Bασούλα όταν γράφω για τέτοια θέματα ,δεν το κάνω απλά για να ξεφορτώσω το θυμό εκείνης της στιγμής αλλά γιατί θεωρώ πολύτιμες της συμβουλές σας ,γιατί εσύ πχ είσαι έξω από την κατάσταση και σαφώς την βλέπεις πιό καθαρά και πιό αντικειμενικά από εμένα που εμπλέκομαι.Vaso έγραψε:
΄Οσα σου είπα, στα είπα για να μπορέσεις να διευκρινήσεις τα δικαιώματά σου, χωρίς να μπεις σε εμπλοκές και αντιπαραθέσεις που θα σε έβλαπταν και να βρεις την ευθεία οδό της διαπραγμάτευσης με ευγένεια και σεβασμό στα δικά σου όρια τουλάχιστον, χωρίς να κρατήσεις την «αδύναμη» στάση της «αδικημένης», που γίνεται τελείως επιθετική
γιατί αυτήν την «αδύναμη» στάση, ο άλλος θα την νιώσει και θα γίνει χειρότερος και τελείως κλειστός στο να σε ακούσει
Συμβουλευτικά πάντα και εσύ θα κάνεις όπως νιώθεις!!
![]()
![]()
![]()
![]()
εδώ είναι γλυκό μου, όλο το ζουμί...από φόβο μήπως χάσω τη δουλειά μου
τι εννοείς με την φράση <ολοκλήρωση του δρόμου με το ρέικι >Εύχομαι για σένα Ιωαννάκι τα καλύτερα, τώρα μάλιστα που βαδίζεις προς μια ολοκλήρωση του δρόμου με το ρέικι!
Vaso έγραψε:Εκείνη η στιγμή που τα χάνει όλα η ψυχή, είναι η κρίσιμη στιγμή της/μας!
Η να μείνει στην μοναξιά του "μη-είναι" και να βαδίσει προς την αποσύνθεση, ή να ανέβει στα πεδία του Είναι της και να συνθέσει τον νου-την ψυχή-το σώμα μέσα στην πνευματική Αλήθεια, να δεχθεί την πνοή του Πνεύματος να την εμφυσήσει και να την "επισκιάσει"...
Έτσι είναι!!!Εκείνη η στιγμή που τα χάνει όλα η ψυχή, είναι η κρίσιμη στιγμή της/μας!
Η να μείνει στην μοναξιά του "μη-είναι" και να βαδίσει προς την αποσύνθεση, ή να ανέβει στα πεδία του Είναι της και να συνθέσει τον νου-την ψυχή-το σώμα μέσα στην πνευματική Αλήθεια, να δεχθεί την πνοή του Πνεύματος να την εμφυσήσει και να την "επισκιάσει"...
O δρόμος του ρεικι δεν τοποθετειται στο μέλλον και ούτε σε ένα άλλο εξελιγμένο σύστημα.τι εννοείς με την φράση <ολοκλήρωση του δρόμου με το ρέικι >![]()
μέχρι το λαιτέριαν έχω πολύ δρόμο ακόμα
Ξεκινάω από σήμερα αυτή την άσκηση στη δουλειά κι ελπίζω Βασούλα να έχει και για μένα το ίδιο αποτέλεσμαVaso έγραψε:
Ο δάσκαλος μου σε ένα καίριο σημείο της διδασκαλίας μας, μου είπε να επικεντρώνομαι στο θείο μέρος κάθε ανθρώπου, όπως και να ήταν αυτός για την δική μου κοινωνική αντίληψη και να συνδιαλέγομαι με αυτό το μέρος τους, παραβλέποντας τα "προσωπεία" τους!
Πραγματικά, άρχισα να το εφαρμόζω και έβλεπα πως τελικά κανείς δεν ήθελε το κακό μου. Αυτός που ήθελε το κακό μου ήταν η προσωπικότητά μου και ο χαρακτήρας της, που τότε προσπαθούσα να "αποχαρακτηρίσω"...
Στην πορεία αυτής της άσκησης, και για τρεις συνεχόμενες ημέρες, η προσπάθεια μου συμπληρώθηκε και με μία οραματική κατάσταση που ήταν οφθαλμοφανής και στα φυσικά μου μάτια...
Για τρεις ολόκληρες ημέρές έβλεπα σε κάθε άνθρωπο ένα χρυσό φως, μια Παρουσία φωτεινή και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η Ψυχή μου να νιώθει Αγάπη για κάθε άνθρωπο, όπως και να ήταν...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Danny έγραψε:O δρόμος του ρεικι δεν τοποθετειται στο μέλλον και ούτε σε ένα άλλο εξελιγμένο σύστημα.τι εννοείς με την φράση <ολοκλήρωση του δρόμου με το ρέικι >![]()
μέχρι το λαιτέριαν έχω πολύ δρόμο ακόμα
O δρόμος είναι αυτο που παταμε σημερα! Αυτο το βημα που ενώνει τη σημερινή στιγμή με την επόμενη, ενώ επιτρέπεις στη ζωτική πνευματική ενέργεια να συνδέει τον Ανωτερο Εαυτο με την ύλη.
Η εμπειρία και η ευλόγια με τις λεπτοφυέστερες δονήσεις έρχεται φυσικά, όταν κανεις αποδέχεται αυτο που έχει, την εξέλιξή του χωρις να εξαρτάται η χαρά και η πίστη του από αυτο που δεν εχει.
![]()
![]()
![]()
![]()