ουτε ειχα σκεφτει με ποσα κρυμμενα θρησκευτικα προτυπα μεγαλωσα μεχρι προσφατα που μου ερχονται σιγα σιγα ολα στα μουτρα.
Κατι τετοια με ειχαν απομακρυνει απ' το Θεο, γιατι κανεις δεν ειχε βρεθει ως τωρα να μου πει οτι, Ναι, Ειμαι Παιδι του Θεου!

Ετσι Ελενακι...ετσι ακριβως
ουτε ειχα σκεφτει με ποσα κρυμμενα θρησκευτικα προτυπα μεγαλωσα μεχρι προσφατα που μου ερχονται σιγα σιγα ολα στα μουτρα.
Κατι τετοια με ειχαν απομακρυνει απ' το Θεο, γιατι κανεις δεν ειχε βρεθει ως τωρα να μου πει οτι, Ναι, Ειμαι Παιδι του Θεου!
Οκ μέχρι εδώ, το έχουμε...Vaso έγραψε:Ο καθένας τώρα μπορεί να σκεφτεί ότι παρθένες κατά φαντασία ήταν, διότι τα σεξουαλικά όργια είχαν γίνει καθεστώς στα μοναστηριακά κοινόβια. Σε όσους ιερομόναχους, καλόγερους, επισκόπους άρεσε το σεξ με άνδρες, υπήρχε η αδελφοποίηση μεταξύ ανδρών. Κάνανε τους γκόμενους αδέλφια. Υπάρχει μάλιστα και ειδική ακολουθία της αδελφοποίησης. Δηλαδή το διασκέδαζαν οι καλόγεροι με τις «παρθένες» και τους «αδελφούς» και καλά έκαναν οι άνθρωποι. Πήγαιναν σύμφωνα με το θέλημα αυτού που τους έφτιαξε έτσι, δηλαδή του θεού που λάτρευαν.
Και τώρα, ρωτάω εγώ: αν ο καλόγερος πήγαινε με τον "αδερφό" (έτσι, αδερφικά ρε παιδί μου), ο Χρυσόστομος θα ήταν οκ?Vaso έγραψε:Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, μισογύνης ο ίδιος, στην προσπάθειά του να τους βάλει στον «ίσιο» δρόμο, το δρόμο της αποστροφής στη γυναικεία συντροφιά και της χωρίς έρωτα ζωής, εξέδωσε εγκύκλιο με τίτλο «Ομιλία προς έχοντας παρθένους συνεισάκτους» όπου σ'; αυτό το κείμενο στην προσπάθειά του να περιγράψει το πόσο κακό είναι η συγκατοίκηση με γυναίκα, γράφει μεταξύ άλλων «κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα», ενώ συγχρόνως στολίζει τη γυναίκα με αρκετά «κοσμητικά» επίθετα που οι σημερινοί θεολόγοι, αν δεν ήταν και αυτοί μισογύνηδες, θα έπρεπε να τα είχαν αποκηρύξει.
Και αν δεν υπήρχε η αγαμία, κανέναν άνθρωπος με τα σωστά του δεν θα πίστευε σε αυτό το κείμενο, για να ζήσει την ζωή του.Vaso έγραψε:Τμήμα της ομιλίας «προς έχοντας παρθένους συνεισάκτους»:
«Γενικά όμως είναι ένα σκουλήκι(η γυναίκα) που σέρνεται, η κόρη του ψεύδους, ο εχθρός της ειρήνης. Ο κατάλογος των αμαρτημάτων και των αδυναμιών της είναι ατελείωτος. Είναι ελαφρόμυαλη, φλύαρη και ακόλαστη. Πάνω απ'; όλα είναι παθιασμένη με την πολυτέλεια και τις δαπάνες. Φορτώνεται με κοσμήματα, πουδράρει το πρόσωπό της, βάφει τα μάγουλά της με κοκκινάδια, βάζει μυρωδικά στα ρούχα της, και έτσι γίνεται θανάσιμη παγίδα για τον εκμαυλισμό των νέων μέσω όλων των αισθήσεων. Όσος και αν είναι ο πλούτος, δεν επαρκεί για να ικανοποιήσει την γυναικεία επιθυμία. Μέρα και νύχτα η γυναίκα δεν σκέφτεται τίποτε άλλο παρά το χρυσάφι και τα πολύτιμα πετράδια, τα υφάσματα και τα κεντήματα, τις κρέμες και τα αρώματα.
Αν δεν υπήρχε η σεξουαλική επιθυμία, κανένας άντρας με τα σωστά του δεν θα ήθελε να μοιράζεται το σπίτι του με μια γυναίκα και να υφίσταται τις επακόλουθες ζημιές, παρά τις οικιακές εργασίες που εκτελεί. Γι'; αυτό το λόγο ο Θεός, γνωρίζοντας την ελεεινή της φύση, την προίκισε με το όπλο της σεξουαλικότητας.»
Οταν νιώσουμε αληθινά ότι ένας ΄Ανθρωπος ολοκληρώνεται μόνο αν τελειοποιήσει και την Προσωπικότητά του, τότε θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για την συνειδητή "επιστροφή", αλλιώς στην Ζωή που εμείς οι άνθρωποι ονομάζουμε "θάνατο", θα μείνει στον αστρικό του κόσμο να εργαστεί με τα ανεκπλήρωτα πάθη του...και μετά ξανά και ξανά και ξανά...
Οι Ψυχές μας δεν έχουν προσωπικότητα, σε εκείνες τις περιοχές, όταν δεν φύγουν από τον φυσικό κόσμο με πλήρη Συνείδηση...
Σημασία δεν έχει τι καταλαβαίνει το μυαλό σου, αλλά πόσο εκπληρωμένη νιώθεις την Ψυχή σου και εκεί βρίσκεται όλη η δυσκολία...Γιατί εκπλήρωση έχουν μάθει οι άνθρωποι ότι σημαίνει να βοηθάς τους άλλους...
Ναι φυσικά και η εκπλήρωση περιλαμβάνει ολόκληρη την Φυλή των Ανθρώπων, όμως αυτό συμβαίνει μόνο όταν έχεις εκπληρώσει την πνευματική σου Ολοκλήρωση...
Ποτέ δεν μπορείς να είσαι "θεραπευτής" της ανθρωπότητας, αν η θεραπεία σου βασίζεται μόνο στο τι δίνεις και όχι στο τι δίνεις και λαμβάνεις...Είναι τόσο ανοητο να ακούω τόσα πολλά για το "δίνω" και σχεδόν τίποτα για το "λαμβάνω" που δεν ξέρω που θα μπει τέλος σε όλη αυτήν την πλάνη...
μου 'ρχεται να ουρλιάξω!!!Vaso έγραψε:μένει μέσα σε κάθε άνθρωπο η αίσθηση της χωριστικότητας και αυτό είναι πιο τραγικό ακόμα και από την οικονομική κρίση...
από αυτά τα δόγματα περί θεού ή θεών...
δεν υπάρχει τίποτα έξω από το Ανθρώπινο Πνεύμα...
αυτή η αίσθηση του διαχωρισμού από τον θεό, έχει φέρει το 80% των ανθρώπων σε κατάθλιψη...
καμία πείνα δεν είναι χειρότερη από την πείνα της Ψυχής...
καμία δίψα δεν είναι χειρότερη απο΄την δίψα για ενότητα...
κάποιος το είπε...
που στο καλό είναι τα αυτιά μας για να τον ακούσουμε?
Υπεύθυνοι είναι αυτοί που δημιουργούν τα ψεύδη, αλλά εμείς είμαστε πιο υπεύθυνοι που πιστεύουμε όσα δεν μπορούμε να νιώσουμε
Αυξάνεστε, λοιπόν, και γεμίστε την γη με ρομποτοειδή...χωρίς Ψυχή, χωρίς ΄Ερωτα, χωρίς Ζωή...
διαχωρισμένους σε άντρες και γυναίκες...
και μετά φταίει ο Μπους
ναιιιιιιιι!!!αν θεωρεί ότι δίνει μόνο γίνεται και αυτή αυθεντία....
σαφέσταταΓιατί εκπλήρωση έχουν μάθει οι άνθρωποι ότι σημαίνει να βοηθάς τους άλλους...
ε μα πεστα!!δεν μας φτάνουν τόσα χρόνια φόβου?
Πόσους άγιους πια αντέχουν τα κύτταρά μας?
Ειναι καιρος..τώρα θα αρχίζουν να "ξερνάνε" πια...
Τώρα που η ανθρωπότητα παίρνει την φόρα για να ανέβει επίπεδο, τώρα θα πάει πίσω αναγκαστικά. Είναι όπως συμβαίνει στην κούνια, που για να ανέβει, χρειάζεται να πάρει φόρα και πάει πίσω πρώτα... Είναι Νόμος αυτός, δεν μπορεί κανείς να τον αποφύγει...
και τότε να δω ποιός άγιος θα την σώσει...σ' αυτόν τον χρόνο του "πίσω", όταν δεν έχει προετοιμαστεί εσωτερικά να αντέξει...
Τι μου θύμησες τώρα...Ελενα Κ. έγραψε: θυμηθηκα τωρα.... μικρη γυρω στα 20 ειχα παει να εξομολογηθω στον παπα του μοναστηριου που ειναι η ξαδελφη μου καλογρια, και δεν ειχα να του πω τιποτα, οποτε εκανε αυτος τις ερωτησεις. Μια απ' αυτες ηταν αν εχω σχεσεις.