Κοινωνικά Πρότυπα..!

Rainmaker

Δημοσίευση από Rainmaker »

Το ότι "πρέπει δύο άτομα να παντρεύονται όταν είμαι μαζί" είναι έθημο και όχι πρότυπο.
Θοδωρη ο γάμος δεν είναι πια τόσο έθιμο... όσο πρότυπο... θρησκευτικο προτυπο... αν ήταν έθιμο ζευγάρια που δεν έχουν παντρευτει και έχουν παιδιά δεν θα ήταν τόσο κατακριτέα απο την κοινωνίαν όσο και απο την εκκλησία...
όλα αυτά βέβαια κατα την ταπεινή μου άποψη.... :) :D
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Δημοσίευση από galazia_sfaira »

Αν ήταν έθιμο .........σαν τις φωτιες του Αη Γιαννιου κα΄θε χρονο καψαλα θα πηδαγαμε χεχεχε :P
Eγώ είμαι εσύ και Εσύ είμαι Εγω!

"Αφίεσθε Ημών"
Rainmaker

χεχεχεχεχεχε
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

Γελας έ;

"Αφίεσθε Ημών"
Rainmaker

Εγω Γελάω.. εσυ γελάς;;; γέλα και να δεις που αμέσως θα νιώσεις καλύτερα!!!!! :D :D :D :D :D
Άβαταρ μέλους
galazia_sfaira

εγω εδω και ωρα δηλωνω ότι γελαω σιγα μην περιμενα τσι φωτιες τ'Αη Γιαννιου!!!!!!!!!

"Αφίεσθε Ημών"
Άβαταρ μέλους
Θοδωράκος

Δημοσίευση από Θοδωράκος »

Πάντως μου προκαλεί εντύπωση το ότι αναφέρονται τόσο πολύ τα θρησκευτικά πρότυπα. Δεν ξέρω, δεν έχω συναντίσει παρά μόνο ελάχιστα άτομα που ακολουθούνε τα πρότυπα της εκκλησίας. Ίσως φταίει το νεαρόν της ηλικίας μου και το ότι οι νέοι είναι πιο ριζοσπαστικοί. Αλλά πραγματικά, μου κάνει εντύπωση. Αυτό το "δακτυλοδεικτούμενος" με παραπέμπει σε εποχές χωριού, υπαίθρου και ασπρόμαυρων ελληνικών ταινιών. Μου είναι αδύνατον να τα εφαρμόσω στο σήμερα. Δεν μου έχει συμβεί ποτέ! Περίεργο...
Πολέμα και Οραματίσου @};-

Ανοίγω την Καρδιά μου στον Θεό. :romance-heartbeating:
Rainmaker

Θωδωρή μου.. δεν παίζει ρόλο η ηλικία για το αν έχεις γνωρίσει ανθρωπους που έχουν επηρεαστει από θρησκευτικά πρότυπα.. αλλα ο κύκλος σου...απλά λοιπόν στον κυκλο σου δεν το έχεις συναντήσει..
πάντως να ξέρεις ότι δεν είναι μόνο μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι που επηρεάζονται απο αυτα τα πρότυπα... πολλά παιδιά εγκλωβίζονται μέσα σε αυτά.. και ζούν με τον φόβο του θεού.. και της εκκλησίας...
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

Deodonus έγραψε:Πάντως μου προκαλεί εντύπωση το ότι αναφέρονται τόσο πολύ τα θρησκευτικά πρότυπα. Δεν ξέρω, δεν έχω συναντίσει παρά μόνο ελάχιστα άτομα που ακολουθούνε τα πρότυπα της εκκλησίας. Ίσως φταίει το νεαρόν της ηλικίας μου και το ότι οι νέοι είναι πιο ριζοσπαστικοί.
Το νεαρο της ηλικίας σου φταιει και μετα ο κυκλος οπως λεει ο Ηλίας.
Οντως τα ισχυρα θρησκευτικα προτυπα ανηκουν σε περασμενες δεκαετιες.
Θυμαμαι στο Δημοτικο.. οπου στα θρησκευτικα διδασκομασταν οτι ο θεουλης επλασε με χωμα τον Αδαμ και την Ευα... και την επομενη μερα στη Φυσικη (Εμεις και ο Κοσμος) οτι καταγομαστε απο τους πιθηκους... χαρακτηριστικη ειναι η φωτογραφια του βιβλιου οπου δειχνει εναν πιθηκο να μεταμορφωνεται (!ακουσον ακουσον!) σε ανθρωπο!
Ειχαμε δηλαδη... ηδη... δυο θεωριες... οχι μια δογματικη οπως πολυ παλια...
Αν σε καποιο παιδακι φαινονται περιεργα ολα αυτα... θα ρωτησει τους γονεις του... κι εκει μπαινει ο περιγυρος...
Οταν ειχα ρωτησει εγω τον μπαμπα μου... μου ειπε "δεν ξερουμε τιποτα στα σιγουρα... αλλα εγω θα σου πω και κατι αλλο"... και καθοτι οπαδος του Νταινεκεν μου ειπε για τους εξωγηινους :roll: :roll:
Μετα ηρθε η 4η, η 5η θεωρια και καποια στιγμη κατεληξα στη "δικη μου".
Ειμαστε τυχεροι γιατι στην εποχη μας οι πληροφοριες ειναι ελευθερες, μπορουμε να μαθουμε ολες τις θεωριες, ολες τις αποψεις, δεν μας επιβαλλει κανεις τιποτα. Ειδικα στη θρησκεια.
Skapaneas

Δημοσίευση από Skapaneas »

eleni έγραψε: Μετα ηρθε η 4η, η 5η θεωρια και καποια στιγμη κατεληξα στη "δικη μου".
Ποια ειναι η "δικη" σου θεωρια;
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

Οτι δεν υπαρχει λογος να ξερουν οι ανθρωποι λεπτομερειες.
Εχουν αλλα πραγματα να ασχοληθουν. Πιο ανθρωπινα.
Rainmaker

Κάποιες φορές τα πιο σημαντικα πράγματα κρυβονται στις λεπτομέρειες...

Και κάτι το οποίο θεωρεί ένας άνθρωπος λεπτομέρεια ένας άλλος το θεωρεί σημαντικο!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rainmaker την 28 Οκτ 2007 3:09 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

Ilias έγραψε:Κάποιες φορές τα πιο σημαντικα πράγματα κρυβονται στις λεπτομέρειες...

Σχεδον παντα θα ελεγα.. κι επειδη ενα παιδακι παιρνει κυριολεκτικα οτι διαβαζει... η κανεις μια απλη αναφορα σε ολες τις θεωριες σε ενα βιβλιο (παππουλης-θεος, φυση, ντεβας, εξωγηινοι, πιθηκοι, τυχαια εξελιξη και δεν ξερω τι αλλο) για να επιλεξει το ιδιο..
Η δινεις και τις -ΚΑΤΑΝΟΗΤΕΣ σε ΟΛΟΥΣ- λεπτομερειες... αν εισαι τοσο σιγουρος... και λυνεις το προβλημα!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος eleni την 28 Οκτ 2007 3:16 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Rainmaker

Δεν κατάλαβα τι ακριβως εννοείς...
Άβαταρ μέλους
eleni

Δημοσίευση από eleni »

οτι ολα ειναι "φλου" σε εναν κοσμο χωρις προτυπα!

Επιστροφή στο “ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ”