ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ

Άβαταρ μέλους
Evoula
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Αν όλοι αυτοί πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου, τι πιό εύκολο από το να είναι νόμιμοι και όχι να πνίγονται μεσοπέλαγα?
Για ποιές προϋποθέσεις μιλάς;
Ας δούμε από πού έρχονται αυτοί οι άνθρωποι και γιατί αναγκάζονται να φύγουν από τις χώρες τους....
Τα δωδεκάνησα γίνονται μάρτυρες τέτοιων ιστοριών καθημερινά, όχι ενόπλων κακοποιών αλλά γυναικόπαιδων που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Γιατί;
"Ο Ειρηνικός πολεμιστής δεν πολεμάει το κακό αλλά αυξάνει μέσα του το καλό"

https://www.youtube.com/watch?v=SgbdTeIYV5Y"
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

μα εδώ μέσα καταγράφουμε απόψεις, Ευούλα...

Εχει δικαίωμα και ο ανώνυμος πολίτης που πήγε μετανάστης στην Ισπανία, να διαμαρτυρηθεί για την διάκριση που γίνεται μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών στο θέμα της μετοίκησης...

του ζήτησαν χαρτιά και τα προσκόμισε...Εδώ δεν ζητάνε χαρτιά...και αυτό στο λέω γιατί το γνωρίζω, όχι τυχαία...

Σαφώς συμφωνώ μαζί σου για τις αντίξοες συνθήκες που μπορεί να βιώσει ένας μετανάστης και το ξέρω από πρώτο χέρι! Ούτε είπα ποτέ ότι όλοι οι μετανάστες είναι βιαστές.
Ποτέ δεν έλεγα κάτι τέτοιο!
΄Όμως γιατί δεν πρέπει να δούμε και την άλλη μεριά της νομοτέλειας?

Πάνω από όλα, μια μέριμνα του κράτους θα την ήθελα, για να μην βλέπω αυτά τα αδέλφια μου στα φανάρια το πρωί και σε γκέτο το βράδυ…

Με το κράτος τα έχει ο φίλος μας και όχι με τους μετανάστες!
Και δεν είναι ότι δεν γνωρίζουμε τι γίνεται, αλλά απλά το καταγράφουμε...

Το θεώρησα πολύ άδικο εκ μέρους σου, να μην ακούς την διαμαρτυρία ενός πολίτη που μάλλον ταλαιπωρήθηκε για να μετοικήσει σε ένα άλλο μέρος, ενώ εδώ στην Ελλάδα τα πάντα είναι εύκολα και οι αποφάσεις (αν υπάρξουν) παίρνονται στο πόδι.

΄Οσο γι’ αυτό
Θαρρείς πως αν βάλεις μια παρέα Έλληνες, εξαθλιωμένους, εμπλεγμένους στο οργανωμένο έγκλημα, πως θα περάσεις δίπλα τους κι εκείνοι θα είναι κύριοι;
Οι εκγληματίες βρίσκονται παντού, ανεξάρτητα από την φυλή τους, αλλά επειδή ακριβώς η πείνα δεν είναι καλός συνοδοιπόρος, καλύτερα θα ήταν οι μετανάστες να πληρούσαν κάποιες προϋποθέσεις, για να μπορούν να έχουν ατόφια και τα δικαιώματά τους. Και κυρίως για να μην μαζεύονται εδώ οι εγκληματίες άλλων χωρών...
όσο εκείνος ταξιδεύει στην Ευρώπη...
μάλλον σε έχει "τυφλώσει" το δίκαιο σου και δεν μπορείς να αντιληφθείς του άλλου την διαμαρτυρία...

Αλλά οκ. σταματώ εδώ... @};-

Οι ακραίες καταστάσεις που βιώνει ένας μετανάστης, μάλλον είναι και επιλογή του. Καθότι γνωρίζει μετά από κάποιον χρόνο παραμονής του εδώ, ότι δεν ήρθε δα και στον παράδεισο! Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τον αποδεχτώ σαν σατανά, Ευούλα!!

Σου θυμίζω ότι η επιστολή απευθύνεται στον ΄Ελληνα πολίτη που απαιτεί για έναν μετανάστη ίσα δικαιώματα, αλλά άνισες υποχρεώσεις!

