ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΟΜΑΔΙΚΗ ΨΥΧΗ – «ΕΓΡΗΓΟΡΟΣ»

Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

VasilisM έγραψε:
Μπα, εδώ δεν παρεξηγήθηκαν άλλοι κι άλλοι με αυτά που έχουν γραφεί στα άρθρα της κεντρικής σελίδας.
Τα εγρηγοράτα θα παρεξηγηθούν;
Καλό είναι να μιλάμε ξεκάθαρα :D

Νομίζω πως έχει δίκιο ο φίλος και θα πρέπει να γίνω πιο ξεκάθαρος:

Θέλω κατ' αρχήν να πω πως δε γνώριζα και πολλά σχετικά με το reiki. Για την ακρίβεια το είχα ακουστά μόνο ως όρο. Από ένα πρόχειρο ψάξιμο που έκανα, είδα πως αποτελεί ένα ολιστικό θεραπευτικό σύστημα που δημιουργήθηκε από έναν Ιάπων Βουδιστή περίπου πριν από έναν αιώνα. Θελώ επίσης να τονίσω πως δεν αμφισβητώ τις ειλικρινείς προθέσεις και τα αγνά κίνητρα της κυρίας Νικολοπούλου, ούτε ότι μπορεί να έχει βοηθήσει στην καλυτέρευση της ζωής κάποιων ανθρώπων μέσα από τη μέθοδο που διδάσκει. Αυτά όμως που παρουσιάζονται στις κεντρικές σελίδες του site, τα θεωρώ επιεικώς απαράδεκτα.

Θέλει η κυρίαα Νικολοπούλου να διαδώσει το Βουδισμό στην Ελλάδα; Αν ναι, μπράβο της από εμένα. Θέλει να παρουσιάσει και να διδάξει στον κόσμο μια άγνωστη στη χώρα μας ολιστική θεραπευτική μέθοδος; Και αυτό θα ήταν καλό, αφού τέτοιες προσπάθειες απουσιάζουν από τον Ελλαδικό χώρο. Αυτό που παρουσιάζει όμως μέσα από αυτό το site, είναι ένας αχταρμάς από Χριστιανισμό, Εβραισμό, Ταοισμό, Θεοσοφία της Έλενας Χαν, Θεοσοφία της Αλίκης Μπέιλη, Αρχαία Ελληνική Κοσμοθέαση και απόψεις new age Αμερικανών συγγραφέων. Πέραν αυτού, τα όσα γράφονται στα άρθρα της αρχικής σελίδας βριθούν από ανακρίβειες. Δε γνωρίζω αν η κυρία Νικολοπούλου έφτασε στα όσα γράφει μέσα από δικές της έρευνες ή προτιμά να αντιγράφει απόψεις που βρίσκει σε ξένα sites.

Ανοίγοντας για παράδειγμα την ενότητα, οι Αναληφθένετς Διδάσκαλοι και κάνοντας κλικ στο πρώτο όνομα (El Morya), διαβάζουμε:
Ο Ελ Μόρυα ήταν πρίγκιπας στην Ινδία. 'Ηταν μυημένος στον υψηλότερο βαθμό της Λευκής Αδελφότητας. Πραγματοποίησε την αποστολή του στην γη με σοφία και δύναμη, σε αρμονία με το Θεϊκό Θέλημα. Αναλήφθηκε το 1898 και έγινε ένα με την Θεότητα. Εργαζόταν σαν Διδάσκαλος από ένα υψηλότερο επίπεδο, αρχικά με την Θεοσοφική Εταιρία. Μετέδωσε μέσω τηλεπάθειας στην Helene Blavatsky τις «επιστολές των Διδασκάλων».΄Ηταν Διδάσκαλος της Alice Baily, η οποία του αφιέρωσε σχεδόν όλα της τα βιβλία.

Όποιος έχει μελετήσει την πορεία και το χρονικό των θεοσοφιστών, γνωρίζει ότι το έργο "Οι επιστολές των Διδασκάλων", δεν υπαγορεύθηκε μέσω τηλεπάθειας στην Έλενα Χαν, αλλά αποτέλεσε δημοσίευση της αλληλογραφίας δύο λαικών τσέλα και δύο διδασκάλων της υποτιθέμενης Αδερφότητας, των Μ. και Κ.Χ.. Αυτοί οι λαικοί τσέλα ήταν οι A.P. Sinnet και A.O. Hume και οι δύο άτομα με αρκετά καλές κοινωνικές θέσεις και αρκετή επιρροή στην Ινδία, που επιλέχτηκαν από την Αδερφότητα ως ενεργά μέλη της νεοδημιουργηθείσας Θεοσοφικής Έταιρείας του Aydar. Όποιος επιθυμεί να γνωρίσει για ποιους λόγους επιλέχθηκαν από τους Διδασκάλους, ποια είναι τα πιστεύω της υποτιθέμενης Αδερφότητας σχετικά με θρησκευτικά, επιστημονικά, κοινωνικά και πολιτικά θέματα κλπ., καθώς και να εντρυφήσει περαιτέρω στο πως έλαβε χώρα η διαδικασία γέννσης και ανάπτυξης του Θεοσοφικού κινήματος, που τόσες γεννιές επηρέασε και εξακολουθεί να επηρεάζει, θα ήταν καλό να μελετήσει αυτό το βιβλίο, το οποίο μπορεί να βρεθεί με μεγάλη ευκολία δωρεάν στο internet (Mahatma Letters to A. P. Sinnet).

