τωρα που ειπα ολα αυτα εσυ τι λες;
Συμφωνώ . Αν είμαστε συνειδητοί και σε εγρήγορση , το αντιλαμβανόμαστε αμέσως και είναι εύκολο να το μεταστοιχειώσουμε αν ΘΕΛΟΥΜΕ.
Η ταχύτητα με την οποία θα βγούμε απο το συναίσθημα , εξαρτάται απο την σχέση που εχουμε με το άιτιο του. Ομως , προσωπικά μέχρι να βγώ και να το εξαγνίσω σκέφτομαι οτι είναι καλύτερο να μην χειροτερεύω την κατάσταση λεκτικά.

Για μενα μιλάω , το πως σκέφτομαι γενικώς... οταν τυγχάνει να ενοχλούμαι.

Εισεπραξες την δονηση των συναισθηματων μου;
Γιατι μεσας στις λεξεις αυτές δεν εμπεριέχεται δικη μου προθεση.
Η δικη μου προθεση ειναι συνδεδεμένη με την αγαπη.
Εμέις ενεργοποιούμε τις λεξεις και δονουνται βασει προθέσεως.
Σωστά, εμεις τις ενεργοποιούμε αλλά υπάρχουν και ορισμένες λέξεις που απο μόνες τους παραπέμπουν σε κατι όμορφο η άσχημο κλπ.

Δεν είχα καμία πρόθεση σχετικά με εσένα ομως...απλως γράφω επάνω σε αυτά που διαβάζω...

Αντίθετα οταν νοιώθεις οτι κανεις κατι αναρμοστο αυτο απο μονο του εμπεριεχει συναισθημα και μαλιστα φοβο.
Ο Φοβος δεν μπορεί να σε συνδεει με την πηγή οσο κι αν τον καμουφλαρεις με αναρμοστο, μη πρέπον, αλλο λεω δημόσια κι αλλο εκφραζω μέσα μου.........
Τι σχέση εχει αυτό με οτι λέω?
Δλδ αν σε μια συζητηση εκνευριστώ και πω σε κάποιον << κόψε τις μ.....ες >> θα μου φύγει ο φόβος? Δεν θα είναι καλύτερα να συμμαζέψω τα νεύρα μου μέχρι να καταφέρω αν φιλοσοφήσω η να κατανοήσω έστω την βλακεία ?
:P

Βέβαια το ιδεατό ισως να ήταν , μια κατάσταση οπου δεν θα μας περνάει καν απο την σκέψη κάτι ασχημο η αρνητικό για τον συνάνθρωπο μας αλλά μεχρι τότε ας κρατάμε τα προσχήματα ...[ δικη μου ρότα ] με την βούληση , αφου το συναίσθημα περιφέρεται..
Επισκέπτης

Συμπληρωματικό..
Δεν αναφέρομαι μόνο για το τι γίνεται εδω αλλά γενικά στη ζωή μας.
Το πρωί μου βγήκα απο τα ρούχα μου με μια απάντηση που έλαβα σε άλλο φόρουμ. Παρ΄όλα αυτα , αποφάσισα να απαντήσω όσο πιο συγκρατημενα μπορούσα....μέχρι να διελευκάνω το μυστήριο.....

Τελικά , εμαθα τηλεφωνικως , οτι δεν ειχα απαντησει σε κάποιες κλήσεις του κινητου που ποτέ δεν ελαβα.

Αν εκείνη την στιγμή , εκφραζόμουν , οπως μου ερχόταν , θα εριχνα λάδι στη φωτιά και ύστερα ακόμη κι αν ξεκαθάριζε το τοπίο, πάλι θα πετούσαν τα λόγια ανάμεσα μας....
Θα μου πείς << φοβάσαι να πείς οτι σου κατέβει>>

Καθε τι που γίνεται η λέγεται εχει συνέπειες . Νομίζω οτι αν είμαστε προσεκτικοί ως προς αυτές , μειώνουμε περιττές εντάσεις στην ζωή μας...

Αυτάαααααααα
Μάκια
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Ελενη ακόμα μετην τσιμπλα στο ματι

Καθε τι που γίνεται η λέγεται εχει συνέπειες . Νομίζω οτι αν είμαστε προσεκτικοί ως προς αυτές , μειώνουμε περιττές εντάσεις στην ζωή μας
..

Για μενα ΤΟ να ειμαστε προσεκτικοι δεν αναιρεί το ήδη συναισθημα που σε κυρίευσε και φυσικά το τι υπηρχε πισω απο αυτο.Ολο το κουμπι δεν ειναι στο πως θα συγκρατηθεις και θα γινεις "ανεκφραστη" για να μιεωσεις τις εντασεις ΑΛΛΑ να βρεις τι κρυβεται πισω απο την "κρυμμένη"ένταση,την καμουφλαρισμενη,την παραμυθιασμενη ,πισω απο την ψευτικη ηρεμία,πισω απο την ψευτικη σιωπη,πίσω απο ολα οσα αρνεισαι να δεις εσύ εγω ,ο καθένας μας.

Γιατι καθως πρεπει και συνετά και συγκρατημενα μπορεί να συν-μπεριφερθείς ΑΛΛΑ μεσα σου βραζεις.

Το πρωί μου βγήκα απο τα ρούχα μου με μια απάντηση που έλαβα σε άλλο φόρουμ. Παρ΄όλα αυτα , αποφάσισα να απαντήσω όσο πιο συγκρατημενα μπορούσα....μέχρι να διελευκάνω το μυστήριο.....

Αν εσυ αυτο θες να το θεωρείς ανυπαρκτο ειναι αλλο.
Πισω απο αυτο υπαρχει κατι δικο σου,μου ,μας που σε,με μας ενοχλησε- εί ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑς.

και να σου πω κατι μπορεί κανεις να τα καταφερει να συμπεριφερται αψογα!Μπορεί καινα παψει να εχει επαφή μετα συναισθηματα του.Φυσικά και μπορεί.Ειναι το πιο ευκολο πραγμα οπωςς και το αντιθετο τους να εκρηγνυσε χωρις να ξερεις το γιατι.
Εγω μιλαω για επιγνωση των οσων μας συμβαινουν κι οχι αν θα τα ελεχουμε ή θα τα αφηνουμε ανεξέλκτα.

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μμμ...από ότι καταλαβαίνω, ο αετός δεν "έκρυψε" το συναίσθημα που της δημιουργήθηκε...Το παρατήρησε απλά, να δει από που προέρχεται...

Αυτό θεωρώ ωριμότητα στην επεξεργασία των συναισθημάτων.

Αλλο να τα αγνοείς και άλλο να τα παρατηρείς...

Ο θυμός δεν είναι ένα συναίσθημα που πρέπει κανείς να ελέγξει...Σε κάποιο στάδιο ωριμότητας όμως, θα παρατηρηθεί η αρχική του ένταση μέχρι την ρίζα για να ανακαλυφτεί και η βασική του αιτία.

΄Ετσι τοποθετούνται και τα όρια στην φυσική μας πραγματικότητα...

Το να μην "πιάνουμε" το σχοινάκι των συναισθημάτων των άλλων μας οδηγεί στην παρατήρηση της δικής μας συναισθηματικής συνείδησης που περνάει από την φάση της έντασης, της εκτόνωσης, της παρατήρησης...
΄Ολα έχουν τον χρόνο τους, ακόμα και η παρατήρηση επιτυγχάνεται με στάδια...

Αλλιώς μόνιμα ο άλλος θα λειτουργεί σαν καθρέφτης μας και θα αλληλοεπιδρούν οι ενέργειες μας χωρίς κανένα όριο!
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αετούλι αναγνωρίζω την αξία του μοιράσματος που έχει για σένα αυτήν την στιγμή μια ατομική διαδρομή, που περνάει μέσα από την αξιολόγηση...

Κι εγώ στάθηκα πολύ σ' αυτήν την διαδρομή για να δω αν αυτά που ήθελα να επικοινωνήσω ήταν ανάγκη, επιθυμία ή αλήθεια...

