Θελω να αποκαταστησω μεσα μου την σχεση μας χωρις αλλο θυμο και φοβο
πάντα οι εξηγήσεις μας δίνονται Μπεττούλα μου, όταν ρωτάμε ταπεινά τον Εαυτό μας και δεν ρίχνουμε αμέσως τις ευθύνες σε έναν άλλον...
Είναι πάρα πολύ συνηθισμένο φαινόμενο σε εμένα να θυμώνουν μαζί μου ή να με φοβούνται...το έχω νιώσει και το νιώθω.
Είναι αυτά τα συναισθήματα που συνήθως δένουν τους ανθρώπους σε σχέσεις "αγάπης".
όσο και να σου κάνει εντύπωση, όταν υπάρχει εξάρτηση συναισθηματική, δεν υπάρχουν καθαρά αισθήματα εκτίμησης του άλλου, αλλά περισσότερο θυμός και φόβος είναι εκείνα που δένουν τους ανθρώπους μεταξύ τους, γι' αυτό και οι σχέσεις δεν προχωράνε, δεν γίνονται πιο ουσιώδεις και γι' αυτό όταν χωρίζουν οι άνθρωποι, μετά μισούνται...
Γνωρίζοντας εδώ και καιρό τα συναισθήματά σου, καρδούλα μου, δεν μπορώ να μπω μαζί σου σε θεραπεία, γιατί θα ήταν σαν να σε κοροϊδεύω και εσένα και εμένα...Δεν θέλω να με αγαπήσεις, το ξέρω ότι δεν μπορείς, αλλά τουλάχιστον χρειάζεται να γίνεις πιο ταπεινή απέναντι στον Εαυτό σου, ώστε να δεχτείς και την θεραπεία...
Δεν είμαι ο μάγος που θεραπεύει την ασθένεια του άλλου, όταν εκείνος δεν μπορεί να εκτιμήσει ούτε τον θεραπευτή του, μα ούτε την θεραπεία του και επιμένει να συμπεριφέρεται αλαζονικά στον Εαυτό του και στην Ζωή του και να νομίζει ότι εγώ ευθύνομαι γι' αυτό.
Αν το "εγώ" σου δεν μπορεί να νιώσει την αγκαλιά μου στο φυσικό επίπεδο, υπάρχουν και τα όνειρα...Εκεί που τα συναισθήματα σου δείχνουν τι είναι δικό σου, τι είναι του άλλου και να αντιληφθείς τι είναι αυτό που σε διαχωρίζει από τον Εαυτό σου τελικά...
Τα όνειρα είναι εκπαιδευτικά...