Ούτε να το σκεφτώ δεν μπορώ
Το σώμα το ζωοποιεί ο θεϊκός σπινθήρας. Η πνευματική ενέργεια από το πνεύμα που δραστηριοποιείται σε όλη την διαδικασία της δημιουργίας της φυσικής μορφής.
Τα στοιχεία της γης που συμβάλλουν στον σχηματισμό του, είναι κι αυτά θεϊκά. Τίποτα δεν υπάρχει έξω από τον ωκεανό φωτός της Πηγής!
Το έμβρυο γίνεται βιώσιμο όταν η ψυχή αποφασίσει να μείνει!!!
Ακούγεται τρομαχτικό, αετέ μα δεν είναι! Απλά ο νους δεν μπορεί εύκολα να συλλάβει τον άνθρωπο χωρίς ψυχή, έχει περάσει μέσα στον «σκληρό» του δίσκο η έννοια αυτή και δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί. Γι αυτό και ο μεγάλος φόβος του θανάτου.
Θα χαθούμε, θα είμαστε φαντάσματα, έχω ακούσει διάφορα για το πώς η ψυχή μορφοποιείται μετά την αποχώρηση από το σώμα.
Μετά την αποχώρησή της, τα συστατικά του σώματος επιστρέφουν στην γεννήτορα γη.
Δεν έχει να κάνει με την ταφή, αλλά με την ενέργεια.
΄Όμως η ψυχή απλά παίρνει μορφές Σε όλα τα πεδία υπάρχουν μορφές ασύλληπτες μεν για τον δικό μας νου αλλά όμως είναι μορφές.
Η γέννηση είναι ένα θαύμα για τον φυσικό μας κόσμο. Που χωρίς τον θεϊκό σπινθήρα δεν θα μπορούσε να λάβει χώρα.
Τι εννοείς με αιθερικό σώμα?
Αν εννοείς τα πεδία της ανθρώπινης φύσης δηλαδή το συναισθηματικό νοητικό πνευματικό υπάρχουν μόνιμα για την ψυχή. Και πάντα τα ίδια, σε όσες ενσαρκώσεις
Και έτσι λειτουργούν τα ασυνείδητα πρότυπα. Αυτά που δεν έχουν μπει στο υποσυνείδητο, αλλά λειτουργούν από τις μνήμες των σωμάτων αυτών. Ο σκοπός μας είναι να τα ενσωματώσουμε σε ένα φωτεινό περίβλημα, ώστε να μην δρούμε υποσυνείδητα ή ασυνείδητα, αλλά με πλήρη επίγνωση και συνειδητά!
Με την εννοια απορρόφηση εννοείς μια εικόνα σαν να βρισκόμαστε σε μια δίνη που μας τραβάει μέσα της και εξαφανιζόμαστε
Είναι η αίσθηση ότι «λιώνεις» μέσα στο φως! ΄Ότι χάνεις τα όρια της μορφής και σαν να ατμοποιείσαι Είναι τρομαχτικό, αν δεν έχεις εξερευνήσει τον εαυτό σου και τον φόβο σου!
Η πρώτη φορά που το αισθάνθηκα, έκανα μέρες να συνέλθω Δεν ήθελα να κλείσω τα μάτια μου, γιατί ένιωθα να με απορροφά αυτό το φως, χωρίς να έχω συναίσθηση του τι είναι
Δεν ξέρω αν θα μπορούσα να το πω δίνη Δεν ξέρω πώς να το περιγράψω! Πάντως η σωστή λέξη είναι αφομοίωση Τώρα που ξέρω τι είναι, αυτήν την λέξη νιώθω πιο κοντά στην αλήθεια του.
Η λογική του νου έχει όρια ΄Ορια για την φαντασία, όρια για την αλήθεια, όρια για την ζωή. Δεν δέχεται το ενωμένο, γιατί έχει μάθει τον διαχωρισμό.
Δεν δέχεται ότι δεν υπάρχει ανώτερο και κατώτερο, γιατί κατηγοριοποιεί το οτιδήποτε
΄Όταν σκέφτεσαι, πχ., αγάπη, σου φέρνει μπροστά σου ανθρώπους που σου αποδεικνύουν ότι η αγάπη είναι απλά μια έννοια και μόνο μερικοί είναι άξιοι αυτής.
΄Όταν σκεφτεσαι ομορφιά, σου φέρνει μπροστά σου και την ασχήμια για να σου αποδείξει ότι υπάρχει ο κόσμος του θεού, και ο κόσμος του κακού!
΄Όταν σκέφτεσαι ειρήνη, σου φέρνει μπροστά σου τον θυμό!!!
Ελέγχει την διαδικασία της ζωής μέσα από την λογική, που τελικά δεν είναι λογική αλλά ο περιορισμός του! Δέχεται και δεν δέχεται, αξιολογεί και κρίνει, αμφισβητεί και αρνείται να τεκμηριώσει, αν οι επιβεβαιώσεις δεν έρθουν απτές με τις αισθήσεις του.
Δεν διακρίνει την επιλογή του, γιατί είναι περιορισμένος σε ένα πλαίσιο γεμάτο από πρότυπα διαχωρισμού και αγνοεί την ψυχή του. Ακόμα και την ασθένεια την αποδίδει στην τροφή, στον σύγχρονο τρόπο ζωής, στην κακή διαβίωση. Δεν επιτρέπει εύκολα να πειστεί για το μεγαλείο του πνεύματος, της θειότητας, και της αιώνιας ζωής. Μόλις νιώσει λίγο ότι αφέθηκε, δημιουργεί εγκλωβισμούς για να επανέλθει στην ζωή που έχει μάθει να κάνει.
Εμπιστεύεται την επιστήμη και οτιδήποτε δεν αποδεικνύεται μεσω αυτής το αμφισβητεί Και αν ζοριστεί τότε «υποκρίνετα»ι ότι πιστεύει το μεταφυσικό και την θεότητα, χωρίς όμως να μπορεί να τα βιώσει Βασικά είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού Και αυτό ερχόμαστε ξανά και ξανά να ανατρέψουμε Να γίνουμε εμείς κυρίαρχοι του παιχνιδιού, που σαφώς ξεχάσαμε τους όρους του και «παίζουμε» με δανεικά πιόνια!