Μουσικά βίντεο

Η μουσική και η ποίηση στη ζωή μας...
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Όχι (επίσημα). Είχε παίξει σε ένα συγκρότημα για μια περίοδο, γενικά δεν έχει κλασσικές σπουδές πιάνου (μόνο μέχρι την δεύτερη τάξη της μέσης, στο πιάνο) αλλά ασχολείται μόνος του και γράφει ωραίες μελωδίες. Έχει μουσικό αυτί :D :D

Επειδή ακόμα δεν έχουμε τα χρήματα για μία κανονική ηχογράφηση σε στούντιο, προσπαθεί μέσω υπολογιστή να επεξεργαστεί ψηφιακά τις μελωδίες του. Σαφώς η ποιότητα δεν είναι αρκετά ικανοποιητική αλλά είναι μια καλή αρχή. Αυτό είναι το αγαπημένο μου τραγούδι που έχει ολοκληρώσει μέχρι τώρα...

http://www.youtube.com/watch?v=EesEHxmb9uo
I have loved the stars too fondly to be fearful of the night...

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Μην το λες αυτό Σοφία! Η δεύτερη μέση είναι ένα καλό επίπεδο. Αντιστοιχεί σε 8 χρόνια εκμάθησης και είναι δυο χρόνια πριν από τη βαθμίδα προετοιμασίας για πτυχίο. Μπορείς κάλλιστα να σταματήσεις εκεί αν δεν επιθυμείς να διδάξεις, αλλά να μάθεις για τον εαυτό σου. Αν έχει και μουσικό αυτί, τα σέβη μου. Ξέρεις τί κωφοί κυκλοφορούν στους ωδειακούς κύκλους;

Μπράβο του και για το κομμάτι :-D Προσωπικά τα επικά δε με συγκινούν (θέμα γούστου), αλλά μου έκανε εντύπωση η αλλαγή κλίμακας στο 3:10! Έχει κάνει Αρμονία; Ακούει πολύ μέταλ; Κάτι απ' τα δυο, δεν μπορεί!
Νομίζω το δεύτερο... :-D @};-
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

:-D :-D :-D :-D :x :x :x :x
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

meinall έγραψε: Μπράβο του και για το κομμάτι :-D Προσωπικά τα επικά δε με συγκινούν (θέμα γούστου), αλλά μου έκανε εντύπωση η αλλαγή κλίμακας στο 3:10! Έχει κάνει Αρμονία; Ακούει πολύ μέταλ; Κάτι απ' τα δυο, δεν μπορεί!
Νομίζω το δεύτερο... :-D @};-
Ακούει πολύ metal αλλά δεν έχει διδαχθεί ποτέ Αρμονία. Εγώ είχα κάνει στην πρώτη της Ανωτέρας αλλά δεν με βοήθησε, θα έλεγα, στην συγγραφή μουσικής. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι θέμα κλίσης ^_^

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Ναι και γω πιστεύω ότι είναι θέμα κλίσης. Στην 3η μέση ήμουν εγώ όταν σταμάτησα, και Αρμονία έχω κάνει, αλλά το μάθημα σύνθεσης στη μουσικοκινητική ήταν το χειρότερό μου :? Ήθελα να εξαφανιστώ!

Επίσης ο Σαββόπουλος είχε πει "Από τότε που έκανα Αρμονία, ξέχασα να γράφω" :P :P :P

Νομίζω ότι η μέταλ έπαιξε επίσης μεγάλο ρόλο για τον αδελφό σου.
Ο φίλος μου δεν έχει κάνει ποτέ μουσική, αλλά έχει ακούσει άπειρα πράγματα από μέταλ και μου έχει βάλει τα γυαλιά. Ακούει πχ μια μελωδία και σφυρίζει επιτόπου δική του αντιστικτική μελωδία επάνω της!!! Αυτό δεν το έχω ξαναδεί ούτε σε απόλυτα αυτιά!

Αυτό που έχω καταλάβει για τη μέταλ είναι ότι έχει ΤΑ ΠΑΝΤΑ. Μόνο για την κλασσική και για τη μέταλ μπορώ να το πω αυτό. Η κλασσική περιλαμβάνει τα πάντα από έκφραση, πειραματισμό με όλα τα στοιχεία της μουσικής και όλους τους συνδυασμούς τους, με μαθηματικούς τύπους κλπ κλπ. Αυτό το κάνει νομίζω όσο κανένα άλλο είδος. Φτάνει και μέχρι το πάντρεμά της με τη φολκ, αλλά μέχρι εκεί-σ' αυτόν τον τομέα.
Η μέταλ έχει εξαντλήσει τα πάντα όσον αφορά το πάντρεμά του με άλλα μουσικά ρεύματα, με θεματολογία στους στίχους, ακόμα δεν είναι καθόλου φτωχή σε θέματα πειραματισμού όπως έλεγα για την κλασσική. Όπως χθες που άκουσα να χτυπάει σε ταυτοφωνία μπότα, μπάσο και κιθάρα βγάζοντας καινούργιο ήχο. Αυτά τα πρόλαβε μεν η κλασσική, αλλά δε λείπουν όπως έμαθα κι από τη μέταλ (σιγά σιγά μαθαίνω κι εγώ...σκράπας από μέταλ!) Είναι λογικό για μένα λοιπόν οι μεταλάδες να έχουν πάρει τόσα πράγματα μουσικά, όσα δεν έχουν πάρει κάποιοι σπουδάζοντας. Κι αυτό φυσικά δεν το λέω για να υποβιβάσω κανένα ταλέντο...μάλλον για να το εξηγήσω το λέω.

Εύχομαι στον αδελφό σου να συνεχίσει να βελτιώνεται και να έχει την τιμή να εμπνέει κι άλλους @};- @};-
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

=)) =)) =)) Αυτό έλεγα και εγώ για την metal... Πραγματικά υπάρχουν απεριόριστοι συνδυασμοί που μπορούν να γίνουν με αυτό το είδος μουσικής... Γιαυτό και υπάρχει και metal για τα πάντα... Χαρακτηριστικά:

Heavy Metal
Epic Metal
Power Metal
Black Metal
Death Metal
Doom Metal
Gothic Metal
Folk Metal
Trance Metal
Viking Metal
Symphonic Metal
Speed Metal
Melodic Metal

Και φυσικά οι διάσημες στρουμφοmetal (πολύ παιδική) και η ρεμπέταλ (με μπουζούκι και μπαγλαμαδακι).

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές Μαράκι! >:d< >:d< >:d<

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Είχα και γω μια ιδέα για νέο είδος, που έχει ψιλοκαλυφθεί από τη μέταλ με στοιχεία regge, αλλά αν τη χειριστώ έξυπνα θα έχει άλλη αίσθηση. Δεν τη λέω ακόμα πριν την κατοχυρώσω :P
:)) Είμαι τόσο σκράπας στη σύνθεση που μάλλον θα πέσει γέλιο... Από ιδέες καλά πάμε, στο πρακτικό τί γίνεται... θα το δουλέψω όμως στο μυαλό μου και ίσως κάποτε ωριμάσει και χωθώ σε κανένα συγκροτηματάκι με τις ιδέες μου. Αχ πόσο μου χει λείψει το συγκρότημα! Δυστυχώς είναι πολυέξοδο για μένα και τα παράτησα :?
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Η στρουμφομέταλ τί είναι; Υπάρχει; Έχεις κανένα δείγμα; :-?
Άβαταρ μέλους
Αμαλία

Δημοσίευση από Αμαλία »

Σε τι συγκρότημα ήσουν Μαρία; τι μουσική παίζατε; :-D

Secret Garden - Prayer
http://www.youtube.com/watch?v=hAU_VL8G548
:x :x :x :x
Εικόνα

Είναι βολικό να γίνεσαι καλός άνθρωπος από φόβο, από το να γίνεσαι συνειδητός στην Αγάπη και να τους έχεις όλους εναντίον σου...
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Συγνώμη βρε παιδιά που διακόπτω...

μήπως να ανοίγαμε ένα ποστ για την μουσική ...metal? :-?

Λέω τώρα! 8)
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

:D :D :D :D
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
meinall

Δημοσίευση από meinall »

Δαιμονία Νύμφη έγραψε:Σε τι συγκρότημα ήσουν Μαρία; τι μουσική παίζατε; :-D

Secret Garden - Prayer
http://www.youtube.com/watch?v=hAU_VL8G548
:x :x :x :x
Αμαλίτσα το συγκρότημά μας μεγάλη επιτυχία! Μόνο εμείς το ξέραμε, δεν προλάβαμε να φτάσουμε σε live, ούτε καν για το είδος μας δεν είχαμε καταλήξει. Μάλλον προς rock-alternative πήγαινε. Προλάβαμε να γράψουμε βέβαια 2 τραγούδια δικά μας (κυρίως δικά μου προς μεγάλη μου έκπληξη) και να βγάλουμε μερικές διασκευές πριν αρχίσουμε να το διαλύουμε λόγω καλοκαιριού, κάποιου μέλους (ιδρυτικού δυστυχώς) που δεν ήθελε να συνεννοηθεί και ενός άλλου που λόγω ικανοτήτων μας περιόριζε στην επιλογή των κομματιών, με αποτέλεσμα να μην έχουμε πρόοδο από πρόβα σε πρόβα. Μετά λόγω ανεργίας των περισσότερων, αρχίσαμε να το βλέπουμε ανώφελο να δίνουμε τόσα λεφτά το μήνα με αυτά τα δεδομένα.

Κυρίως μπήκα για την εμπειρία χωρίς να ξέρω ούτε αν θα ανταπεξέλθω, ούτε αν θα μου αρέσει. Ήταν η τρίτη φορά που μου πρότεινε κάποιος για πλήκτρα και επειδή πάντα είχα την περιέργεια και την επιθυμία να βρεθώ σε ένα συγκρότημα και σε ένα στούντιο, είπα να το δοκιμάσω αυτή τη φορά έστω και στα γεράματα :P Ήταν από αυτά τα πράγματα για μένα, που λες ότι θες να κάνεις πριν πεθάνεις.

Τελικά μου αρέσει! Τα καλά νέα είναι ότι ο ντραμίστας έχει εκδηλώσει την επιθυμία του να συνεργαστεί μαζί μου στο μέλλον σε άλλο σχήμα και ελπίζω όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν να μη με ξεχάσει γιατί τον εκτιμώ και στη συνεννόηση και στη δουλειά του.

Αυτά :-D

Εσύ που είσαι μέσα στα πράγματα; Είσαι/ήσουν σε κάποιο μουσικό σχήμα;

Σόρυ Βασούλα, αν σε ενοχλεί μπορεί να μου το στείλει και σε ΠΜ. Το σταματάω εδώ >:d<
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

το τόπικ είναι για άλλον σκοπό, βρε Μαράκι!

Αν θέλετε ανοίξτε ένα νέο, με τίτλο
"μουσικά ενδιαφέροντα" και συνεχίστε την κουβεντούλα σας!

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από meinall »

Δίκιο έχεις O:-) O:-) >:d<
Άβαταρ μέλους
Sofoula

Δημοσίευση από Sofoula »

Vaso έγραψε:Συγνώμη βρε παιδιά που διακόπτω...

μήπως να ανοίγαμε ένα ποστ για την μουσική ...metal? :-?

Λέω τώρα! 8)
Σαφώς! Θα το επιμεληθώ asap!
meinall έγραψε:Η στρουμφομέταλ τί είναι; Υπάρχει; Έχεις κανένα δείγμα; :-?
Για τους "true" [tr00] και σκληρούς μεταλλάδες ότι έχει πολλά fantasy στοιχεία είναι στρουμφομέταλ :elf:

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο Luca Turilli (ή όλο το συγκρότημα των Rhapsody of Fire)

http://www.youtube.com/watch?v=fV1R8CdXFaM

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΜΟΥΣΙΚΗ-ΠΟΙΗΣΗ”