Η εμπειρία μας μαζί τους

Μια άλλη ζωή...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Χα χα Δωρούλα...

Μου την "εκανε" το σμαράγδι...!!! ΄Εφυγε...για να ξαναγυρίσει...

Δεν μου έχει ξανασυμβεί, να "φεύγει" ένας λίθος και να ξαναέρχεται!!!

΄Ομως τώρα καταλαβαίνω και γιατί...η χρονική στιγμή του "επιστρέφω"...

Στο Ι Τσιγκ είχα τραβήξει δύο μέρες πριν την κάρτα 24!!

Επιστροφή - ΦΟΥ

Το εξάγραμμο δείχνει εσωτερική ενέργεια που επιστρέφει στο πεδίο δράσης. :D
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Μου την "εκανε" το σμαράγδι...!!! ΄Εφυγε...για να ξαναγυρίσει...
:shock: :shock: :shock: άλλο και τούτο πάλι!
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Ichor

Δημοσίευση από Ichor »

ANGELS ON EARTH έγραψε:Μάτι της τίγρης

Σε σωματικό επίπεδο ενισχύει την όραση, διευκολύνει την ίαση παθήσεων του λαιμού και των οργάνων αναπαραγωγής καθώς και στην αποκατάσταση των καταγμάτων.Σε ψυχολογικό επίπεδο δρα τονωτικά και αντικταθλιπτικά, δίνει θάρρος για τη λήψη αποφάσεων και αίσθημα ασφάλειας και αισιοδοξίας. Σε νοητικό επίπεδο διευκολύνει τις πρακτικές σκέψεις και βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στα δυο ημισφαίρια του εγκεφάλου.
χαχαχαχαχα..... να φανταστείς αγόρασα μάτι της τίγρης στο ταξίδι μου.....και το έβαλα στο καλαθάκι με τα κολιέ.....! και πάνω που ο λαιμός μου είναι κομμάτια δυο μέρες τώρα..... άνοιξα το φόρουμ και αρχισα να διαβάζω.....!

Νάσαι καλά κορίτσι μου.....! φιλάκια φιλάκια πολλά.... σε ευχαριστώ για το δωράκι....! :wink: :wink: :wink:
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες! Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!! {Βάσω}
η "Εξέλιξη", είναι ο νόμος της Ζωής, ο "αριθμός", είναι ο νόμος του Σύμπαντος, η "ενότητα", είναι ο νόμος του Θεού.
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Και εγώ σε ευχαριστώ πολύ! :D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Ichor

Δημοσίευση από Ichor »

Καμμιά φορά οι "συμπτώσεις"......!
Τιρκουάζ

Σε σωματικό επίπεδο ενδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και τους ιστούς, καθώς και την όραση, ενώ βοηθά στην θεραπεία παθήσεων των ματιών και νακουφίζει απο φλεγμονές και πόνους. Σε ψυχολογικό επίπεδο προσφέρει ηρεμία και χαλάρωση, τονώνει την αυτοπεποίθηση, δίνει θάρρος, διώχνει την κατάθλιψη και προάγει το αίσθημα της αγάπης. Σε νοητικό επίπεδο προάγει τη δημιουργική σκέψη, διώχνει τη σύγχιση(....χωρίς σχόλιο.....!!!!) και αυξάνει την αντίληψη
Στο ταξίδι που πήγα, μου την έπεσαν να αγοράσω περιδέραια..... και πήρα, ένα τιρκουάζ, και ένα μάτι της τίγρης (
Μάτι της τίγρης

Σε σωματικό επίπεδο ενισχύει την όραση, διευκολύνει την ίαση παθήσεων του λαιμού........
και βρέθηκα να διαβάζω σήμερα! την ενότητα, που είμαι κομμάτια από βήχα, πονόλαιμο, πόνο στα μάτια, τελος πάντων γεμάτη πόνους, από κρύωμα και κακό ανοσοποιητικό.....!

ΑΧ...! νάσαστε καλά..... το μάτι έχει ήδη αρχίσει να δουλεύει .... πάω να βάλω και το τυρκουάζ....!

Φιλιά πολλά στους "εργάτες φωτός" και τους "αγγελιοφόρους".....

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ..............!
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες! Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!! {Βάσω}
η "Εξέλιξη", είναι ο νόμος της Ζωής, ο "αριθμός", είναι ο νόμος του Σύμπαντος, η "ενότητα", είναι ο νόμος του Θεού.
Ichor

Δημοσίευση από Ichor »

Χαλκηδόνιος

Ευχόμουν να βρω λίγες παραπάνω πληροφορίες γιαυτόν τον υπέροχο λίθο αλλά δεν τα κατάφερα τουλάχιστον μέσα σε αυτά που χρησιμοποιώ εγώ!
Είναι μια μορφή ζαλαζία, με σκληρότητα 7 και κρυσταλλική δομή.
Είναι μια ημιδιαφανής ή αδιαφανής πέτρα με λευκό ή γαλάζιο χρώμα που πολλές φορές πέριέχει τα "νερά" του αχάτη.
Ο χαλκηδόνιος και ιδιαίτερα ο λευκός θεωρούνταν από παλιά πέτρα της μητρότητας και πίστευαν πως βοηθούσαν τις μητέρες που θήλαζαν. Λεγόταν μάλιστα pietra latte (πέτρα του γάλατος) γιατί πίστευαν πως φέρνει άφθονο γάλα στις λεχώνες. Στο Θιβέτ, θεωρούσαν τον χαλκηδόνιο σαν αντίστοιχο του ιερού λωτού στο βασίλειο των ορυκτών.
Βρίσκεται σήμερα στη Βραζιλία, την Ινδία και την Ουρουγουάη.
ΜΑΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΙΕΣ:
Πλανήτης : Αφροδίτη, Σελήνη
Στοιχείο: Αέρας, Νερό.
Μέταλλο : Ασήμι,
Ζώδιο: Ταύρος, Ζυγός, Καρκίνος

ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Προσωπικά : Ο χαλκηδόνιος, ίσως εξαιτίας της αποκλειστικής του σύνδεσης με την μητρική ιδιότητα, δεν έχει ερωτικές ιδιότητες.
Οικονομικά: Είναι μια προστατευτική πέτρα για τους εμπόρους, ιδίως αυτούς που είναι αναγκασμένοι να μετακινούνται από τοόπο σε τόπο, τους αυτοκινητιστές και γενικά όλους όσους ταξιδεύουν. Επίσης βοηθάστην ευνοϊκή έκβαση δικαστικών αγώνων.
Υγεία: Βοηθά τα σπασμένα κόκκαλα να δέσουν, μειώνει ή σταματά τηναιμορραγία, προστατεύει από τις μολύνσεις και όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, φέρνει γάλα στις μητέρες που θηλάζουν τα μωρά τους.
’λλες ιδιότητες: Είναι πέτρα που προστατεύει από την αρνητική μαγεία και το κακό μάτι, διώχνει τους εφιάλτες και φέρνει γενική ηρεμία και χαλάρωση.
Πνευματική εξέλιξη: Το πετράδι της διανόησης και γι' αυτό βοηθά πολύ στην αυτοσυγκέντρωση. Επίσης φέρνει γαλήνη και μας βοηθά να εκφράσουμε καλύτερα τα συναισθήματα που κρύβουμε μέσα μας.
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ: Γαλάζιο ζαφείρι

(από το βιβλίο "οι μυστικές δυνάμεις των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων" του Θωμά Μαστακούρη, εκδόσεις ΙΩΛΚΟΣ)

Με αγάπη Δωρούλα...!
Ichor

Δημοσίευση από Ichor »

λίγα ακόμα για το Οπάλιο:

Πυριτικό ορυκτό που κανονικά είναι άχρωμο, αλλά παίρνει το χρώμα του από διάφορες προσμέίξεις.

Διακρίνεται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες:
Τα κοινά οπάλια, (είναι τα πιο φτηνά, βρίσκονται σε πολλές ποικιλίες χρωμάτων, από το λευκό του γάλακτος, μέχρι κίτρινο, γαλαζωπό και ράσινο, κόκκινο και καφέ. Οι ιριδισμοί του στο φως, δεν είναι έντονοι και παρουσιάζονται όταν η πέτρα βυθιστεί στο νερό)
τα οπάλια της φωτιάς (έχουν πορτοκαλοκίτρινο ή κόκκινο σρώμα μέσα στο οποίο δημιουργούνται και ιριδισμοί άλλων χρωμάτων) και
τα πολύτιμα οπάλια (είναι πολύ ανοικτόχρωμα οπότε ονομάζονται λευκά ή πολύ σκούρα, οπότε ονομάζονται μαύρα -αυτά είναι και τα πιο ακριβά- Σχηματίζουν τους ομορφότερους και εντονότερους ιριδισμούς πάνω στην επιφάνειά τους.)

Όλα τα οπάλια έχουν μια "λιπαρή" και γαλακτερή λάμψη, η οποία όμως χάνεται εύκολα αν το πετράδι βρεθεί σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή σε πολύ στεγνό μέρος.

ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Προσωπικά: Είναι αρκετά επικίνδυνο πετράδι στον έρωτα. Ο κάτοχός τους ερεθίζεται ερωτικά, χάνει τις αναστολές του και ζητά τις εφήμερες περιπέτειες που του προσφέρει το οπάλιο. Ωστόσο, δεν πρέπει να κατηγορούμε απόλυτα το πετράδι, γιατί αυτό απλά βγάζει στην επιφάνειαότι είναι ήδη κρυμμένο στην ψυχή του κατόχου του. Δεν συνηστάται σε όσους έχουν πρόβλημα να εκφραστούν και να έρθουν σε επαφή με το αντίθετο φύλο από κάποιο είδος φόβου. Βοηθά να ξεπεραστούν οι ψυχολογικές αναστολές, αλλά αμέσως μετά πρέπει να αποχωρίζεται.
Οικονομικά: Τα οπάλια, και ιδίως της φωτιάς, λένε πως έκλύουν χρήματα και οικονομικές επιτυχίες. Κατάλληλη πέτρα για όσους ασχολούνται με το χώρο της τέχνης, και ιδίως της έκφρασης, δηλαδή τους ηθοποιούς, τραγουδιστές, χορευτές, μουσικούς, κλπ γιατί τους βοηθά να δίνουν σε αυτό που κάνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Υγεία: Αν εξαιρέσει κανείς τηςν ιδιότητά που έχει για μερικούς να προστατεύει τα μάτια, το οπάλιο δεν έχει άλλες γνωστές θεραπευτικές ιδιότητες.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ: Το οπάλιο μπορεί να μας βοηθήσει να δούμε πέρα από τορατό σύμπαν και τα στενά πλαίσια του χρόνου και είναι βοηθητικό σε κάθε είδους τελετή που ζητά να ανοίξει τις πύλες του μέλλοντος ή του παρελθόντος. Παρ όλα αυτά θα πρέπει να αποφεύγεται από τους αρχάριους που μπορούν να στραφούν σε πιο σίγουρες και συμπαθητικές πέτρες. Με πολύ προσοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε ορισμένες αναστολές ή φοβίες. Δεν πρέπει, όμως, ποτέ να αφήνουμε τον ανώτερο εαυτό μας να χάσει τον έλεγχο.

ΣΥΝΤΉΡΗΣΗ: Είναι πολύ ευαίσθητο πετράδι, και αν βρεθεί σε ξερό περιβάλλον αποβάλλει ένα ποσοστό του νερού που περιέχει και χάνει τη λάμψη και τους ιριδισμούς του, ακόμα και ραγίζει ή θρυμματίζεται. Στα πρώτα στάδιο το κακό μπορεί να διορθωθει αν το κλείσουμε μέσα σε λίγο βρεγμένο μπαμπακι και το αφήσουμε έτσι για μια-δυο μέρες. Επίσης πρέπει να αποφεύγεται η επαφή του με το δέρμα, γιατί ο ιδρώτας περιέχει στοιχεία που το καταστρέφουν.

Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Με αγάπη Δωρούλα...!

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Ichor

Δημοσίευση από Ichor »

....και σκοπεύω να μείνω.....! χεχεχεχε

:D :D :D :D :D
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ποτέ δεν έφυγες!!! :D :D

ενεργειακά τουλάχιστον, εγώ σε αντιλαμβανόμουν και στα κενά σου... :D :D :D

Εικόνα

Δημοσίευση από Ichor »

Vaso έγραψε:ποτέ δεν έφυγες!!! :D :D

ενεργειακά τουλάχιστον, εγώ σε αντιλαμβανόμουν και στα κενά σου... :D :D :D
Σ'ΑΓΑΠΑΩ κοριτσάρα μου.....!

σματς, σματς,..........!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:shock: :shock: :shock: άλλο και τούτο πάλι!
χαχαχα!! ΄Ολα τα περίεργα σε μένα συμβαίνουν...

Το σμαράγδι το έχασα το Πάσχα!
Δεν υπήρχε πουθενά!!! ΄Εφαγα τον κόσμο, γιατί δεν το είχα χαρίσει σε καποιον, παρ' όλο που γνώριζα ότι ήθελε να "φύγει"...
Δεν έτυχε να έρθει καποιος και να αισθανθώ την μετακίνηση...

Μου έκανε φοβερή εντύπωση που ξαναγύρισε από το πουθενά!! :shock: :shock:

Στις 15 Μαϊου τραβάω μια κάρτα Ι Τσινγκ...και στις 17 το σμαράγδι βρέθηκε!!!! ΄Ηταν μέσα σε ένα βιβλίο!! :shock: :shock: :shock:

Δεν θα το έπαιρνα είδηση ποτέ, γιατί αυτό το βιβλίο δεν το έχω πειράξει εδώ και πολλά χρόνια!!!
"Αν ο Ηλιος πεθάνει", της Οριάνα Φαλάτσι... :shock: :shock: :shock:

Μη με ρωτήσεις πως μπήκε εκεί...Δεν μπορώ να σου απαντήσω...!!!

Ξέρω όμως τι σημαίνει "επιστροφή"... :wink:

Εικόνα

Δημοσίευση από Christina »

Εικόνα

Παιδιά τι γνωρίζετε για την φεγγαρόπετρα (moonstone?)??

Έχω ιδιαίτερο δέσιμο με αυτήν την πέτρα και με επηρρεάζει πολύ όταν την φοράω.

Δεν ασκεί συγκεκριμένη επιρροή για να μην είμαι υπερβολική ή λανθάνουσα απλά κάθε φορά με ταξιδεύει!

:roll:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Χριστινάκι με τους λίθους είχα μια ιδιαίτερη σχέση και κάθε φορά μάθαινα και κάτι, που δεν είχε σχέση με όσα γνωρίζουμε από αυτούς που έχουν "σπουδάσει" τις ιδιότητές του...

Εμένα η φεγγαρόπετρα μου έδειξε τα μονοπάτια της σελήνης.
Κρυφά συναισθήματα που έπαιρναν την λαμπρότητα της νύχτας και γίνονταν φως! Μου έμαθε πως να περπατάω στα σκοτάδια, χωρίς να χάνω τον δρόμο μου...΄Ηταν απίστευτη η φιλία μας!
:D :D

Εικόνα

Δημοσίευση από Ichor »

Φεγγαρόπετρα

Παίρνει το όνομά της από την υπέροχη λάμψη και το χρώμα της με ιριδισμούς που μοιάζουν μ'αυτά του φεγγαριού. Τη βρίσκουμε στη Σρι Λάνκα, τη Βραζιλία, την Αυστραλία, τη Μπούρμα και τις ΗΠΑ

Πλανήτης: Δίας
Στοιχείο: Σελήνη
Μέταλλο: Ασήμι
Ζώδιο: Καρκίνος

ΜΑΓΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ:
Προσωπικά: Σαν πέτρα της Σελήνης, σχετίζεται με τον έρωτα και είναι δυνατόν να προσελκύσει ένα άτομο του αντίθετου φύλου αν ποτιστεί με τις ακτίες του φεγγαριού όταν αυτό βρίσκεται στη γέμισή του.
Οικονομικά: Η φεγγαρόπετρα μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να πετύχουν μια μεγαλύτερηκαι καλύτερη σοδιά και γι' αυτό χρησιμοποιείται όταν το φεγγάρι είναι στη γέμισή του, , είτε κρεμασμένη από τα κλαδιά κάποιου δέντρου ή χωμένη μέσα στο χώμα (όχι πολύ βαθιά)
’λλες ιδιότητες: Χρησιμποιείται σαν αποτελεσματικό φυλαχτό στα διάφορα ταξίδια, ιδίως στη θάλασσα. Επίσης, λέγεται πως αν τη βάλει κανείς κάτω από τη γλώσσα του, θυμάται μόνο αυτά που πρέπει πράγματι να κάνει και ξεχνά όσα θα ήθελε να κάνει αλλά πρόκειται να του βγούν σε κακό.
Πνευματική εξέλιξη: Η φεγγαρόπετρα αυξάνει την ψυχική δεκτικότητα του ατόμου, ώστε να μπορέσει να διακρίνει ευκολότερα τα μονοπάτια του μέλλοντος. Ωστόσο, για αυτόν το σκοπό η φόρτισή της θα πρέπει να γίνεται όταν η σελήνη είναι στη χάση της. Αν την έχετε μαζί με τους ρούνους ή την τράπουλα Ταρό, ενσχύει τις προφητικές τους δυνάμεις. Αυξάνει γενικά τις παραψυχικές δυνάμεις.

Μπορεί να την μπερδέψει κανείς με ένα γαλακτερό αχάτη.

Οι έντονες θερμοκρασίες καταστρέφουν τη θαυμάσια λάμψη της φεγγαρόπετρα. Μη την αφήνεται στον ήλιο ή κοντά σε εστίες μεγάλης ζέστης, όπως σόμπες, τζάκια, καλοριφέρ.

Υποκατάστατο: το μαργαριτάρι.

Επιστροφή στο “ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΙ”