Το Είπε ... :-)

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Re: Το Είπε ... :-)

Δημοσίευση από Vasoula »

και έχει σημασία για τους ΄Ελληνες και μόνο...

γιατί ο άνθρωπος στα γερμανικά πχ. είναι Mensch...παρ' όλα αυτά και ο Γερμανός χρειάζεται να βρει τον θεό μέσα του και όχι πάνω στον ουρανό, Δημητρούλα μου...

τιμάω την Ελλάδα, γιατί απλά επέλεξα να ξαναγεννηθώ εδώ...Κανένας άλλος λόγος δεν με κάνει περισσότερο ή λιγότερη υπερήφανη, πέρα από το ότι είμαι ΄Ανθρωπος ή Mensch, ή όπως αλλιώς λέγεται, σε όποια γλώσσα και φυλή...

:x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Μπορεί και ο Γερμανός να χρειάζεται να βρει τον θεό μέσα του, και ο ΄Αγγλος και ο Πορτογάλος, όμως πριν καν το αντιληφθούν αυτοί, το είχαν ήδη αντιληφθεί οι Έλληνες χιλιάδες χρόνια πριν!

Αυτή και μόνο είναι η διαφορά αγαπημένη μου @};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

κάνεις λάθος σ' αυτό Δημητρούλα μου...Το είχαν αντιληφθεί μόνο΄οι Μύστες...οι άλλοι τον ύπνο του δικαίου...

αλλά οκ για μένα, αν έτσι νιώθεις!

:x :x :x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

Το θάρρος στην μάχη δεν φαίνεται από το κουράγιο στον πόλεμο, αλλά από το να αντέξεις την Ειρήνη μέσα στον Εαυτό σου..
.

Ετσι!!! @};- :x :x
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Μα ναι! Οι Μύστες και οι μυούμενοι! Και μετά μέσα από τις διδασκαλίες τους, και πολλοί άλλοι..

Από κει ξεκίνησαν όμως όλα! Γιατί όταν στην Ελλάδα υπήρχαν Μύστες, στη Γερμανία σέρνανε τις γυναίκες από τα μαλλιά..
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

αχ αυτό το παρελθόν μας...

γιατί δεν ξεχνώ ότι τότε μπορεί να ήμουν και εγώ γερμανός και να έσερνα την γυναίκα μου από τα μαλλιά =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))

όλοι τον κουβαλάμε τον "βάρβαρο" σαν μνήμη ε? :)) :)) :))

Εικόνα

Μη το γελάς, όλα είναι πιθανά!! Ακόμα κι εγώ μπορεί να ήμουν Γερμανός βάρβαρος! =)) =)) =)) =))

Γιατί έχω την αίσθηση ότι όλα ξεκίνησαν εδώ και όλα θα τελειώσουν εδώ? :-?
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

δεν ξέρω, Δημητρούλα μου...

εγώ δεν έχω καν τέτοια αίσθηση, οπότε δεν έχω κάτι να σου πω...

:-??

Εικόνα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

γιατί δεν ξεχνώ ότι τότε μπορεί να ήμουν και εγώ γερμανός και να έσερνα την γυναίκα μου από τα μαλλιά =)) =)) =)) =)) =)) =)) =))
:)) :)) :)) :)) :))
Ο ΄Ανθρωπος δεν έχει απλά την νοημοσύνη του λεξικού, αλλά την Σοφία του θεού…Και για να την εκφράσει, χρειάζεται πρωτίστως να αφοσιωθεί σ’ αυτό που Είναι… B.N.

Είμαι Άνθρωπος! @};-
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Όμως ας μη ξεχνάμε ότι ακόμα και η λέξη Άνθρωπος = Άνω θρώσκω, από τους Έλληνες προήλθε..
Δήμητρά μου, θα σου το χαλάσω...
Επί πολλά χρόνια η ακριβής ετυμολογική ανάλυση του όρου έχει αποτελέσει πρόβλημα και η ιστορική γλωσσολογία έχει καταλήξει σε δυο-τρεις πιθανότερες εκδοχές.

Γλωσσολόγοι όπως ο Π. Σαντρέν υποστηρίζουν πως η λέξη άνθρωπος συγγενεύει με το μυκηναϊκό "a-to-ro-qo", συνεπώς είναι πιθανόν να σχετίζεται με τη λέξη ὄψ, δηλαδή πρόσωπο.

Η ανάλυση ἄνδρ-ωπος "αυτός που έχει όψη ή πρόσωπο άνδρα" είναι αυτή που τείνει να γίνει περισσότερο αποδεκτή στη σύγχρονη γλωσσολογία. Ας σημειωθεί ότι το αρχαίο ουσιαστικό ἀνήρ, ἀνδρός σήμαινε συγχρόνως "άνδρας, άνθρωπος", πράγμα που αποτελεί κοινό τόπο για πολλές σύγχρονες γλώσσες (λ.χ. αγγλ. man, γαλ. homme, γερμ. Mann "άνδρας" - man "κάποιος (άνθρωπος)", ισπ. hombre, ιταλ. uomo κ.α.), που όλα συνδυάζουν τις σημ. "άνδρας, άνθρωπος", αντανακλώντας έτσι το γνωσιακό σύστημα των ομιλητών).

Δημοφιλείς παραμένουν ορισμένες παρετυμολογικές αναγωγές, οι οποίες δεν στηρίζονται σε επιστημονικά κριτήρια. Περισσότερο γνωστή είναι η εικαζόμενη αναγωγή σε ἄνω + θρώσκω (αναπηδώ) + ὄπωπα (αρχαϊκός παρακείμενος του ὁρῶ, βλέπω), βάσει της οποίας ο άνθρωπος είναι το ον που κοιτάζει και κινείται προς τα εμπρός, άρα είναι γεμάτος αισιοδοξία και στόχους. Η άποψη αυτή προσκρούει στους μορφολογικούς κανόνες τής Ελληνικής, διότι παρουσιάζει τονισμό που δείχνει ότι πρόκειται για παράγωγο και όχι για σύνθετο, το δε ρήμα θρώσκω δεν έχει δώσει παράγωγα επίθετα τέτοιας μορφής.
(http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE% ... E%BF%CF%82)
Γενικά αν το ψάξεις, αυτή η ετοιμολογία που λες δεν ισχύει. Θυμάμαι ότι είχα διαβάσει και μία άλλη πριν καμιά 10αριά και βάλε χρόνια, που πάλι ήταν διαφορετική που και πάλι ανέλυε γιατί αυτή η ετοιμολογία που λες δεν στέκει.

Αυτό βέβαια δεν αφαιρεί τίποτα από την σημασία της λέξης...

Συγγνώμη που στο χαλάω, αλλά καλό είναι κάποια πράγματα να μπαίνουν στην θέση τους...

@};-
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Άβαταρ μέλους
ARTYADIS

Όσο και να μου το χαλάς Θοδωρή και όσες εγκυκλοπαίδειες να μου κατεβάσεις,
το ΦΩΣ δεν κρύβεται! Και όσα σύννεφα και να περάσουν από πάνω και να το σκοτεινιάσουν, αυτό θα βρει τον τρόπο να ξαναλάμψει! @};-

Ότι είναι από ΦΩΣ δοκιμάζεται
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σωστά Δημητρούλα μου...ότι είναι από φως δοκιμάζεται...

αυτήν την στιγμή η δοκιμασία φαίνεται να γίνεται για όλον τον κόσμο!

γιατί όλος ο κόσμος είναι φως, όχι μόνο οι ΄Ελληνες!

ο κάθε λαός πέρναγε και περνάει την δική του δοκιμασία...Η εσωτερική πάλη γίνεται και εξωτερική, όταν δεν την προλάβει κανείς εν τη γεννέσει της!

Η "πατρίδα" του καθενός είναι εκείνη που δεν κάνει την Ψυχή του να ντρέπεται!

:-( @};-

Εικόνα

Ναι Βασούλα μου, η δοκιμασία είναι για όλο τον κόσμο, μόνο που πάλι οι έρμοι οι Έλληνες πρωτοστάτησαν! Θα μου πεις τα θέλουμε και τα παθαίνουμε..

Όμως πολύ τυραννισμένος είναι ο δικός μας λαός, ρε Βασούλα, πολύ! :-( Ακόμα και στο β' παγκόσμιο πόλεμο είχαμε τις χειρότερες επιπτώσεις με δείκτη 7. Ο αμέσως επόμενος λαός ήταν οι Ρώσοι με δείκτη 2,5!!!

Και ήμασταν εμείς που αναχαιτίσαμε τους Γερμανούς!

Είθε όλη η Γη να ενωθεί και να γίνει ένα Φως, ξεκινώντας πάλι από την Ελλάδα ..και πού ξέρεις? Ίσως και καταλήγοντας σ' αυτήν!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όχι, δεν πρωτοστάτησαν οι ΄Ελληνες...

παρ' όλο που δεν ασχολούμαι με την πολιτική σκηνή, εδώ και χρόνια, μια ιδέα έχω για το τι έγινε στην Αργεντινή...

:x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Δεν είμαι εναντίον της Ελλάδας, μην παρεξηγηθούν αυτά που λέω...

Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει πνευματικά τούτος ο τόπος!

δεν αφορά το παρελθόν του, τους μύστες του, τους φιλοσόφους του μόνο...

αφορά την ενέργειά του, αλλά ο λαός, ο κάθε λαός, δεν έχει ιδέα από αυτήν.

Το να μνημονεύω ένα παρελθόν που δεν είχα συμμετοχή, δεν με αφορά στην παρούσα φάση της εξέλιξής μου. Με αφορά αυτό που βιώνω τώρα και κατά πόσο δρω στην αλλαγή μέσα μου!

Αυτό σημαίνει Δημητρούλα "εδώ και τώρα"...

:x :x :x

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ”