ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ

Άβαταρ μέλους
ALEXOULA
Συντονιστής

Δημοσίευση από ALEXOULA »

Έλενη μου κατά την αυτοθεραπεία σου τίποτα δεν πειράζει
και δεν υπάρχουν περιορισμοί!!
Αυτό που θα σου έλεγα ως πιο βασικό είναι να κάνεις την θεραπεία
σου κάθε μέρα αν είναι δυνατόν και ξέχασε την ώρα .
Είναι πολύ φυσικό τα χέρια να παραμένουν περισσότερη ώρα
σε κάποια θέση , γιατί εκεί έχεις περισσότερη ανάγκη.
Και η ζέστη στα γόνατα υποδηλώνει ότι εκεί αισθάνθηκες την ενέργεια
πιο έντονη και ίσως εκείνη η περιοχή χρειάζεται περισσότερη θεραπεία.
Αφέσου να σε καθοδηγήσει η εσωτερική επιθυμία σου και το σώμα σου
και ας μην ξέρεις γιατί συμβαίνει το κάθετι .
Οι απαντήσεις θάρθουν σιγά σιγά και στην ώρα τους , αρκεί να μην
αφήσεις την προσπάθεια !
:* :* >:d< >:d<
Γι' αυτό που πολεμάς είναι μόνο η εξέλιξή σου...Εκεί στον κάθετο άξονα...γιατί όταν αυτός ολοκληρωθεί, ο πόλεμος μετά, στον οριζόντιο, γίνεται αρμονία, ειρήνη και πληρότητα

Δημοσίευση από Ελενίτσα »

Βάσω @};- , ΑΧΙΑ @};- , σας ευχαριστώ πολύ !!! :x Μάλλον πρέπει να συνηθήσω πια την όποια αίσθηση ακόμα και σημεία που δεν πλησιάζω καν με τα χέρια. Που θα πάει... θα μάθω... Ευχαριστώ και πάλι >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

AXIA έγραψε:Έλενη μου κατά την αυτοθεραπεία σου τίποτα δεν πειράζει
και δεν υπάρχουν περιορισμοί!!
Αυτό που θα σου έλεγα ως πιο βασικό είναι να κάνεις την θεραπεία
σου κάθε μέρα αν είναι δυνατόν και ξέχασε την ώρα .
Είναι πολύ φυσικό τα χέρια να παραμένουν περισσότερη ώρα
σε κάποια θέση , γιατί εκεί έχεις περισσότερη ανάγκη.
Και η ζέστη στα γόνατα υποδηλώνει ότι εκεί αισθάνθηκες την ενέργεια
πιο έντονη και ίσως εκείνη η περιοχή χρειάζεται περισσότερη θεραπεία.
Αφέσου να σε καθοδηγήσει η εσωτερική επιθυμία σου και το σώμα σου
και ας μην ξέρεις γιατί συμβαίνει το κάθετι .
Οι απαντήσεις θάρθουν σιγά σιγά και στην ώρα τους , αρκεί να μην
αφήσεις την προσπάθεια !
:* :* >:d< >:d<

@};- @};- @};- >:d< >:d< >:d< >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Επισκέπτης

Δημοσίευση από Επισκέπτης »

Να ρωτησω κατι και εγω :oops:

Αλλο η αυτοθεραπεια και αλλο ο διαλογισμος?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:roll:
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Vaso έγραψε::roll:
Δηλαδη ναι ειναι αλλο? :-?

Τι κανω στον διαλογισμο?? :-?

Πειραζει τοσες μερες που δεν κανω διαλογισμο? :-?
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τασούλη, η αυτοθεραπεία έχει πολλά επίπεδα.

΄Ετσι εκτυλίσσεται διαφορετικά, ανάλογα με την κατανόηση του τι θέλεις να θεραπεύσεις.

΄Αλλοι κάνουν ρέικι, βλέποντας τηλεόραση και άλλοι κάνουν ρέικι με πιο βαθιά ευλάβεια, νιώθωντας την ολότητά τους.
' Οταν εξοικειωθείς με την ενέργεια και το σώμα σου, θα νιώθεις τα σημεία που έχεις μπλοκαρίσματα και που "χτυπούν" τομείς της ζωής σου, φέρνοντας δυσαρμονία και θα τα θεραπεύσεις με υπομονή, επιμονή και αφοσίωση.

Η πιο βαθιά θεραπεία γίνεται επί της προσωπικότητας, γιατί η συνείδηση ενός ανθρώπου χρειάζεται να διευρυνθεί για να μπορέσει ο άνθρωπος να είναι πνευματικά, νοητικά, συναισθηματικά και φυσικά υγιής, κατανοώντας τον συναισθηματικό αυτο-περιορισμό του.
Σε μία βαθύτερη θεραπεία, χρειάζεται να δοθεί χώρος στην μετάλλαξη των πεποιθήσεων που δημιουργούν και τις εντυπώσεις για την ζωή.

Η εργασία της αυτοθεραπείας σε φέρνει συνειδητά στην ολότητά σου και τότε μπορείς να αφυπνίσεις το αγαθό μέσα σου, απομακρύνοντας τα "δηλητήρια" των καταπιεσμένων συναισθημάτων, που είναι και αιτίες των ασθενειών.

΄Ολη αυτή η εργασία, αφορά μια πιο βαθιά πνευματική, νοητική και συναισθηματική κατανόηση του Εαυτού σου. Δεν είναι διαλογισμός με την έννοια που έχουμε συνηθίσει να τον εφαρμόζουμε, όμως ειναι μια παρόμοια κατάσταση που διευρύνει την αντιληπτότητά σου για τον Εαυτό σου.

Ο διαλογισμός είναι μια άλλη κατάσταση σιωπής του νου. Είναι η δυνατότητά που έχει ο φυσικός άνθρωπος να αφυπνίσει την ενόραση, την φαντασία και την λογική του, μέσα από την εξασκηση της σιωπής, ώστε ο νους να μην δημιουργεί ανώφελες σκέψεις και να μην τρέχει σαν τον πίθηκο από σκέψη σε σκέψη.

Αυτό που λέμε "πνευματικός δρόμος" περιέχει πνευματική μα και ψυχολογική εργασία, γιατί η γνωση του Εαυτού μας είναι ελλιπής.
Συνήθως ο φυσικός άνθρωπος δεν ξέρει τι είναι, παρά μόνο μέσα από τις εντυπώσεις που έχει για τον εαυτό του, αλλα την ζωη του κυριαρχούν τα συναισθήματά του, δυστυχώς, από μια αόρατη θέαση, και τον αφήνουν να παλεύει με "χίμαιρες", που είναι δημιουργήματα των πεποιθήσεων, των ασυνειδητων εντολών και των απόψεων της κοινής λογικής...

Το ρέικι είναι μια δυνατότητα επανασύνδεσης με την θεότητα και έχει κάποιες τεχνικές, όπως έχει και η γιόγκα ή άλλα συστήματα εσωτερισμού.
Η γιόγκα πχ. δεν είναι μόνο ασκήσεις για το σώμα, έτσι όπως την έχουμε μάθει, αλλά έχει και άλλες παραμέτρους «φώτισης» για την επανένωση με την θεότητα, τις οποίες οι περισσότεροι άνθρωποι αγνοούν και παραμένουν στο σώμα.
Το ρέικι λοιπόν έχει κι αυτό την τεχνική του για το σώμα, αλλά η βαθιά και ουσιαστική του υποστήριξη είναι μέσα από την κατανόηση της ενέργειας και της επιρροής της στο Ανθρώπινο Ον!

Το ρέικι δεν είναι για μια στιγμή μόνο αυτοθεραπείας. Χρειάζεται να επιτρέψεις και την βαθύτερη επιρροή του σε όλη σου την ζωή, μετασχηματίζοντας τα εμπόδια σε ευκαιρίες ανάπτυξης.

Αλλά, Τασούλη, βήμα βήμα κατακτιέται η κατανόηση...
Είσαι ακόμα στον 1ο βαθμό... ;)

>:d< >:d< >:d<

Εικόνα
Site Admin

Δημοσίευση από Danielli »

Στο διαλογισμό εκπαιδευεται ο νους να σιωπά, ωστε το πνευμα να βρει χωρο να εκφραστει μεσα απ΄τη συνειδηση !

Κατα την αυτοθεραπεια του Ρεικι ενεργοποιείται η προθεση μας ,η ενεργεια από μόνη της να βοηθησει το σώμα να χαλαρώσει , ο νους αφηνει τα σκήπρα στο πνευμα, ενώ το Ρεικι δρα θεραπευτικά σε ολοκληρη την Υπαρξη μας, ιδιαίτερα στα σημεια που το έχουμε ανάγκη!

Υπάρχει καλύτερος διαλογισμός από αυτον? :x
Όμως και θα στο πω, γιατί είναι βιωμένο, μέσα στην ανοιχτή καρδιά, αλλάζουν όλα και όλοι...
Γιατί η ανοιχτή καρδιά ξέρει να συγχωρεί και να προχωράει
Και αυτό από μόνο του είναι Σκοπός!
Επισκέπτης

Βασουλα μου εχεις δικιο κατι επιασα.. :D >:d<

Danny >:d< >:d<
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Βασούλα

Danny

>:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Επισκέπτης

Χθες απογευμετακι πριν την πεσω κανα διωρο πριν την δουλεια εκανα διαλογισμο,μετα αυτοθεραπεια και σηκωθηκα με απιστευτα νευρα :?
Και φυσικα ολη η νυχτα εξελιχτηκε αναλογα.
Να ειναι καποιο καθαρισμα ισως?
Η απλα ετυχε?
Πολλα νευρα ομως.. :mad:
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τασούλη, τα νεύρα δεν έρχονται από το πουθενά.
Κατάφερες να νιώσεις το γιατί?
Συνήθως έχουμε νεύρα όταν έχουμε προσδοκίες για κάτι και δεν μας έρχονται ευνοϊκά οι συνθήκες, ώστε να το επιτύχουμε...