Σε ένα μάλιστα από τα κεφάλαια του παραπάνω έργου, στην αλληλογραφία μεταξύ του K.X. και του Α.Ο. Hume, μαθαίνουμε πως τα μέλη της Αδερφότητας είναι υπέρμαχοι του Αθεισμού υπό τη μορφή που τον δίδαξε ο Γκωτάμα, ενώ είναι πολέμιοι του Χριστιανισμού, καθώς και κάθε άλλης οργανωμένης θρησκείας. Στην ίδια επιστολή αναλύονται και οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ των Θιβετιανών Λάμα και των Δυιτκών ιερέων του Χριστιανισμού. Για την ακρίβεια, ο Κ.Χ. στις περισσότερες των επιστολών του, όλο και κάτι θα πει ενάντια στο χριστινισμό, οπότε τα όσα γράφονται εδώ σχετικά με αναλήψεις σε ουρανούς και ενώσεις με κάποιον υποτιθέμενο θεό θα ήταν καλό να διαγραφούν. Πέραν αυτού, η ίδια η Έλενα Χαν αναφέρει πως συνάντησε πρώτη φορά το Διδάσκαλο Μ. σε νεαρή ηλικία ενώ βρισκόταν στο Λονδίνο, για να τον συναντήσει ξανά και να περάσει μερικά χρόνια μαζί του κατά την παραμονή της στα ασράμ της Αδερφότητας στα Ιμαλαία. Τα σχετικά με το θάνατο, την ανάληψη του στον ουρανό και τη δράση του από υπεργήινα πεδία, αποτελούν αποκυήματα της φαντασίας σύγχρονων συγγραφέων και όταν μελετάμε τέτοια θέματα είναι καλό να ανατρέχουμε στην πηγή.

Η Έλενα Χαν, δημοσίευσε ένα τμήμα της γνώσης της Αδερφότητας μέσα από το ογκώδες έργο της με τίτλο "Μυστική Δοξασία", το οποίο δεν ήταν αποτέλεσμα κάποιας μυστηριώδους τηλεπαθητικής έπικοινωνίας, όπως υποστηρίζουν οι επικριτές της και όσοι θέλουν να εντυπωσιάσουν, αλλά των γνώσεων που απέκτησε κατά την υποτιθέμενη παραμονή της για διάστημα δύο εως επτά ετών, στα Ιμαλάια, σε ένα από τα ασράμ της Αδερφότητας. Όπως η ίδια αναφέρει, τα μέλη της Αδερφότητας, αποφάσισαν να προσφέρουν ένα μικρό τμήμα της γνώσης τους στο Δυτικό κόσμο, για να προσφέρουν μια εναλλακτική στους Δυτικούς ανθρώπους που είχαν βρεθεί παγιδευμένη μεταξύ του από μηχανούς θεού του Χριστιανισμού από τη μία και της καθαρά υλιστικής επιστήμης από την άλλη. Το συγκεκριμένο έργο αν και ιδιαίτερα ενδιαφέρον, δεν παύει να παρουσιάζει δίάφορα δυσνόητα -μάλλον ακατανόητα- σημεία καθώς και διάφορες αντιφάσεις, αφού όπως αναφέρει και κάποιος από τους Διδασκάλους στην αλληλογραφία του στον A.P. Sinnet, δεν αποκαλύφθηκαν τα πάντα στην Έλενα Χαν, ενώ και η ίδια δεν ήταν ασκούμενη πρακτική αποκρυφίστρια για να μπορέσει να συλλάβει βιωματικά ορισμένες έννοιες, τις οποίες θα έπρεπε να παρουσιάσει στο κοινό και για τις οποίες δεν υπήρχε κάποια αντίστοιχη ορολογία στις Δυτικές γλώσσε. Δεν παύει πάντως να αποτελεί ένα κλασσικό και πολύ νεδιαφέρον έργο, που παρουσιάζει μια εναλλακτική κοσμογονία, γεωγονία και ανθρωπογονία.

Tέτοιου είδους ανακρίβειες, μπορώ να εντοπίσω και σε όλα σχεδόν τα υπόλοιπα άρθρα και αυτό κυρία Νικολοπούλου δεν ονομάζεται η δική μου και η δική σου αλήθεια, αλλά παραποίηση των γεγονότων και διαστρέβλωση της αλήθειας.
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Ξέρεις, πιστεύω πάντα, ότι η επίκριση είναι ένα ελάττωμα που μας εγκαταλειπει τελευταίο...
Kαι ο σεβασμός, ένα προτέρημα που αποκτάμε λίγο μετά...

μεταξύ των δύο, υπάρχει το χάος της αλήθειας μας!

:x :x :x @};- @};- @};-
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ξέρεις άραγε, dortias, τι σημαίνει θεραπεία?

μπορώ να κατανοήσω την διαφορετική άποψη, την αγένεια όμως την κατανοώ σαν ασθένεια...

Επειδή εδώ μέσα δεν είσαι παρα φιλοξενούμενος, θα σε παρακαλούσα να προσαρμοστείς στους όρους του φόρου αυτού...

Δηλαδή να περάσεις από το τόπικ με τις καλημέρες και να πεις ένα "γειά", ανθρώπινο...

όλα τα άλλα που γράφεις είναι περιττά!

Δεν αγωνίζομαι για την εικόνα μου και ούτε με ενδιαφέρει η άποψή σου για μένα...Αν δεν σου αρέσουν όσα γράφω, μπορείς να κλείσεις την πόρτα πίσω σου! ΄Ετσι απλά!

Δεν έχεις καμία ελπίδα εδώ μέσα να χειροκροτηθείς...πίστεψέ με!

@};-
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

ΙΩΑΝΝΑ έγραψε:
Ξέρεις, πιστεύω πάντα, ότι η επίκριση είναι ένα ελάττωμα που μας εγκαταλειπει τελευταίο...
Kαι ο σεβασμός, ένα προτέρημα που αποκτάμε λίγο μετά...

μεταξύ των δύο, υπάρχει το χάος της αλήθειας μας!

:x :x :x @};- @};- @};-
Kάποιοι εδώ μέσα φαίνεται να ξεχνούν πως πέρα από τον προσωπικό σεβασμό, υπάρχει και ο πολύ σημαντικότερος κατ' εμέ σεβασμός στην ιστορική αλήθεια. Μια μορφή σεβασμού που φαίνεται πως απουσιάζει παντελώς από αυτό το site.

Εχώ δεν είχα, ούτε έχω σκοπό να χειροκροτηθώ. Εξάλλου ούτε σας ξέρω, ούτε με ξέρετε. Ήθελα απλώς να δώσω τα έναυσμα σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι εισήλθαν σε αυτό το χώρο με αγνές προθέσεις, να σκεφτούν μήπως έχουν εξαπατηθεί σε ορισμένα σημεία, καθώς επίσης και να αποκαταστήσω με τεκμηριωμένα στοιχεία την αλήθεια σχετικά με ένα φιλοσοφικό ρεύμα (θεοσοφία), οι διδασκαλίες του οποίου είδα να διαστρεβλώνονται με βάναυσο τρόπο σε αυτό το site.

Φυσικά δεν πήρα καμιά απάντηση σχετικά με τα στοιχεία που παρέθεσα από την κυρία Νικολοπούλου. Περιορίστηκε στο: "Εγώ αυτά γράφω στο site μου και αν δε σου αρέσει σήκω και φύγε". Και αφού με έδιωξε με αυτό τον τρόπο, με εξέβρισε και με αποκάλεσε αγενή και άρρωστο. Ο καθένας ειλικρινής ερευνητής όμως μπορεί να κάνει την έρευνα του και να καταλάβει για τον εαυτό του ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Τότε θα καταλάβει και που οφείλονται αυτά τα προσεκτικά συγκαλυμμένα ξεσπάσματα εκνευρισμού.
Άβαταρ μέλους
Annoula
Site Admin

Δημοσίευση από Annoula »

Αγαπητέ dortias εγώ ξέρω προσωπικά την κ. Νικολοπούλου, τη Βάσω μας και η αλήθεια της ψυχής μας που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε μόνοι μας αλλά και η ζεστασιά, η Ανθρωπιά και ο σεβασμός που μας προσφέρει δεν τα βρίσκεις εύκολα. Η βοήθεια που προσφέρει είναι ανεκτίμητη. Ο άνθρωπος΄Βάσω είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα που ποτέ δε θα σου πει κάτι το οποίο δεν το έχει τεκμηριώσει η ίδια (σε οποιοδήποτε επίπεδο).

Όλα τα υπόλοιπα εμένα προσωπικά που παραθέτεις με αφήνουν ασυγκίνητη.
Εδώ μέσα είναι το σπίτι μας και δεχόμαστε οποιαδήποτε άποψη. Όχι όμως κριτική και ασέβεια. Αν δε σου αρέσει, στο καλό.

Γιαννάκη που είναι τα γλυκά???
Αν ο Θεός είναι η πρωταρχική Αιτία η Αγάπη θα είναι το αποτέλεσμα
Πατέρα μου/Μητέρα μου, είναι παιδί της Αλήθειας και μόνο αυτή είναι ο δρόμος ο δικός μου προς εσένα
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

όταν απευθύνεσαι σε εμένα, να έχεις την ευγένεια να το κάνεις επωνύμως... αλλιώς είσαι για άλλη μια φορά αγενής!!

Και αυτά περί σωτήριας των αγνών αναζητητών τα έχουμε ξαναακούσει από ανθρώπους-σωτήρες...
Με κάποιους τέτοιους θεατρινισμούς κόντεψε ο Γαλιλαίος να χάσει την ζωή του...

Στις 25.9.2009, στο τόπικ "Λευκή Ιεραρχία" είχες αποκαλέσει τους ανθρώπους "όχλο"...

στο είχα επισημάνει...

από τότε έδειχνες πόσο αγενής είσαι...

δεν νομίζω ότι έχουμε κάτι άλλο να πούμε...
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Vasoula την 17 Απρ 2010 8:35 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Φυσικά δεν πήρα καμιά απάντηση σχετικά με τα στοιχεία που παρέθεσα από την κυρία Νικολοπούλου
για τα στοιχεία που παρέθεσες δεν έχω να σου απαντήσω εγώ, αν θέλεις να μεσολαβήσω στον διδάσκαλο Κουτχούμι, για να σου απαντησει ο ίδιος!

ας πούμε και μια βλακεία να περάσει η ώρα, γιατί τα εγρηγορότα εδώ μέσα έχουν ξεραθεί από τα γέλια...

Εικόνα

Δημοσίευση από VasilisM »

Εχώ δεν είχα, ούτε έχω σκοπό να χειροκροτηθώ. Εξάλλου ούτε σας ξέρω, ούτε με ξέρετε. Ήθελα απλώς να δώσω τα έναυσμα σε κάποιους ανθρώπους, οι οποίοι εισήλθαν σε αυτό το χώρο με αγνές προθέσεις, να σκεφτούν μήπως έχουν εξαπατηθεί σε ορισμένα σημεία, καθώς επίσης και να αποκαταστήσω με τεκμηριωμένα στοιχεία την αλήθεια σχετικά με ένα φιλοσοφικό ρεύμα (θεοσοφία), οι διδασκαλίες του οποίου είδα να διαστρεβλώνονται με βάναυσο τρόπο σε αυτό το site.
Φίλε dortias εδώ μέσα δεν μπαίνουμε για να μάθουμε κάποια ιστορική αλήθεια, ή κάποια αυτούσια διδασκαλία, τουλάχιστον εγώ έτσι λειτουργώ εδώ μέσα. Τα κείμενα που υπάρχουν σε αυτό το φόρουμ, τίθενται απλά προς συζήτηση, και όποιος θέλει κρατάει ό,τι του κάνει, ό,τι δεν του κάνει το αφήνει στην ησυχία του. Δεν έχω νιώσει ούτε μια στιγμή πως παραπλανούμε εδώ μέσα. Ίσα ίσα που έχω λάβει επιγνώσεις μέσα από δώ, που με έχουν βοηθήσει πρακτικά στην ζωή μου. Συζητούνται θέματα αυτογνωσίας και ο καθένας λέει την γνώμη του χωρίς να προσπαθεί να επιβληθεί στον άλλο! Μην βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα. Το μόνο εύκολο είναι να βρει κανείς ψεγάδια στον άλλο.. την φωτεινή πλευρά του πάντα την αγνοούμε επιμελώς.. @};-
Πολέμα και Οραματίσου
Επισκέπτης

Anna έγραψε:Αγαπητέ dortias εγώ ξέρω προσωπικά την κ. Νικολοπούλου, τη Βάσω μας και η αλήθεια της ψυχής μας που μας βοηθάει να ανακαλύψουμε μόνοι μας αλλά και η ζεστασιά, η Ανθρωπιά και ο σεβασμός που μας προσφέρει δεν τα βρίσκεις εύκολα. Η βοήθεια που προσφέρει είναι ανεκτίμητη. Ο άνθρωπος΄Βάσω είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα που ποτέ δε θα σου πει κάτι το οποίο δεν το έχει τεκμηριώσει η ίδια (σε οποιοδήποτε επίπεδο).

Όλα τα υπόλοιπα εμένα προσωπικά που παραθέτεις με αφήνουν ασυγκίνητη.
Εδώ μέσα είναι το σπίτι μας και δεχόμαστε οποιαδήποτε άποψη. Όχι όμως κριτική και ασέβεια. Αν δε σου αρέσει, στο καλό.
Μετά από το post της φίλης, νομίζω ότι οι μάσκες τελικά έπεσαν. Όπως η ίδια αναφέρει:

"Εδώ μέσα δεχόμαστε οποιαδήποτε άποψη, όχι όμως κριτική".

Ο καθένας μπορεί να μπει και να εκφράσει την άποψη του, αρκεί η άποψη αυτή να συμβαδίζει με τις απόψεις των πιο παλιών μελών και να τις επικροτεί. Κάθε κριτική είναι ανεπίτρεπτη, ακόμα και αν συνοδεύεται από πλήθος τεκμηριωμένων στοιχείων. Όποιος θέλει να έχει το ρόλο του χειροκροτητή και να γεμίζει τα post του με λουλούδια, καρδούλες και αστείες φατσούλες είναι ευπρόσδεκτος. Όποιος σκοπεύει να διαφωνήσει, να ασκήσει κριτική και να στοιχειοθετήσει την ύπαρξη κάποιου σφάλαμτος στο συλλογισμό κάποιου μέλους, οφείλει να αποχωρήσει. Ίσως αυτή υπήρξε και η βαθύετρη αιτία που οδήγησε στη δημιουργία αυτού του χώρου. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση αυτή να είναι η άποψη ενός μεμονωμένου μέλους (Αnna) και όχι της πλειοψηφίας.

Κατά τ'άλλα, δεν είπα πουθενά ότι η Βάσω δε μπορεί να έχει βοηθήσει κόσμο ή ότι δεν είναι ζεστός και γλυκός άνθρωπος. Είπα πως καλό θα ήταν να μην μπλέκει τόσα διαφορετικά και κάποιες φορές αντικρουόμενα φιλοσοφικά ρεύματα. Αυτό όμως που αναφέρει η φίλη: "Η Βάσω είναι ένα γλυκύτατο πλάσμα που ποτέ δε θα σου πει κάτι το οποίο δεν το έχει τεκμηριώσει η ίδια (σε οποιοδήποτε επίπεδο)", θα μου επιτρέψετε να μην το δεχτώ, αφού όταν διαβάζω στο site:

"Ο Ελ Μόρυα ήταν πρίγκιπας στην Ινδία. 'Ηταν μυημένος στον υψηλότερο βαθμό της Λευκής Αδελφότητας. Πραγματοποίησε την αποστολή του στην γη με σοφία και δύναμη, σε αρμονία με το Θεϊκό Θέλημα. Αναλήφθηκε το 1898 και έγινε ένα με την Θεότητα. Εργαζόταν σαν Διδάσκαλος από ένα υψηλότερο επίπεδο, αρχικά με την Θεοσοφική Εταιρία. Μετέδωσε μέσω τηλεπάθειας στην Helene Blavatsky τις «επιστολές των Διδασκάλων».΄Ηταν Διδάσκαλος της Alice Baily, η οποία του αφιέρωσε σχεδόν όλα της τα βιβλία.

Μερικές από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις του:
Αβραάμ
Μελχιόρ, ένας από τους τρεις σοφούς βασιλείς, που ήρθαν στην γέννηση του Χριστού
Βασιλιάς Αρθούρος
Τόμας Μπέκετ
Jacques de Molay
Thomas Moore, ΄Αγγλος ποιητής
Εl Morya Khan, Ινδός πρίγκιπας"

Kαι πιο κάτω:

"Ο Σαιν Ζερμαίν είναι ένας από τους αναληφθέντες Διδασκάλους και μέλος της Λευκής Αδερφότητας. Είναι ο φύλακας της 7ης ακτίνας, της βιολετί ακτίνας της θεραπείας. Σ' αυτόν ανήκει η βιολετί φλόγα της μεταστοιχείωσης. 'Οταν καλουμε την Χάρη Του τότε εξαγνιζόμαστε και είμαστε ολοένα και πιο ικανοί να αναγνωρίσουμε το Θεϊκό και να εκδηλώσουμε το Θέλημα Του.

Μερικές από τις προηγούμενες ενσαρκώσεις του:
Ανώτατος ιερέας στην Ατλαντίδα
Ο προφήτης Σαμουήλ
Ιωσήφ από την Ναζαρέτ
Μέρλιν, σύμβουλος του βασιλιά Αρθούρου
Χριστόφορος Κολόμβος
Παράκελσος
Κόμης Σαιν Ζερμαίν"

Δε νομίζω πως η Βάσω έχει επιβεβαιώσει εμπειρικά-βιωματικά τα όσα γράφει. Αν έχει αντίθετη άποψη σε αυτό το σημείο και πιστεύει πως έχει πράγματι επιβεβαιώσει τα όσα αναφέρει στην αρχική σελίδα της θα την παρακαλούσα να τοποθετηθεί. Μετά από αυτό, υπόσχομαι να υπακούσω στην παράκληση της και να αποχωρίσω από αυτό το χώρο, χωρίς να επιστρέψω ξανά.

ΥΓ: Καλά Βάσω, που θυμόσουνα τι έγραφα πριν από έξι μήνες; Τόση εντύπωση σου προκαλούν τα όσα γράφω;
Άβαταρ μέλους
AMALIA

Δημοσίευση από AMALIA »

Αννουλα!!! @};-

Λοιπον Dortia οπως βλεπεις εδω μεσα ειναι το σπιτι μας και ειμαστε πολυ φιλοξενοι και ευγενικοι αλλα αυτο δεν σου δινει το δικαιωμα να μιλας οπως θελεις για την Βασω που πολλους απο εμας μας δενει μια βαθια φιλια...
Επισης ολοι βγαινουμε με το ονομα μας και την φωτο μας αν σου λεει κατι αυτο..
Ευκολα με ενα ψευδωνυμο κανεις κριτικη....
Άβαταρ μέλους
Δωρουλα
Site Admin

Δημοσίευση από Δωρουλα »

"Εδώ μέσα δεχόμαστε οποιαδήποτε άποψη, όχι όμως κριτική".

Ο καθένας μπορεί να μπει και να εκφράσει την άποψη του, αρκεί η άποψη αυτή να συμβαδίζει με τις απόψεις των πιο παλιών μελών και να τις επικροτεί. Κάθε κριτική είναι ανεπίτρεπτη, ακόμα και αν συνοδεύεται από πλήθος τεκμηριωμένων στοιχείων. Όποιος θέλει να έχει το ρόλο του χειροκροτητή και να γεμίζει τα post του με λουλούδια, καρδούλες και αστείες φατσούλες είναι ευπρόσδεκτος. Όποιος σκοπεύει να διαφωνήσει, να ασκήσει κριτική και να στοιχειοθετήσει την ύπαρξη κάποιου σφάλαμτος στο συλλογισμό κάποιου μέλους, οφείλει να αποχωρήσει. Ίσως αυτή υπήρξε και η βαθύετρη αιτία που οδήγησε στη δημιουργία αυτού του χώρου. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση αυτή να είναι η άποψη ενός μεμονωμένου μέλους (Αnna) και όχι της πλειοψηφίας.

dortias κάθε διαφορετική άποψη εδω μέσα είναι ευπρόσδεκτη να συζητηθεί, όταν ο συνομιλιτής έχει την πρόθεση να κάνει έναν εποικοδομητικό διάλογο και σεβόμενος τους υπολοίπους και τις απόψεις τους!!η δική σου πρόθεση όμως δεν έχει να κάνει με συνομιλία και διάλογο στα πλαίσια που αυτό το φόρουμ και τα μέλη του επιθυμούν, καθώς ο τρόπος που εκφράζεσαι είναι εμφανώς επιθετικός κατα το πρόσωπο της κας Νικολοπούλου, οπότε δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο!!εκτός αν θες να συζητήσουμε τον πραγματικό λόγο για τον οποίο μπουκάρεις εδω μέσα και υποδεικνύεις τι θα διαγραφεί και τι θα κρατηθεί απο τα αναρτημένα άρθρα του σάϊτ γιατί δεν φαντάζομαι να ανησυχείς τόσο πολύ για τον διδάσκαλο Ελ Μόρυα και πόσες ενσαρκώσεις είχε!! @};- @};-

Η εποικοδομητική κριτική φίλε δεν έχει καμία σχέση με την επιθετικότητα και την αγένεια!! @};-
Η πληγωμένη καρδιά μπορεί να Ερωτευθεί
Η προστατευμένη καρδιά δεν μπορεί

Πολέμα και Οραματίσου.

Εικόνα

Reiki Center - Ρεικι
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

θα την παρακαλούσα να τοποθετηθεί
αφού το θέλεις τόσο πολύ, ας σου πω λοιπόν...

΄Οσα γράφονται στο σάιτ για τους αναληφθέντες διδασκάλους είναι πληροφοριες από το γερμανικό σάιτ Lichtsegen, του κ. Stier, ο οποίος ευγενικά μου παραχώρησε το δικαιωμα να τις δημοσιοποιήσω στο σάιτ και το οποίο έχω παραθέσει στις πηγές του σάιτ.

Επίσης αρκετές πληροφορίες πήρα από τα αγαπημένα βιβλία των διδασκάλων της Σοφίας, τις οποίες δημοσίευσα με έγκριση της Μαρίας Βασιλοπούλου των εκδόσεων Τετρακτύς!

Δεν είπα ποτέ, αγαπητέ, ότι είναι δικές μου τεκμηριωμένες πληροφορίες, πλην όμως έχω κι εγώ τις δικές μου, από την προσωπική μου εσωτερικη επικοινωνία, με βάση τις οποίες πορεύομαι στην ζωή μου...

Ουδέποτε υπήρξα οπαδός του Βουδισμού, μα ουτε του Χριστιανισμού, ούτε κάποιας άλλης θρησκείας, πέρα από την υψηλότερη θρησκευτική αντίληψη που εκπορεύεται από την ευλάβειά μου!

Αν θέλεις στείλε μου το μέιλ σου να σου στείλω το βιογραφικό μου... ;)

όσο γι' αυτό...
Καλά Βάσω, που θυμόσουνα τι έγραφα πριν από έξι μήνες; Τόση εντύπωση σου προκαλούν τα όσα γράφω;
θυμάμαι ακόμα και ότι ελέχθη πριν 3 χρόνια, όχι πριν από 6 μήνες...
Αυτό, για να γνωρίζεις και κάτι, ανήκει στον τομέα της θεραπείας...

Και σίγουρα θυμάμαι όσους αγενείς ανθρώπους επισκέφτηκαν το "σπίτι" μου και μπήκαν με διάθεση αρπακτικού...

Τοποθετήθηκα λοιπόν, γι' αυτό σε παρακαλώ να κρατήσεις και εσύ την υπόσχεσή σου...

όμορφα και ειρηνικά, κλεισε την πόρτα πίσω σου... :x
Μετά από αυτό, υπόσχομαι να υπακούσω στην παράκληση της και να αποχωρίσω από αυτό το χώρο, χωρίς να επιστρέψω ξανά.

Εικόνα

Υπάρχει πρόβλημα αν διαγράψω και τα posts που έχω κάνει, προτού διαγράψω το προφίλ μου; Εννοώ θα χαλάσει η ροή της συζήτησης των θεμάτων που συμμετείχα;

ΥΓ: Αν θεωρείτε τόσο απαραίτητο να αναρτήσω μια φωτογραφία μου, αφού αυτό ειπώθηκε περισσότερες από μια φορές, να σας στείλω μία να με δείτε. Δεν έχω πρόβλημα. Απλά δεν το θεώρησα απαραίτητο. Σε site εσωτερισμού υποτίθεται ότι μπήκα, όχι σε site γνωριμιών.
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

κάνεις λάθος, εδώ δεν είναι σάιτ εσωτερισμού, αλλά σάιτ για το ρέικι και την εσωτερική θεραπεία...

Αν θέλεις να διαγράψεις τα ποστ σου, είσαι ελεύθερος να το κάνεις!
Δεν πειράζει που δεν θα έχει ροή η συζήτηση...

΄Οσο για την φωτογραφία σου, στείλτην μου στο μέιλ μου, αν θέλεις!
Μια περιέργεια, βρε αδερφέ, την έχω...

Δεν σου ζητήσα φωτογραφία, αλλά θα ήθελα να μιλάμε με τα ονόματά μας, αφου εσύ απευθύνεσαι σε μένα με αυτόν τον τρόπο.

Στο καλό, φίλε! @};-

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Ο καθένας μπορεί να μπει και να εκφράσει την άποψη του, αρκεί η άποψη αυτή να συμβαδίζει με τις απόψεις των πιο παλιών μελών και να τις επικροτεί. Κάθε κριτική είναι ανεπίτρεπτη, ακόμα και αν συνοδεύεται από πλήθος τεκμηριωμένων στοιχείων. Όποιος θέλει να έχει το ρόλο του χειροκροτητή και να γεμίζει τα post του με λουλούδια, καρδούλες και αστείες φατσούλες είναι ευπρόσδεκτος. Όποιος σκοπεύει να διαφωνήσει, να ασκήσει κριτική και να στοιχειοθετήσει την ύπαρξη κάποιου σφάλαμτος στο συλλογισμό κάποιου μέλους, οφείλει να αποχωρήσει. Ίσως αυτή υπήρξε και η βαθύετρη αιτία που οδήγησε στη δημιουργία αυτού του χώρου.
Επειδή κάτι μου θυμίζει αυτό, σχετικά με το χειροκρότημα, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι όταν κάποιος εκτίθεται δημόσια και επωνύμως, είναι ευάλωτος στην κριτική και στον θαυμασμό, τα δύο άκρα μιας πολωμένης κατάστασης, που συνεχίζει να "ταλαιπωρεί" την ανθρωπότητα...

Η μοναδική τεκμηρίωση της εσωτερικής αλήθειας, για μένα, είναι μόνο η εκδήλωση της ζωής.
Τα αόρατα πεδία δεν μπορούν να τεκμηριωθούν για το σύνολο της ανθρωπότητας, ούτε χρειάζεται, γιατί τότε μετατρέπονται σε δόγμα και έχουμε δει τα αποτελέσματά του, εδώ και πολλά χρόνια...

΄Ετσι οι αναφορές σε αναληφθέντες διδασκάλους, σε οποιαδήποτε συμπαντική ιεραρχία και σε οποιαδήποτε καθοδηγούμενη εσωτερική διδασκαλία, έχουν σημασία μόνο για τον προσωπικό δρόμο του κάθε ερευνητή, ώστε να τον διανύσει με πληρότητα και αυτάρκεια και αυτή είναι η "υποχρέωσή" του, ώστε να μπορεί να στέκεται στο σύνολο, χωρίς να βάλλεται από την ίδια την φύση του.

Δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάποια εσωτερική διδασκαλία να μετατραπεί σε "ευαγγέλιο", από οποιονδήποτε σοβαρό αναζητητή, ούτε μπορεί να τεκμηριωθεί για το σύνολο της ανθρωπότητας, γιατί υπάρχουν άπειρες συνθέσεις δρόμων, απόψεων, εμπειριών και είναι θέμα του καθενός και της αντίληψης που έχει για την εξέλιξή του.

Το ζητούμενο του κάθε ερευνητή, δεν είναι να πείσει τους υπόλοιπους για την πλάνη τους, αλλά να μπορεί να στέκεται με ευλάβεια απέναντι στην ίδια του την ζωή και να στηρίζει την αλήθεια του, μέσα από τον σεβασμό του σ' αυτήν.

Μέσα σ' αυτά τα χρόνια, πολλοί άνθρωποι πήραν εσωτερική καθοδήγηση και την εξέφρασαν σε βιβλία, σε διαλέξεις, σε σχολές που ίδρυσαν, σε τάγματα εσωτερισμού, υπάρχει πληθώρα από τέτοιου είδους αναφορές, όλες τεκμηριωμένες και πολέμιες η μία της άλλης, έτσι που σαστίζει ο αγνός αναζητητής για τον δρόμο που θέλει να διανύσει...

Ρίχνοντας μια πιο ερευνητική ματιά, ανακαλύπτεις ότι κανείς ποτέ δεν "χειροκροτήθηκε" μόνο, για όσα φωτεινά λόγια είπε...
Η Μπλαβάτσι κατηγορήθηκε, όσο κανείς, η Μπέιλη το ίδιο, η Φόρτσιουν, ο Λεβί, τα εσωτερικά τάγματα, οι ομάδες εσωτερισμού...΄Ο ένας κατηγορεί τον άλλον και επισημαίνει ότι μόνο αυτός λέει την αλήθεια...Αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο ιντερνετ!!!!

Δηλώνω λοιπόν και δημοσίως, ότι ουδέποτε δήλωσα, δηλώνω ή θα δηλώσω στο μέλλον, ότι εγώ βρήκα την αλήθεια και την διδάσκω...
Είναι ανόητο και μόνο να το σκεφτώ, βλέποντας με συμπάθεια το παρελθόν της ανθρωπότητας...

Δηλώνω όμως δημοσίως ότι με ενδιαφέρει η "θεραπεία", στην πιο βαθιά της κατανόηση...
Δεν με ενδιαφέρει να βοηθήσω τους ανθρώπους να ενταχθούν σε συστήματα, ούτε θεωρώ το ρέικι "σύστημα"...Αποτρέπω κάθε άνθρωπο που χρειάζεται να θεραπευτεί μέσα από κάποιο σύστημα, να μυηθεί στο ρέικι, προτού κατανοήσει...
΄Ομως γνωρίζοντας την μεθοδολογία της "θεραπείας" σε βαθύτερο επίπεδο, μπορώ να βοηθήσω τους ανθρώπους να προσπαθήσουν στον ατομικό τους δρόμο, δίνοντας τους εκείνα τα κίνητρα να γίνουν Ανθρωποι!!

Κανένας άνθρωπος στον κόσμο δεν μπορεί να ισχυριστεί και να αποδείξει την αλήθεια του, γιατί την πλάνη ή την αλήθεια την γνωρίζει μόνο η Ψυχή του.
Μια ιδέα μπορεί να πάρει μόνο γι’ αυτήν την αλήθεια, μεταφέροντάς την στην φυσική του ζωή και παρατηρώντας την μέσα από το σώμα του!

Κάθε μικρή η μεγάλη «ασθένειά» του, χτυπάει το κουδούνι της πλάνης του.
Και όταν κανείς δεν ακούει το κουδούνι αυτό, τότε να περιμένει στην ζωή του να ηχήσει η καμπάνα…

Αντί λοιπόν να κρίνει τους άλλους για την πλάνη τους, ας προσπαθήσει να ανιχνεύσει τα συμπτώματα του εσωτερικού του πόλεμου, στο ίδιο του το σώμα…

Αυτά, γιατί με κούρασε η άποψη των χειροκροτημάτων, του θαυμασμού και της αλήθειας…
Και η μόνη αλήθεια που μπορώ να πω, είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να είναι κανείς εδώ μέσα, παρά για να υποστηρίξει με τις απόψεις του, την ανθρώπινη φιλία!

Σ’ αυτό το φόρουμ, αντίθετα από τα άλλα, οι σωτήρες μας τελείωσαν…
Και οι αντιπαραθέσεις το ίδιο…

Το λέω και για μελλοντικούς εισβολείς, που με αγένεια απευθύνονται ανώνυμα σε εμένα, με ισχυρισμούς που ποτέ μου δεν εξέφρασα…

Το κυριότερο μήνυμά μου είναι η εσωτερική ειρήνη…Και αυτή μπορεί να επιτευχθεί μόνο από την ατομική «θεραπεία» κάθε ανθρώπου.

Αν κάποιος έχει αντίρρηση για το μήνυμά μου, τότε ας εκφράσει το δικό του και ας το στηρίξει με ευγένεια…Η γνώση δεν «θεράπευσε» ποτέ κανέναν. Αυτό που τον θεράπευσε είναι η Γνώση και η Αγάπη!

:-(

Εικόνα

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”