:x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Το θεώρησα πολύ άδικο εκ μέρους σου, να μην ακούς την διαμαρτυρία ενός πολίτη που μάλλον ταλαιπωρήθηκε για να μετοικήσει σε ένα άλλο μέρος, ενώ εδώ στην Ελλάδα τα πάντα είναι εύκολα και οι αποφάσεις (αν υπάρξουν) παίρνονται στο πόδι.
Bάσω, πολλά πράγματα αμφισβήτησα και αμφισβητώ στον εαυτό μου αλλά όχι την ικανότητά μου να ακούω και να αφουγκράζομαι τον άλλον.
Είμαι η τελευταία που θα αφαιρέσω από έναν πολίτη, το δικαίωμά του να μιλήσει.

Αλλά... ας το δούμε αλλιώς το πράγμα.

Ο συγκεκριμένος πολίτης πηγαίνει στην Ισπανία ως μετανάστης και περνάει των παθών του τον τάραχο μέχρι να του επιτραπεί η παραμονή του στην χώρα.
Σωστά;

Εδώ θέλω να επισημάνω δύο στοιχεία. Το ένα το υποψιάζομαι και είναι προσωπική μου άποψη, το άλλο είναι γνωστό.

Αν ο συγκεκριμένος ήταν Γάλλος πολίτης, ή ’γγλος ή Γερμανός, πιθανότατα θα είχε άλλη αντιμετώπιση.
Η Ισπανία, όπως η Ιταλία και η Ελλάδα ανήκουν στον άξονα με τεράστιο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης λόγω θέσης.
Διαφέρουν οι εθνικότητες που δέχεται ως όγκο η κάθε χώρα και σχετίζεται με την θέση της. Οι αυστηροί νόμοι λοιπόν, είναι για τους μετανάστες και όχι για την πραγματική αντιμετώπιση της λαθραίας μετανάστευσης, αφού οι αιτίες και τα κίνητρα είναι αλλού.
Ούτε η Ισπανία έλυσε το πρόβλημά της, ούτε η Ιταλία. Το γεγονός πως η Ελλάδα είναι ξέφραγο αμπέλι, επιδεινώνει το πρόβλημα αλλά δεν είναι η γεννεσιουργός του αιτία.
Αν υπάρχει υπερπληθώρα μεταναστών εδώ, δεν είναι επειδή είναι διάτρητα τα σύνορα, ή δεν υπάρχουν νόμοι. Βεβαίως συντελεί και αυτό αλλά δεν είναι ο λόγος. Ενας από τους λόγους είναι πως με την καινούρια πολιτική της Ε.Ε. έχουν εγκλωβιστεί εδώ. Δηλαδή, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Υπάρχει υπερπληθώρα επειδή μια τεράστια μερίδα που παλαιότερα προωθείτο στις υπόλοιπες χώρες, επειδή ακριβώς αναγκάστηκαν να πάρουν οι κρατούντες αυστηρά μέτρα, αυτοί παραμένουν.
Αυτό βέβαια, όπως καταλαβαίνεις εξυπηρετεί αφάνταστα τις χώρες της Βόρειας και κεντρικής Ευρώπης.
Ο άλλος λόγος βέβαια, είναι η έκρυθμη κατάσταση στις χώρες που παρατηρείται το μεταναστευτικό κλίμα, οι πόλεμοι, οι αστάθεια στην πολιτική σκηνή, η οικονομία, που ας μην ξεχνάμε, μεγάλο μερίδιο ευθύνης έχει η Δύση.
Ομονοια δουλευω καθε βραδυ και βλεπω καθε μερα τι αδελφια εχω
Σε γυναικες συναδελφους εχουν τυχει ουκ ολιγα περιστατικα απο τα αδελφια μου
Τασούλη, δεν αμφισβητώ αυτό που λες αλλά γιατί δεν αναρωτιέσαι σε ποιά πόλη του κόσμου (εξαιρουμένων των εμπολέμων ίσως), το κέντρο της πρωτεύουσας έχει γίνει άντρο συμμοριών;
Ποιοί το επιτρέπουν; Γιατί ως πολίτης Αθηναίος δεν τολμάς να πας μια βόλτα στην Ομόνοια όχι το βράδυ αλλά και το πρωί;

Γιατί ο αγαπητός δήμαρχος, που κόπτεται για τόσα θέματα έχει αφήσει την πόλη του αφύλακτη και δεν ντρέπεται να κυκλοφορεί δημόσια;
Ποιοί είναι αυτοί που έχουν συμφέρονται από όλον αυτό το χαμό; Διότι το παρελθόν έχει δείξει, πως όταν μία περιοχή υποβαθμίζεται και απαξιώνεται, οι μόνιμοι κάτοικοι πουλάνε όσο όσο και φεύγουν.
Κάποιοι αγοράζουν για ψίχουλα...

Και σε λίγα χρόνια, βγαίνουν πάλι οι ίδιοι με τυμπανοκρουσίες, φωνάζοντας πως κατάφεραν να επιβάλλουν την τάξη, να "καθαρίσουν¨ και να αναβαθμίσουν την περιοχή και... πάλι οι ίδιοι εργολάβοι μπροστά μας και τα ακίνητα έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Αν Βάσω διαμαρτύρομαι, δεν το κάνω επειδή θέλω να φιμώσω κάποιον αλλά επειδή δεν θέλω να μένουμε στο προφανές...
Και δεν νομίζω πως μέχρι τώρα εξαιτίας του "δίκιου μου" έχω τυφλωθεί και έχω φιμώσει κάποιον...

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

στα κοινωνικά παρατηρούμε και το προφανές Ευούλα...
όχι μόνο τις αιτίες τους! Γιατί αν πάμε στις αιτίες αυτές καθεαυτές, δεν θα τελειώσουμε ποτέ!
Οι άνθρωποι εδώ στην Ελλάδα με το προφανές ζουν και αυτό οφείλουμε να εξετάσουμε στην ενότητα "κοινωνικά", μια και δεν είναι εσωτερισμός...Και το προφανές είναι ότι μερικά πράγματα δεν αντέχονται!
Αν Βάσω διαμαρτύρομαι, δεν το κάνω επειδή θέλω να φιμώσω κάποιον αλλά επειδή δεν θέλω να μένουμε στο προφανές...
Και δεν νομίζω πως μέχρι τώρα εξαιτίας του "δίκιου μου" έχω τυφλωθεί και έχω φιμώσει κάποιον...
Ετσι ένιωσα με αυτήν την πρόταση που έγραψες και γι' αυτό στο είπα...
Ρε Βάσω.. κάνε μου μια χάρη. Μην αναπαραγάγεις κι εσύ τις ανοησίες και τα κόμπλεξ του καθενός
Εγώ, λοιπόν, θεωρώ δίκαιο να ακούω και την άλλη άποψη, ενός κυρίου ταλαιπωρίδη, που του ζήτησαν τα πάντα, όπως και του ταλαίπωρου μετανάστη, που όμως δεν του ζητάνε τίποτα, παρά μόνό μερικές χιλιάδες ευρώ...
Αυτό μόνο κατέγραψα, χωρίς να σχολιάσω...Για το δίκιο του είμαι πεισμένη Ευούλα, δεν θα έκανα ποτέ επίθεση σ' αυτόν, αλλά στο προφανές!

:x

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Το προφανές, χωρίς την γνώση των αιτιών, οδηγεί σε εύκολα συμπεράσματα, σε εύκολους εχθρούς και παραμόρφωση της αλήθειας.
Προφανής ήταν η ανεργεία και η ανέχεια για τους Γερμανούς το 38 και οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ...

Προφανής ήταν η επίφαση δημοκρατίας σε μας και κοίτα που βρισκόμαστε.
Προφανής ήταν η οικονομική ευμάρεια αλλά από πίσω στοιβάζονταν τα χρέη στις τράπεζες...

Τέλος πάντων... καταλαβαίνω τί λες... και το σέβομαι.

Και η διατύπωσή η δικιά μου ήταν λάθος, αυτό είναι το προφανές.
:-D

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Το προφανές, χωρίς την γνώση των αιτιών, οδηγεί σε εύκολα συμπεράσματα, σε εύκολους εχθρούς και παραμόρφωση της αλήθειας.
Ναι τις αιτίες να τις γνωρίζουμε...γι' αυτό είπα να γνωρίζουμε και το προφανές...δεν είπα μόνο το προφανές, αλλά ούτε μόνο τις αιτίες.

Η αλήθεια πάει πιο βαθιά...και τα πάντα στην επιφάνεια είναι εξουσία και έλεγχος.
΄Ομως με τα αποτελέσματα παλεύει ο μέσος άνθρωπος και αυτά εξετάζουμε εδώ στα κοινωνικά...

Δεν ενδιαφέρει κανέναν μέσον ΄Ελληνα, αν ο Πακιστανός πεινάει στην χώρα του, όταν και ο ίδιος πειναει (κατ' αναλογία) και στην δική του, Ευούλα...Και αυτό είναι το προφανές!
Οι αιτίες μπορεί να είναι χιλιάδες, αλλά αυτές δεν τις εξετάζει κανείς όταν η τράπεζα του παίρνει το σπίτι! Ο πόνός είναι για το στομάχι, και όχι για τον θυμό που τον προκάλεσε... ;)

΄Οπως δεν ενδιαφέρει κανέναν μέσον ΄Ελληνα, αν ο Ινδός διώκεται στην πατρίδα του, όταν ο ίδιος διώκεται καθημερινά και στην δική του...

΄Ολα είναι θέμα αναλογιών, και πάντα βασισμένα στο προφανές, γιατί νομίζω πως μπροστά στα ημέτερα προβλήματα, ο μέσος ΄Ελληνας σιγά που θα σκοτιστεί για τα υμέτερα...ή θα κάτσει να ρίξει ευθύνες στην Λέσχη Μπίλντενμπεργκ... :D

Μόνο για το προφανές, έβαλα και την επιστολή του διαμαρτυρόμενου φίλου μας εδώ μέσα, γιατί μόνο γι' αυτό, έχει δίκιο κι αυτός! ;)
καταλαβαίνω τί λες
#:-s :))

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

του ζήτησαν χαρτιά και τα προσκόμισε...Εδώ δεν ζητάνε χαρτιά...
Πολύ καλά και σωστά όλα όσα λέτε κορίτσια ..

Το μόνο όμως που θα ήθελα να πω είναι ότι επειδή τυχαίνει μέρος των καθηκόντων μου στην εργασία μου να είναι να μαζεύω τα χαρτιά από τους διάφορους μετανάστες (εκτός πολιτών Ε.Ε.) και να τα αποστέλλω στην οικεία Περιφέρεια για έκδοση άδειας παραμονής, να γνωρίζω από πρώτο χέρι αν ζητάνε χαρτιά και τι είδους χαρτιά ζητάνε..

Σίγουρα δεν υπάρχει αυτή η αυστηρότητα όσον αφορά στην ενοικίαση και διαμονή σε κάποιο σπίτι, παραταύτα όμως δεν υπάρχει περίπτωση να μπει κάποιος νόμιμα στη χώρα για εργασία (γιατί συνήθως μιλάμε για οικονομικούς μετανάστες) εάν προηγουμένως δεν έχει υπάρξει μετάκληση από κάποιον ΄Ελληνα εργοδότη, ο οποίος θα πρέπει να προσέλθει ένα χρόνο πριν στο Δήμο με έναν όγκο δικαιολογητικών για να κάνει πρόσκληση στον εκάστοτε αλλοδαπό για να μπορέσει να έρθει στην Ελλάδα.

Υπάρχει έπειτα και η άλλη περίπτωση κατά την οποία εισέρχονται στην Ελλάδα σύζυγοι και παιδιά που όμως για να έρθουν πρέπει να έχουν σύζυγο ήδη διαμένοντα στην Ελλάδα νομίμως!
Και δεν μιλάμε για γονείς ήδη διαμέντα αλλοδαπού στην Ελλάδα. Γι' αυτούς τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα εάν θέλουν να έρθουν να μείνουν μόνιμα. Δύσκολα βέβαια, αλλά όχι αδύνατα..

Και βέβαια γίνονται έλεγχοι για όλους αυτούς μέσα από τα διάφορα Υπουργεία Δικαιοσύνης για τυχόν ακάθαρτα ποινικά μητρώα..

Και βέβαια γίνονται απελάσεις σε περίπτωση μη εκπλήρωσης προϋποθέσεων ή παράβασης του νόμου.

Όσο για τα χαρτιά που τους ζητούνται κάθε δύο χρόνια και τα χρήματα για το παράβολο που πρέπει να πληρώσουν για την ανανέωση της άδειας παραμονής τους ...να'στε σίγουροι ότι δεν περνάνε απαρατήρητα. Ο όγκος τους είναι μία ποσότητα καθόλου αμελητέα! :-D
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Ακριβώς έτσι είναι Δήμητρα.
Τα δικαιολογητικά που χρειαζόταν να προσκομίσει ο γράφοντας του παραπάνω άρθρου στο Ισπανικό κράτος αφορούσαν την ΝΟΜΙΜΗ μετανάστευση.
Αλλά το πρόβλημα δεν είναι με τους νόμιμους αλλά με τους παράνομους. Και το ίδιο πρόβλημα υπάρχει παντού, εκτός αν συνορεύεις με την Ολλανδία και την Αυστρία... :-D

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

σ' ευχαριστουμε Δημητρούλα για τις διευκρινήσεις... >:d< >:d<

Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο για τους μετανάστες, το θέμα είναι ότι καταστρατηγείται συνεχώς από την πλειοψηφία τους και το κράτος τηρεί σιγή!

Φυσικά σε ένα μικρότέρο μέρος μπορεί οι έλεγχοι να είνάι πιο δραστικοί, αλλά εδώ στην Αθήνα, το ξέρουν και το παραβλέπουν.

΄Εμαθα μάλιστα ότι θα δώσουν από τον Σεπτέμβριο (τυχαία άραγε λόγω των δημοτικών εκλογών?) δικαίωμα σε κάθε μετανάστη να εγγραφεί στα τοπικά δημοτικά Μητρώα, αρκεί να φέρει μία βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι είναι συνεπής στις πληρωμές του και έτσι έμμεσα να αποδείξει ότι εργάζεται...Μα αρκεί αυτό μόνό?

Πολλοί φίλοι έπεσαν θύματα κλοπών από την επιλογή τους να συνεργαστούν εργασιακά με έναν αλλοδαπό, που δεν είχε χαρτιά και μετά αντε βρέστον, με την σκέψη και μόνο ότι για να είναι εδώ, δεν μπορεί παρά να έχει χαρτιά και έτσι δεν τα ζήτησαν, όπως δεν θα ζητούσαν και από έναν ΄Ελληνα...Τραγικό λάθος και τα δύο...

Πέρα από αυτό, σίγουρα το κράτος γνωρίζει (το ξέρω από πρώτο χέρι) όλα τα "γκέτο" των αλλοδαπών, που παραμένουν μπουλούκια σε κάποιο χώρο και μπλέκουν με την τοπική Μαφία, γιατί το σίγουρο είναι ότι εδώ δεν έρχονται μόνο οικογενειάρχες και άνθρωποι που θέλουν να έχουν μια ευκαιρία για μια πιο όμορφη ζωή, αλλά κυρίως όσοι κατατρεγμένοι δεν έχουν θέση ούτε καν στον τόπο τους!

Αυτούς λοιπόν (ή και αυτούς) θέλει να νομιμοποιήσει το ελληνικό κράτος, και ιδιαίτερα το κόμμα που το πρότεινε, απλά και μόνο για να έχει περισσότερους ψήφους...ας μην γελιόμαστε!

Αν αυτό αποτελέσει ευκαιρία να πάρουν τα δικαιώματά τους οι μετανάστες που ζουν όμορφα μεταξύ μας και οι υπόλοιποι να πάνε στο καλό, καλώς έχει και κανείς μας δεν θα είχε την παραμικρή αντίρρηση!
Το θέμα είναι ότι κανένας ΄Ελληνας πολίτης δεν έχέι πια την παραμικρή εμπιστοσύνη στο κράτος και από εκεί ξεκινούν όλα...

Τους νόμους, κοινωνικούς και ανθρώπινους τους γνωρίζουν όλοι, εκτός από αυτήν την κρατική μηχανή, που τα βλέπει όλα "χρήμα"...και στην υπηρεσία του αδιαφορεί για δικαιώματα και υποχρεώσεις και τα καίει όλα σε ένα τσουβάλι, κάνοντας τους πολίτες εχθρούς και αντίπαλους...

Μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος σ' αυτήν την αξιολόγηση, που γίνεται μόνο με αυτό που φαίνεται και εισπράτουμε σαν κάτοικοι των Αθηνών, καθημερινά!
Βέβαια, για να δικαιώσω και την Ευούλα, άλλα πράγματα νιώθω στην Ψυχή μου, για την δυστυχία που δεν βλέπω στα εμφανή, αλλά και σ΄ αυτά που κανείς δεν "υποψιάζεται"...Αλλά όπως είπα, αυτή η ενότητα εξετάζει μόνο τα εμφανή...
Και το εμφανές είναι ότι οι πολίτες της Ελλάδας δεν προστατεύονται από κανέναν, και είναι λογικό να θυμώνουν με τους μετανάστες...που σε ένα αρκετά μεγάλο μέρος τους (εδώ στην Αθήνα τουλάχιστον) "ζητιάνοι" ήταν στην χώρα τους, "ζητιάνοι" είναι και εδώ...

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

΄Εμαθα μάλιστα ότι θα δώσουν από τον Σεπτέμβριο (τυχαία άραγε λόγω των δημοτικών εκλογών?) δικαίωμα σε κάθε μετανάστη να εγγραφεί στα τοπικά δημοτικά Μητρώα, αρκεί να φέρει μία βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι είναι συνεπής στις πληρωμές του και έτσι έμμεσα να αποδείξει ότι εργάζεται
Δυστυχώς κάτι πήρε και μένα τ' αυτί μου, χωρίς φυσικά να υπάρχει κάτι ακόμα επίσημο.. :-( :-(
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Evoula »

Vaso έγραψε:σ' ευχαριστουμε Δημητρούλα για τις διευκρινήσεις... >:d< >:d<

Είμαι σίγουρη ότι υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο για τους μετανάστες, το θέμα είναι ότι καταστρατηγείται συνεχώς από την πλειοψηφία τους και το κράτος τηρεί σιγή!

Υπάρχει ένα τερατώδες και διεφθαρμένο σύστημα στο δημόσιο τομέα (και όχι μόνο...) με οσμωτικές σχέσεις, με την μαφία, νόμιμη και παράνομη, που ένας παραπόταμος είναι και οι πελατειακές σχέσεις, που δεν μεταφράζονται μόνο σε ψήφους.
Είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά Βάσω μου...
Μερικές φορές αναρωτιέμαι, αν θα μπορούσε κάποιος άνθρωπος, πραγματικά να σπάσει όλους αυτούς τους μηχανισμούς...

Φυσικά σε ένα μικρότέρο μέρος μπορεί οι έλεγχοι να είνάι πιο δραστικοί, αλλά εδώ στην Αθήνα, το ξέρουν και το παραβλέπουν.

Ίσα ίσα στα μικρότερα μέρη γίνεται της τρελλής...

΄Εμαθα μάλιστα ότι θα δώσουν από τον Σεπτέμβριο (τυχαία άραγε λόγω των δημοτικών εκλογών?) δικαίωμα σε κάθε μετανάστη να εγγραφεί στα τοπικά δημοτικά Μητρώα, αρκεί να φέρει μία βεβαίωση από το ΙΚΑ ότι είναι συνεπής στις πληρωμές του και έτσι έμμεσα να αποδείξει ότι εργάζεται...Μα αρκεί αυτό μόνό?

Να ήταν μόνο οι μετανάστες... Με τους ρομά (σικ) δεν βλέπεις τί γίνεται; Μαύρο χρήμα, κυκλοφορούν οι περισσότεροι με πανάκριβα αυτοκίνητα, εξαιρούνται του στρατού, της φορολογίας ακόμα και της εκπαίδευσης.
Δεν άκουσα ποτέ να ισχύσει το "πόθεν έσχες" γι' αυτούς...

Πολλοί φίλοι έπεσαν θύματα κλοπών από την επιλογή τους να συνεργαστούν εργασιακά με έναν αλλοδαπό, που δεν είχε χαρτιά και μετά αντε βρέστον, με την σκέψη και μόνο ότι για να είναι εδώ, δεν μπορεί παρά να έχει χαρτιά και έτσι δεν τα ζήτησαν, όπως δεν θα ζητούσαν και από έναν ΄Ελληνα...Τραγικό λάθος και τα δύο...

Αυτό που ακούγεται ως επιλογή συνήθως υποκρύπτει μια βαθειά εκμετάλλευση. Ξέρεις πόσα χρήματα γλιτώνει ένας εργοδότης από έναν παράνομο μετανάστη;
’σε που φυσικά γίνεται διακανονισμός του ημερομισθίου, πάντα προς τα κάτω.

Πέρα από αυτό, σίγουρα το κράτος γνωρίζει (το ξέρω από πρώτο χέρι) όλα τα "γκέτο" των αλλοδαπών, που παραμένουν μπουλούκια σε κάποιο χώρο και μπλέκουν με την τοπική Μαφία, γιατί το σίγουρο είναι ότι εδώ δεν έρχονται μόνο οικογενειάρχες και άνθρωποι που θέλουν να έχουν μια ευκαιρία για μια πιο όμορφη ζωή, αλλά κυρίως όσοι κατατρεγμένοι δεν έχουν θέση ούτε καν στον τόπο τους!

Φυσικά και τα γνωρίζει!
Όπως γνωρίζει για τα παράνομα φακελλάκια, για τις μίζες, ξέρει ακριβώς ποιά είναι τα συμφέροντα και οι φατρίες, γνωρίζει για την παραπαιδεία, την παραοικονομία, το παραδικαστικό, το μαύρο χρήμα, τις οφσόρ, τους εκβιασμούς, τις άτυπες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, όλα τα γνωρίζει.
Γιατί λοιπόν τα συντηρεί; Απλά διότι, η δουλειά του κράτους όπως έχει διαμορφωθεί στην ελληνική πραγματικότητα, δεν είναι η υπηρεσία του πολίτη.
Είναι η υπηρεσία μιας συγκεκριμένης τακτικής που οφελεί συγκεκριμένες κάστες.
Και οι μετανάστες κάπως ήρθαν εδώ. Κάποιους οφελούν. Αναρωτήθηκε κανείς πώς φτιάχτηκαν τα Ολυμπακά έργα και τί γλίτωσαν οι εργολάβοι; Αναρωτήθηκε κανείς πώς φτιάχτηκαν οι μεγάλες οδοποιϊες; Πόσα λεφτά μπήκαν σε τσέπες; Αναρωτήθηκε κανείς, πόσοι συντηρούνται μόνο από τις παράνομες εισαγωγές γυναικών΄και όχι μόνο;

Αυτούς λοιπόν (ή και αυτούς) θέλει να νομιμοποιήσει το ελληνικό κράτος, και ιδιαίτερα το κόμμα που το πρότεινε, απλά και μόνο για να έχει περισσότερους ψήφους...ας μην γελιόμαστε!

Οι ψήφοι είναι η κορυφή του παγόβουνου... Παίζονται και άλλα συμφέροντα, οικονομικά. Αλλά δεν είναι του παρόντος.

Αν αυτό αποτελέσει ευκαιρία να πάρουν τα δικαιώματά τους οι μετανάστες που ζουν όμορφα μεταξύ μας και οι υπόλοιποι να πάνε στο καλό, καλώς έχει και κανείς μας δεν θα είχε την παραμικρή αντίρρηση!
Το θέμα είναι ότι κανένας ΄Ελληνας πολίτης δεν έχέι πια την παραμικρή εμπιστοσύνη στο κράτος και από εκεί ξεκινούν όλα...

Οι ευθύνες πρέπει να αποδοθούν εκεί που ανήκουν αλλιώς θα επικρατήσει ο νόμος της ζούγκλας. Το διαίρει και βασίλευε έίναι παλιά και δοκιμασμένη μέθοδος. Αν λέω όσα λέω είναι για να μην πέφτουμε στις ίδιες παγίδες συνεχώς...

Τους νόμους, κοινωνικούς και ανθρώπινους τους γνωρίζουν όλοι, εκτός από αυτήν την κρατική μηχανή, που τα βλέπει όλα "χρήμα"...και στην υπηρεσία του αδιαφορεί για δικαιώματα και υποχρεώσεις και τα καίει όλα σε ένα τσουβάλι, κάνοντας τους πολίτες εχθρούς και αντίπαλους...

Μα αυτό ακριβώς θέλει, γιατί το εξυπηρετεί.
Μόνο αν εσύ στραφείς στον μετανάστη, τον ρομά, τον κακό δημόσιο υπάλληλο, τον διεφαρμένο γιατρό, τον "γουρούνι" τον μπάτσο, εκείνοι θα μπορούν ανενόχλητοι να περνάνει νομοσχέδια και να κλείνουν συμφωνίες κάτω από την μύτη μας, αφού η προσοχή μας θα είναι στραμμένη στο δέντρο και όχι στο δάσος.

Μπορεί βέβαια και να κάνω λάθος σ' αυτήν την αξιολόγηση, που γίνεται μόνο με αυτό που φαίνεται και εισπράτουμε σαν κάτοικοι των Αθηνών, καθημερινά!

Δεν κάνεις λάθος. Απλά δεν είναι μόνο αυτό...

Βέβαια, για να δικαιώσω και την Ευούλα, άλλα πράγματα νιώθω στην Ψυχή μου, για την δυστυχία που δεν βλέπω στα εμφανή, αλλά και σ΄ αυτά που κανείς δεν "υποψιάζεται"...Αλλά όπως είπα, αυτή η ενότητα εξετάζει μόνο τα εμφανή...
Και το εμφανές είναι ότι οι πολίτες της Ελλάδας δεν προστατεύονται από κανέναν, και είναι λογικό να θυμώνουν με τους μετανάστες...που σε ένα αρκετά μεγάλο μέρος τους (εδώ στην Αθήνα τουλάχιστον) "ζητιάνοι" ήταν στην χώρα τους, "ζητιάνοι" είναι και εδώ...

Λογικότατο είναι. Αλλά δεν βοηθάει, είναι μια ατέρμονη κατάσταση, είναι από τους βασικούς κανόνες της μαζοποίησης. Και όταν γίνεσαι μάζα ελέγχεσαι εύκολα.... Πρέπει να βγούμε από το "λογικό" και το "προφανές" και να αναζητήσουμε αν όχι τις πραγματικές αιτίες αλλά τουλάχιστον τους πραγματικά υπεύθυνους.

@};-

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:-( :-( :-( στους πραγματικούς υπεύθυνους απευθύνομαι, αλλά δεν βαριέσαι...
Ο κάθε ΄Ελληνας παίρνει στα χέρια του εκείνον τον νόμο που μπορεί να σηκώσει! :-( :-( :-( :-( :-( :-( :-(

Και αντί να "κάψουμε" τους 300, γιατί αυτούς δεν μπορούμε, θα έχουμε να κάνουμε με τους κοινωνικούς νόμους, καιμε καθημερινά αυτούς που εμφανώς μας ενοχλούν! Και δεν ανοίγει και μύτη!

:-( :-( :-( :-( :-(

Εικόνα

Δημοσίευση από Fotinoula »

Ευη
Είναι ΠΟΛΛΑ τα λεφτά
και θα επαναλάβω είναι πολλά τα λεφτά και στο βωμό τους αλλα και της εξουσίας δεν υπολογίζεται τίποτα μα τίποτα, δεν ενδιαφέρει ουτε ο μεταναστης ουτε ο πολίτης, ουδεις....

και μεσα σε αυτο το παιχνίδι υπαρχουν πολλες ατομικες ευθυνες
όσο ζούμε σε τούτον τον κόσμο, θα τον Ερωτευόμαστε με όλη μας την Αγνότητα, έτσι ώστε να πάμε στον Θεό γεμάτοι από Αγάπη και όχι γεμάτοι από φόβο... :x
Άβαταρ μέλους
Danielli
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

http://www.youtube.com/watch?v=mb4v1U62 ... r_embedded

Εντυπωσιαστηκα με το παθος που εκφραζει την αλήθεια της! @};-
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:-( :-( :-(

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”