΄Οταν προσπαθούμε, λοιπόν να χαλαρώσουμε, η ενέργεια που έχουμε δημιουργήσει με την επίμονη προσδοκία μας, προκαλεί αντίσταση και συσπάσεις στον νευρικό μας σύστημα, γιατί επαναφέρει την ομαλή λειτουργία, επεμβαίνοντας στην μπλοκαρισμένη ενέργεια.

Σκέψου ότι ένα εύθραυστο αντικείμενο έχει μαζέψει πολύ σκόνη και εσύ καλείσαι να το καθαρίσεις. Θα βγάλεις την αρχική σκόνη και μετά θα διαπιστώσεις ότι το κάτω στρώμα της σκόνης έχει "συμπαγιοποιηθεί" και δεν απομακρύνεται εύκολα από το αντικείμενο...Θέλει περισσότέρη προσοχή και πιο ιδιαίτερο καθάρισμα, για να μπορέσει το αντικείμενο να πάρει ξανά την αρχική του μορφή.
Αν εκνευριστείς, επειδή δεν μπορείς να το καθαρίσεις μεμιάς, οι κινήσεις σου θα είναι πιο απότομες και πιο έντονες...

΄Ετσι λοιπόν ο εκνευρισμός που παρουσιάστηκε, έχει να κάνει με την εργασία που κάνεις...Παρατήρησε και νιώσε με υπομονή και αγάπη τι είναι αυτό που σου "επιτίθεται" ανεξέλεγκτα...

Αυτό που θέλουμε με όλη την εργασία μας είναι να μην έχουμε ασυνείδητα συναισθήματα, αλλά να γίνουμε συνειδητοι και σ' αυτά!

:x :x :x :x

Εικόνα

Απλα μου εκανε εντυπωση ιδιαιτερα ενω ειμουν οκ το μεσημερι μετα την αυτοθεραπεια μου βγηκε αρκετα εντονα αυτο το συναισθημα,θυμου(με τον εαυτο μου) με το που ξυπνησα πριν παω δουλεια. :-?
Η αληθεια ομως μετα που το σκευτικα γιατι ειμαι θυμωμενος οτι ειναι απο μια κατασταση που εχω δημιουργησει ΕΓΩ ο ιδιος στην ζωη μου ισως απο αναγκη και δεν μου φταιει κανενας αλλος!
Ψαχνω μεσα μου να βρω την σωστη λυση χωρις να πληγωθει ουτε εαυτος μου ουτε κανεις αλλος για το αποτελεσμα που θα φερει.
Δεν ξερω ακομα τι πρεπει να κανω. :?

Βασουλα μου μια πρωινη αγκαλιτσα >:d<
Και αλλη μια ελα οχι τσιγγουνιες :D >:d<
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Τασούλη μου γλυκιέ, πάρε κι από εμένα πολλές αγκαλίτσες >:d< >:d< >:d< >:d<

Θα σου θυμίσω το εξής...

Η εξέλιξη στον δρόμο, είναι κάτι που στον "μαθητή" δεν μπορεί να γίνει αντιληπτό με μιάς. ΄Εχει πολλά θέματα να ξεκαθαρίσει και ο χρόνος του φαίνεται ότι περνάει αργά και χωρίς ιδιαίτερη ανάπτυξη.
Ο ίδιος, βέβαια, δεν είναι σε θέση να διακρίνει, αρχικά, το όφελος και αποθαρρύνεται...
Είναι αυτό που έχω συναντήσει συχνά πυκνά, στους ανθρώπους που ασχολούνται με το ρέικι, με αποτέλεσμα να τα παρατάνε, μόλις περάσουν οι 21 ημέρες!!

΄Ομως η δομή του ανθρώπου είναι ένα "μυστήριο", δεδομένου ότι δεν είναι εντελώς συνειδητός στην φυσική του ζωή, αλλά ελέγχεται από την συνηθισμένη "λογική"...

Χρειάζεται επιμονή, προσπάθεια, αφοσίωση και κυρίως υπομονή.
Δεν είναι εύκολη η προσέγγιση βαθύτερων πεδίων του εαυτού του και η κατανόηση αυξάνεται σταδιακά...

Πολλά θέματα που για έναν φυσικό άνθρωπο είναι δεδομένα, ανατρέπονται, πολλές σκέψεις που για έναν φυσικό νου είναι συνήθεια, μεταβάλλονται, πολλά συναισθήματα που για μία φυσική καρδιά φέρνουν αρρυθμία και άγχος ασυνείδητα, γίνονται συνειδητά...

Οι πρώτοι "καθαρισμοί" αποθαρρύνουν τον άνθρωπο να συνεχίσει τις προσπάθειες.
Του φταίνε όλα, ο δάσκαλος δεν είναι καλός, τα παιδιά ξυπνάνε νωρίς και δεν του αφήνουν χώρο, οι υποχρεώσεις είναι πολλές, η ζωή είναι δύσκολη...΄Ενα σωρό δικαιολογίες για να σταματήσουν την εργασία τους, γιατί μερικές φορές είναι επίπονη...

Αναζητούν συνεχώς νέους δρόμους, νέους δασκάλους, νέα συστήματα, νέα σεμινάρια, ελπίζοντας να έχουν απ' έξω, όση βοήθεια χρειάζονται για να ανιχνεύσουν τον εαυτό τους.

Μα όπως καταλαβαίνεις, το πρόβλημα δεν είναι εξωτερικό, δεν είναι το περιβάλλον τους εκείνο που τους απομακρύνει από την βαθιά κατανόηση του εαυτού τους και της δομής τους.

Καμία αλήθεια δεν μπορεί να μεταβιβάσει ένας "δάσκαλος"...Αυτό που μπορεί να κάνει είναι μόνο να ενθαρρύνει τον άνθρωπο να εργαστεί πιο βαθιά και με περισσότερη υπομονή για τα αποτελέσματα...

Σ' αυτήν την προσπάθεια, η θέληση του "μαθητή" είναι το κυριότερο αίσθημα. Το θάρρος να αντικρύσει κανείς τον εαυτό του και η δύναμη να αναγνωρίσει ποιός είναι και ποιός έγινε, σταματά στην δειλία και την απογοήτευση...

Το θέμα βέβαια με την προσπάθεια του κάθε ανθρώπου να προσεγγίσει τον εαυτό του, είναι να μείνει σταθερός στον εαυτό του και να μην επιτρέψει στην απογοήτευση να γίνει επίκριση, ούτε για τον εαυτό του, μα ούτε για τους άλλους.

΄Ετσι έχει περάσει ένα δύσκολο στάδιο προσαρμογής στην "μαθητεία" του! Συνήθως οι άνθρωποι επικρίνουν τους άλλους και αναζητούν συνεχώς άλλες μεθόδους για να αναπτυχθούν.

Μα, δυστυχώς, η εμπειρία μου λέει ότι σε όποιους "μεθόδους" και να καταφύγουν, αν δεν έχουν το θάρρος να δουν τον εαυτό του και τα συναισθήματά που τους ελέγχουν ασυνείδητα, κάνουν κύκλους πάνω από το ίδιο πηγάδι του φόβου τους για την ζωή...

Γι' αυτο συνιστώ επιμονη, υπομονή και αφοσίωση. Κλείνοντας την πόρτα στην προσδοκια, ανοιγουμε την πόρτα στην ελευθερία.
Μετά ανοίγει ο δρόμος για το Φως της θεότητας...

Η πλάνη των επιτευγμάτων, τότε μονο μπορεί να αποφευχθεί όταν μπορούμε με ειλικρίνεια να απαντήσουμε στο ερώτημα "τι αναζητάω"?

:x :x :x :x :x

Εικόνα

Δημοσίευση από Ellaki »

Κανείς μας δεν έχει μπορέσει να ξεφύγει από το στάδιο της αποθάρρυνσης και της αβεβαιότητας.
Η πορεία μου Τάσο ήταν ανάλογη με τα όσα περιγράφεις.
Υπήρξαν πολλές σκοτεινές στιγμές, μέσα στο φόβο, που το μόνο που σκεφτόμουν ήταν να εξαφανιστώ και να συνεχίσω να ζω όπως πριν.

Αμφισβήτησα, επιτέθηκα, πόνεσα, μέχρι να σταθεροποιήσω τη θέλησή μου και να ξεκαθαρίσω το γιατί ήθελα να ακολουθήσω το δρόμο της αλήθειας και να αναγνωρίσω το δικαίωμα αυτό στον εαυτό μου.
Τελικά είναι η μοναδική επιλογή ............. να ζήσω σαν ’νθρωπος.

Συνεχίζω και θα συνεχίσω να μαθητεύω, να ψάχνω την αλήθεια μου, να τιμώ το Λόγο, να μάθω ποια είναι η αγνή Αγάπη, να βρω τον Εαυτό μου. @};-
Ας ξεκινήσουμε να αγαπάμε, κι ας μην ξέρουμε ακόμα καλά τον τρόπο... :romance-heartbeating:

Επιστροφή στο “ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ - ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ”