HΘΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: HΘΙΚΗ ΑΚΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Δημοσίευση από Vasoula »

Να μην με προδώσει ιδεολογικά ο Τσίπρας!

κανείς δεν θα σε προδώσει Δημητρούλα μου!

Αυτό προσπαθώ να σου πω...

στηρίζεσαι σε κάποιον για να αντιληφθείς μιαν Ηθική...

Αυτό προσπαθώ να σου πω...

Κοίτα μέσα σου, για να διακρίνεις ότι όσες προσδοκίες έχεις από κάποιον, τις αφαιρείς από την δική σου Ηθική Ακεραιότητα!

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

σχεδόν στην αρχή αυτού του Δρόμου μου θυμάμαι μια συζήτηση που είχα με τον σύντροφο μου που με ρώτησε αν είμαι έτοιμη να αντιμετωπίσω τις αντιδράσεις των τρίτων που θα προκαλούσαν οι απόψεις μου... και φυσικά με ενθουσιασμό υποστήριξα πως ναι... θα μπορούσα γιατί αυτή είναι η αλήθεια μου... τόσους μήνες μετά συνειδητοποίησα πόσο επιφανειακά το είπα τότε.. κυρίως όμως τώρα συνειδητοποίησα οτι το πιο εύκολο κομμάτι είναι να πας ενάντια στους άλλους.. το πιο δύσκολο είναι τελικά να πας ενάντια στον εαυτούλη σου... έβλεπα το Θάρρος και τη Γενναιοψυχία σαν κάτι που χρειάζεσαι για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τους "άλλους"... η αλήθεια είναι όμως οτι ο πιο δύσκολος αγώνας είναι μέσα σου.. Θάρρος, Αλήθεια, Γενναιοψυχία, Αποφασιστικότητα... @};- @};- @};-
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Κοίτα μέσα σου, για να διακρίνεις ότι όσες προσδοκίες έχεις από κάποιον, τις αφαιρείς από την δική σου Ηθική Ακεραιότητα!

Τώρα καταλαβαίνω πολύ καλά γιατί αισθάνθηκα αυτή την τεράστια απογοήτευση μετά τις εκλογές. Γιατι πριν προσδοκούσα (δυστυχώς) ότι σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή η Ψυχή και το Πνεύμα των ελληνισμού μας θα έσπαγε τα φράγματα του φόβου και της ανασφάλειας και θα ξεχυνόταν σαν ποτάμι να παρασύρει όλα τα σκουπίδια.
Προσδοκούσα ότι οι ΄Ελληνες θα αποδείξουν στον εαυτό τους κυρίως, ότι αξίζουν να λέγονται ΄Ελληνες. Αλλά η αλλοτρίωση είναι πολύ βαθιά πια..

Απογοητεύτηκα γιατί προσδοκούσα και ταυτόχρονα τ' αφαιρούσα από μένα.. ναι τώρα καταλαβαίνω την απογοήτευσή μου!

Δεν πιστεύω σε κόμματα πια έτσι κι αλλιώς. Πίστευα και το πιστεύω ακόμα δηλ. ότι αν κάποια στιγμή βγει ο Τσίπρας, σιγά-σιγά θα παραδώσει την εξουσία εκεί που ανήκει στον λαό. Και εάν δεν το κάνει, θα το απαιτήσουμε εμείς.. Αυτά όμως είναι πολύ μακρινά ..ακόμα!
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δημητρούλα περιμένεις πάντα την ηθική δικαίωση...

και την περιμένεις εξακολουθητικά από όλους, χωρίς να μπορείς να δεις τον Εαυτό σου!

Είναι δύσκολο, το ξέρω...

Μα κάρδούλα μου, δεν βρίσκεις τον Εαυτό ΄σου πάντα εκεί που θέλεις...Και κυρίως δεν μπορείς να τον βρεις σε ένα πνεύμα που προ πολλού έχει κοιμηθεί μέσα σου, κα εσύ προσπαθείς να το αφυπνίσεις μέσα από τους προγόνους σου...

Εικόνα
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Μπορεί να μην γνωρίζουν ότι όλα συνδέονται με έναν Εαυτό.

Μπορεί να Θεωρούν ότι είναι απλά όντα, ενώ είναι πολυδιάστατα και παράλληλα πιστεύουν ότι η ζωή είναι πολύπλοκη, ενώ είναι εντελώς απλή...

Και σήμερα που ζωή γίνεται δυσβάσταχτη, που φαίνεται ότι κλείνει όλες τις διεξόδους διαφυγής για να οδηγήσει τους ανθρώπους στην Καρδιά τους, σαν μοναδική έξοδο, σήμερα είναι μεγαλύτερη ανάγκη να ανοίξει ο άνθρωπος τα μάτια του και να την δει…
Να ανοίξουμε τα μάτια μας να δούμε την Καρδιά μας ,
και να φροντίσουμε να προστατέψουμε την Ψυχή μας ,
γιατί αυτά θέλουν να πετύχουν , σαυτά στοχεύουν @};-
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Nα θυμάστε, ότι ο ρόλος της μαζικής σκεπτομορφής, σε περιόδους κρίσεως, είναι να σας βάλει στην ίδια κατάσταση με το μαζικό συναίσθημα! Αυτός είναι ο στόχος του. Η Ψυχή σας!

Τρέμει την Δύναμη των αφυπνισμένων ανθρώπων...
Τρέμει την Αγάπη
Τρέμει την κάθε φωτεινή Σκέψη

Να είστε σε εγρήγορση, να παρατηρείτε κάθε στιγμή ποιά Πηγή σας Δονεί...

Είναι πολύ εύκολο να περάσει ένας άνθρωπος στο μαζικό, ακόμα κι αν φαίνεται ότι πάει ενάντια...

Είναι πολύ εύκολο να νιώσει ότι θέλει εκδίκηση, δικαίωση και ηθική...

Να θυμάστε ότι ο Θεός εκφράζεται μέσα από την δική σας Ηθική Ακεραιότητα...

Να θυμάστε ότι είναι Παρών, όπου εσείς είστε Παρόντες...

Αν αποδράτε από τον Εαυτό σας, τότε δεν σας βρίσκει...

Είναι πολύ εύκολο να πούμε ότι για την ζωή μας, φταίνε οι άλλοι...
Στην αρχή μπορεί να φαίνεται ότι φταίνε οι γονείς μας μετά να φταίνε οι σύντροφοί μας, οι φίλοι μας, οι εχθροί μας...ο κόσμος όλος!

Να μην ξεχνάτε ότι ο κόσμος που ζούμε έχει πάντα δύο όψεις και αυτή είναι η ομορφιά του...

Να μην ξεχνάτε ότι όσα ο Θεός μας χάρισε, μπορούν να πάρουν όποια μορφή είμαστε έτοιμοι να τους δώσουμε...
Αυτή είναι η ομορφιά του φυσικού κόσμου, μα μπορεί να γίνει και η απάτη του...
Αυτή είναι η Ελεύθερη Βούληση που απολαμβάνει ένας ΄Ανθρωπος στον φυσικό κόσμο, μα μπορεί να γίνει και η σκλαβιά του...

Να θυμάστε ότι κάθε φορά η επιλογή μας δεν αφορά παρά τα ασυνείδητα συναισθήματά μας, που ορίζουν και τις πράξεις μας, εδώ στον φυσικό κόσμο.

΄Οσο πιο συνειδητά επιλέγουμε την Πηγή μας, τόσο πιο πολύ αποδυναμώνουμε την μαζική σκεπτομορφή...Γιατί μας πιάνει εκεί που δεν την παίρνουμε είδηση...Στο ασυνείδητο!
Μα στο ασυνείδητο είναι και ο Θεός! Εκεί βαθιά μέσα μας, που δεν έχουμε προλάβει να κοιτάξουμε...

Ας μην κοιτάμε τον Θεό με ελπίδα...Είναι άδικο και για Εκείνον και για τον Εαυτό μας.

Αν δούμε τα δρώμενα στον κόσμο, σαν ευκαιρία να εκφράσουμε το Θείο Δώρο της Ελεύθερης Βούλησης, θα μπορέσουμε να μείνουμε σταθερά στην Αγάπη και να γεμίσουμε τον Κόσμο μας με τον Θεό...

Δίνεις στους άλλους ότι έχεις...Το ξέρουμε όλοι, ότι δεν μπορείς να δώσεις από αυτό που δεν έχεις...

Προσέξτε τι δίνετε...

Και αν νιώσετε ότι δεν έχετε να δώσετε Αγάπη, δεν πειράζει...Μην δώσετε όμως τίποτα...Είναι πιο έντιμο!

Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να κρίνουμε τους άλλους, για όσες δικές μας προσδοκίες δεν μπορούν εκείνοι να εκπληρώσουν...
΄Ομως ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χρόνο να ολοκληρώσει τον Σταυρό του...

Να αναπτυχθεί κάθετα προς το Πνεύμα του και να το εκφράσει οριζόντια μέσα στους ανθρώπους, σαν Φάρος Φωτός!

