Deodonus έγραψε:Πάντως μου προκαλεί εντύπωση το ότι αναφέρονται τόσο πολύ τα θρησκευτικά πρότυπα. Δεν ξέρω, δεν έχω συναντίσει παρά μόνο ελάχιστα άτομα που ακολουθούνε τα πρότυπα της εκκλησίας. Ίσως φταίει το νεαρόν της ηλικίας μου και το ότι οι νέοι είναι πιο ριζοσπαστικοί.
Το νεαρο της ηλικίας σου φταιει και μετα ο κυκλος οπως λεει ο Ηλίας.
Οντως τα ισχυρα θρησκευτικα προτυπα ανηκουν σε περασμενες δεκαετιες.
Θυμαμαι στο Δημοτικο.. οπου στα θρησκευτικα διδασκομασταν οτι ο θεουλης επλασε με χωμα τον Αδαμ και την Ευα... και την επομενη μερα στη Φυσικη (Εμεις και ο Κοσμος) οτι καταγομαστε απο τους πιθηκους... χαρακτηριστικη ειναι η φωτογραφια του βιβλιου οπου δειχνει εναν πιθηκο να μεταμορφωνεται (!ακουσον ακουσον!) σε ανθρωπο!
Ειχαμε δηλαδη... ηδη... δυο θεωριες... οχι μια δογματικη οπως πολυ παλια...
Αν σε καποιο παιδακι φαινονται περιεργα ολα αυτα... θα ρωτησει τους γονεις του... κι εκει μπαινει ο περιγυρος...
Οταν ειχα ρωτησει εγω τον μπαμπα μου... μου ειπε "δεν ξερουμε τιποτα στα σιγουρα... αλλα εγω θα σου πω και κατι αλλο"... και καθοτι οπαδος του Νταινεκεν μου ειπε για τους εξωγηινους :roll: :roll:
Μετα ηρθε η 4η, η 5η θεωρια και καποια στιγμη κατεληξα στη "δικη μου".
Ειμαστε τυχεροι γιατι στην εποχη μας οι πληροφοριες ειναι ελευθερες, μπορουμε να μαθουμε ολες τις θεωριες, ολες τις αποψεις, δεν μας επιβαλλει κανεις τιποτα. Ειδικα στη θρησκεια.