Στράφηκα προς κάθε μικρό δρομάκι που μου ανοιγόταν και σύρθηκα κυριολεκτικά εντός του, ματώνοντας όλες τις αξίες με τις οποίες μπήκα εκεί μέσα...

΄Ετσι αναγνώρισα τις πληγές που αφήνουν στην ψυχή μας οι αξίες των προτύπων και των βιωμάτων που δεν έχουν συναισθηματικά ολοκληρωθεί, παρά μένουν στο σκοτάδι, ζητώντας αναγνώριση...

΄Εχεις ίσως δίκιο, λέγοντας πως πρέπει να είμαστε προσεχτικοί με το μοίρασμα των εμπειριών από τα άλλα πεδία...

΄Ομως πιστεύω ότι αυτό το μοίρασμα έχει και μία εξελικτική διαδικασία για εμάς, για να δούμε και να παρατηρήσουμε τις πληγές που αφήνει, όταν το μοίρασμα έρχεται στην επιφάνεια και διεκδικεί υπογείως αξίες...

΄Οταν μίλησα για πρώτη φορά στους δικούς μου ανθρώπους για την επικοινωνία μου με τα πεδία αυτά, έφαγα μεγάλη απόρριψη...΄Και για μένα αυτό ήταν η μεγαλύτερη αξιολόγηση αυτού του μοιράσματος, αφού κανείς και τίποτα δεν μπορούσε να με μετακινήσει από την διαδρομή μου...΄Ετσι αυτή η επικοινωνία έγινε για μένα η εσωτερική μου αλήθεια που με κράταγε με αφοσίωση στον εσωτερικό μου δρόμο και δεν είχε ανάγκη να κραυγάσει τις αξίες της, αφού για κανέναν άλλον δεν ήταν αλήθεια, την στιγμή που αποκαλυπτόταν...

Η σταθερότητα με οδήγησε να μοιράζομαι χωρίς φόβο και ενοχές την εμπειρία μου. Γιατί ακριβώς δεν προέκυψε για να δώσει κύρος, αλλά αγάπη και ελευθερία σε εμένα την ίδια...

Πίσω από τα φτερά κάθε αγγέλου, πίσω από την μορφή κάθε πνευματικής οντότητας, πίσω από το χρώμα, το φως, την δόνηση και τον ήχο των πνευματικών πεδίων, αναγνώρισα την ζωή και σ'αυτό και μόνο έμεινα και μένω, σαν δημιουργική αυτοπραγμάτωση της ψυχής μου που ολοκληρώνει ένα στάδιο εξέλιξης για να μεταβεί σε ένα άλλο...

Το μόνο που μπορώ να αναγνωρίσω σε κάθε ψυχή που μοιράζεται είναι η αγάπη, γιατί αυτήν πια εγώ θεωρώ σαν μοναδικό χώρο εκδήλωσης...Και αυτή η δικιά μου αλήθεια, είναι εκείνη που με κάνει να την αναγνωρίζω και στους άλλους, όσο βαθιά κι αν την κρύβουν...
:D :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Πάμε πάλι .... 8)

Δεν μιλάω για το συναίσθημα , αλλά για την συμπεριφορά που είναι εξωτερική καθώς και την αντίληψη που ειναι εσωτερική.
Για μενα ΤΟ να ειμαστε προσεκτικοι δεν αναιρεί το ήδη συναισθημα που σε κυρίευσε και φυσικά το τι υπηρχε πισω απο αυτο.Ολο το κουμπι δεν ειναι στο πως θα συγκρατηθεις και θα γινεις "ανεκφραστη" για να μιεωσεις τις εντασεις ΑΛΛΑ να βρεις τι κρυβεται πισω απο την "κρυμμένη"ένταση,την καμουφλαρισμενη,την παραμυθιασμενη ,πισω απο την ψευτικη ηρεμία,πισω απο την ψευτικη σιωπη,πίσω απο ολα οσα αρνεισαι να δεις εσύ εγω ,ο καθένας μας.

Εννοείται, αυτό δεν συζητείται καν.
Το ''κουμπί'' είναι να άντιληφθούμε τι νιώθουμε. Αλλά αύτό δεν μου φαίνεται πια δύσκολο. Το δύσκολο είναι το μετά.....
Ωραία και το είδα....<< Μου την δίνεις στα νεύρα ,επειδή αλλο περίμενα απο εσένα , αλλο γίνεται.......Μου θυμίζεις ενα παλιό μου γνωστό που καλώς η κακώς σε συνδιαζω με αυτόν και δεν πρέπει γιατί ετσι εγλωβίζομαι στην εικόνα......είσαι ηλίθιος αφού αλλο σου λένε και άλλο απαντάς και το θέμα είναι οτι ''πιάνω'' στον αέρα τι νιώθεις και υποψιάζομαι γιατί....αλλά παραμενεις γκάου γκάου γιατί δεν ρώτησες....γιατί εγω εχω ενα μάτι πρησμένο....ενα κεφάλι γδαρμένο....8 πλυντήρια για σιδέρωμα και εσυ ασχολείσαι με τις '' στείρες αντιπαραθέσεις'' που πιπιλάς εδω και ενα αιώνα...
Και είναι και ανάδρομοι οι πλανήτες τον Αυγουστο και εχεις και τα νέυρα σου που δεν εχεις χρήματα να φύγεις και σου την δίνει το άλλο σου μισό που δεν ....που που που ......
Και αφου όλοι είμαστε Ανθρωποι και ολα κυλούν ...και εγω σε αγαπάω η τέλος πάντων την βρίσκω μαζί σου....λεώ να μην σε διαολοστείλω αλλά να ΣΥΓΚΡΑΤΗΘΩ.....αφου αυτό που εμαθα τόσο καιρό απο την παρατήρηση του μεγαλειόυ μου...είναι οτι το συναίσθημα είναι απατηλό ..κινείται.....ειναι συνάρτηση του αν το μαλλι μου είναι χάλια , αν πήρα 5 κιλά, αν αυριο δουλέυω πρώι και νύχτα...αν εχω επίγνωση , αν είμαι η όχι στο εδω και τώρα...αν πρέπει να φτιάξω μπιφτέκια σε λίγο....κλπ κλπ...

Δεν μπορούμε όμως να στηρίζουμε τις ανθρώπινες σχέσεις μας , στο παρελθόν μας και στην φαντασία μας. Ουτε στην διάθεση της στιγμής .Εκεί είναι που έρχεται το ΘΕΛΩ και η συνείδηση που είναι η φωνή της καθαρότητας μας.

Αρα , συμμαζευω την ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ [ οσο μπορώ] των συναισθημάτων μου και ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ το πόσο σημαντικός είσαι για μενα , για την παρέα σου , για την ψυχή σου που εμφανίζεται οταν ρίχνεις τα τείχη, για το γέλιο σου, για τις απίστευτες ιδέες σου....και ΠΑΡΑΚ’ΜΠΤΩ συνειδητά ....το παροδικό για το μόνιμο....

:geek:
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Λενιώ μου θα προσπαθησω ν ασε πω με παραδειγμα ζωής τι εννοω κι εγω και πως εξηγω και το δικο σου σαν Καλλιοπη όμως..........

Λοιοπον οταν ερωτευτηκα τον πατερα του Ταξιαρχη ολοι μουλεγαν ότι ειναι τρελος και φυσικά τρελη κιεγω που αποφασιχω να ειμα μαζι του(πριν ακομα ερθει ο Ταξιαρχης,φαντασου δηλαδη τρελα,,,,,)