΄Οσο ο κάθε ένας από εμάς ολοκληρώνει τον Σταυρό του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει τα μάτια του και να κοιτάξει με θάρρος τον Εαυτό του, μέσα του, πριν προβεί σε κρίσεις για τους άλλους...

Φυσικά μπορεί να εκφράσει απόψεις, μέσα στην κοινωνία που είναι ενταγμένος!
Αρκεί αυτές να μην γίνουν ο κόσμος του. Αρκεί να μην εξαρτά την Ψυχή του από αυτές...

Το να τρυπηθώ από ένα τριαντάφυλλο, μου επιτρέπεται να πονέσω...
Μου επιτρέπεται να πω στους άλλους να προσέχουν, γιατί το τριαντάφυλλο έχει και αγκάθια...

Εκείνο που δεν μου επιτρέπεται είναι να μισήσω το τριαντάφυλλο, για τα αγκάθια που έχει...
Δεν μου επιτρέπεται, να ξεριζώσω από τον κήπο μου, όλα τα τριαντάφυλλα του κόσμου...
Ακόμα και τα αγκάθια που έχει το τριαντάφυλλο, το κάνουν να εκπληρώνει κάποιο Σκοπό...

Το νους σας στην Ψυχή σας, φιλαράκια...΄Εχει μεγαλύτερη σημασία από μια χούφτα ευρώ!

Το να πολεμήσεις την μαζική σκεπτομορφή, σημαίνει ότι μπορείς να διατηρήσεις την ακεραιότητα σου, ακόμα κι αν είσαι ο μόνος άνθρωπος στον Κόσμο...Υπηρετώ το Φως, δεν σημαίνει τίποτα άλλο, από το ότι χρησιμοποιώ τα δικά του όπλα...

Εικόνα

Δημοσίευση από konstantinos s. »

@};-
Το νους σας στην Ψυχή σας, φιλαράκια...
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

@};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Bασούλα! :cry: :cry: @};- @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!

Δημοσίευση από Λιζούλα »

@};- @};- @};-
Ας είμαι και ο μόνος ΄Ανθρωπος που πιστεύει στην Δύναμη της Αγάπης, δεν παίρνω ποτέ τον Λόγο μου πίσω...Θα την υπηρετώ, ακόμα κι αν μείνω μόνη και αξιοκατάκριτη από αυτούς που όφειλαν να είναι οι αγαπημένοι μου... ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΩ!!!!
Άβαταρ μέλους
Ταρούλα

Δημοσίευση από Ταρούλα »

@};- @};- @};-
Η μόνη βεβαιότητα που μπορείς να έχεις στην ζωή σου είναι μόνο μέσα στην Πίστη, πως ό,τι έρθει, πάντα το Πνεύμα θα δρα εντός σου... Η καρδιά φωτίζει τον σκοτεινό δρόμο της ζωής... Β.Ν. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Το να τρυπηθώ από ένα τριαντάφυλλο, μου επιτρέπεται να πονέσω...
Μου επιτρέπεται να πω στους άλλους να προσέχουν, γιατί το τριαντάφυλλο έχει και αγκάθια...

Εκείνο που δεν μου επιτρέπεται είναι να μισήσω το τριαντάφυλλο, για τα αγκάθια που έχει...
Δεν μου επιτρέπεται, να ξεριζώσω από τον κήπο μου, όλα τα τριαντάφυλλα του κόσμου...
Ακόμα και τα αγκάθια που έχει το τριαντάφυλλο, το κάνουν να εκπληρώνει κάποιο Σκοπό...

Το νους σας στην Ψυχή σας, φιλαράκια...΄Εχει μεγαλύτερη σημασία από μια χούφτα ευρώ!

Το να πολεμήσεις την μαζική σκεπτομορφή, σημαίνει ότι μπορείς να διατηρήσεις την ακεραιότητα σου, ακόμα κι αν είσαι ο μόνος άνθρωπος στον Κόσμο...Υπηρετώ το Φως, δεν σημαίνει τίποτα άλλο, από το ότι χρησιμοποιώ τα δικά του όπλα...
συγχρονικο και γεματο απαντησεις!! :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Μπεττουλα

Δημοσίευση από Μπεττουλα »

Vaso έγραψε:Nα θυμάστε, ότι ο ρόλος της μαζικής σκεπτομορφής, σε περιόδους κρίσεως, είναι να σας βάλει στην ίδια κατάσταση με το μαζικό συναίσθημα! Αυτός είναι ο στόχος του. Η Ψυχή σας!

Να είστε σε εγρήγορση, να παρατηρείτε κάθε στιγμή ποιά Πηγή σας Δονεί...

Αν αποδράτε από τον Εαυτό σας, τότε δεν σας βρίσκει...

Αν δούμε τα δρώμενα στον κόσμο, σαν ευκαιρία να εκφράσουμε το Θείο Δώρο της Ελεύθερης Βούλησης, θα μπορέσουμε να μείνουμε σταθερά στην Αγάπη και να γεμίσουμε τον Κόσμο μας με τον Θεό...

Προσέξτε τι δίνετε...

Και αν νιώσετε ότι δεν έχετε να δώσετε Αγάπη, δεν πειράζει...Μην δώσετε όμως τίποτα...Είναι πιο έντιμο!

Το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο είναι να κρίνουμε τους άλλους, για όσες δικές μας προσδοκίες δεν μπορούν εκείνοι να εκπληρώσουν...
΄Ομως ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του χρόνο να ολοκληρώσει τον Σταυρό του...

Να αναπτυχθεί κάθετα προς το Πνεύμα του και να το εκφράσει οριζόντια μέσα στους ανθρώπους, σαν Φάρος Φωτός!

΄Οσο ο κάθε ένας από εμάς ολοκληρώνει τον Σταυρό του, το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να ανοίξει τα μάτια του και να κοιτάξει με θάρρος τον Εαυτό του, μέσα του, πριν προβεί σε κρίσεις για τους άλλους...

Αν αντέξεις την επίκριση επί της Ηθικής σου Ακεραιότητας, αν δεν επιτρέψεις να σε συνθλίψει η γνώμη των άλλων, αν δεν αλλάζεις σύμφωνα με αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εσένα, τότε θα μπορείς να μιλάς για μια εσωτερική Θεραπεία…
Η εσωτερική σπουδαιότητα του ανθρώπου είναι το Φως που τον ακολουθεί, όπου και να βρίσκεται...Να πολεμάει γι' αυτήν την σπουδαιότητα είναι το ζητούμενο
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε:Σήμερα, αυτήν την εποχή, ο άνθρωπος έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, να μείνει στην Καρδιά του…

Σήμερα, που ο κλοιός της «ασθένειας» τον σφίγγει από παντού, έχει μεγαλύτερη ανάγκη από ποτέ, να θεραπεύσει την Καρδιά του.

Η μεγαλύτερη «θεραπεία» συμβαίνει στις Καρδιές των ανθρώπων…γιατί εκεί συντελείται και η μεγαλύτερη «απώλεια»…

Καμία εσωτερική γνώση αυτογνωσίας δεν αναπτύσσεται χωρίς διεργασία των ψυχολογικών μας περιεχομένων, αλλά ούτε μπορεί να αναπτυχθεί μόνο μέσα σ’ αυτήν…
Χρειάζεται μια Ηθική ακεραιότητα για να μπορείς να απομυθοποιείς, να μεταλλάσσεις και να εκπληρώνεις…

Η προσωπική Αλχημεία δεν συντελείται παρά από συνθέσεις ολόκληρου του Εαυτού μας…Και σ’ αυτό το σημείο σε βρίσκει ο «Δάσκαλος»…

Αν αντέξεις την επίκριση επί της Ηθικής σου Ακεραιότητας, αν δεν επιτρέψεις να σε συνθλίψει η γνώμη των άλλων, αν δεν αλλάζεις σύμφωνα με αυτό που περιμένουν οι άλλοι από εσένα, τότε θα μπορείς να μιλάς για μια εσωτερική Θεραπεία…

Και ένας Ανθρωπος, πριν πολλά χρόνια, αγνοώντας την μαζική εντολή να σωθεί, σταυρώθηκε… Θα ήταν πολύ εύκολο για Εκείνον, να την είχε «κοπανήσει» για να διατηρήσει την μαζική αντίληψη του θαυμασμού…

Και είναι Τιμή μου που γνώρισα στην Ζωή μου αυτόν τον ΄Ανθρωπο της Αιωνιότητάς μου…
Εκεί μέσα στην Καρδιά μου…Εκεί που ενώνεται ο ΄Ανθρωπος με τον Θεό…

:x :x
@};- @};- :romance-heartbeating:
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-
Άβαταρ μέλους
Βικούλα

Δημοσίευση από Βικούλα »

Vaso έγραψε:Ας μην κοιτάμε τον Θεό με ελπίδα...Είναι άδικο και για Εκείνον και για τον Εαυτό μας.
Λέει τόσα πολλά αυτή η φράση.. @};- @};- @};-
""Να είμαστε πάντα εκεί που Θέλει η Ψυχή μας...Αυτό είναι Ελευθερία" Β.Ν.
Πολέμα και οραματίσου! @};-

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”