Έλλη έγραψε:Σταδιακά, μεγαλώνοντας, ο άνθρωπος αποκόπτεται από το πνεύμα του όλο και περισσότερο, με αποτέλεσμα να βιώνει θλίψη για τον εαυτό που δεν μπορεί να πλησιάσει.
Μάταια προσπαθεί να γεμίσει το κενό με υλικές απολαύσεις και διάφορους συντρόφους γιατί το κενό της ψυχής μας γεμίζει μόνο από την ίδια μας την ύπαρξη κι από κανέναν άλλο.
Πλάθουμε μια εικόνα για τον εαυτό μας και μένουμε εγωιστικά αγκιστρωμένοι σ' αυτήν αρνούμενοι να αντιμετωπίσουμε με ειλικρίνεια και αλήθεια τον εαυτό μας.
Κρίνουμε μονομερώς τα θέματα, τα ονομάζουμε και πορευόμαστε στον κόσμο που πλάθουμε.
Όμορφος ή άσχημος δεν έχει σημασία γιατί μέσα στο άσχημο υπάρχει το όμορφο και μέσα στο όμορφο το άσχημο.
Οι ταμπέλες όμως που έχουμε πλάσει δεν μας επιτρέπουν να συνειδητοποιήσουμε τη δυσιπόστατη φύση μας με αποτέλεσμα την προσκόλληση στα πλασματικά σκευάσματα.
Είμαι καλή.........είναι κακός.........με αδικούν.........πρέπει να αγαπώ.........πρέπει να συμπονώ...........
Πόσες φορές τολμήσαμε να παραδεχτούμε ότι είμαστε <σκάρτοι> και να το αποδεχτούμε χωρίς <αλλά> και <ποιός φταίει> και <θ' αλλάξω> και........?????
Πόσο συχνά λέμε ευχαριστώ στον εαυτό μας που είναι αυτός που είναι ?
Φοβόμαστε τη μοναξιά.......φοβόμαστε την αλήθεια του εαυτού μας, φοβόμαστε τον εαυτό μας, ότι αυτό που θα αντικρύσουμε δε θα μας αρέσει και τότε θα γκρεμιστούν οι εικόνες που έχουμε πλάσει για μας και δεν θα ξέρουμε τι να βάλουμε στη θέση τους.
Ήρθαμε για να υλοποιήσουμε το σχέδιο της ψυχής μας το οποίο στην πορεία ξεχάσαμε, όπως ξεχάσαμε και να την εμπιστευόμαστε.
Όταν δεν μπορείς να εμπιστευθείς την ίδια σου τη ψυχή τότε πως μπορείς να εμπιστευθείς έναν άλλο άνθρωπο.
Η θλίψη της μοναξιάς μας θυμίζει ότι ξεχάσαμε τη ψυχή μας.
Έλλη έγραψε:Μαράκι η μοναξιά είναι το σύμπτωμα που προκαλείται από διάφορες αιτίες οι οποίες μας οδηγούν στην απόγνωση πολλές φορές.
Την αποδίδουμε συνήθως στην έλλειψη συντρόφου αδυνατώντας να συνειδητοποιήσουμε ότι ο σύντροφος δεν μπορεί να καλύψει τα δικά μας κενά.
Παίρνει χρόνο και χρειάζεται σοβαρή εργασία για να αποκωδικοποιήσουμε τα θαμμένα συναισθήματα, να τα φέρουμε στην επιφάνεια και να τα θεραπεύσουμε.
Κάθε θαμμένο συναίσθημα δημιουργεί και μια φοβία η οποία έιναι απλά το σύμπτωμα που μας βοηθά να πάμε παραμέσα για να ανακαλύψουμε ποιό είναι το κομμάτι που υποφέρει.
Δεν είναι εύκολο να αγαπήσουμε έναν εαυτό που δεν έχει γίνει αποδεκτός από τους γονείς.