Εγω αυτο που ερωτευτηκα και κυριολεκτικά αγαπησα ηταν αυτο του το κοματι που κι εκεινος ο ίδιος ανακάλυψε μαζι μου.ΑΥτο που εγω του εδιεχνα εμπσιτοσυνηκι εκεινος μου ελεγε ...."Πιστευιες ότι αξίζω;"
Εινα ενας τυπος με καλιτεχνικες ικανότητες ,ενας γεννημενος ζωγραφος που ξερει να κανει τεχνη.Μεχρι να βρεθουμε μαζι ποτε δεν τολμησε να παισει λαδι.Εγ ωπιστεψα σε κεινον και ξεκινησε.Εγω πσιτεψα στην μεγαλη του ευαισθησια κι εμεινα,εγω ειδα πιο βαθεια στην ψυχη του και παραγματικά ηταν οαρατά τα της ψυχης του.Εκεινο ςομως ποτε δεν πιστεψε σε κεινον.Οποτε αρχισε η ζωη μας ν αγινεται κολαση.
Ναι το βαθος του ηθελα να δω,ναι το βαθος του ηταν υπεροχο ,οπω ςολων μας ΑΛΛΑ εχω και μια φυσικη ζωή και θελει να ζω με σεβασμο και αξία και γαι μενα και με το δικο μου βαθος.
Θα εμενα μαιζ οτυ για το βαθος του αν οι στιγμες της ζωης μας ηταν αυτες που ηταν;
Θα εμενα αγνοώντας αυτο που υφισταμην γιατι εβλεπα εγω το βαθος που εκεινος καν δεν άντεχε και τον απιλουσε κιολας;
Γιατι οταν ενοιωθε οτι μπορουσε να ερθει σε επαφη με τα συναισθηματα τους αυτο του αναβε ενα λαμπακι και οτυ ελεγε "προσοχη μπροστα γκρεμος-εκμεταλευση-δεσμευση-αλήθεια".

Ετιθεντο όμως ταυτοχρονα και τα εξής σκεψεις -προβληματα-αγωνίες.
Και τι θα γινει με μενα...........Μονη κ ερημη;(προτυπο μόνης γυναίκας)

Και πως θα ξαναχωρίσω με ενα παιδι...........κοινωνικά απαραδεκτη(Πρότυπο κοινωνικής αποδοχης)

Και πως θα ζήσω και θα τα βγαλω οικονομικά περα.......(προτυπο οικονομικής ασφαλειας-σιγουριας μεσα στην σχεση).

Ολα τα παραπανω ειναι μια μαχη που δεν ξερεις πιος χτυπα και ποιος λαβώνει.........

Αλλά το συναισθημα μου,η ηρεμια μου η χαμενη,ο πονο ςμου καθημερινά μου επιβεβαίωνε ότι βαθος εχουμε ολοι..........και ανάγκες εχουμε ολοι και προτυπα καλα κρατους για ολους ΑΛΛΑ ΕΙΧΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΡΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΒΑΘΟς.
Επελεξα λοιπον οτι .................ΟΤΑΝ Ο ΜΕΛΕΤΗΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕ ΜΑΖ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ..........ηταν το καλυερο που ειχα κουσει κι ας μην το δεχομουν εξωτεικά.Θυμαμαι εκλαιγα γιατι ηξερα οτι αποδεχομουν εσωτεικά το τελος καιηταν δικη μου επιθυμια ασχετα αν δεν προλαβα να την εκφρασω εγω.
Ο Μελετης εφυγε κι εγω μετα απο ενα χρονο ειπα φωναχτα Θεε μου Θεε μου ποσο μαγαπαγες και δεν το ηξερα τοτε!

Ελενη καταλαβες τι εννοω οτι περα απο το βαθος και το τι νομίζουμε οτι επιλεγουμε κρυβονται πολλα υπογεια;
Αποφευγω τ απαραδειγματα ζωής γιατι νομιζω ότι κουραζουν και ισως φαινονται σαν μια αυτοπροβολή.Τα λεω παλι θεωρητικά....μοιάζουν σαν αυθεντιες Καλλιοπιστικες και βάι βαι θα μου την "πεσουν παλι".
Αντε Θεος βοηθός γιατι επιμενω στο μοιρασμα με όποιο κόστος.
Ουφ ας παω να βγάλω το νυχτικο μου.

"Αφίεσθε Ημών"

Επιστροφή στο “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ”