"Ωραίες κουβέντες"!!Vaso έγραψε: ΄Οταν η Συνείδησή μας δεν απωθεί, όταν η Ψυχή βιώνει Αγάπη και όταν το Πνεύμα εμπνέει στην εκπλήρωση του Νόμου της Ζωής, τοτε η Ανθρώπινη ΄Υπαρξη είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ!




Συντονιστής: Emmaki
Όχι αναγκαστικά, μπορούμε να το δικαιολογήσουμε.... ας πούμε ότι είμαι ερωτευμένη με τον εαυτό μουVaso έγραψε:...αλλά νομίζω ότι ξεφύγαμε από την αρχική σύσταση του τόπικ περί έρωτα! ;)
![]()
![]()
το ξέρω ότι το λες γι' αστείο, όμως είναι μια σοβαρή κουβέντα αυτή, Μαράκι!ας πούμε ότι είμαι ερωτευμένη με τον εαυτό μου
Το ξέρω. Για την ακρίβεια, την ώρα που το έγραφα, σα να άκουγα την απάντησή σου και το σκέφτηκα για μια στιγμούλα ότι ο έρωτας με τον εαυτό μας θα πρέπει να είναι ένα ολόκληρο κεφάλαιο... και ότι θα μπορούσε να είναι και μια σοβαρή απάντηση.Vaso έγραψε:το ξέρω ότι το λες γι' αστείο, όμως είναι μια σοβαρή κουβέντα αυτή, Μαράκι!ας πούμε ότι είμαι ερωτευμένη με τον εαυτό μου
Όταν μπαίνουν οι εκπτώσεις, όταν "προσπαθείς" για κάτι, θα έρθει για μένα η στιγμή που θα κουραστείς να προσπαθείς επειδή ακριβώς θα είναι προσπάθεια. Και η λέξη προσπάθεια κουβαλάει πολύ κόπο για να χαρίζεται έτσι χωρίς αντίκρυσμα. Όταν λοιπόν δε θα πάρεις αυτά που σου αναλογούν θα έρθει και ο καυγάς.Vaso έγραψε:να συμβιβαστούμε με μια συντροφική σχέση, κάνοντας τις απαραίτητες "εκπτώσεις"
χμ...Τασούλη μου!Βασουλιτσα εγω παντως δεν θα θελα καποια που να μου μοιαζει,ισα ισα το αντιθετο θα λεγα γιατι θα εχουμε προβλημα
όταν ένας άνθρωπος είναι ολόκληρος, τότε δεν χρειάζεται να "υπολογίζει", γιατί δεν έχει ανάγκη να εξαρτηθεί ή να ανταγωνιστεί τον άλλον ενεργειακά, απλά θα μοιραστεί μαζι του την ενεργεια...θα επικοινωνήσει με τον άλλον, χωρίς να θέλει να καλύψει κάποια ανάγκη.Ξέρεις όμως, έχω αποδεχτεί την έννοια του "πάρε-δώσε". Έχω αποδεχτεί το ότι οι ανθρώπινες σχέσεις είναι αν θες να το πεις κυνικά "υπολογιστικές". Οικονομία, λογιστική, πώς το λένε!
Αυτό είναι ένα φυσικό επακόλουθο της ελαττωματικής φύσης του κοινωνικού ανθρώπου..."σου δίνω και μου δίνεις", αλλά το τι θα πάρω εξαρτάται πάντα από αυτό που έχω στον νου μου ότι χρειάζομαι και με τον τρόπο που το χρειάζομαι!Δηλαδή, αν πρόκειται για έναν άγραφο νόμο, ένα άγραφο συμβόλαιο που κρατάει τις ισορροπίες, ας πούμε ότι το δέχομαι,
Ποιός άνθρωπος που δεν έχει μπει στην διαδικασία της αυτογνωσίας, ξέρει τι θέλει? Νομίζω κανείς!Αρκεί να ξέρεις τί θέλεις
Αν μου εχει τυχει λεει :-~Vaso έγραψε:χμ...Τασούλη μου!Βασουλιτσα εγω παντως δεν θα θελα καποια που να μου μοιαζει,ισα ισα το αντιθετο θα λεγα γιατι θα εχουμε προβλημα![]()
![]()
όταν λέω "κάποιον που να μας μοιάζει" εννοώ ότι μοιάζει στην ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας και όχι στα πραγματικά μας "ελαττώματα", γιατί αυτά δεν τα γνωρίζουμε...
Δεν σου έχει τύχει να είναι πχ. και οι δύο σύντροφοι επικριτικοί και ο ένας να κατηγορεί τον άλλον γι' αυτό το ελάττωμα, γιατί δεν το αναγνωρίζει τον εαυτό του? Εμένα μου έχει τύχει πάρα πολλές φορές να συναντώ τέτοια ζευγάρια...και απλά χαμογελώ!!!
Δυστυχώς, η άποψη που έχουμε για τον εαυτό μας περιέχει λίγα ελαττώματα (και μάλιστα τα πιο ακίνδυνα)...Τα πιο βαθιά, αυτά που δεν μας είναι ορατά, δεν τα αντέχουμε στον άλλον!
Αλλάζουν τα πράγματα στις σχέσεις μας, όταν αρχίσουμε να παρατηρούμε τον εαυτό μας και τις αντιδράσεις του. Κυρίως αλλάζει η σχέση με τον εαυτό μας!
![]()
![]()
Βασούλα μου απλά για σένα ,για ρώτα και μας που μας φαίνονται κίνεζικα και τα κατανοούμε μετά από μήνεςVaso έγραψε:Αυτό που προκαλεί "ελαττώματα" είναι η διαστρέβλωση της έμφυτης αρετής του ανθρώπου, σύμφωνα με τον νόμο της πόλωσης του καλού και του κακού.
Αυτό που εσύ γνωρίζεις σαν ελάττωμα, είναι μόνο μια άποψη της πόλωσης, Τασούλη, που συμφωνεί ή αντικρούει τα ηθικά σου πρότυπα, όσα δηλαδή διαμόρφωσε η οικογένεια, η θρησκεία και η κοινωνία και δημιούργησαν ασυνείδητα συναισθήματα και μέσω αυτών και ασυνείδητες συμπεριφορές!
Η εμπειρία βασίζεται σε μια a priori γνώση της ψυχής μας, καταγραμμένη στα πνευματικά μας αρχέτυπα!
΄Οσο όμως ο νους μας "συμπεριφέρεται" σαν άγραφος χάρτης, τότε αποκτά γνώση μόνο με την φυσική εμπειρία και έτσι η συνείδησή μας δεν μπορεί να ολοκληρωθεί πνευματικά και ψυχικά, γιατί της λείπει η εσωτερική ενότητα, δηλαδή δεν έχει την εσωτερική υποδομή να συνθέσει τις πληροφορίες.
Τόσο απλά!![]()
![]()
![]()