ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τασούλη θα σου πω τούτο...

όσα μπορείς να αλλάξεις, αλλάξε τα...
όσα δεν μπορείς, υπόμεινέ τα...

Η δύναμή μας βρίσκεται σ' αυτήν την Θέληση, που δεν συμβιβάζεται από φόβο, αλλά από αγάπη...

Η στωικότητα φέρνει και εσωτερικές αντιδράσεις, αν νομίζεις ότι συμβιβάζεσαι, χωρίς να έχεις αγάπη γι' αυτό που καλείσαι να κάνεις.

Είναι όμως οξύμωρο...Θυμώνεις με τις επιβαλλόμενες καταστάσεις και αυτό σε βάζει σε ασθενή θέση, γιατί νιώθεις ότι δεν μπορείς να κάνεις τίποτα για να τις αλλάξεις, ξεχνώντας ότι τον κόσμο τούτον εμείς τον καταντήσαμε υλικό...Δεν είναι στην ουσία του...

Οι βασικές μας ανάγκες θα μπορούν πάντα να καλυφτούν και αυτό για μένα είναι ένας τρόπος ευγνωμοσύνης, αλλά και θάρρους να μετατρέψω όλα τα "θέλω" μου σε Ζωή...

΄Ισως έχεις δίκιο στο ότι νιώθεις να σε χειρίζονται και χωρίς καν δικαιολογίες...Παρόλο που φαίνεται ότι είναι δική σου επιλογή να εργάζεσαι κάτω από περιορισμένες συνθήκες, τελικά θεωρείς ότι δεν είναι δική σου επιλογή, κάποιος άλλος επέλεξε για σένα και εσύ τώρα είσαι υποχρεωμένος να υπακούσεις.
Αυτός ο κάποιος που επέλεξε για σένα, είναι αυτός που του επέτρεψες να επιλέξει για σένα...Και εσύ και όλοι μας...

΄Ομως αυτή η αναγκαιότητα της ζωής μας, σ' αυτό το σημείο εξέλιξης που βρισκόμαστε σαν ανθρωπότητα, ειναι αυτό που τώρα χρειάζεται να υπομείνουμε…

Ας αφουγκραστούμε την περιοδικότητα της Ζωής και ας την σεβαστούμε για όσο προκύπτει.
Η άνοδος ακολουθείται πάντα από μια περίοδο ύφεσης για να γίνει κάθοδος…Είναι οι κύκλοι της Ζωής έτσι, που δεν μπορούν να είναι πάντα σε άνοδο…
Η Φύση μας το διδάσκει αυτό…

Αυτήν την εποχή, και όσο πλησιάζουμε στο 2012, θα βιώνουμε την κάθοδο και αν το γνωρίζουμε θα προετοιμαζόμαστε για την στιγμή που η Ζωή θα αρχίζει να ανεβαίνει ξανά προς τον θεό, έχοντας διανύσει το ημικύκλιο της καθόδου στον κύκλο της εξέλιξής της.

Η εσωτερική προετοιμασία μας θα μας δώσει την δύναμή μας πίσω, ώστε η Ζωή στον υλικό κόσμο να μην είναι γεμάτη από «θέλω», αλλά γεμάτη από Αγάπη…
Και αυτή η Δύναμη, πίστεψέ με, θα φέρει ειρήνη στην Ψυχή και στο Σώμα, γιατί έτσι μόνο θα μπορέσει ο ΄Ανθρωπος να αυτό-πραγματώνεται και στον υλικό κόσμο, χωρίς να νιώθει ότι βρίσκεται σε δεινή θέση…

Αυτήν την στιγμή, έχω ένα ζεστό σπίτι, ζεστό νερό για να κάνω μπάνιο, ρούχα να φορέσω, φαγητό, ιντερνετ για να επικοινωνώ μαζί σας, και επίσης…έχω δύο αηδόνια που κελαηδούν κάθε βράδυ έξω από το παράθυρό μου, για να μου θυμίζουν ότι όλα βρίσκονται μέσα στον ωκεανό της θεότητας, ακόμα κι αν προκύπτουν σαν μικρές στάλες αγάπης…

Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι την Ζωή από την πνευματική της Φύση, το κατανοώ…
Αλλά θυμήσου τον στόχο της…και κατεύθυνε το «τόξο» σου προς τα εκεί…

:x :x :x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Και ξερεις ολα αυτα με κανουν και αποπροσανατολιζομαι απο την πηγη γαμωτο μου. :?

@};- >:d<
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

εγώ θα σου θυμίζω την κατεύθυνση, κάθε φορά που η αγωνία σε κυριεύει και σε θυμώνει...μην ανησυχείς! :-D :-D :-D

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Ας αφουγκραστούμε την περιοδικότητα της Ζωής και ας την σεβαστούμε για όσο προκύπτει.
Η άνοδος ακολουθείται πάντα από μια περίοδο ύφεσης για να γίνει κάθοδος…Είναι οι κύκλοι της Ζωής έτσι, που δεν μπορούν να είναι πάντα σε άνοδο…
Η Φύση μας το διδάσκει αυτό…

Αυτήν την εποχή, και όσο πλησιάζουμε στο 2012, θα βιώνουμε την κάθοδο και αν το γνωρίζουμε θα προετοιμαζόμαστε για την στιγμή που η Ζωή θα αρχίζει να ανεβαίνει ξανά προς τον θεό, έχοντας διανύσει το ημικύκλιο της καθόδου στον κύκλο της εξέλιξής της.

Η εσωτερική προετοιμασία μας θα μας δώσει την δύναμή μας πίσω, ώστε η Ζωή στον υλικό κόσμο να μην είναι γεμάτη από «θέλω», αλλά γεμάτη από Αγάπη…
Και αυτή η Δύναμη, πίστεψέ με, θα φέρει ειρήνη στην Ψυχή και στο Σώμα, γιατί έτσι μόνο θα μπορέσει ο ΄Ανθρωπος να αυτό-πραγματώνεται και στον υλικό κόσμο, χωρίς να νιώθει ότι βρίσκεται σε δεινή θέση…

Αυτήν την στιγμή, έχω ένα ζεστό σπίτι, ζεστό νερό για να κάνω μπάνιο, ρούχα να φορέσω, φαγητό, ιντερνετ για να επικοινωνώ μαζί σας, και επίσης…έχω δύο αηδόνια που κελαηδούν κάθε βράδυ έξω από το παράθυρό μου, για να μου θυμίζουν ότι όλα βρίσκονται μέσα στον ωκεανό της θεότητας, ακόμα κι αν προκύπτουν σαν μικρές στάλες αγάπης…

Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι την Ζωή από την πνευματική της Φύση, το κατανοώ…
Αλλά θυμήσου τον στόχο της…και κατεύθυνε το «τόξο» σου προς τα εκεί…
Πόσο τυχεροί είμαστε που σε έχουμε Βασούλα :x O:-)

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Fotinoula
Site Admin

Δημοσίευση από Fotinoula »

@};- @};- @};-
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Ανάσα-Ζωής

Δημοσίευση από Ανάσα-Ζωής »

Εγώ πάντως βλέπω ότι η οικονομική κρίση έχει χτυπήσει για τα καλά κάποιους ανθρώπους.

Είμαστε μια παρέα δεκαπέντε ατόμων οι 8 από τους δεκαπέντε είναι άνεργοι,και οι υπόλοιπη άλλαξαν εργασία.

Οι απολύσεις και οι μειώσεις ωραρίων και μισθών όσο περνάει ο καιρός γίνονται και ποιο έντονες.
Καταστήματα κλείνουν,άνθρωποι που έκαναν μια δουλειά προσπαθούν να βρούν και δεύτερη....
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

καλώς ήρθες "ανασα-ζωής" :x :x

δεν νομίζω ότι αυτές οι συνθήκες δεν υπήρχαν πριν από μία 10ετία...
εγώ προσωπικά τις βίωσα και τότέ...

δύο δουλειές και όχι εύκολη εύρεση εργασίας...

Πιστεύω ότι όπως τα καταφέραμε και τότε, θα τα καταφέρουμε και τώρα...Εμπιστοσύνη χρειάζεται και υπομονή και κυρίως λίγο, λιγουλάκι περισσότερο αγάπη για την πιο απλή πλευρά της ζωής μας...

Εικόνα

Δημοσίευση από O_ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΟΣ »

Vaso έγραψε:εγώ θα σου θυμίζω την κατεύθυνση, κάθε φορά που η αγωνία σε κυριεύει και σε θυμώνει...μην ανησυχείς! :-D :-D :-D
To ξερω βασουλα μου :-D @};- :x :*
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Vaso έγραψε:
Πιστεύω ότι όπως τα καταφέραμε και τότε, θα τα καταφέρουμε και τώρα...Εμπιστοσύνη χρειάζεται και υπομονή και κυρίως λίγο, λιγουλάκι περισσότερο αγάπη για την πιο απλή πλευρά της ζωής μας...

:-o :-o :-o Βασούλα τι γίνετε σήμερα :x >:d< >:d< >:d<

Άβαταρ μέλους
Ανάσα-Ζωής

Καλώς σας βρήκα Βάσω! :-D

Δεν νομίζω ότι με τις δραχμές είχαμε τόσο μεγάλο πρόβλημα,χάσαμε και συνεχίζουμε να χάνουμε την αίσθηση του χρήματος.

Όσο για τις εργασίες ήταν λίγο ποιο σίγουρες,αν μπορώ να χρησιμοποιήσω την λέξη σιγουριά,οι μισθοί ήταν καλύτεροι απ'ότι είναι τώρα.

Δεν αμφισβητεί κανεις ότι δεν θα τα καταφέρουμε αλλα το θέμα είναι ότι θα δυσκολευτούμε παρα πολύ μέχρι να τα καταφέρουμε.

(περισσότερο αγάπη για την πιο απλή πλευρά της ζωής μας... ) αυτό δεν το κατάλαβα μάλλον και πολύ
:oops:
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Καλως ηρθες και απο εμενα!!! >:d< >:d< >:d<

Για αυτο που ρωτας
(περισσότερο αγάπη για την πιο απλή πλευρά της ζωής μας... ) αυτό δεν το κατάλαβα μάλλον και πολύ

Το περιγραφει εδω

Παράθεση:
Αυτήν την στιγμή, έχω ένα ζεστό σπίτι, ζεστό νερό για να κάνω μπάνιο, ρούχα να φορέσω, φαγητό, ιντερνετ για να επικοινωνώ μαζί σας, και επίσης�έχω δύο αηδόνια που κελαηδούν κάθε βράδυ έξω από το παράθυρό μου, για να μου θυμίζουν ότι όλα βρίσκονται μέσα στον ωκεανό της θεότητας, ακόμα κι αν προκύπτουν σαν μικρές στάλες αγάπης�

@};-
Άβαταρ μέλους
Ανάσα-Ζωής

Σε ευχαριστώ Aμαλία για το καλωσόρισμα! @};-

Αυτήν την στιγμή, έχω ένα ζεστό σπίτι, ζεστό νερό για να κάνω μπάνιο, ρούχα να φορέσω, φαγητό, ιντερνετ για να επικοινωνώ μαζί
σας, και επίσης�έχω δύο αηδόνια που κελαηδούν κάθε βράδυ έξω από το παράθυρό μου, για να μου θυμίζουν ότι όλα βρίσκονται
μέσα στον ωκεανό της θεότητας, ακόμα κι αν προκύπτουν σαν μικρές στάλες αγάπης�
Ίσως το μυαλό μου να μην φτάνει τόσο μακριά όσο το
δικό σας,δεν ξέρω, αν και το διάβασα πολλές φορες δεν το κατάλαβα,θα βγω και
εκτος θέματος στο τέλος και δεν πρέπει.
:oops: :oops:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

η απλή μεριά της ζωής είναι η χαρά να απολαμβάνεις μικρά ταπεινά πράγματα, που έχουν βγει έξω από την καταναλωτική μας καθημερινότητα!

Μάθαμε να χαιρόμαστε με το περιττό και δεν δίνουμε σημασία σε πιο ουσιαστικές αξίες της ζωής...Αν δεν έχουμε ότι έχουν και οι άλλοι, είμαστε δυστυχείς...και κυρίως ασθενείς!

αυτό εννοώ με το λίγο περισσότερο αγάπη για τα απλά πράγματα...

Οι ανάγκες μας αυξάνουν συνεχώς...είναι το μάρκετινγκ της ζωής αυτό που μας τις πολλαπλασιάζει...

Και με τις δραχμές εγώ προσωπικά περνούσα πιο φτωχικά από τώρα...Και ξέρεις γιατί? γιατί είχα αυξημένες ανάγκες...

Η ουσιαστική φτώχεια είναι στην Ψυχή μας ανάσα-ζωής, αν το καλοσκεφτείς!

:x :x :x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Vaso έγραψε: Η ουσιαστική φτώχεια είναι στην Ψυχή μας ανάσα-ζωής, αν το καλοσκεφτείς!
έτσι ακριβώς είναι :x @};- @};- @};-

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”