ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ...

η σχέση με την ενέργεια, εμπειρίες, αποδοχή ή αμφισβήτηση

Συντονιστής: Vasoula

Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Δημοσίευση από ksan8oula »

Η ημέρα είναι μπροστά μου και περιμένει εμένα να επιλέξω...

Και εγώ είμαι ο Δημιουργός εδώ.
Αυτός που μπορεί να δώσει μορφή και σχήμα σ' αυτό το φανταστικό, υπέροχο έργο! "
Υπεροχα λογια Βασω .Καυσιμα στα αδεια ντεποζυτα μερικων...

Αναρωτιεμαι ομως τι εμαιλ να σταλθει στην Αιτη και ποια ντεποζιτα να γεμισουν διαβαζοντας το.Για ποια δημιουργια να μακαριζουν και ποιο υπεροχο εργο να θαυμασουν!!
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Μαράκι, οι μεγαλύτερες αλλαγές στο είναι μας, επέρχονται μέσα από μια "θεαματική" καταστροφή...

Γιατί οτιδήποτε μαζικό είναι και καταστροφικό! Η αλλαγή μας ξεκινάει από τα κύτταρά μας πρώτα, από εμάς! Είναι ατομική η θεραπεία μας! Η ψευδαίσθηση της μάζας είναι ακριβώς αυτή η πλάνη μιας μαζικής καταστροφής...

Εγώ το εξετάζω πάντα βαθύτερα...
Για μια ολική θεραπεία, για μια πνευματική, νοητική και συναισθηματική ολοκλήρωση, δεν αρκούν τα νοητικά ιδανικά μιας ανθρωπότητας γεμάτης ειρήνη και αγάπη.
Αν ο άνθρωπος δεν μπορέσει ατομικά να ξεπεράσει την προσωπική του εμμονή, πάντα θα ανήκει στην μάζα και σε εκείνο το καταστροφικό είναι των ανθρώπων, που φοβάται και θέλει να εκδικηθεί, μέσα στην αυτο-λύπησή του!

Οποιοσδήποτε άνθρωπος κατάφερε να ανυψωθεί συνειδησιακά προς το πνεύμα του, ήταν εκείνος που η μάζα αρχικά μίσησε και πολέμησε...

Μην σε τρομάζουν οι μαζικές καταστροφές λοιπόν...Να σε τρομάζει κυρίως ο εαυτός σου και το είναι σου που χρειάζεται μια "καταστροφή" εξωτερική, για να δικαιολογήσει την "αυτο-καταστροφή" του!

:x
H Aγάπη μου για εσάς έχει χρώμα Λευκό

Εικόνα

Δημοσίευση από ARTYADIS »

Μετά από αυτό που έγινε στην τάξη της κόρης μου, ένιωσα τόση χαρά που από ένα μήνυμα που μας έδωσες εσύ Βάσω μου, και μεταφέρθηκε από μένα στο παιδί μου και από κει και σε άλλα παιδάκια, κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να μεταφέρονται τέτοια μηνύματα! Αν μη τι άλλο, είναι σα να ανοίγει μια μικρή πορτούλα στο υποσυνείδητο τους..

Και εκεί που έκανα αυτές τις σκέψεις, ήρθε μια ακόμη σκέψη στο μυαλό μου, η οποία με έκανε να νιώσω δέος...

"...Το φως διαχέεται στις διάνοιες των ανθρώπων..."

@};-
Όταν δεν υφίστανται κενά που χρειάζεται να συμπληρωθούν, τότε το να υπάρχεις απλώς σ' αυτόν τον κόσμο μέσα στο σώμα σου, είναι η υψηλότερη κατάκτηση!
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

:-D :-D @};-

Εικόνα

Δημοσίευση από VasilisM »

Μοναδική φράση.. O:-)
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Σήμερα ξύπνησα νωρίς και αναρωτήθηκα τι πρέπει να κάνω, πριν το ρολόι μου δείξει μεσάνυχτα...

Είναι δική μου απόφαση να διαλέξω με ποιόν τρόπο θα ξοδέψω την ημέρα μου...

Μπορώ να παραπονεθώ γιατί βρέχει...
ή να ευχαριστήσω την βροχή που τρέφει την γη και καθαρίζει την ατμόσφαιρα.

