Τα μάτια των άλλων

Άβαταρ μέλους
Sofoula

Τα μάτια των άλλων

Δημοσίευση από Sofoula »

Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε η εικόνα έγινε κάτι το τόσο σημαντικό για την ζωή μου. Ξέρω πως η κριτική ήταν τόσο απόλυτα παντού, που με έχασα πριν με γνωρίσω. Έψαχνα να φτιάξω έναν ιδανικό χαρακτήρα, για να μην βρω τον εαυτό μου.

Ναι, είναι αλήθεια, νιώθουμε καλύτερα, μέσα απ'τα μάτια των άλλων, νιώθουμε πιο σημαντικοί, πιο όμορφοι, πιο σωστοί, πιο αποδεκτοί. Και τους χαμογελάμε για να δείξουμε πως είμαστε εντάξει και ας έχει γίνει το μέσα μας κομμάτια.

Στάνταρ κριτήρια. Όλα έχουν στάνταρ κριτήρια και μας τα φορτώσανε πριν δούμε πόσο άχρηστα ήταν. Αμέτρητα.

Ακόμα και όταν κάποιος γίνει "το λάθος" στην εικόνας τους, πάλι προκύπτει από τα μάτια των άλλων. Γιατί αυτή η εικόνα είναι που μας εξαρτά, αυτά τα κριτήρια που έχουν οι άλλοι για μας, στο τέλος γινόμαστε εμείς. Στο τέλος γίνεσαι όπως σε έχουν σχεδιάσει.

Βλέπω εκείνον τον νεαρό, που υπερεκτιμάει τα χρήματα, γιατί μεγάλωσε σε στέρηση και νιώθει πως, χωρίς λεφτά, δεν έχει καμία δύναμη, καμία αξία. Όλη του η ενέργεια είναι εκεί και η ζωή του φεύγει, για να αποδείξει κάτι στους άλλους.
Βλέπω και έναν άλλον, το αντίθετο του προηγούμενου, που μεγάλωσε μέσα στις ανέσεις και συνεχώς κρίνεται πως "δεν θα έπρεπε να έχει προβλήματα". Γιαυτό δημιουργεί έναν χαρακτήρα που δεν είναι δικός του, για να μην δείξει πως είναι το κακομαθημένο πλουσιόπαιδο και ας μισεί την ζωή του, για τα μάτια των άλλων.
Βλέπω και εκείνη την κυρία, που κάνει ενέσεις κολλαγόνου, γιατί στο γραφείο της είναι η μόνη 50ρα, ανάμεσα σε 30αρες και δεν μπορεί να αντέξει το να την βλέπουν ως μεγάλη. Γιατί δεν έμαθε πως η ομορφιά δεν είναι ούτε θέμα εμφάνισης, ούτε ηλικίας και πρέπει να χωρέσει στα πρότυπα των άλλων.
Βλέπω και εκείνη την κοπέλα που, όπως και εγώ πιο παλιά, νιώθει πως οι ματιές των άλλων την χλευάζουν, για αυτά τα λίγα παραπάνω κιλά, που προσπαθεί να κρύψει πίσω από τα φαρδιά ρούχα.
Βλέπω και εκείνον τον κύριο, που μόλις κατάλαβε πως ο εγωισμός του φέρει δυστυχία, όμως ακόμα και τώρα, δεν μπορεί να κλάψει, γιατί δεν ταιριάζει στην εικόνα του.
Βλέπω και τον αδερφό μου, που νομίζει πως είναι ανίκανος να νιώσει βαθιά συναισθήματα και προτιμάει να φαίνεται κυνικός, γιατί έτσι είναι πιο αποδεκτός. Και γιατί κανείς δεν θα κρίνει το πιο ευαίσθητο κομμάτι του, ούτε καν ο ίδιος.

Και κανείς δεν ξέρει πως να κρίνει τον εαυτό του, γιατί έμαθε να τον βλέπει μόνο μέσα από τα μάτια των άλλων.

Κυρίως όμως κανείς δεν έμαθε πως, πριν οποιοσδήποτε σε αγαπήσει και σε αποδεχτεί για ότι είσαι, θα πρέπει να μπορείς να το κάνεις εσύ για τον εαυτό σου...

Και κάπου, κάπως, συμβαίνει ένα θαύμα και συναντάς έναν Άνθρωπο. Χωρίς επίκριση, χωρίς κριτήρια, χωρίς εικόνα. Και τότε, ίσως, να δεις τα πράγματα αλλιώς. @};-
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Giotoula

Re: Τα μάτια των άλλων

Δημοσίευση από Giotoula »

Isilwen έγραψε:Και κάπου, κάπως, συμβαίνει ένα θαύμα και συναντάς έναν Άνθρωπο. Χωρίς επίκριση, χωρίς κριτήρια, χωρίς εικόνα. Και τότε, ίσως, να δεις τα πράγματα αλλιώς. @};-
:cry: @};- @};- @};-
"Πολέμα και Οραματίσου"...
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Isilwen έγραψε:Κυρίως όμως κανείς δεν έμαθε πως, πριν οποιοσδήποτε σε αγαπήσει και σε αποδεχτεί για ότι είσαι, θα πρέπει να μπορείς να το κάνεις εσύ για τον εαυτό σου...

Και κάπου, κάπως, συμβαίνει ένα θαύμα και συναντάς έναν Άνθρωπο. Χωρίς επίκριση, χωρίς κριτήρια, χωρίς εικόνα. Και τότε, ίσως, να δεις τα πράγματα αλλιώς. @};-
:cry: :cry: @};- @};- @};- >:d<
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
nondas

Δημοσίευση από nondas »

Σοφάκι :-( :-( @};-
Άβαταρ μέλους
Ιωαννάκι

Δημοσίευση από Ιωαννάκι »

Isilwen έγραψε:
Βλέπω και τον αδερφό μου, που νομίζει πως είναι ανίκανος να νιώσει βαθιά συναισθήματα και προτιμάει να φαίνεται κυνικός, γιατί έτσι είναι πιο αποδεκτός. Και γιατί κανείς δεν θα κρίνει το πιο ευαίσθητο κομμάτι του, ούτε καν ο ίδιος.
Να'μαι κι εγώ :D Κυνισμός στο φουλ για πολλά χρόνια και καμάρωνα κιόλας που είχα πάντα ένα σχόλιο ειρωνικό για να απαξιώσω κάθε λογής συναίσθημα, από όπου κι αν ερχόταν. Εβλεπα ανθρώπους να συγκινούνται με κάτι που έβλεπαν ή έλεγαν κι εγώ πίεζα τον εαυτό μου να γελάσει και να μην αφήσω τα δάκρυα που ήθελαν να ξεχυθούν να βγουν προς τα εξω. Γιατί ήμουν η δυνατη και η ψυχραιμη και ολοι οι αλλοι οι ανοητοι και οι αδυναμοι!!!Και η πιο αδύναμη ημουν ΕΓΩ!!! Μη φοβάσαι Σοφάκι κάποια στιγμη θα κουραστει να προσποιείται και θα αφήσει όλες του τις ευαισθησίες να ξεπροβάλλουν :x
Πάρε αγκαλίτσες κοριτσάκι >:d< >:d< >:d<
Θυμάμαι-Πιστεύω-Ζω :romance-heartbeating:
Όσο μακρύτερα ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω... :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:cry: @};- @};- @};-

αχ βρε ψυχούλα μου >:d< >:d< >:d<
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Stefanos »

Για πόσο καιρό μάτια μου, πρέπει να έχει σημασία τι βλέπουν οι άλλοι. Και ποίος μου λέει ότι οι άλλοι έχουν την κατάλληλη όραση.... >:d< >:d< >:d<
Όσο πιο μακριά ο Θεός, τόσο μακρύτερα πηγαίνω...
Η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει.
Αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!!!
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Volvere έγραψε:Να'μαι κι εγώ :D Κυνισμός στο φουλ για πολλά χρόνια και καμάρωνα κιόλας που είχα πάντα ένα σχόλιο ειρωνικό για να απαξιώσω κάθε λογής συναίσθημα, από όπου κι αν ερχόταν. Εβλεπα ανθρώπους να συγκινούνται με κάτι που έβλεπαν ή έλεγαν κι εγώ πίεζα τον εαυτό μου να γελάσει και να μην αφήσω τα δάκρυα που ήθελαν να ξεχυθούν να βγουν προς τα εξω. Γιατί ήμουν η δυνατη και η ψυχραιμη και ολοι οι αλλοι οι ανοητοι και οι αδυναμοι!!!Και η πιο αδύναμη ημουν ΕΓΩ!!!
>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< :*
οι άμυνές μας Ιωαννάκι :cry:
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

:-( :-( :x :x :x
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Για πόσο ακόμα θα αντέχουμε να μην αντέχουμε τον εαυτό μας άραγε;; :-(
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
eirini

Δημοσίευση από eirini »

μα όλοι ετσι???? η ιδια μάνα παντου.... :-( :-( @};-
Επιτρέπω...σημαίνει ότι μειώνεις την απόσταση εσένα με ΕΣΕΝΑ!!!
ετοίμασε την καρδιά ένα ναό να έρθει να κατοικήσει ο Θεός.
αν τον αφήσεις μισοτελειωμένο δεν μπορεί να έρθει να κατοικήσει
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

ε, αλίμονο...καρμπόν!

αν διέφεραν μεταξύ τους, τουλάχιστον θα είχαμε μια ελπίδα να μην βγαίνουν οι άνθρωποι πανομοιότυπα ασθενείς και να αγωνίζονται τόσο πολύ για την θεραπεία τους...Κολλητική είναι η μ@@@@ γμτ! :? από γενιά σε γενιά...
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Λιζούλα »

Και κάπου, κάπως, συμβαίνει ένα θαύμα και συναντάς έναν Άνθρωπο. Χωρίς επίκριση, χωρίς κριτήρια, χωρίς εικόνα. Και τότε, ίσως, να δεις τα πράγματα αλλιώς.
:-( @};- @};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
konstantinos s.

Δημοσίευση από konstantinos s. »

Σοφία @};-
Άβαταρ μέλους
elenaki

Δημοσίευση από elenaki »

Και κάπου, κάπως, συμβαίνει ένα θαύμα και συναντάς έναν Άνθρωπο. Χωρίς επίκριση, χωρίς κριτήρια, χωρίς εικόνα. Και τότε, ίσως, να δεις τα πράγματα αλλιώς.
Ετσι Σοφακι μου.. @};- @};- @};- >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
"Ευχαριστώ που βρίσκομαι μεσα στην Ανάσα Σου"!
----------------------------
Πολεμα και Οραματισου!

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”