θεραπεια για το ''παιδι '' μεσα μας????

ολιστική θεραπεία
και ο ρόλος της
επίγνωσης σ' αυτήν
Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Εικόνα

Όλοι μας έχουμε μέσα μας το καλό και το κακό..
κανένας δεν έρχεται στη γή σαν καλός ή κακός.. έρχεται σαν μια ολοκληρωμμένη οντώτητα το καλό δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς το κακό τα δύο αυτά υπάρχουν μαζί Η ελεύθερη βούληση του ανθρώπου είναι αυτό που τον κάνει να μπορεί να επιλέξει πώς θα δράσει...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ηλία μου, ένα βασικό πλάνο υπάρχει από την ψυχή.

Γιατί ακριβώς πρέπει να εκδηλώσει εδώ στην 3η διάσταση, και να ενοποιήσει, όπως πολύ σωστά είπες.

Είναι η διάσταση του διαχωρισμού εδώ.

΄Ομως αν δεν βιώσεις το "κακό"...αν δεν το ενσωματώσεις εδώ στην 3η διάσταση, δεν θα είναι ολοκληρωμένος ο κύκλος της γνώσης.
Το να βιώσεις το κακό, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση να το "εισπράξεις" από άλλους. Να το βιώσεις σημαίνει να επιλέξεις (με ελεύθερη βούληση) να το εκδηλώνεις. Και μέσα από αυτό να μπορέσεις να το ισορροπήσεις. ΄Όλα μια ενέργεια.

Η επιλογή που πρέπει να κάνουμε για να μπορέσουμε να ενωθούμε με την Ανώτερη Συνειδητότητά μας είναι μόνο η ΑΓΑΠΗ.

Δεν υπάρχει τίποτα άλλο να κάνεις...Αλλά για να την βρεις πρέπει, δυστυχώς "να σκάψεις"...βαθιά και να βρεις....όλον τον θησαυρό της που δεν είναι στην επιφάνεια, αλλά στο βάθος της ύπαρξής μας.
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Και για αυτό επέρχεται η κρίση ή Συμπαντικός Νόμος.
O Θεός είναι μόνο Αγαπη!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

O Θεός είναι μόνο Αγαπη!
Μόνο!!!!

Ο συμπαντικός νόμος είμαστε εμείς οι ίδιοι...
Στο όνομα της εξέλιξης...

τίποτα άλλο δεν "παίζει" στο κάρμα!

Εικόνα

Στο όνομα της εξέλιξης...

στο όνομα μιας εξέλιξης που ενεργοποιεί ενοχή,τιμωρία,φόβο,ανελευθερία και πουθενά ΑΓΑΠΗ.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ε..μα!!!

Φόβος, κάρμα, ανταπόδοση...

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ...μόνο επίγνωση!!!

Που κι αυτή μόνο μέσα από την αγάπη έρχεται...

Εικόνα

Δημοσίευση από Ichor »

galazia_sfaira έγραψε:
Και για αυτό επέρχεται η κρίση ή Συμπαντικός Νόμος.
O Θεός είναι μόνο Αγαπη!
Σαφώς και ο Θεός είναι ΜΟΝΟ Αγάπη....!

Όταν αναφέρομαι σε "κρίση" ή "Συμπαντικό Νόμο", εννοώ αυτό που συμβαίνει μέσα μας....
Εμείς είμαστε η κρίση μας, και η ανταπόδοση......των πράξεών μας, μέσω της συνείδησής μας.

Να μην ξεχνάμε όμως .....και τους άλλους.....!
Το ότι ένα μέρος του πληθυσμού της Γης, βρίσκεται σε αναζήτηση της υπαρξιακής του ταυτότητας, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και οι υπόλοιπες ταχύτητες εξέλιξης.....! Και αυτούς δεν μπορεί κανείς να τους απαξιώνει....!

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ.......είναι η επίγνωση, για αυτούς που σε συνειδητό επίπεδο, στην παρούσα ενσάρκωσή τους, έχουν επιλέξει τον δρόμο του Φωτός.

Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ.....και χρειάζεται χρόνος για τους "ανυποψίαστους", να τον βρούν....
στο όνομα μιας εξέλιξης που ενεργοποιεί ενοχή,τιμωρία,φόβο,ανελευθερία και πουθενά ΑΓΑΠΗ.
Μέσα από την ενεργοποίηση του φόβου, της τιμωρίας, της δέσμευσης περάσανε όλοι εκείνοι που σήμερα μπορούν να μιλάνε για φως....! Αν δεν γνωρίσει κάποιος το φόβο, δεν τιμωρήσει τον εαυτό του (Συμπαντικός Νόμος Δράση/Αντίδραση), δεν αποκτήσει τη γνώση του με τι πολεμάει.....Δεν μπορεί να βρεθεί στην επίγνωση της Αγάπης του Θεού.

Η αρχή της αναγνώρισης........αποτελεί και την αρχή της Θεραπείας....!
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες! Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!! {Βάσω}
η "Εξέλιξη", είναι ο νόμος της Ζωής, ο "αριθμός", είναι ο νόμος του Σύμπαντος, η "ενότητα", είναι ο νόμος του Θεού.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Η αρχή της αναγνώρισης........αποτελεί και την αρχή της Θεραπείας....!
Α Πέννη μου και πόση αλήθεια...

Ξέρεις υπάρχουν και εκείνοι που ενώ είναι μεν "υποψιασμένοι" δεν εμπιστεύονται...

Ενω γνωρίζουν την βαθύτερη αλήθεια, θεωρούν όλα "παραμυθια" του νου! Και αρχίζουν μέσα από αμφισβητήσεις να αναρωτιούνται...μπερδεύονται ενίοτε με αυτά που λένε σήμερα τα διάφορα κινήματα του new age!

Ξεχνούν όμως ένα βασικο!
Η αρχή της επίγνωσης δεν είναι να κατανοήσουμε ούτε το θεϊκό σχέδιο, ούτε τον θεό!!
Είναι να βρούμε μόνο τον Εαυτό μας...
Και να αρχίσουμε εντατικά να θεραπεύουμε ότι έχει "κολλήσει" σαν χλαπάτσα πάνω μας.
Τα "καθαρά" κύτταρα μας οδηγούν κατευθείαν πάνω στην θεότητα... εκεί όπου δεν υπάρχει "νόμος", παρά μόνο φως!!

Αλλά "φως" όχι σαν όραμα!!! ΄Οχι φως ονειρικό!
Φως πραγματικό, ουσία, η ουσία μας!!!

Εικόνα

Δημοσίευση από Ichor »

Ξέρεις υπάρχουν και εκείνοι που ενώ είναι μεν "υποψιασμένοι" δεν εμπιστεύονται...
Εδώ είναι τα δύσκολα.....!
Λειτουργούν τα πρότυπα......

Αν τους παρατηρήσεις.......όλοι αυτοί δεν εμπιστεύονται τον ίδιο τον εαυτό τους.....!
Εκεί τσακίζονται και οι σχέσεις.....μα δεν εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου, πως θα εμπιστευθείς τον απέναντί σου...(γιατί απέναντι βάζουμε τον σύντροφο....!)

και όλα ΦΑΥΛΟΣ ΚΥΚΛΟΣ....!

και όσο ψάχνει τον απέναντι......ξεχνάει τον εαυτό του, και ο Εαυτός παραγκωνίζεται....κάνει λάθη γιατί δεν συνεργάζεται πια με την καρδιά......τα λάθη δημιουργούν κλονισμό στην ίδια μας την κρίση, και δεν εμπιστευόμαστε τις πράξεις και τις σκέψεις μας.......
μεγαλώνει η έλλειψη εμπιστοσύνης στην ύπαρξή μας.
Η ύπαρξή μας γίνεται πηλός....! και εκεί θα καταλήξει....
άρα τελικά δεν υπάρχει Θεός....!

Και τώρα τι κάνω....?

Το πρότυπο λέει ότι υπάρχει Θεός.......!και κάπου μέσα μου το πιστεύω....!

και ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ.......! ΚΥΚΛΟΣ.....! φτού και βγαίνω.....!
:roll: :roll: :roll: :?:
Το "παιχνίδι" της ψυχής είναι μεγαλειώδες! Δεν την νοιάζει ποιός θα κερδίσει, αρκεί να "παίξει"!! {Βάσω}
η "Εξέλιξη", είναι ο νόμος της Ζωής, ο "αριθμός", είναι ο νόμος του Σύμπαντος, η "ενότητα", είναι ο νόμος του Θεού.
Άβαταρ μέλους
satya

Δημοσίευση από satya »

διαβαζα ολα αυτα που συζηταμε τοσο καιρο για το θεμα...

και δηλαδη αυτο που θελετε να μου πειτε ειναι

οτι εγω η ιδια προκαλεσα σε αυτην μου την ζωη αυτην την αντιμετωπιση των ανθρωπων που με εφεραν.

διαλεξα εγω η ιδια το ζευγαρι που θα με μεγαλωνε

αποδεχτηκα χρονια βιας απο ολες τις αποψεις

πονεσα και εκλαψα και παραλιγο να γινω αυτο που ακριβως κατεκρινα

και ολα αυτα με δικη μου συνεναιση για να εξελιξω την ψυχη μου και να ανεβω την επομενη φορα ενα σκαλοπατι πιο κοντα στην Υπαρξη (το ''θεος'' δεν μου ταιριαζει σαν λεξη, απλα)

και ολα αυτα χωρις να θυμαμαι την επομενη φορα που θα ερθω, τα μαθηματα που πηρα εδω και τωρα....

και ενταξει... πηρα ενα σωρο μαθηματα...

αλλα τι να τα κανω τα προσωπικα μου μαθηματα οταν ο ανθρωπος που μου δημιουργησε ολα μου τα προβληματα , ακομα μεχρι και σημερα πιστευει οτι η σωστη διαπαιδαγωγιση περιλαμβανει ξυλο μεχρι υστεριας??

και τι να τα κανω τα μαθηματα οταν βλεπω οτι το ιδιο μοτιβο συμπεριφορας ακολουθει και ο αδερφος μου και δεν μπορω να κανω τιποτα για να βοηθησω??

εγω εχω καταληξει η αλαφροισκιοτη και περιεργη αυτης της οικογενειας οταν μιλαω για ενεργεια ή αγαπη....

οποτε τωρα τι??
εχω κοψει δεσμους με ανθρωπους που μου κανουν κακο. τα καταφερα μεχρι σημερα και διπλα μου εχω φιλους αγαπημενους, ανθρωπους που θελουν το καλο μου κι τιποτα αλλο

...
τι κανεις ομως οταν οι ανθρωποι που σου κανουν κακο ειναι μεσα στην ιδια σου την οικογενεια??

πως μπορει ενα παιδι να προστατευτει απο κατι τετοιο, ειδικα οταν η ελληνικη κοινωνια νομιμοποιει τετοιες συμπεριφορες ή οταν ειναι παρανομες απλα τις κρυβει λογω ντροπης????

και πως μπορει ενα τετοιο παιδι να καταφερει να εμπιστευτει μεγαλωνοντας , οταν οι ανθρωποι που το εφεραν στον κοσμο το πληγωσαν κατεπαναληψη?

ευχομαι κανεις σας να μην το εχει περασει αυτο και ελπιζω ΠΟΤΕ να μην το περασει....

και Αυτοι οι ανθρωποι για πιο λογο ηρθαν??? αν δεν κατανοουν πιο ειναι το λαθος τους , τι αποκομισαν? στον απολογισμο τους οταν φυγουν, θα δουν τα λαθη τους? ή θα ξαναρθουν κανοντας τα ιδια?

αν σας φαινομαι αποτομη συγγνωμη.... παρασυρθηκα λιγο...

απο οτι καταλαβατε ειμαι ξανα στο σταδιο του θυμου,της οργης...
εχω πολυ δρομο ακομα... τουλαχιστον ξεκινησαν οι διαδικασιες..

ευχαριστω που με ακουσατε...
παω για τις βαλεριανες μου :lol: (πλακα κανω)
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

οτι εγω η ιδια προκαλεσα σε αυτην μου την ζωη αυτην την αντιμετωπιση των ανθρωπων που με εφεραν.
Αγαπημένη μου Satya, σαφώς δεν προκάλεσες εσύ αυτήν την συμπεριφορά! Εσύ επέλεξες τους γονείς σου, απλά!
Γιατί?
Κάτι θα βρεις, αν φύγεις από το τραύμα!

Αν βρεις την πρόκληση που κρύβεται πίσω από την δυσκολία.

Τίποτα δεν είναι εύκολο...μέχρι να βρεις.

Μετά είναι όλα πιο ξεκάθαρα.

Αν ξεκίνήσεις από το παιδί που έχεις "κρατήσει" αιχμάλωτο σε μια συμπεριφορά που το "τραυμάτισε".
Αγκάλιασε το, εσύ! Μην περιμένεις να το κάνουν οι άλλοι, έστω και αν "οι άλλοι" είναι οι γονείς σου.

Η ζωή είναι δική σου, μην χαρίζεις κανένα κομμάτι της σε οποιονδήποτε...έστω και αν αυτός ο οποιοσδήποτε είναι ο γονιός σου.

Μια μεγαλειώδης ψυχή, βρίσκει την αγάπη της θεότητας ακόμα και στο "λάθος". Και αυτό το "λάθος" το μετασχηματίζει σε συγχώρεση. Μόνο έτσι μπορεί να αγαπά χωρίς δεσμεύσεις και να νιώθει παντού την θεϊκότητά της.
Αν δεν την νιώσει, αν δεν μπορέσει να ενώσει μέσα της το "καλό με το κακό", αν δεν βρει την διαδρομή της επιστροφής "στον παράδεισο", θα ζει πάντα συνεχώς στην "κόλαση", διαχωρίζοντας.
Κάθε καλή πράξη θα την απογοητεύει, γιατί δεν θα έχει σύνδεση με την Πηγή, αλλά θα προέρχεται από τον νου, που ξέρει καλά τον νόμο της δυαδικότητας.

Η ζωή μας εδώ είναι γεμάτη με πόνό, θλίψη, δυστυχία, πολέμους. μα αυτά όλα εμείς τα δημιουργήσαμε με το να διαχωριζόμαστε σε καλούς και κακούς.

Βλέπεις υπάρχει η ελεύθερη βούληση, που την σεβόμαστε! Σεβόμαστε τις ψυχές που αποφασίζουν για την ζωή τους. Όποια επιλογή...Δεν μπορούμε να πάρουμε την ευθύνη για κανέναν, εκτός από τον εαυτό μας. Και γι' αυτόν, αναρωτιέμαι, την έχουμε??? όπως οφείλαμε?

Αν ο καθένας μας ένιωθε την θεϊκότητά του, αν ο καθένας μας συγχωρούσε, αν ο καθένας μας αγαπούσε, τότε η 3η διάσταση δεν θα είχε πια τον ρόλο της!

Η δράση στην ζωή μας έχει σημασία. Συνήθως οι άνθρωποι αντιδρούν, αντί να δρουν...και από εκεί αρχίζει η παρανόηση.

Μια γλυκειά αγκαλιά από σένα για σένα!

Γιατί η δικιά μου δεν θα έχει τόσο σημασία, αν δεν νιώσες εσύ την δικιά σου!!!!

Εικόνα

αλλα τι να τα κανω τα προσωπικα μου μαθηματα οταν ο ανθρωπος που μου δημιουργησε ολα μου τα προβληματα , ακομα μεχρι και σημερα πιστευει οτι η σωστη διαπαιδαγωγιση περιλαμβανει ξυλο μεχρι υστεριας??

και τι να τα κανω τα μαθηματα οταν βλεπω οτι το ιδιο μοτιβο συμπεριφορας ακολουθει και ο αδερφος μου και δεν μπορω να κανω τιποτα για να βοηθησω??

ΤΟ πιο σημαντικό κομματι το ξετύλιξε η Βασω αλλά θελω να μείνω στα παραπάνω.
Παιδί μου δεν σε αφορα τι πιστεύει ο κάθε άνθρωπος ακόμα κι αν αυτος είναι ο γονέας σου ή αν ειναι ο δυναστης σου.Φρόντισε να δεις τα μαθηματα και να τα κατανοήσεις για σενα κι όχι για κανεναν άλλον.
Και για τον αδελφό σου το ιδιο ισχύει,δεν σε αφορά.
Μονο για σενα ειναι τα μαθήματα , εσενα αφορά το θεμα της δικης σου ψυχής και ΜΟΝΟ.
Άβαταρ μέλους
satya

Δημοσίευση από satya »

αγαπητη βασουλα και γαλαζια σφαιρα!!!

ααχ, ευχαριστω που απαντησατε και με τον τροπο που απαντησατε..
το θεμα ειναι οτι αυτο το μονοπατι το εχω ξαναπαρει

και μου πηρε χρονια ολοκληρα να παρω τα μαθηματα που βρηκα διαβαινοντας το..
απλα τωρα ξεκινωντας παλι ενα παρομοιο μονοπατι-αφου εχουν βγει κι αλλα πραγματα στην επιφανεια- ισως τα μαθηματα που εχω να παρω ειναι διαφορετικα..
μεχρι προσφατα πιστευα οτι με την αγαπη μπορεις να αλλαξεις τα πραγματα..

αλλα σφαιρουλα μαλλον αυτο ειναι το μαθημα που πρεπει να παρω τωρα...
δεν μπορω να επεμβω και ουτε να κατηγορω τον εαυτο μου γιαυτο...

και βασω συμφωνω με ολα οσα ειπες!!!

ευχαριστω και παλι για τις συμβουλες σας και την κατανοηση σας.. :D
καλημερες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

και μου πηρε χρονια ολοκληρα να παρω τα μαθηματα που βρηκα διαβαινοντας το..
Μην σε δεσμευει η έννοια του χρόνου,τοσο σου χρειαζοταν απλά,ο καθένας θελει τον δικο του χρονο!
Ολη μας η ζωή ειναι ενα μαθημα ,ευτυχώς.Ποτε δεν θα σταματήσει απλά θ αμαθεις με τον καιρό να στεκεσαι απέναντι στοπροβλημα και να μην μενεις μεσα σε αυτο,και φυσικα με μειωμενο χρόνο.
Αγκαλιες.
Άβαταρ μέλους
satya

Δημοσίευση από satya »

ΠΟΛΛΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΣ!!!!!!
Ευχαριστω.... :D

Επιστροφή στο “ΘΕΡΑΠΕΙΑ”