Η έννοια «θεραπεία» για μένα δεν νοείται μόνο στο σώμα και έτσι προσπάθησα να μπω λίγο βαθύτερα στην ζωή τους.
΄Ισως τους έγινα ενοχλητική
΄Όμως κατάλαβα ότι είναι όντα και όχι συμπαγής ύλη.
΄Ότι έχουν «αισθήματα», διαφορετικά μεν από τα δικά μας, αλλά όταν αγαπάς κάτι προσπαθείς να το κατανοήσεις Να κατανοήσεις τα δικά του συναισθήματα και τον τρόπο που έχει να αγαπάει
Στάθηκαν μεγάλοι δάσκαλοι για μένα.
Μου έδειξαν ότι τα αισθήματα δεν περιέχουν εγωισμό, παρά μόνο γνώση.
Χάρισα τον αγαπημένο μου χαλαζία, που περιείχε τον σοφό μου «Ζαμζα»

Μου έδειξαν, ότι σ αγαπώ δεν σημαίνει σε θέλω μοναδικά δικό μου. Με παρακάλεσαν να τους χαρίσω Σ έναν νέο τους «έρωτα», σε κάποιον που θα χρειαζόταν να «μιλήσει» μαζί τους
Με έμαθαν να σέβομαι τον εαυτό μου και να απομακρύνομαι από όσους δεν μπορώ να συμβαδίσω ΄Ένα τέτοιο μάθημα, μου έδωσε ο αιματίτης!

Μου έδωσαν πλούτο και αφθονία και με αγάπησαν με πάθος!
Τους έβλεπα να «μαραίνονται» όταν τους ξέχναγα Και να ανθίζουν όταν τους έπαιρνα στα χέρία μου.
Με έμαθαν να είμαι αυτόνομη και να σέβομαι την ελευθερία τους, και σταμάτησα να τους κουβαλάω από τσέπη σε τσέπη
Η ευγνωμοσύνη μου για όσα έμαθα και μαθαίνω μέσα από αυτούς δεν σταματά στα όμορφα χρώματα ή στις ιδιότητες
Εχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη σχέση μαζί τους και μιλάμε πια με τα «μάτια»
Τους έχω δει να «αυτοκτονούν» και να σωπαίνουν από θλίψη

΄Ανοιξα αυτό το τόπικ μετά από επιθυμία της νέας μας φίλης Ανδρομέδας.
Και πιστεύω/εύχομαι να την πλουτίσουμε ο καθένας με την πολύτιμη εμπειρία του με αυτές τις μορφές ζωής, που ήρθαν κοντά μας για να μας γνωρίσουν έναν κόσμο γεμάτο γνώση και αγάπη, τόσο μεγάλη που δεν χωράει παρά μόνο στην καρδιά μας. Οπουδήποτε αλλού θα ήταν ιεροσυλεία
Ας ανοιχτούμε λοιπόν, ο καθένας με την εμπειρία του, σ αυτό το μυστήριο που λέγεται κρυσταλλική ζωή