Το θεώρησα πολύ άδικο εκ μέρους σου, να μην ακούς την διαμαρτυρία ενός πολίτη που μάλλον ταλαιπωρήθηκε για να μετοικήσει σε ένα άλλο μέρος, ενώ εδώ στην Ελλάδα τα πάντα είναι εύκολα και οι αποφάσεις (αν υπάρξουν) παίρνονται στο πόδι.
Bάσω, πολλά πράγματα αμφισβήτησα και αμφισβητώ στον εαυτό μου αλλά όχι την ικανότητά μου να ακούω και να αφουγκράζομαι τον άλλον.
Είμαι η τελευταία που θα αφαιρέσω από έναν πολίτη, το δικαίωμά του να μιλήσει.
Αλλά... ας το δούμε αλλιώς το πράγμα.
Ο συγκεκριμένος πολίτης πηγαίνει στην Ισπανία ως μετανάστης και περνάει των παθών του τον τάραχο μέχρι να του επιτραπεί η παραμονή του στην χώρα.
Σωστά;
Εδώ θέλω να επισημάνω δύο στοιχεία. Το ένα το υποψιάζομαι και είναι προσωπική μου άποψη, το άλλο είναι γνωστό.
Αν ο συγκεκριμένος ήταν Γάλλος πολίτης, ή ’γγλος ή Γερμανός, πιθανότατα θα είχε άλλη αντιμετώπιση.
Η Ισπανία, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα ανήκουν στον άξονα με τεράστιο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης λόγω θέσης.
Διαφέρουν οι εθνικότητες που δέχεται ως όγκο η κάθε χώρα και σχετίζεται με την θέση της. Οι αυστηροί νόμοι λοιπόν, είναι για τους μετανάστες και όχι για την πραγματική αντιμετώπιση της λαθραίας μετανάστευσης, αφού οι αιτίες και τα κίνητρα είναι αλλού.
Ούτε η Ισπανία έλυσε το πρόβλημά της, ούτε η Ιταλία. Το γεγονός πως η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, επιδεινώνει το πρόβλημα αλλά δεν είναι η γεννεσιουργός του αιτία.
Αν υπάρχει υπερπληθώρα μεταναστών εδώ, δεν είναι επειδή είναι διάτρητα τα σύνορα, ή δεν υπάρχουν νόμοι. Βεβαίως συντελεί και αυτό αλλά δεν είναι ο λόγος. Ενας από τους λόγους είναι πως με την καινούρια πολιτική της Ε.Ε. έχουν εγκλωβιστεί εδώ. Δηλαδή, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει υπερπληθώρα επειδή μια τεράστια μερίδα που παλαιότερα προωθείτο στις υπόλοιπες χώρες, επειδή ακριβώς αναγκάστηκαν να πάρουν οι κρατούντες αυστηρά μέτρα, αυτοί παραμένουν.
Αυτό βέβαια, όπως καταλαβαίνεις εξυπηρετεί αφάνταστα τις χώρες της Βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.
Ο άλλος λόγος βέβαια, είναι η έκρυθμη κατάσταση στις χώρες που παρατηρείται το μεταναστευτικό κλίμα, οι πόλεμοι, οι αστάθεια στην πολιτική σκηνή, η οικονομία, που ας μην ξεχνάμε, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η Δύση.
Ομονοια δουλευω καθε βραδυ και βλεπω καθε μερα τι αδελφια εχω
Σε γυναικες συναδελφους εχουν τυχει ουκ ολιγα περιστατικα απο τα αδελφια μου
Τασούλη, δεν αμφισβητώ αυτό που λες αλλά γιατί δεν αναρωτιέσαι σε ποιά πόλη του κόσμου (εξαιρουμένων των εμπολέμων ίσως), το κέντρο της πρωτεύουσας έχει γίνει άντρο συμμοριών;
Ποιοί το επιτρέπουν; Γιατί ως πολίτης Αθηναίος δεν τολμάς να πας μια βόλτα στην Ομόνοια όχι το βράδυ αλλά και το πρωί;
Γιατί ο αγαπητός δήμαρχος, που κόπτεται για τόσα θέματα έχει αφήσει την πόλη του αφύλακτη και δεν ντρέπεται να κυκλοφορεί δημόσια;
Ποιοί είναι αυτοί που έχουν συμφέρονται από όλον αυτό το χαμό; Διότι το παρελθόν έχει δείξει, πως όταν μία περιοχή υποβαθμίζεται και απαξιώνεται, οι μόνιμοι κάτοικοι πουλάνε όσο όσο και φεύγουν.
Κάποιοι αγοράζουν για ψίχουλα...
Και σε λίγα χρόνια, βγαίνουν πάλι οι ίδιοι με τυμπανοκρουσίες, φωνάζοντας πως κατάφεραν να επιβάλλουν την τάξη, να "καθαρίσουν¨ και να αναβαθμίσουν την περιοχή και... πάλι οι ίδιοι εργολάβοι μπροστά μας και τα ακίνητα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.
Αν Βάσω διαμαρτύρομαι, δεν το κάνω επειδή θέλω να φιμώσω κάποιον αλλά επειδή δεν θέλω να μένουμε στο προφανές...
Και δεν νομίζω πως μέχρι τώρα εξαιτίας του "δίκιου μου" έχω τυφλωθεί και έχω φιμώσει κάποιον...