Μπορώ να είμαι θλιμμένος
επειδή δεν έχω χρήματα...
ή να νιώσω ευτυχισμένος επειδή αποφάσισα να περιορίσω τις δαπάνες μου.

Μπορώ να γκρινιάζω για την υγεία μου...
ή να ευγνωμονώ τον θεό που είμαι ζωντανός.

Μπορώ να παραπονιέμαι ότι φταίνε οι γονείς μου για ότι μου συμβαίνει...
ή να τους ευγνωμονώ που μου έδωσαν την ευκαιρία να γεννηθώ.

Μπορώ να βαριέμαι όταν πρέπει να πάω να εργαστώ...
ή να νιώθω ευλογημένος που έχω μια εργασία.

Μπορώ να δυσανασχετώ επειδή πρέπει να κάνω κάποιες δουλειές στο σπίτι μου...
ή να δοξάζω τον θεό που έχω μια στέγη να βάλω το κεφάλι μου από κάτω.

Μπορώ να στενοχωριέμαι, γιατί κάποιοι φίλοι μου με πρόδωσαν...
ή να είμαι γεμάτος χαρά, επειδή μπορώ να κάνω νέους φίλους.

Μπορώ να είμαι απογοητευμένος γιατί κάτι που ονειρεύτηκα δεν πραγματοποιήθηκε...
ή να είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω την δυνατότητα να κάνω μια νέα αρχή.

Η ημέρα είναι μπροστά μου και περιμένει εμένα να επιλέξω...

Και εγώ είμαι ο Δημιουργός εδώ.
Αυτός που μπορεί να δώσει μορφή και σχήμα σ' αυτό το φανταστικό, υπέροχο έργο! "
πολυ ομορφο Βασω μου!

@};- @};- @};- @};- @};- @};- >:d< >:d< >:d< >:d< >:d< >:d<
Το ΦΩΣ η ΑΓΑΠΗ και η ΔΥΝΑΜΗ αποκαθησούν το σχέδιο πάνω στη γή

Πολέμα και Οραματίσου !!!
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Και εκεί που έκανα αυτές τις σκέψεις, ήρθε μια ακόμη σκέψη στο μυαλό μου, η οποία με έκανε να νιώσω δέος...

"...Το φως διαχέεται στις διάνοιες των ανθρώπων..."
δημητρα @};- @};- @};- @};- @};- @};- @};-

Άβαταρ μέλους
ksan8oula

Αν ο άνθρωπος δεν μπορέσει ατομικά να ξεπεράσει την προσωπική του εμμονή, πάντα θα ανήκει στην μάζα και σε εκείνο το καταστροφικό είναι των ανθρώπων, που φοβάται και θέλει να εκδικηθεί, μέσα στην αυτο-λύπησή του!

Αχχ Βρε Βασω μου :-(

Αν στα λογια σου ,δε μπορεσε καποιος να βρει τις απαντησεις του ,τοτε τι να πω.....
Κανείς δεν θα σου απαντήσει τι είναι αλήθεια, γιατί αυτό που θα σου πει είναι μόνο η δικιά του!Βάσω Νικολοπούλου
Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

...μόνο για σήμερα δεν θυμώνω...

Η πλέον παρεξηγημένη Αρχή του ρέικι!

Πολλοί άνθρωποι την θεώρησαν σαν "εντολή" και προσπάθησαν να τιμήσουν τις μυήσεις τους στο ρέικι, με μια αυθυποβολή πλασματικής ηρεμίας, μην αφήνοντας το ρεύμα του θυμού τους να εκτονωθεί, από την μια, από την άλλη αυτή η συμπεριφορά τους αφαιρούσε την δυνατότητα να ανακαλύψουν τον χρόνιο κρυμμένο θυμό μέσα στο υποσυνείδητο τους και να τον ελευθερώσουν μέσα από την κατανόηση...

Τις περισσότερες φορές ο θυμός που έρχεται στην επιφάνεια, είναι μόνο ένας εξωτερικός ερεθισμός των χρόνιων συναισθηματικών μπλοκαρισμάτων που κρύβονται στο υποσυνείδητο του ανθρώπου, και προκαλείται από συμπεριφορές των άλλων.
Αν προσπαθήσουμε να αναλύσουμε τις συμπεριφορές των άλλων, χάνουμε την ευκαιρία να ελευθερώσουμε τα δικά μας συναισθήματα.

Στην παιδική μας ζωή συνέβησαν πολλά γεγονότα, μέσα από τα οποία βιώναμε συναισθήματα χωρίς να έχουν λογική εξήγηση. ΄Ετσι δημιουργήσαμε την προσωπικότητά μας, με βάση αυτά τα συναισθήματα που σε όλη την διάρκεια της ζωής μας μάς απομακρύνουν από τον αληθινό μας Εαυτό.

Απόρριψη, έλλειψη αγάπης και ενδιαφέροντος από το περιβάλλον μας, ενοχή, φόβος, μοναξιά, εγκατάλειψη, είναι μερικές από τις αιτίες μιας παγιοποίησης των καταστάσεων αυτών μέσα μας, που σε κανέναν άνθρωπο δεν είναι άμεσα εμφανείς, όμως είναι αιτίες ενός εκρηκτικού συναισθήματος που στην επιφάνεια έρχεται σαν οργή.

Αυτές οι καταστάσεις χρειάζονται θεραπεία. Κανένας άνθρωπος δεν γεννήθηκε θυμωμένος. ΄Όμως στην περίοδο που ο άνθρωπος χρειάζεται να ωριμάσει και να αναλάβει την ζωή του, δεν μπορεί να νιώσει τα ανώριμα συναισθήματα του, που τον πιέζουν, από ένα αόρατο πεδίο, να φοβάται και να είναι θυμωμένος!

Θυμώνει με την ασέβεια των άλλων, γιατί δεν μπορεί να φανταστεί με πόσο ασέβεια συμπεριφέρεται στον εαυτό του.
Θυμώνει με την αδιαφορία των άλλων, γιατί δεν μπορεί να πιστέψει ότι αδιαφορεί για τον εαυτό του.

Οτιδήποτε δυσαρμονικό του συμβαίνει από τους άλλους, είναι ένα κομμάτι μέσα του που συμπεριφέρεται ακριβώς το ίδιο, αόρατα, χωρίς εμφανή σημάδια…
Ένα κομμάτι που νιώθει εγκατάλειψη και απόρριψη, που δεν μπορεί να βιώσει την αγάπη, που συνεχώς κρίνει και ελέγχει και τελικά εξουσιάζει την ζωή του και απ’ ότι φαίνεται, εξουσιάζει και το περιβάλλον του.

Η Αρχή του ρέικι «μόνο για σήμερα μην θυμώνεις» δεν είναι εντολή, αλλά Αξίωμα, μέσα από το οποίο οι άνθρωποι κατανοούν τις καταστάσεις στην ζωή τους που χρειάζονται αλλαγή.
΄Όταν μια κατάσταση γίνει ενοχλητική, χρειάζεται να αλλάξει.

Θυμώνουμε για λόγους που είναι έξω από τις πραγματικές μας ανάγκες. ΄Όταν έχουμε επιθυμίες που περιμένουμε από τους άλλους να τις κατανοήσουν και να τις εκπληρώσουν, να μας δώσουν αυτό που δεν μπορούμε να δώσουμε εμείς στον εαυτό μας, τότε μέσα μας ξεσηκώνονται θύελλες απόρριψης και θυμού.
΄Οταν αυτά που έχουμε «προσχεδιάσει» δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν, όχι γιατί δεν μας τα προσφέρουν οι άλλοι, αλλά γιατί εμείς είμαστε αδύναμοι να τα εκπληρώσουμε για εμάς, τότε ο θυμός μας απευθύνεται στους άλλους και αυτή η Αρχή του ρέικι μας προκαλεί να βρούμε την δύναμη και την θέληση να κατανοήσουμε τον εαυτό μας και να έχουμε θετικά συναισθήματα γι’ αυτόν.

Μόνο για σήμερα μην θυμώνεις, γιατί ο εαυτός σου δεν είναι ανεπαρκής. Οι σκέψεις που κάνεις γι’ αυτόν είναι ανεπαρκείς!

@};-

Εικόνα

Δημοσίευση από margaritarenia »

Απ το πρωι ....με καταλαβες......! :D :D :D :x
Η Αρχή του ρέικι «μόνο για σήμερα μην θυμώνεις» δεν είναι εντολή, αλλά Αξίωμα, μέσα από το οποίο οι άνθρωποι κατανοούν τις καταστάσεις στην ζωή τους που χρειάζονται αλλαγή.
΄Όταν μια κατάσταση γίνει ενοχλητική, χρειάζεται να αλλάξει.
^:)^ ^:)^ @};-
Απόφαση να μην επιτρέψω σε κανεναν να με εκπλήξει. Ο μονος που εχει αυτο το δικαίωμα είναι ο Εαυτος μου και ο Θεος μεσα μου :romance-heartbeating:
https://m.youtube.com/watch?v=3YDz-ftqr1g#dialog
Άβαταρ μέλους
VasilisM

Δημοσίευση από VasilisM »

Ευχαριστούμε Βάσω! :D
Πολέμα και Οραματίσου
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

@};- @};- @};- @};- >:d< >:d< >:d<

Άβαταρ μέλους
ksan8oula

χθες το απογευμα καθομουν και εγραφα σε μια αλλη ενοτητα εδω στο φορουμ<οχι πολυ σχετικη >για το ποσο θυμο νιωθω αυτο το διαστημα..!!
Εγραφα ...εγραφα ..εγραφα και ξαφνικα παιζω μια και τα διαγρααφω ολα,γιατι σκεφτηκα το <μονο για σημερα δε θυμωνω>.

Αλλα ο θυμος υπαρχει ,με πνιγει το αδικο αυτες τις μερες.Το κρατος,οι νομοι ,η ανοχη του κοσμου εδω και χρονια,το συστημα..ολα μου φταινε και επαναστατω και τσατιζομαι.
Σημερα Βασω γραφεις περι του θεματος <θυμος> .
Μου εδωσες απαντησεις ψυχη μου και παλι...

Και συν των αλλων με οδηγησες στο σωστο τοπικ.Ευχαριστω :x
Άβαταρ μέλους
ΙΩΑΝΝΑ

Δημοσίευση από ΙΩΑΝΝΑ »

Απο οτι κατάλαβα σήμερα η Βάσω έχει συνχρονιστεί με πολλούς απο εμάς.... :-D

Βασουλίνι @};- @};- >:d< >:d<

Άβαταρ μέλους
Vasoula
Site Admin

Δημοσίευση από Vasoula »

Κέρδισε τίμια το ψωμί σου
(εργάσου εντατικά πάνω στον εαυτό σου)

η τρίτη Αρχή του ρέικι που τροποποιήθηκε στην διαδρομή του ρέικι από την Ανατολή στην Δύση.
Το σύστημα ρέικι που διδάχθηκε η Τακάτα δεν ήταν ίδιο με το σύστημα που διδάχθηκε ο Χαγιάσι!
Ακόμα όμως δεν γνωρίζουμε αν η διαφοροποίηση προήρθε από τον Χαγιάσι ή από την Τακάτα...

Αυτή ήταν για χρόνια η τρίτη Αρχή του ρέικι. Μετά την ανακάλυψη των δεδομένων από τον Αρζάβα, μάθαμε ότι η εντολή αυτή αρχικά ήταν

Εργάσου εντατικά (με τον Εαυτό σου) Guo-o hage me

Μετά από αρκετούς συλλογισμούς, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι το ρέικι μεταφέρθηκε από την Τακάτα στην Δύση με ελαφρά τροποποίηση της διδασκαλίας του.
Η ψυχολογική εργασία στην Δύση ήταν έργο μόνο της επιστήμης, έτσι το ρέικι δόθηκε σαν θεόπνευστο μυητικό σύστημα και όχι σαν μέσον πνευματικής ανάπτυξης του ανθρώπου.

΄Ισως πριν χρόνια οι άνθρωποι μπορούσαν να αφυπνιστούν μέσω μιας μυητικής διαδικασίας μόνο. Ο συντονισμός τους με την Συμπαντική Ενέργεια μέσω των μυήσεων και των συμβόλων του ρέικι δημιουργούσε τις προϋποθέσεις αφύπνισης, ώστε να εγκαταλείψουν τα μοντέλα ζωής, που στην Δύση ήταν πηγή ψυχικών διαστρεβλώσεων.

Ο Δυτικός ΄Ανθρωπος περισσότερο ορθολογιστής και ενεργητικός, χρειαζόταν τρόπους να μπορέσει να ανακαλύψει την συμπαντική του ολότητα και να στραφεί προς την εσωτερική θεότητα, με ανάπτυξη των εσωτερικών αισθητηρίων της ενόρασης.
Ο συντονισμός του με το ρέικι του έδειχνε έναν δρόμο προς την αγνοποίηση και την κάθαρση, εισβάλλοντας στην φιλοδοξία του και την εξουθενωτική προσπάθεια για έλεγχο των καταστάσεων στην ζωή του.

Σήμερα, στην εποχή των εξελίξεων σε ότι αφορά τις αφυπνιστικές διαδικασίες, ο Δυτικός ΄Ανθρωπος, ενώ έχει εισχωρήσει στα μυστήρια της Ανατολής, δεν έχει ακόμα αναπτύξει την ψυχολογική πλατφόρμα που θα στηρίξει το οικοδόμημα της Γνώσης τους!

Ετσι, ενώ στην αρχή της «διείσδυσής» του στην μεθοδολογία των μυστηρίων μπορούσε να «παραβλέψει» τον ορθολογισμό του, μέσα από ένα «μαγικό» άνοιγμα των εσωτερικών αισθήσεων, σήμερα όλο αυτό το «οικοδόμημα» φαίνεται να στηρίζεται στον αέρα, χωρίς την ψυχολογική εργασία.

Από την άλλη μεριά, ο τομέας εργασίας στην Δύση ήταν μια πηγή «δουλείας» και για να μετατραπεί σε «εργασία» χρειάστηκε να χυθεί αίμα. Το επάγγελμα είναι για τους Δυτικούς, μέσον επίτευξης προσωπικών φιλόδοξων θελήσεων, που ισχυροποιεί το προσωπικό «εγώ», χωρίς όρους. Ο Δυτικός ΄Ανθρωπος αντλεί ικανοποίηση μέσα από την επιφάνειά του και όχι από το βάθος του. Τα κεκτημένα του και όσα του δίνουν αξία συνυπολογίζονται στην επιφανειακή του υπόσταση και ένα από αυτά είναι και το επάγγελμά του, το οποίο προσεγγίζει χωρίς ψυχική ευγένεια.
΄Ετσι όσα κερδίζει από αυτό, τα χρησιμοποιεί για να αποκτήσει άλλα αγαθά, τα οποία προσεγγίζει επίσης χωρίς ευγένεια.
Τροφή, κατοικία, ένδυση, μόρφωση, είναι υλικές απολαβές που δεν εκτιμώνται, γιατί δεν εκτιμάται το μέσον με το οποίο αποκτούνται.

΄Ετσι το «εργάσου τίμια» (κέρδιζε το ψωμί σου τίμια) περικλείει μέσα του εκείνη την Αρχή, που είναι για τον Δυτικό ΄Ανθρωπο απαραίτητη προϋπόθεση να αφήσει την επιφάνεια της προσωπικότητας και να εισχωρήσει στο βάθος της ατομικότητάς του, βρίσκοντας μέσα σ’ αυτήν την ηθική του αγνότητα!

Η αυθεντική Αρχή του Ουσούι «εργάσου εντατικά» εμφανίστηκε την περίοδο που ο Δυτικός ΄Ανθρωπος άρχισε να κατανοεί και να επεξεργάζεται τα ψυχικά του πεδία και να εισχωρεί σε βαθύτερες αναλύσεις της θεραπευτικής του ικανότητας, που δεν αφορούσε μόνο ένα «συμπαγές» σώμα!

Ενώ η Αρχή που διαμορφώθηκε από την Τακάτα εισχωρεί στο βάθος από την επιφάνεια, η Αρχή του Ουσούι αναφέρεται μόνο στην επίγνωση της βαθύτερης ύπαρξης, μέσω της καθημερινής εξάσκησης του διαλογισμού.

Οι διαφορές στις Αρχές του Ρέικι
Από το σύστημα Usui Siki Ryoho και Usui Reiki Ryoho

Μόνο για σήμερα… Κyo dake wa

Μην θυμώνεις Ikaru-na
Μην ανησυχείς Shinpai Suna
Nα νιώθεις ευγνωμοσύνη Kansha shite
Να εργάζεσαι εντατικά πάνω στον εαυτό σου Guo-o hage me
Να είσαι καλός με τους συνανθρώπους σου Hito ni shinsetsu ni

Μόνο για σήμερα…

Μην ανησυχείς
Μην θυμώνεις
Τίμα τους γονείς σου και τους δασκάλους σου